|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
18.9.2007 12:20:59   
mišk
Jenny Anny, jst pa ne morem videt slikce!user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
18.9.2007 12:28:48   
Jenny Anny
Probaj sedaj, sem nekaj popravla.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
18.9.2007 12:59:09   
tave
Hoj user posted image !

No da se še jest javim. Še vedno sem v enem kosu. Zdej ob13.30 mam ctg, tako da že komi čakam. Učeri in dons me tok špika v nožnci kot da mi bo kaj ven šlo. A so to mogoče že popadki? Bomo pol vidl kaj in kako.

Hemoroidi poznam eno, ki so ji pri porodu še bolj ven pogledal (pa ne da bi te hotla strašiti), sa so jo potem takoj po porodu takoj v operacijsko in so ji jih odstranili, tako da so ubili 2 muhi na en mah. Itak so joboleli šivi od poroda pol so ji pa še hemoroide poštimal. Upam da pri tebi ne bo tako hudo.

Srečanje ja res bi se lahko kej dobile, sploh pa če bo srečanje v Lj. Jest sem za stvar. Sem že enkrat to omenila, pa ni bilo nobenega pravega odziva. Zmenite se in pridem, če bom še v enem kosu.

Zaenkrat toliko od mene.Se vam oglasim ko pridem s ctg-ja

lp, tave

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
18.9.2007 14:04:08   
oktoberka
Klaudija, seninega drobirja nisem nikjer zasledila in mislm da ga tud nikjer ne prodajajo. Sem ga pa dobila od enga kmeta. To ni rastlina. To so ostanki posušene trave!! To majo vsi kmetje ki sušijo travo. U bistvu je to seno oz tisto kar od njega na koncu ostane. To ponavadi dajo pujsem k pomijam za jest. Ti pa še to povem. Iz tega se delajo tudi inhalacije, če imaš zamašen nos, boleče sinuse, skratka ob prehladih. Probej si to kje zrihtat. Naj ti gre en h kakemu kmetu iskat. Mislim da ne bo noben reku da ti tega ne da.

Ja tale nahrbtniček od niveje je pa men ful fin. Se bom potrudla da takrt rodim.user posted image

Js bi se tud ful še enkrat dobila, sam ne vem če bom sposobna pridt, ker me tok hrbet boli da ne morm sedet več kot pol ure, pa še to je kar rekord. Tko da ve se zmente, pol bom pa vidla kašna bo tist dan situacija, pa če bom seveda še zmer v enem kosu.

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
18.9.2007 14:07:54   
oktoberka
Jenny Anny kok luštna posteljica!! Res je fletna!!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
18.9.2007 14:30:05   
Solero
Helo!
Jaz sem pa že prejšnji teden dobila papirje za v bolnico ter še en dodaten datum za pregled 3 dni pred rokom, če še ne bom do takrat rodila. Je bil kao zadnji pregled. Pa nobenega CTG-ja. Ni to malo čudno? Vidim pač, da vse hodite na te CTG-je in je mene mogoče pozabil dati...?

Sicer pa je naš otročiček vsak dan bolj živ, rock and roll ter polka po moji maternici, juhu!! Otrdevam vedno močneje in pogosteje ter zraven vadim dihanje. Ugotavljam pa, da mi ful paše dihat počasi in res globoko, s polnimi pljuči. Tisto pasje meni nič ne pomaga.

Skoraj se mi je naredil hemeroid, pa sem ga s hladno vodo in mandeljnovim oljem uspela zatreti v kali. Zoprna stvar!! Se mi smilite, vse, ki vas to muči.

No, sobica je nared, vse je na svojem mestu, jaz samo še čakam...na klic narave.
Sem pa ful utrujena. Utrujena. Utrujena. In še malo utrujena. Prav nič se mi ne da. Pa spet mi smrdi meso in ga ne morem ne kuhat ne jest. Nasploh opažam upad apetita, pa sem sicer dober jedec. Pol manj pojem. Še jest se mi ne da. user posted image

Razmišljam o nakupu bombažnih pleničk (tipo Racman ali Štorklja). Ima katera kake izkušnje? Najbolj me zanima, kako je s sušenjem, če nimaš sušilnega stroja, kako dolgo se sušijo...?

Lepo se imejte, drage trebuškarce. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3306
18.9.2007 14:32:20   
Solero
Še to, za hemeroide je baje zelo dobra krema Tea tree od Justa. Ne vem pa, žal, kje se jo dobi.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
18.9.2007 14:40:21   
tave
No jest sem s pregleda. Ne dogaja se nič novega in še vse je po starem. Sta mi obe in G in sestra rekli da je zelo živahen tale naš user posted image . No tako, do 28.9. sem opravila, pol pa grem v porod. na priprave na CR, tako da pradvidevam da bomo rodili enkrat od 1-5.10, razen če nas kaj prej ne preseneti.
Toliko za enkrat od mene.

lp, tave

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
18.9.2007 14:45:13   
tave
Aja. Jenny Anny ful dobra pojstlca. Ampak a je postljca al košek? Nekam majhna se mi zdi za pojstlco. Drugače je pa huda.

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
18.9.2007 15:19:05   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: oktoberka
To ni rastlina. To so ostanki posušene trave!! To majo vsi kmetje ki sušijo travo. U bistvu je to seno oz tisto kar od njega na koncu ostane. To ponavadi dajo pujsem k pomijam za jest.

http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=8460

"Seneni drobir je rastlina, ki so jo v preteklosti redno uporabljale tradicionalne (priučene) babice."

Baje naj bi se jo dobilo v Stični pri patrih, ma morm še mal poklicat naokol.

http://www.zaplana.net/flowers/asp/Display_Flower_SI.asp?name=Chamaespartium+sagittale
takole naj bi zgledala (Navadna prevezanka pa je pravo ime)

JUST - kremice od justa lahko jst zrihtam če katera rabi. Niso poceni, vendar je ni čez to kozmetiko. Dobi se jo samo pri zastopnikih (tako kot Tupperware)

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

Neposredna povezava do sporočila: 3310
18.9.2007 16:08:47   
oktoberka
Jah pol pa ne vem. Js sm bla na enem pikniku kjer je blo mnogo kmetov in so vsi vedli kaj je seneni drobir in so mi vsi isto razložili kaj je to. Tko da zfej pa ne vem.. Mislm pa da to vsekakor ni roža.... Mogoče se tud motim. Ampak mislm da sm tud tle nek na rr brala k so ene pisale kaj je to.
Res čudno... No js mam to in moja tašča ki je strastna nabiralka zelišč in teh rastlinic zdravilnih mi je povedala da oni doma že od nekdaj za seneni drobir uporabljajo ob prehladih za inhalacijo..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Žal pa več ne vem!user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
18.9.2007 16:40:13   
valči
KASIJA,JENNY ANNY,z vseseljem povem,če sanjam,samo res mi ni nič jasno zakaj sem spet datum sanjalauser posted image ,za DASCHI vemda smo se veliko družili,bili prijatelji in je njena hčera tako skakala od veselja,jaz pa pametna zraven,saj sem ti rekla,da bo user posted image user posted image Bomo videli,no.Ker jaz ne vem spola,sanjala pa sem user posted image .Da ne bo pol glih kontrauser posted image
Katera je pisala,da je sanjala,da je imela user posted image  v postelji z popkovino še.Se je šla POROD LOTUS,o katerem je bilo,na monu govora kaka 2 meseca nazaj.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 3312
18.9.2007 16:42:35   
Klaudia
Torej zele sm šla težit sosedu, ki je kmet, pa mami sem tut vprašala. Oba sta mi rekla, da so to ostanki od košnje.

Zdej sm še jst čist zmedena. Sm se odločila, da bom šla k sosedu mal kozolec pomest pa če bom slučajno dobila to prevezanko jo bom zraven vmešala (drugače pa nč).  user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

Neposredna povezava do sporočila: 3313
18.9.2007 16:47:40   
oktoberka
Prevbezanka je samo sestavina tega drobirja, se pravi ena izmed teh travniških rastlin ki jih pokosijo. Lahko bi pa rekli na primer tud marjetica al pa kej druzga...user posted image user posted image
No, sam da zdej veva kaj je to.user posted image Zdej pa še mal počakava pol pa začneva sedet na tem!user posted image user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
18.9.2007 16:52:49   
valči
Sem pozabila na KLAUDIO,ki je o senenem drobirju pisala.Ga imamo doma,ker smo na "kmetih" doma,pa pridi,če rabiš.Jaz ne bi šla to nabirat,ker bi se mi menda smejali,tast in mož,že tako pijem čaj iz malininih listov in da še sedim nad školjko,bi menda kar v avtu rodila-pobožne želje.Na koncu se bom spet z umetnimi spopadala in razmišljala,da nikoli več tegauser posted image
Pa pozdravi si dihala,sedaj res bi težko šla po user posted image
MIŠK,ti pa res počakaj do nedelje,pa da ti ne bo tam na poroki voda odtekla.Komaj čakam,da greš,boš mi lahko postregla z informacijami,koga si imela v bolnici.Kdo je pa tvoj zdravnik?
Prvič je bil pri meni grulič,drugič Šehovič,oba vredu.Babica je bila prvič Sonja,vredu,malo bolj šarf,to pa sem tako rabila,s kako nežno bi še dlje trajalo.
Drugič pa sem imela Bernardo,ki je tudi super,krasna ženska.
Sedaj pa,če bi zbirala,bi imela Hamido,ker je zelo fajn,ali prejšnji dve
Ojej,sem zašla s teme,saj verjetno je malo,ki ponajo Brežice.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
18.9.2007 17:24:27   
metkica1
user posted image Da se še jaz malo javim.

Danes je zamano pregled in prvi ctg. Sem kar malo žalostnauser posted image user posted image in skoraj šokirana, ker moji pikici kmalu ne bo več lepo pri meni oziroma ji že ni najbolje. Njena teža je 2 kg, kar malo, ampak recimo v redu, posteljica že zelo zori in primankuje plodovne vode.user posted image user posted image
Komaj sem se za en teden izognala bolnici, sem obljubila, da bom počivala doma. Tako, da imam sedaj strogo ležanje. user posted image V torek imam spet pregled in ctg in če se stanje malo ne popravi grem v bolnico.

Jenny Anny full lepa posteljica, nekaj posebnega.

Mišk čestitke ob tvoji poroki in veliko sreče in ljubezni na vajini poti.

2ursae kakšna lepa tortica, veš da bi kar en kos. Pa vse najboljše tvojemu sineku. Tak čeden fant je.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
18.9.2007 17:33:19   
mišk
Seveda Valči, z veseljem ti bom poročala, če me ne boš ti prehitela!user posted image
Sej veš, ko mi skos govorjo, da bo otrok bolj majhen, ali pa so mi za ene par dni prehitro napovedali PDP. Drugač je moj ginekolog dr. Preskar iz Krškega, ki je sicer tudi dežurni porodničar v Brežicah. Mogoče celo naletim nanj, čeprav je zelo majhna verjetnost. Drugače mi je vseeno kdo bo pri porodu, sam da preveč ne kriči, k to me pa ful vznemiri!user posted image  Sploh v takem stanju.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
18.9.2007 17:38:33   
mišk
Joj  Metkica1, sej moj user posted image  ima tud baje samo 2200g (36/3dni), v kakšnem stanju je posteljica pa sploh ne vem. Ctg-ja še nisem imela, razen tistega že dva meseca nazaj. Sam vem pa, pa da se pri oceni teže zelo velikokrat zmotijo in to za velike cifre! Boš vidla, na konc bomo pa glih me mele mini velikančke!user posted image
Ja pa hvala za čestitke ob poroki!user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
18.9.2007 17:44:33   
valči
Metkica 1 ne bit preveč user posted image ,ker zdravniki so zato,da vama pomagajo in vama bodo,saj 2 kili ni tako grozno,tudi če te dajo rodit,bo pa potem bolje,izven maternice.

Mišk,dobrega zdravnika imaš,pravijo,da je kar skrben zdravnik,sploh do nosečk in takrat,ko sem tam ležala je ena njegova pacientka rekla,da letos nima sreče z user posted image ,ker je z dostimi kaka težava.Ena Mojca mi je to rekla.Ja imaš možnosti,da na njega naletiš,ker se mi zdi,da ni malo v bolnici.Vem,da je on bill takrat v bolnici,ko sem ga prosila,da me da domov,pa je rekel,da ne bo pol prišlo v 18. tednu do splavauser posted image Me je stisnilo,on pa tako resno mislil,pa sem mu obljubila,da bom počivala,ker si res želim otroka in da sem odgovorna.Pol se me je usmilil in res sem bila pridna.Ja ta ALjaž,si lahko vesela,da ga imaš,pa morda bi se znalo zgodit,da skup rodima.Ti z epiduralno mirno čvekaš z dragim,jaz pa diham kot norauser posted image Meni je moj G. odpriporočal epiduralno,ja bogi si bo,če ne bo imel prav,ker mi je napovedal hiter in lahki porod.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
18.9.2007 19:30:14   
metkica1
Valči: mislim, da si ti morala na začetku bolj počivat. Zato te bom vprašala mogoče malo neumno ampak me zanima, koliko dejansko si ti počivala? user posted image Glede na to, da že tudi imaš družino in da je veliko dela tudi z otroki, pa pranje...Vem, da je na prvem mestu otroček pa vseeno.
Jaz kar vidim, kaj je za naredit, komaj se nazaj držim. Ker moje počutje je pa drugače kar v redu, ni neke pretiraneo hude utrujenosti.
Če imaš voljo mi napiši.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
18.9.2007 20:04:29   
noa1
še en pozdravčekuser posted image od mene,

še sem v enem kosu, pa najbrž glede na PDP še bom nekaj časa.

Valči: imam eno vprašanje glede čaja malinovih listov. A ti že piješ čaj? Jaz imam PDP en teden za tabo, pa sem mislila, da ga lahko pričnem piti šele v 36. tednu (se mi pa zdi to malo pozno). Torej če sem prav razumela, ga lahko pričnem piti že prej.

Drugače me dajejo običajne tegobe, kot ostale. Pa trebušček imam vedno bolj napet, kot da naša user posted image  nima več dovolj prostora in se celi čas nekaj razteguje (brcala tako nikoli ni). Jo pa zadnje čase vedno bolj čutim.....kako miga.

Naslednji pregled in upam tudi CTG imam 24.9. in upam, da se je naša pupa user posted image  končno odločila pravilno obrnit ker nazadnje je sedela na riti. Glede na to, da gibe sedaj čutim višje kot prej se je nakam sigurno premaknila.

Uživajte s svojimi user posted image  v user posted image , ker potem bomo uživale na drugačen način

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
18.9.2007 21:25:39   
valči
noa1,glede listov ni problema,ga lahko začneš pit,sem nekje zbrskala,da je babica eni odgovarjala in napisala,da v zadnjem tromesečju se lahko pije po eno skodelico na dan,po 37. tednu pa dve.
jaz sem ga začela pit v pon.,sedaj sem user posted image  35 t3 dni,tako da kar začni po eno na dan

metkica1počivat sem mogla strogo dokler sem krvavela od prihoda iz bolnice,to je od 13.-19. tednauser posted image ,po 20, tednu je hematom izginil,oz. se je ščistil,do takrat pa je bila velika verjetnost splava,ker je bil pripet na plodov mehur.imeli smo veliko srečo,da se je tako izteklo.
počivala pa sem tako,da dopoldne sta bil otroka v vrtcu,takrat sem ležala,vzdigovala nič,pral,likal,obešal perilo mož,pomival po tleh,sesal,z otroki ven je šla tašča in kuhala je ona.res sem počivala,le otroka zvečer dala v pižame in spat,lara je šla na previjalno mizo sama in v posteljo in ven s stolom,jaz pa tudi sedela,se je pa splačalo,čeprav sem bila včasih na robu obupa in nemoči,kar zjokala sem se...user posted image
sedaj pa delam vse in z user posted image  je vse ok.
tako da ti svetujem,da reskoraš vse in ležiš-strogo,veliko pij in morda se izogneš bolnici,mi je g. veno rekel,da če bi ve tako ubogale,kot jaz,bi bilo veliko boljših izidov user posted image .Saj ne vem,če je tolažba,ali res,zato pa se ti res splača in zdržite vsi,je kratko do konca.
Sedaj lahko pišem kot treba,sem imela sina na rokah,ker je kašljal in mi ga je dragi odnesel sedaj.

Grem gledat mojega priljubljenega dr. hilla.

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
   [Brisano sporočilo]
18.9.2007 22:20:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu valči)
  Neposredna povezava do sporočila: 3323
18.9.2007 22:33:41   
noa1
Valči: hvala za informacije....bom si jutri naredila prvo skodelico čajčka

Sedaj pa grem še malo pred TV

Lepo spančkajte in sanjajte svojeuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
18.9.2007 23:48:28   
Jenny Anny
TAVE, to je posteljca, res pa je čist mini, to je samo do nekje 3 mesecev, potem pa se razširi in sicer tako, da se na sredini vstavi na vsaki strani po še eno stranico in je čist klasične velikosti (120 cm).

VALČI, če boš res sanjala datum poroda nam sporoči, da vemo, kdaj nas čaka, ker ponavadi vsak dan kam grem , da bom tisti dan doma, kolegice me itak zafrkavajo, da bom najverjetneje rodila kje na cesti.

POPLAVE: punce a ste vidle, kaj se dogaja? Upam da ni katera od vas na ogroženem območju, še posebej sedaj,  ko smo v takem stanju.

No lepo se imejte in lahko noč user posted image

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.