RE: Januarčki in januarčice 2007 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

petraz -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 15:39:35)

Lep pozdrav!

Naša dva sončka pridno spita, tako, da danes ne bomo mogli nič ven... pa tako lepo vreme je zunaj.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Jaz našega Nejc nič kaj debelo ne oblečem. Včeraj, ko smo šli na sprehod sem ga oblekla v bodi, tanke hlače, na vrh pa še plišaste hlače. Na vse to pa sem mu oblekla samo jakno iz pliša, ki je podložena in kapico, ter ga zavila v odejo. Pa mu je bilo skoraj prevroče... Ni dobro, da so predebelo oblečeni, naš Nejc dobi kar rdeče pikice po telesu in glavi, pa še siten je, če je preveč oblečen ...

Tako, da mislim, da je že čas, da pospravite kombinizončke. Jaz sem ravno danes oprala Anžetovega in ga moram pospraviti za drugo leto... ko nam bo prav prišel za Nejca...

Še to, če bo imela katera kakšno Sparovo nalepko odveč, se priporočam. Kajti rada bi si kupila kar nekaj brisač, pa ne vem, če bom sama zbrala dovolj nalepkic. Hvala...

Lep dan...

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 19:03:33)

Živjo

Se vam na hitro javim:

Lana zdaj kaka na 2 dni, sem jo pa v petek peljala na pregled, da sem ugotovila ča je vse uredu z njenim bušijem in ritko, pa je pediatrnja rekla, da se ji pač ureja prebava.  Hvala bogu, upam da se ji bo zdaj uneslo.

S krčki imamo malo manj težav, razen če jaz pojem kaj takega, ki ji ne paše.

Spanje pa je problem: najraje v vozičku, če pa je slabo vreme, pa dopoldne še nakako spi, popoldne pa je groza. Bi se nosila, pa pogovarjala, pa gledala, kar nekaj čeblja.

Zdaj ko je sonček, sva itak veliko zunaj. Je pa ne oblačim preveč: bodi, pa hlačke in majčko iz pliša, pa gor jopco s kapuco in pod njo tanko kapico.
Danes ji je bilo še to prevroče, dekca pa sploh ne pride več v poštev, vsaj o 14 popoldne ne. Ja če jim je prevroče, so tečni. In jaz Lani dajem vsak dan čaj za pit. In prav rada pije, seveda saj je žejna.

V torek imava drugi pregled. To da se je zredila vem, bom vidla če je kaj zrastla. Zanima pa me, zakaj dojenčkom nič ne pregledajo kri ?
V porodnišnici so moji Lani vzel kri,  predno sva šle domov in vse je blo ok.
Zdaj po dveh mesecih bi pa res rad vedela, če je vse ok z njo - kar pa se najbolj na krvi vidi.
Kaj menite vi  ?

Petraz: jaz imam neke šparove smrekce - so zelene barve.
A so te ok, ali so zdaj kakšne druge barve.
Namreč ne spremljam teh akcij, tko da ne vem, če menjajo barvo.
Jih imam pa 25 -  (zelenih smrkic) . Povej če ti pridejo kaj upoštev ?

Uživajte na sončku in se crkljajte.

Šibam - že kliče....

Pozdravček Barbi

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 19:09:22)

A sem pozabila napisat:

je država radodarna, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]  dobim 18,36 evr otroških dokladov.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley32.gif[/image] čestitam .

No naj se ne sprašujejo, zakaj je rodnost padla.

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 19:26:48)

Ojla
Sem danes pogruntala da imam ful čudno mleko skoraj da prozorno sploh ni več tako belo kot je bilo en čas nazaj a ima katera kaj pojma zakaj?Ali je to normalno?
Zaenkrat še ne kaže da bi se zaradi tega kaj manj najedla ali pa da bi hotla kaj več je čisto normalno takrat ko je čas.
Čaw

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 19:36:09)

Pozdravček še od mene.
Tudi naš malček je med 6. in 7. zvečer mala tečka. Čisto nič mu ne manjka, krčev nima, dere se pa kot 100 vragov, tako da je čisto rdeč in poten v glavo, dokler se ne umiri in zaspi. Danes sem pogruntala, da je najboljše, da ga dam v kenguru in potem je mir. Zdaj spi kot top (v kenguruju), ampak meni se ta njegov položaj ne zdi ravno udoben, njemu pa očitno paše.
Barbid, našemu Žigi so vzeli kri, jutri pa imava drugi pregled in mu jo bodo tudi vzeli, ker je imel prejšnjič hemoglobina ravno na meji.
Kdaj pa ste dale vloge za otroški dodatek? Jaz še nisem dobila nobenega odgovora.
Lepo se imejte!

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 20:13:23)

Ajja: jaz sem dala vlogo 23.2, pa sem dobila odločbo 5.3. To je odvisno od socialne.

A si posebej prosila, da vzamejo Žigu vzamejo kri, ali je bilo to "avtomatsko" ob prvem pregledu ?

Midve imava v torek 20.3. - drugi pregled pri pedatrinji in me zanima, če ji naj kar sama omenim - da me ne bo na koncu še nadrla in rekla: ja, saj vidite, da je nasmejana in ji nič ne manjka.
Kaj pa veš, pri tako majhnem otroku. Saj ni rečeno, da vsakič joka, če je kaj narobe.

Kaj pa če je slabokrvna.? Tudi meni se zdi, (tako kot piše bucka1 in ostale), da imam včasih čist prozorno mleko ?

No, že zaradi tega, bi rada videla, da ji vzamejo kri ?

A katera kaj ve o tem, kaj je predpisano oz. kaj lahko zahtevamo. ?

Se mi zdi, da včasih kar malo površno pogledajo in če nisi preveč vztrajen, te kar hitro odslovijo.

Lp

eva1 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 20:53:15)

glede mleka-ja to je normalno-mleko se bo dosti spreminjalo-moje je trenutno tut čisto vodeno,ampak to je ok! Nekje sem prebrala,da se mleko spreminja glede na otrokove potrebe-bo vrjetno že držalo! ne obremenjujte se z barvo mleka-važno da ga je zadosti! pa da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lulajo in kakajo!

eva1 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 20:54:28)

no pa še glede krvi-če je izvid iz porodnišnice ok,potem vzamejo kri pri 6 mesecih! 

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (14.3.2007 21:57:46)

Sem zmagala, prehitela Bucko01 in Barbid, sem dobila doklad borih 48 evrov za tri mesce, se pravi 16 eurov na mesec, katastrofa.
Bucka01 tvoje je pa kar u redu!

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (15.3.2007 7:32:52)

Luna06 da te potolažim jaz sem jih ta mesec dobila še za nazaj  drugače bom dobivala tam okrok 80€ za oba otroka tako da nekaj je prej sem jih samo za Aljaža dobivala  25€.
Sem imela srečo da sem vpisala dohodke še za leto 2005 ker če bi jih za 2006 bi bila pa tudi pri nas razlika ker je moj dragi službo menjal pa dobi po 450€ večjo plačo kot jo je v prejšnji službi tako da bo pa drugo leto bolj slabo.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (15.3.2007 7:37:20)

Sej vem ja, da je to za dva mesca.No ja, za dva otroka....Se mi zdi da useeno bolše kot bomo dali mi.
Kolko daš pa za vrtec?

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (15.3.2007 10:57:45)

Barbid, pri naši zdravnici je stalna praksa, da vzame na prvem pregledu kri. Žiga je imel iz porodnišnice v redu izvid, na prvem pregledu pa, kot sem že napisala, hemoglobin na meji, zato mu zdaj kontrolira kri, da dobi železo, če bi bilo treba. Jaz mislim, da lahko prosiš za pregled krvi,če bo zdravnica menila, da ni potrebe,pa ti bo že razložila.

Tudi jaz sem vlogo za otroški dodatek vložila 23.2., ampak še nisem dobila odgovora. Bomo pa prejemali malo bolj spodobno vsoto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image], ker sem imela 2005 status študenta.

Lepo se imejte in uživajte na sončku!

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (15.3.2007 10:59:50)

Luna06 Prej ko je Ajaž hodu v vrtec sem dajala okrok 28.000 samo je hodu le ko je bil star 4 in 5 let v jaslih ni bil.
Računam pa drugo leto ko bom dala tamalo v jasli da bom plačevala okrok 45.000
Toliko letos plačuje moj stric ki imata z punco približno iste dohodke edino kar je je to da so tam 3 mi pa smo 4.
Pojma nimam kaj se bo še spremenilo do drugega leta.

A ja a od občin ste dobile kaj nagrade oz. darila za rojstvo otroka.
V Idrijski občini nisem za enkrat še nič dobila.

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (15.3.2007 14:24:58)

Mi bomo dali za Markov vrtec cca. 290 eurov oz.okrog 70 tisočakov.Ja naša občina je pač najdražja v Sloveniji, je pa po drugi strani tudi radodarna, saj smo dobili 262 evrov nagrade, in to že januarja.
Bucka01 sej občina sama od sebe nič ne da, moraš oddati vlogo, če le-ta obstaja seveda.

Manca12 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (16.3.2007 11:40:24)

Ojla!

Glede herpesa še mnenje naše pediatrinje. Tako majhni dojenčki še nimajo takih protiteles.

Naredila nam je tudi UZ kolkov in še ta-desen ni v redu izoblikovan tako da priporoča še široko povijanje za ponoči. In bomo videli, kaj bo na kontroli pri treh meseci, upam da bo OK.

Zimske pajacke je res treba umakniti iz uporabe, naš malček je skor zgoru, ko sva šla na pregled, kljub temu, da sem ga odpela kolikor se je dalo.
Včeraj sem raje oblekla enga spomladanskega in spodaj v bodyju in žabicah. Ko je bil na soncu, je bil pa odpet. V senci pa še zmeraj kar zapiha.

Hm, nebi o otroških dokladih, mislim da jih sploh ne dobimo, smo tik nad mejo očitno.

Od občine smo pa dobili darilo 20.000 SIT - je bilo še kar v stari valuti. Ponekod so bolj radodarni, drugod pa še manj.

Lep sončen dan!

Manca12 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (16.3.2007 11:43:06)

Še glede krčev in joka....

Naš malček je očitno dojel, da sem dopoldan samo njegova, popoldan pa pride domov še konkurenca - sestrica. Mi že od 4h zjutraj kar nekaj jamramo, kakamo in jokamo in se hočemo crkljati. In to traja cel dopoldan, včasih tudi do 12h.

Pa kaj čmo, hoteli smo otroke, sedaj jih imamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

adriana_m -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (16.3.2007 15:07:44)

Mi imamo ful malo časa, ker skušam sama več postoriti, pomoč mame in dragega se krčita. Včeraj sem celo dobila tardečo nazaj, ne morem verjeti. Torej bi teoretično lahko imeli takoj še enega! Svašta!
Počutje ok, samo neki me hoče viroza pokopat. Se borim. Glava me danes tako boli, da je cela veselica. Fotra smo za 4 dni poslali v karanteno k staršem, ampak izgleda ni nič pomagalao, ker danes ko se on seli nazaj in se je pozdravil sem pa jaz omagala. Izgleda je tudi tukaj mati narava poskrbela, zbolla sva v turnusu, da lahko eden malega okrog nosi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Kaj je še drugega novega: pa dogaja vsak dan, smejat se je včeraj začel in sem bila čisto paf. Tokrat se je smejal dve minuti skup in meni se je kar srce paralo.
Krče še vedno imamo, počasi galenske kapljice ne pomagajo več. Pri prehrani se držim pravila, jem vse po malem. Ne bi mogla biti na enolični prhrani, ker mi že tako železa drastično primanjkuje in sem potem čisto švoh. Imam še 7+, gre kar dol pol kile na teden zaenkrat kar me veseli. Upam, da se ne ustavi...
Tamauček ima pa vsak dan več energije, podnevi bi skos gledal, se igral, približno na 15 min je treba menjati aktivnosti, ker se hitro naveliča. Ljubi rutino, spat gremo okrog 9-10h, spimo od 4-6 ur - kakor kdaj - hura. upam, da se ne pokvari, ker se hvali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pa še tole: zunaj je zelo zelo rad, kadar proti joku čisto nič več ne pomaga potem pomaga sprehod.
Previjanje je tudi steklo, sedaj uživa, prej je bil vedno vik in krik. edino kopanje zadnje dvakrat ni bil ravno filmska uspešnica. nekaj mu ni pasalo. Se mi zdi, da mu ne paše 37 stopinj ima raje kako stopinjo manj, samo ko imamo tak trotl ziher termometer, da še stopinje niso narisane samo neki smajliji, pa še poceni ni bil...Pa pred dvemi dnevi sva se sama kopala, mami je bila prav ponosna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .
Laski mu odpadajo, da bodo lepši novi zrasli. Pa neke pikice je dobil, baje od hormonov, in suho kožo, je šel ati po riboderm danes, pa lipov čaj naj bi pomagal (spiranje).
Ajde bodite v cvetju, se še beremo!
A. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ribica.gif[/image]

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (16.3.2007 19:23:08)

Oj!
Dans je biu spet čudovit dan, smo ga izkoristili na polno.Sem si prvošla rolanje z vozičkom, u je blo luštno!Jutr bi šla pa mal na morčka pogledat.Aja, pa za tisto ta pravo morje smo se tud že odločli.Gremo za prvi maj u Poreč, junija pa v Umag, potem pa mogoče še septembra kam.

Zanima me kje kupujete Novalac, tiste ki ga dodajate?A se ga res dobi samo v lekarni?

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (18.3.2007 19:33:46)

Ojla
Očitno smo vse do zadnjega izkoriščale to lepo vreme kajti čaka nas par neprijetnih hladnih dni.
Jaz upam da ne bo predolgo trajalo ker če bom morala ostati doma zaradi tega vremena se mi bo kar mal sfuzlalo, naša pikica je tako lepo uživala ko smo se vozili da je pozabljala da je kaj lačna ko pa sva prišli domov je bil pa kažin če jo nisem prav na hitro podojila.
Danes jo je nekaj ščipalo se je drla kot jesihar sedaj trenutno spi in bo spala še kakšne pol urce potem se bomo pa umili pa počasi odpravili spat. Jutri je mlaj in upam da nebo preveč uplival na našo pikico ker že name preveč upliva.
No prav tako pa jutri naša pikica praznuje 2 mesec.
To je za danes vse z moje strani ve pa le napišite kaj ker smo ves čas skoraj na drugi strani.
Lahko noč!

Barbid -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (18.3.2007 20:27:04)

Živjo

Luna: jaz kupujem Novolac v lekarni. Mogoče ga imajo še kje, ampak ne vem. Vem le to, da je cena od 9 do 11 evr odvisno od lekarne.

Veš kaj me zanima: mi napišeš spletno stran: tisto avstrijsko, k si ti zadnjič gledala guglanike, mene zdaj zanima za senčnike v avtomobilu.
Sem gledala na Beby centru, majo same smotane.

Ja, slabo vreme se nam bliža. Bomo bli kar bolj notri. Pri moji Lani je že to, da ko se nahrani, jo ne morem dati kar spat, moram se z njo pogovarjati, prav čebljati je že zacela in vse jo zanima. Je zadnjič sedela pri meni v naročju, sva celo nadaljevanko pogledali, čit tih je bla....

kaj pa vaši pikci - tudi že karj "čebljajo"

petraz: kje si ti? Rabiš  šparove smrekice

Imejte se lepo in pozdravček
Barbi

bucka01 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (19.3.2007 8:30:37)

Barbid tukaj imaš link!
http://baby.ebay.de/

No pa smo le dočakali slabo vreme dobro da imamo kengurujčka če bo sila da gremo z dežniki ven.
Upam da bo kmalu prešlo te kraje in da se zopet pokaže sonček.
Drugače pri nas nič novega jutri imamo posvetovalnico me prav zanima kako je kaj z kilogrami in velikostjo.
No sedaj pa šibam dokler mi spi da še kaj pospravim.
Uživajte!

LUNA06 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (19.3.2007 8:31:16)

Dobro jutro!

Evo mi smo res izkoristli vikend in zadnje sončne žarke.Smo bli u soboto na morčku, včeraj pa na enm potepu peš.Zdej bo pa sitno, ko bomo nekaj časa kr notr.

Naš Markec se že ornk pogovarja, pa najraje je nagec in se zgleda u špegu, tko da previjanje običajno traja kar nekaj časa.

V soboto smo rezervirali morje, pa sm zvedla, da rabmo dokument za Marka.Ne vrem zakaj sem mela v spominu, da greš lahko z rojstnim listom čez.Ko sem bla majhna, vem da smo uzeli sabo sestrično, ki je imela samo RL.Mi je mal čudn Marka pelat k fotografu.A je ktera že nardila to?Ne vem kam ga tm postavjo, a ga morš držat v naročju?

asandra1 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (19.3.2007 10:27:32)

Mi smo tudi bili čez vikend na morju in je bilo prav fino. Ful mu je pasalo, je skoz spal....JAz sem ga peljala slikat k fotografu, ti ga držiš, slikice so krasno izpadle, je pravi maneken[sm=smiley36.gif]. Dala sem mu pa kar potni list delat, sicer velja samo tri leta in je kar drag (29 e), osebna pa je 13 e in velja pet let. No, upam, da bomo rabili potni list, če sem ga že dala naredit.

Drugače je pa danes res smotano vreme, komaj čakam, da bo spet sonček!

lp

ajja -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (19.3.2007 11:25:49)

Halo!
Danes pa zgleda, da bomo kar doma. Pri nas noro sneži. Malo čudno je videt: vrt rumen od narcis pa velike snežinke.
Mali trenutno spi, se pa bojim, da bo tečka, ker ne bo mogel ven. Je bil pa te dni pravi ubožček, štiri dni namreč ni nič kakal, tako da smo danes nameravali ukrepati pa se je uredilo samo, ampak sem ga morala nesti direkt pod tuš, ker je bil posračkan od pet do glave.
Drugače pa se smeje, pogovarja, te gleda. Neverjetno rad pa si občuduje svoje rokice.
Ja, pa besedo lep razume.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Vedno ko mu kdo reče, da je lep, se prav sladko nasmeji.

Pri fotografu naš mulček vedno tako trdno spi, da se ga ne da zbuditi. Bomo pa rabili slikice pa osebno, ker gremo tudi mi za prvi maj na morje. Koliko časa pa se čaka na osebno ali potni list?

Lepo se imejte pa upam, da bo čimprej spet sonček.
LP!

Urša08 -> RE: Januarčki in januarčice 2007 (19.3.2007 13:09:11)

Ojla!

Pa se še jaz malce javim. Danes je tako grd dan da bova kar notri. Smo pa izkoristili lepo vreme in smo bili za vikend na vikendu. Šli pa smo tudi prvič na Bled na sprehod ob jezeru in na kavico se malce posončat. A pijete kavo ali ste se ji odpovedale zaradi dojenja? Jaz moram zjutraj obvezno spiti kavico, da se lažje zbudim. Spijem jo ponavadi takoj po dojenju. Se ji ne morem upreti.

Tudi naš Nejc veselo čeblja in se pogovarja, pa kako lepo se smeji. Najraje se smeji takoj zjutraj. Tudi igračke ogleduje in parkrat mu je celo ropotuljico uspelo prijeti. Prav lepo ga je gledati, se kar topiva zraven, ko začne čebljati. Zadnje dni pa včasih še zavriska.

Tudi jaz mu bom dala razviti pasuš, ker še ne veva točno kam bomo šli na dopust. Znamo iti v tujino tako da bo pasuš prav prišel.

Kar se tiče spanja je pri nas vse po starem. Zvečer med 8 in 10 zaspi, spi med 5-8 ur v kosu, se nahitro najeva in spet pančka tam 3 ure. Čez dan je pa redkost da takole spi kot sedaj - imam že celo uro mir in mi kar paše.

Sedaj grem pa kosilu kuhat.
Lepo preživite ta turoben dan
Papa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>