pot
|
Pozdravljene nosečke in vse mamice. Čestitke vsem, ki ste že ˝odpotovale v Rim˝!!! Želim vam čimveč prespanih noči in prijetno cartanje. No, če luna dela obratno, je to pri meni tudi delovalo, čeprav ni bila toliko kriva luna, kot prehrana in prebava. Me je začelo zvijati v krčih v trebuhu zaradi kombinacije jabolka in oliv. Po navadi spim z morda enkratnim obiskom stranišča, pa še to v poznih jutranjih urah, danes pa sem že zaradi bolečin v želodcu in velike količine popite tekočine hodila skozi naokrog. Zaradi krčev v trebuhu sem že hotela mojemu rečt, če me zapelje na urgenco. Bolečine so se umirile okoli 4. ure zjutraj, zaspala sem pa šele po pol 6ih zjutraj. Pa še maternica mi je otrdevala, ker sem včeraj bila veliko na nogah in veliko hodila urejat papirje. Poleg otrdevanja trebuha kot posledica hoje naokorg me pa še sedaj boli medenica, kolki... Tako, da danes počivam, ker imam jutri pregled pri G in bom spet okoli hodila. Vsem, ki ste še študentke vas opozarjam, da do konca tega tedna (še jutri!!!) sklenete obvezno zdravstveno zavarovanje na ZZZS in prav tako dodatno oz. dopolnilno zavarovanje na eni od zavarovalnic, ker boste drugače brez dodatnega zavarovanja en mesec, če se boste tega lotile šele 1.10.!!!!!!! Še dobro, da sem šla to urejat včeraj, ker drugače bi bila prijetno presenečena nad računi iz porodnišnice in od G pregledov... Ideje za kosilo: pire krompir, špinača in meso po želji (kuhana govedina, pečen piščanček...) enolončnica mlečni riž (to sva midva včeraj) kuskus, pečene hrenovke in zelenjava (nor. grah v smetanovi omaki s česnom) cmoki makaroni na tisoč in en način (z dušenim zeljem in slanino za okus, carbonara, s paradižnikovo omako (s tuno, šunko...), z mletim mesom, z drobtincami in zrezkom v naravni omaki) riževi rezanci z na trakove narezano razno zelenjavo in piščance, rakci ali svinjino rižota zraven karkoli po želji lazanja musaka riž s paradižnikovo omako in tuno carski praženec (šmorn po odmače) pražen krompir, zrezek in solata ... Nekaj idej pa le je. Jaz jih imam ogromno, pa nevem kaj naj danes naredim, da malo spočijem želodček. Mogoče kakšno juhco... Pa dober tek. Kar se tiče janje, pa mislim, da je rekla, da še čaka priključitev interneta.
|