skuštrana
|
Kaj dejansko rabiš po porodu? Zase potrebuješ veliko vložkov, priporočam Vir, čisti bombaž, potem kakšen modrček za dojenje, črpalka za mleko pride prav, vendar ni nujna (lahko kupiš kasnjeje, če vidiš potrebo - raznim mastitisi, zastoji mleka,..). Jaz sem kar dolgo po porodu nosila kar tiste mrežaste spodnje hlače za enkratno uporabo - so mi bile najbolj udobne. Pa namesto modrca sem jih tudi imela, da so mi blazinice gor drćale - nasvet med. sester v bolnici ..Aha, še blazinice za dojenje potrebujete - priporočam Chicco. Če se še katera kaj spomni pa naj dopolni.. Za dojenčka - lupinica, voziček, plenice, oblekce (kaj pa vem okoli natančnega št., jaz sem jih večino dobila, tako da sem jih imela full preveč). Sem pa najmanjšo št. za kao iz bolnice it kupila 62 pa ji je bilo vse full preveliko je moral mož it kupit 56 pa je bilo še vedno vse full preveliko (pa ni bila full majhna 51 cm), tako da bom tokrat kupila tudi kakšnih par kompletkov 56. Mi smo jih potem kar nekaj časa nosili. Potrebujete še navadne bombažne plenice - tetra, v primeru širokega povijanja ali pa kar tako, za brisanje se super obnesejo Tudi prahu. Krema za rito - najboljša je kar iz lekarne, fajn pride še čisto olivno ali pa mandljevo olje (tudi iz lekarne), fiziološka raztopina, škarjice za nohte, banjica (jaz imam tummy tub čebriček, banjice nisem nikoli imela), navadno trdo milo... Meni se zdi najboljša varianta čimmanj kemije, umivanje samo z vodo- jaz sem ji samo ritko malo z milom, čimmanj krem in podobne navlake (jaz imam še sedaj doma celo zbirko vzorčkov, pa krem, ki sem jih dobila, jih moram vrečt v smeti ). No, me bodo še dopolnile, ampak tole je tista osnova, ki jo je fajn imet. Vse ostalo so pa nianse in po želji. Glede frizerja - ženskice moje drage, ne preveč komplicirat. Jaz sem se v prvi nosečnosti normalno barvala (enkrat celo sama doma, rezultet- katastrofa )...Sa raznorazne kreme, ki jih mažete nase so tudi polne kemikalij, a ne? Pa vitamini, ki jih jemljemo - vse je to umetno..Tako, da..Takšna in drugačna prepričanja so bolj veljala za včasih, ko so bile barve še zelo agresivne. Sicer pa, jaz grem v petek pa vam poročam Katere kreme proti strijam pa uporablajte? Jaz imam kar od DM njihov Babylove program. Mi super diši, tudi njihova kozmetika za malčke mi ima super vonj. Tak fajni - dojenčkast.. Pot, telovadba v vodi je v nosečnosti super..Če imaš to možnost ti jo full priporočam.
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 24.4.2007 7:58:40 >