|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
6.3.2007 7:32:19   
Dari
Jutro drage moje!

2ursae jaz svojo prvorojenko za zdaj še normalno dvigujem. Se bo pa verjetno potrebno začet pazit. Ampak zase se mi zdi, da dokler jo bom lahko dvigala, jo kar bom.

Danes pa pokličem, da se naročim za prvi pregled. Upam, da bo čimprej.

Punce, a svojim pa njegovim staršem, prijateljem... ste že povedale? Jaz še nisem, pa me že ful ma da bi. Ampak verjetno bom počakala na prvi pregled.

LP user posted image

(odgovor članu tinki_winki)
Neposredna povezava do sporočila: 301
6.3.2007 7:46:49   
Anonimen
Jaz sem povedala samo eni full dobri frendici, ki je tudi noseča. drugače pa bom še malo počakala, vsaj do prvega pregleda - madona, še cel mesec, če mi ne bo trebuh razneslo prej, pol bom pa morala povedat..user posted image
Sicer pa jaz tudi normalno dvigujem našo 2 letnico, kaj pa čem, plenico ji moram zamenjatuser posted image ...Jo moram pa počasi odvatit teh plenic, pa nekako ne kaže interesauser posted image

AnonimnaS

(odgovor članu Dari)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
6.3.2007 8:02:39   
mehurčica
AnonimnaS, meni je tudi v prvi nosečnosti bilo samo parkrat slabo. No, včeraj sem šla potem bruhat.user posted image Pa potem ni bilo nič boljše. Zaspat nisem mogla do ne vem kdaj, potem pa celo noč neke more...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 303
6.3.2007 8:17:17   
orka**
Jutro!

Jaz sem mojim takoj povedala. Potem pa še dvema prijateljicama. Njegovim staršem pa je user posted image  povedal. Pa kr škoda, ker jim je že povedal. Smo bli v nedeljo pri njih, pa mi niso nič čestital - še omenli niso, tako da sem bla še do včeraj slabe volja.

Drugače pa jaz tudi normalno dvigujem svojo prvorojenko.

Prvi pregled pa imam drug teden v sredo.
Sem pa zamenjala ginekologa. Prejšni je bil sicer zelo vredu, ampak mi je predeleč, pa še parking je velik problem. Do tega pa imam samo deset minut z avtom, pa še ful ga hvalijo.

Mehurčiča - sploh se ne sekiraj, misli pozitivno, saj bo vse vredu.

Meni pa ni nič slabo, samo utrujenost me malo daje, pa bolj sem občutljiva. Tako je blo tudi v prvi nosečnosti - malo slabosti, se mi je pa zelo spalo, sploh zadnji mesec.

Hrana mi pa zelo diši, sploh tista ta prepovedana, kot so hamburgerji in pizze.

Lp 
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 304
6.3.2007 8:48:30   
janja
Še jaz se na hitro oglašam.

ursikazala čestitke user posted image user posted image user posted image  za poroko.

Dari, 2ursae jaz tudi še kar dvigujem našega prvorojenca, ki pa ima žal že kar 3 leta in pol (ampak je bolj lahke sorte - 14 kg). Se mi zdi, da je otroku zelo težko dopovedat, zakaj ga kar naenkrat ne smeš dvigovati. Naš je nekaj dni protestiral, potem pa se je kar težko sprijaznil. So pa trenutki, ko ga včasih le moram dvigniti.

Glede mojega počutja pa - počutim se dobro, nimam nobenih težav (jih tudi pri prvi nosečnosti nisem imela). Edino kar me napetost v prsih opozarja, da se v telesu nekaj dogaja. Se mi pa trebuh že kar malo pozna (v prvi nosečnosti, se mi je koža kar veliko raztegnila - zadnji mesec sem pokasirala še strije - pa sem se od 4. meseca vsak dan mazala s kremo.)

A je katera že na bolniški? Jaz dokler se bom dobro počutila bom kar delala. Razen, če ne bo preveč stresa v službi.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 305
6.3.2007 9:31:45   
2ursae
ursikazala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za poroko. Čestitkeuser posted image . A kar ob polni luni te je zasnubil... ooooooooooooooo user posted image .

Orka, moj je tud sam povedal svojim strašem, pa mi tud niti "mu" niso rekli, ko so bili v soboto pri nas na obisku user posted image . Ko sem bila pa prvič noseča so pa skakali od veselja ... madoniš, kakšna razlika, mi je prav malo mimo vse skupi.

Ti Mehurčica, pa nič ne skrbi, saj sploh nimaš nobenih razlogov za to. Take stvari so zelo redke in nima smisla nekaj bluzit o slabih možnostih. Glavo pokonci user posted image

Jaz sem za prvo nosečnost ful hitro povedala vsem prijateljem, zdaj me pa niti ne mika, pa ne vem zakaj. Še staršem ne bi tko hitro, če ne bi bil moj mož tko zagret za to. Tko da bom še mal počakala, po mojem bom povedala enkrat po NS, ko bom videla, da je vse ok. Če se mi ne bo trebuh prej poznal - prvič se mi je že pri treh mesecih, pri sedmih sem imela tazga, da bi bila direkt že za rodit in se do konca ni nič več povečal.

Janja, po mojem bom delela do konca, vsaj prvič sem. je pa res, da je bilo takrat poletje ful milo - okoli 20'C do 25'C, za letos pa menda napovedujejo rekordno vročino user posted image . Tko da bom videla, kako bo šlo.

pa-pa

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 306
6.3.2007 10:23:21   
Evik
hojla, prisrčen pozdrav od lanske oktoberke! user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu soncnica5)
Neposredna povezava do sporočila: 307
6.3.2007 11:40:25   
ursikazala
Hvala za čestitke, bejbe. Saj me je kar malo šokiralo user posted image
Jao, jutri pa pregled, majko že težko čakamuser posted image

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 308
6.3.2007 11:49:33   
prymorka
jaz bom tudi izgleda oktoberka... user posted image sem si izračunala na strani mama...
ne vem točno kdaj,.. ZM je bila 11.1.07 in sem trenutno v 7t4d tko je reku ginekolog... ;))

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 309
6.3.2007 12:22:39   
Pandica
Uuuuu punce ste se razpisale od včeraj zvečer, ko sem vas nazadnje brala user posted image
Prymorka dobrodošla med nami oktoberkami user posted image  

2ursae a potem bomo letos že tako "boge" , ko bomo poleti hodile okrog s veliiikkkiiimmmiiii trebuščki in praviš, da še je napovedana grozna vročina?

ursikazala, super, da imaš ju3 prvi pregled. Boš končno tudi ti videla tvojega user posted image  . Pa poročaj nam kako je bilo.

Mehurčica - glavo pokonci, bodi pozitivna

Pa lep sončen pozdrav, v Mb imamo tako lepega sončka user posted image

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 310
6.3.2007 13:42:21   
jasna
Madona punce ste naklofale. Jest morm delat!user posted image user posted image

Meni je obupno slabo. V soboto sem med kuhanjem kosila šla 2x bruhatuser posted image .  Ko nekaj pojem je boljše, čez kakšno uro pa spet od začetka. Spim še OK, le da našega malega zadnje dni nekaj luna daje in sva včeraj ob 2eh zjutraj malicalauser posted image . Sem pa imela danes kontrolni UZ in G pravi, da izgleda vse 100na uro OKuser posted image .
O nosečnosti sem morala šefa obvestiti takoj, ko je bil test pozitiven, tako da  ni skrivnost. Okolici in otrokoma bova povedala po NS.
Tudi jaz otroka normalno dvigujem.

Ursikazala čestitke user posted image . Jaz sem bila tudi majska nevestauser posted image . Pa še NY! Ti kar malo zavidam. A s papirji ni nič težav? Naj ti ta dan do UZ hitro mine!

AnonimnaS počakaj z navajanjem na kahlico do poletja. Tudi mene to čaka letosuser posted image .

Aja, glede bolniške. Če se bo le dalo bom delala do konca. Do sedaj še nisem bila nikoli med nosečnostjo na bolniški, res pa je, da tudi poleti še nisem bila visoko nosečauser posted image .

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 311
6.3.2007 14:35:36   
pingi
Živjo!

Se nas je pa že kar nabralo user posted image  Super.
Ursikazala, jutri imam tudi jaz prvi pregled. Me kar malo stiskauser posted image
Ah, če nam je namenjeno, bo vse OK.
Pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 312
6.3.2007 15:11:10   
janja
2ursae Kakšna pa bo ta rekordna vročina? Leta 2003 je bilo 35 stopinj že od maja pa tja do septembra, torej sem trpela celo drugo polovico nosečnosti. Shladilo se je pa šele tisti teden, ko sem potem tudi rodila. Se spomnim, da v tem času nisem spala več kot po 2 uri skupaj. Pa tako težko je bilo za dihat. Ne mi rečt, da bo zdaj spet kaj takega. Je pa fino, ko ne rabimo toliko za oblečt.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 313
6.3.2007 15:19:13   
Solero
Pozdravljene oktobrke! Se nas je pa res že nabralo... Čestitke in dobrodošlica vsem novim user posted image !!

Jaz sem danes imela 2. pregled, vse ok. Sem pa morala plačat za Materinsko knjižico 5eur. user posted image  Hmmm

Pogovarjala sva se tudi o testih za odkrivanje genskih ipd. napak, pa mi je dejal, da je baje krvna preiskava v 16. tednu ravno takšen ali še boljši pokazatelj morebitnih napak kot je npr. nuhalna. Saj mi je povedal kakšna, pa mi je bilo tako slabo, da ga nisem mogla prav poslušat. Zdaj pa pol ne vem...
Ve mogoče katera kaj o tem??

Še to, do kdaj jemat dodatno folno kislino? Nekje piše do 8. tedna, nekje do 12. Jaz je imam kar precej v prehrani, in tudi nisem najbolj navdušena nad kakršnimikoli pretiranimi umetnimi vnosi v organizem. Zdravnik pravi, da jo naj jemljem, če je s hrano ne dobim dovolj. Kako je s tem razvojem hrbtenice??

Lepo se imejte, prihaja pomlad...user posted image user posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 314
6.3.2007 15:32:42   
kaja80
Lp!

Tudi jaz sem bila že na prvem pregledu i sicer v 6 t. Naročena sem spet čwz 14 dni. Naredila mi je samo UZ in rekla da je vse v najlepšem redu, sem ga pa plačala 30 evrov.
Ali ga bom morala tud na naslednjem pregledu al kako?user posted image

(odgovor članu Dari)
Neposredna povezava do sporočila: 315
6.3.2007 16:09:50   
Solero
A pregled si plačala? A ni za nosečnice zastonj? A imaš privat zdravnika? Hmmm

(odgovor članu kaja80)
Neposredna povezava do sporočila: 316
6.3.2007 17:25:45   
Anonimen
Da se vam še jaz malo oglasim - slabosti user posted image  Malo bolj kot prvič.

Povedala sem svojim staršem, nisem dolgo zdržala user posted image  Pa bratu, drugače pa ne ve veliko ljudi. Edino v službi sem morala eni tehničarki povedat, ker smo delali z organskimi topili in sem se morala malo izognit laboratoriju. Drugače pa nameravam v službi enkrat junija povedat in se pozanimat, kaj bo z mojo pogodbo. Spet sem na istem kot prvič - izteče mi malo pred nastopom porodniške. Sem pa zdaj v drugi službi kot takrat user posted image
Eh, bomo že zrihtali.

Ne vem, od kod ideja, da bi dvigovanje otroka škodilo nosečnosti user posted image  Problem lahko nastane kasneje, ko bo hrbtenica trpela že zaradi trebuha, zdaj pa še res ni nič takega. Do ss ne pride samo zaradi dvigovanja bremena, če se tega bojite.

Še en teden do pregleda..... že odštevam user posted image

(odgovor članu Solero)
  Neposredna povezava do sporočila: 317
6.3.2007 17:34:32   
kaja80
Solero ne nimam privat zdravnika, pred nosečnostjo nisem nikoli nič plačala, sedaj pa že ko sem klicala, da sem noseča, da bi se rada naročila mi je rekla da UZ stane  tolk pa tolk?
Ker zdaj razmišljam, ali me je mogoče naročila v 6t in 8t zaradi tega da pokasira al kaj?
Se je kateri že to zgodilo?
Pomagajte!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 318
6.3.2007 17:51:53   
Pandica
kaja80 - res mi ni jasno zakaj in na podlagi česa so ti zaračunali uz? user posted image  A dodatno zdravstveno zavarovanje imaš urejeno?
Tudi jaz sem bila na prvem pregledu v 6t, mi je delal G uz in nisem nič plačala. Tudi na drugem pregledu v 8t mi je delal uz, plačala nič. Res mi ni jasno zakaj si ti mogla plačati uz? To se le pozanimaj vredu, ker ti ne morejo kar tako računati uz.

(odgovor članu kaja80)
Neposredna povezava do sporočila: 319
6.3.2007 17:59:26   
kaja80
Zdej mi pa res ni čisto nič jasno!user posted image
Vse imam urejeno itak, zavarovanje, dodatno, vseuser posted image
Kje se naj to pozanimam a katera ve?
Ker imam naslednji teden pregled v 8t in upam, da ne bom spet plačala!

Ojoj!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 320
6.3.2007 19:16:29   
jasna
Kaja, v nosečnosti pripadata 2 UZ pregleda (včasih so bili trije). Prvi v zgodnji nosečnosti in drugi za morfologijo. G ti torej tega pregleda ne bi smel zaračunati.

Solero, gre za THT (trojni hormonski test) ali dvojni hormonski test. Dela se ga v drugem tromesečju (mislim da okoli 16.t), je pa manj zanesljiv od NS. Poglej malo pri Pušenjaku, je o tem precej pisal. Priporoča predvsem tistim, ki so NS zamudile.
Materinska bi tudi morala biti brezplačna....

(odgovor članu kaja80)
Neposredna povezava do sporočila: 321
6.3.2007 20:07:07   
tinki_winki
Kaja80 tudi meni ni nič jasno zakaj so ti zaračunali, ali tvoj g nima koncesije, res čudno? Ali ti niso nič pojasnili zakaj si pregled plačala. Pa tud za materinsko knjižico me je kar presenetilo če se jo plača? Jaz je še nimam, mi jo bojo na naslednjem pregledu odprli.

Drugače pa sem se danes naročila na NS v Postojni (presenetljivo so me naročili že 29.3.). Komaj čakam.

Čuvajte svoje bušije in lepe sanje.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 322
6.3.2007 20:12:39   
inja2
Dober večer user posted image

Najprej čestitke vsem novim nosečkam user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi, jaz sem bila v 6t, na prvem pregledu pa sem imela brezplačen ultrazvok, prav tako je bil brezplačen v 8t.Tako, da mi je res čudno zakaj si morala plačati?

NEkaj me zanima,a še katera dela tok zoprn delavnik kot jaz?  Delam 6 izmen in še to ne po en teden skupaj, ampak kar malo mešano kokr pride. Do sedaj me to sploh ni motilo, odkar pa sem user posted image , me to blazno utruja in sploh se ne morem spočiti. Čisto mi je zrušilo ritem. user posted image

A mogoče katera, ve če ti lahko zdravnica napiše kakšno potrdilo, da tako ne gre delat?

lep večer še naprej in pobožajte svoje user posted image

lp, injauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 323
6.3.2007 21:04:17   
Anonimen
To s plačilom UZ mi res ni jasno in mi malo "smrdi". Kot da bi G izkoristili nosečnico, ki bi seveda rada čim prej na kontrolo, in ji to lepo zakasirajo. Tisti UZ v 8t pa mora bit del rednih pregledov!
Kar pa se plačila materinske tiče, pa sem večkrat prebrala, da lahko ZZZS dostaviš račun in ti vrnejo denar, ker ti materinska knjižica pripada. Če si seveda dobila račun. Drugače je to še eno izkoriščevanje več (2x kasirajo).

Jaz sem v prvi nosečnosti plačala samo UZ v 30t, ker sem ga imela na lastno željo in sem tudi v naprej vedela, da mi ne pripada. NS je nekaj drugega, to sem itak šla drugam.

inja, mislim, da ti G lahko da kakšno potrdilo, lahko ap se probaš kar z delodajalcem pogovorit, če je možnost ugodnejšega delovnega časa. Odvisno, kje/kaj delaš.

(odgovor članu inja2)
  Neposredna povezava do sporočila: 324
6.3.2007 21:35:17   
2ursae
kaja, jaz sem morala pri svojem G, ki ima koncesijo, pri obeh nosečnostih plačat prvi UZ, kasneje pa nič več. Sam se nič ne pritožujem, ker je G res dober in mi je v prvi nosečnosti naredil cel kup UZov, vem pa, da ti pripadata le dva ali trije. Tko da mi ni panike.

Prvič pa sem si tud morala sama iti kupit materinsko knjižico, zdaj pa ne vem, a so si pri G to že uredili, mi ni sestra o materinski knjižici nič rekla. Upam, da je tokrat dobim zastonj user posted image

nočko, lepo ninajte

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?