bamby
|
Mislim, da so tista stara klasična kosila, kot so juha, tenstan krompir in govedina iz juhe s solato, že preteklost, razen morda pri starih mamah (tistih ki jih še imajo). Del te tradicije se sicer še ohranja, se je pa danes nedeljsko kosilo vsaj deloma spremenilo. Za nekatere od nas še vedno velja, da goveja juha mora biti, drugi so si zamislili kakšne druge vrste juh, ali celo kosilo, ki je čisto nekaj drugega. Tudi pri nas je vedno juha na mizi, potem pa obvezno spečem meso, lahko tudi ribo, zraven pa naredim dve prilogi: ena je iz krompirja, njokov ali žlikrofov...., druga pa iz zelenjave (ena vrsta, ali mešano), ki je lahko samo kuhana na sopari, ali tenstana na čebuli, ali morda potenstana s kislo smetano.... Zraven pa obvezno skleda solate (zelena, radič, paradižnik, kumare,koruza,fižol,....). Taka so približno naša nedeljska kosila. Druge vrste, kot so lazanje, musake, zelje,.....pa jih jemo med tednom, ko je manj časa za kuhanje.
|