Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:13:51
|
|
|
|
daria78
|
Uh...mene je stara mama učila, da se mora golaž kuhati 3 ure. Najprej, da se vsa čebula stopi in potem, ko vse skupaj zaliješ z vodo, naj bi vrelo še uro in pol. Jaz ga naredim le nekajkrat na leto....
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:14:30
|
|
|
|
daria78
|
Aja, v ekonomu pa ne vem! Sorry, nisem videla.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:17:22
|
|
|
|
bamby
|
Šteje se, da ekonom lonec skrajša čas na 1/3 časa klasičnega kuhanja. Torej, če bi klasično tenstala meso s čebulo vsaj 2 uri, bi ga v ekonomu mogla tenstat vsaj 40 minut. Najbolje pa je, da kar poizkusiš, pa boš videla, če ti bo uspelo.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:20:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej sem malo tenstala čebulo in meso, potem sem pa kar z vodo zalila in zaprla lonec. A to se zdaj čebulo potem ne bo spustila, mater?! Saj sem vedela, da ga bom usrala. Pa cel piskr ga je! No ja, saj meni je v bitvu vseeno, če se malo čebulo vidi, samo na živce mi gre, če ni vse tako, kot bi moralo biti. Hvala, punce, bom pustila zdaj tole vret približno 3/4 ure.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:25:52
|
|
|
|
dulcinea
|
Ene 15 minut. Pa fajn zalij z vodo, da se ti ne pripali. Bolj potem še malo povret, ko bo kuhan.
_____________________________
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:30:14
|
|
|
|
Anonimen
|
A res samo 15 minut? Zdaj vre pol ure ...
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:38:32
|
|
|
|
asso
|
Mislim, da ni dovolj 15 minut. Odvisno koliko si prej vse "potenstala". Jaz sem samo 1x naredila golaž tako, da sem čebula precvrla, dodala meso in na hitro popekla nato pa zalila z vodo in v AMC delala še 45 minut. Ko sem vse skupi odprla je bila katastrofa čebula, ki je plavala v mesu in vse redko. Cel golaž (eno kg mesa) je šlo pesu Tako, da od takrat naprej najprej fajn čebulo popečem do rjavega nato pa še meso popečem eno uro preden zalijem z vodo, da se res čebula lepo stopi, nato pa kuham še cca. eno dobro uro...
_____________________________
Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:38:36
|
|
|
|
bamby
|
Jaz imam sicer AMC in hitro pokrovko, pa sem enkrat poizkusila narest golaž s hitro pokrovko, pa mi sploh ni bil všeč, ker je ostala čebula še v koščkih. Ne vem, kako je v klasičnem ekonom loncu. Verjetno pa je bolje. Sicer pa ura še 18 ni, tako, da bi ga lahko klasično kuhala .
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:40:16
|
|
|
|
bamby
|
Asso, malo si me prehitela in vidim, da imaš iste izkušnje kot jaz.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:41:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, ampak zdaj sem ga itak že z vodo zalila in se že kuha v ekonomu 40 minut, pa tudi je notri skoraj kilo in pol mesa. Čebula bo verjetno plavala in plavala in plavala. Bom počasi ugasnila zadevo, da preverim, kako in kaj. Bom poročala.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 17:48:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako, zadeva je sledeča: čebula j res plavala med mesom, ampak je bila izgleda že tako razkuhanja, da je po malo daljšem malo bolj divjem mešanju razpadla in je skoraj ni več videti.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 18:10:14
|
|
|
|
dulcinea
|
Jst potenstam čebulo, potem dam noter meso, zalijem z vodo in dodam začimbe, potem pa kuham 15 do 20 minut. Res. Potem pa odprem in dodam malo mezge, pa mogoče malo dodatka za golaž al pa mokice (ampak res malo). Potem to še par minutk pokuham. Meni je všeč, čebule ni čutit. Drugače pa to naredim samo, če nimam časa. Drugače pa sem privrženec kuhanja golaža v velikih količinah in par ur. Potem pa v doze in v skrinjo.
_____________________________
----------------------------------------------------------------- Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 18:36:39
|
|
|
|
Primoza
|
Pred dušenjem se izplača kocke mesa osoliti s soljo za mehčanje, ki se jo dobi med začimbami. Potem je tudi meso hitro zmehčano. V ekonom loncu zadostuje pol ure, če seveda prej čebulo zlatorjavo popražiš.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 18:44:23
|
|
|
|
asso
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby Asso, malo si me prehitela in vidim, da imaš iste izkušnje kot jaz. Ja, ja potrebno je najprej dobro čebulo popražit tudi če je lonec že skoraj ves zapaljen in nato pa še meso dobro popečt in še malo pečt vse skupi brez vode (cca. eno uro z mesom) nato zalit z vodo in tudi v AMC uspe v redu... Drugače pa jaz dam isto količino čebule in mesa, da pride golaž res dober.
_____________________________
Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 18:49:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, vidim, da bi bilo pol ure dovolj, ker je meso razkuhano.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 19:47:16
|
|
|
|
trixi
|
Kaj pa če bi poskusila čebulo zmiksat? Jaz jo vedno, pa kuham golaž v navadnem loncu, sam se mi je ne da rezat(sekljat pravi moja hči, ki špega čez ramo kaj pišem).Pa ponavadi ga tudi kuham razmerje 1:1 čebula meso, večjo količino, pa v skrinjo. A to bo za jutri?
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 20:05:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, za jutri in pojutrišnjem. Imam namreč beljkovinski in nato škrobni dan (takrat bo krompir iz golaža). Kar bo ostalo, gre pa v skrinjo. Ja, to z miksanjem čebule sem tudi že poskusila pa se mi je zdelo, kolikor se spomnim, da je bilo ful nekaj tekoče ali kako že. Mogoče bom pa res naslednjič spet tako naredila. Thanks.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 22.1.2007 20:34:42
|
|
|
|
Primoza
|
Jaz tudi čebulo na hitro seseklam z mikserjem, ker odkar imam otroke se mi ne ljubi pol ure seklat čebule. Paziti je potrebno le da ne pretiravaš s časom, da ne nastane preveč soka. Pa na koncu je dobro dati zraven golaža kislo smetano zmešano z žlico moke, čisto na koncu pa še malo limoninega soka.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 10:37:52
|
|
|
|
kalbo
|
Zdej ne vem, kako je za na hitro, sam do zdaj sem v tej temi zasledil dva greha pri golažu, prvi je zalivanje z vodo, drugi pa dodajanje moke. Jest kuham golaž 4 do 6 ur v kotlu, doma na šporhetu sem naredil pa enako. Kolikor mesa, toliko čebule po kilaži. Čebulo na hladno olje, in jo obvezno posolit, potem pa tenstat vsaj eno uro, pol se doda meso, zadeva se zalije pa s črnim vinom, ne pa z vodo, pa še to ne preveč.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 12:25:11
|
|
|
|
asso
|
kilaži. IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Čebulo na hladno olje zakaj?, in jo obvezno posolit zakaj?,
_____________________________
Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 12:35:09
|
|
|
|
kalbo
|
Čebulo na hladno olje zato, ker gre pri golažu za veliko količino čebule in se zna spodnji konec prej zažgat, preden uspe premešat. Okus po zažgani čebuli pa totalno pokvari golaž. Posolit pa zato, da vodo spusti. Tko al pa tko je pa potrebno čebulo pri praženju posolit pri vsaki jedi.
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 12:36:09
|
|
|
|
tanikaa
|
Kalbo nima pojma. Kak mu naj verjamemo Jaz delam golaž v ekonomu tako. Najprej dobro prepražim čebulo v teflonski posodi po Kalbotovem receptu. Hladno olje, sol, sam jaz ne dodam vina, ker sem ozdravljeni alkoholik Ma ne, hecam se. Zaradi tega ne dodam vina, ker ga prej spijem Ne, tudi to ne. Enostavno zato, ker ga je moje dete, za katerega pa še ni alko. No, v glavnem ko je čebula konkretno razdinstana, dodam ornk hladno vodo (tak ene 0,5 dcl) vode, počakam da celotna voda izpari. Potem dam zraven na koščke narezano meso, dodam papriko, začimbe in tisti fanta za golaž in paprikaš. Prilijem vodo in tudi deci vina . Dam vse skupaj v ekonom, pokrijem in počakam da ekonom začne sopihat. Potem malo zmanjšam ogenj in pustim da ekonom sopiha 15 minut. Potem vzamem dol z ognja in pustim tak še 15 minut. Potem odprem ekonom. In golaž je gotov.
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 12:43:36
|
|
|
|
kalbo
|
tisti fanta za golaž in paprikaš. Tretji greh , ampak res. Vino pa itak pusti okus, alko pa izhlapi. Najboljše vino za golaž je kabarnet Suvinjon. Draga moja, enkrat morte prit k nam, ko se golaž kuha
|
|
|
|
RE: Koliko časa naj vre golaž? 23.1.2007 12:54:47
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo tisti fanta za golaž in paprikaš. Tretji greh , ampak res. Vino pa itak pusti okus, alko pa izhlapi. Najboljše vino za golaž je kabarnet Suvinjon. Draga moja, enkrat morte prit k nam, ko se golaž kuha Samo povej besedo.....Ampak vi ste prvi na vrsti
_____________________________
Je** se mi za vse in vsakogar. _____________________________
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznično ustvarjanje v kuhinjiNaj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?