bambi
|
Dober dan babike! Vidim, da ste že lepo pri nakupovanju oblekic in ker imam jaz doma že eno princesko, vam lahko malo svetujem. Najbolje z oblekicami ne preveč pretiravat, ker ne veste kakšen bo . Definitivno pa že takoj po rojstvu ne bo imel številke 62, razem če bo res gigant. Tudi meni so v 32. tednu rekli, da imam kar velikega otroka, takrat so izmerili 2200 g, sem pa rodila že 1 mesec prej in je naša imela 2800g in 45 cm, tako da so ji še oblekice št 56 bile prevelike in je mož šel kupit par stvari št. 50. Ker tudi če je otrok normalno velik, tam od 50-55 cm, mu še vedno pašejo stvari št. 56, ni pa res lepo videti dojenčka v total prevelikih cunjicah. Moja ta mala je potem še pri 4 in 5-ih mesecih nosila št. 62. In še en nasvet imam, v porodnišnico si obvezno nesite nastavek za bradavice, ker vam bo lahko zelo zelo pomagal pri dojenju. Jaz sem imela na začetku žive probleme, moja mala je imela močno zlatenico, bila je zaspanček in povrhu vsega še ni imela vredu sesalnega refleksa, tako so mi rekli, jaz sem pa šele 4. dan izvedela v čem je bil problem, da je tako malo pojedla.... Namreč meni so se joški tako povečali, ko sem 2. dan dobila naval mleka, da mi je še D številka bila premajhna in mi je mleko kar špricalo ven, pa pekle so me in bolele, da mi je sestra potem prinesla električno črpalko in sem si iz vsakega joška napumpala 150 ml, pa še je ostalo, ta mala pa mi je spila komaj 15 ml. Revica je vlekla in vlekla pa nič..... potem je eno noč prišla sestra k meni in pogledala zakaj moja punčka ne dobiva na teži in takoj ugotovila težavo. Ker sem imela tako napete joške in majhno bradavico, moja uboga pupa pa majhna usteca, seveda ni mogla vredu zagrabit bradavice in se je reva mučila..... Sestra mi je takoj prinesla nastavek za bradavice in mala je v šusu pojedla 60 ml. Tako zelo sem bila sestri hvaležna, da sem se celo zjokala od sreče. Tako, da tokrat brez nastavka ne grem nikamor, pa tudi ročno Aventovo črpalko si nesem zraven, ker jih v porodnišnici nimajo dovolj in jih včasih zmanjka. Glede flašk pa sem jaz skoraj doktorirala. Ker sem kupila Aventovo prsno črpalko, sem seveda zraven kupila cel komplet Aventovih flašk, ki so zelo vredu. Ampak žal so mojo malo na intenzivni hranili z sicer mojim mlekom, apmak po flaški, ki pa je imela drugačni cucelj od Aventove, mi potem ni hotela piti po Aventovi in smo kupili Nukove flaške, ki jih ima še danes. Pa za v porodnišnico si nabavite tudi pleničke Newborn 2-5 kg, ker jih v porodnišnici včasih zmanjka, sploh če je veliko porodov in dojenčkov.p Za oblačilca pa tudi svetujem, da si za začetek kupite tiste benkice, ki se odzadaj zavežejo, ker jih novorojenčku lažje oblačiš, kot pa bodyje. Imajo jih zame najkvalitetnejše v Aladinu. Sedaj je seveda dosti lažje s pripravami, ko že imaš enega doma in točno veš koliko vsega se rabi, prvič pa sem tudi jaz nakupila vse živo..... Definitivno smo rabili 40 bombažnih plenic, sicer jaz moje Gaje nisem rabila široko povijati, ker je imela super kolke, sem pa jo 3 mesece, ker drugače sploh ne vem kako bi jo držala, tisto malo ritko, pa še toplo ji je bilo bolj...... Tejh majčk ali benkic se potrebuje enih 8 -10 komadov, pa enih 5 spodnjih delov, ker itak se pri tako majhnem dojenčku vsak drug ali tretji dan perejo njegove stvari. No, brezveze, da na široko pišem, je tisti seznam za novorojenčke kar vredu. Madona sedaj pa sem se razpisala, upam, da sem kateri od vas vsaj malo pomagala. LP od že kar okorne