|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice
19.1.2007 10:44:08   
Neža81
citrončica.... kaj piješ?... vabim te na pijačo, ker si me čisto pomirila glede foliklov user posted image user posted image user posted image

40 letnici.... občudujem vaju.... in držim pesti, da bomo skupaj tiščale vozičke na sprehodih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 176
19.1.2007 13:37:09   
Mijavček
Živjo vsem!

mal sem po dolgem času spet pobrskala po forumu, približuje se moj začetek špikanja in sem že kar mal vznemirjena. No pa vidm, da tukej obvladate že vse o injekcijiah in punkciji itd.
Pa mam spet eno začetniško vprašanje... naročena sem 23.01. zjutraj, da grem po injekcije Suprefakta na GK LJ, to bo moj 22 dan ciklusa in koker vem, bi mogla ta dan že začet s špikanjem... a ti prvo injekcijo dajo tam sestre, al ti jih dajo za domov... bojim se da bi mogoče sestra kaj zamutila, d abi mogla it že prej po injekcije in najbolj se bojim, da me bodo spet odslovili...
Se mi je že zgodilo lani ko sem imela samo stimulacijo brez IVF-a, da mi je rekla pokličte 1. ali drugi dan M, in ko sem v pon. 2.M poklicala, je rekla., ja ste že prepozni, bi mogli danes že injekcijo vzet :(
No vglavnem, mal že paničarim, pa še začela nisem... jao, kaj bo šele pol... ma sej se bom skulirala, sam plis povejte če kera ve, kako  je s to prvo injekcijo.

Hvala in se beremo!

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 177
19.1.2007 13:50:39   
Saša27
Naj te pomirim Mijavček. 20-22 dan ko boš odšla na kliniko boš dobila inekcije Suprefacta, jaz sem bila oktobra v IVF postopku-dolgem, pa sem tudi tisti dan ko sem se šla prijaviti za postopek dobila inekcije in sem se začela špikati še isti dan

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 178
19.1.2007 17:12:49   
pika74
Saj pomoje je blo vse OK. Preveč si sigurno nisem dala, saj imam vedno nastavljeno na 225 pri Gonalu. Suprefact pa itak obvladamuser posted image .

Panika je bla zato, ker sem mogla tanov peresnik Gonala odpret. Čudno mi je blo, ker bi moral bit taprvi po izračunu vsaj za...

1500: 225 = 6,6666

se pravi vsaj za 6x bi moglo bit. Pri meni je blo pa za: 4x in konc. Čeprav noter vidim, da je še, sam pomoje se je neki zataknil, ker hudiča ne morem ven potegnt.

Ampak itak sem pol vzela drugi peresnik, ki je pol manjši in torej za 3x. 

Te dni enkrat bom torej moga do GK in pokazat ta svinčnik, pa nej mi dajo novga.

Ma vse bomo zrihtal ane, sam da je vikend, pa sm že boljš volje. Zdej bo mal lenarjenja in počivanja. Tole špikanje in predvsem stranski učinki ala user posted image user posted image user posted image user posted image  so kar mal kritični, vsaj med šihtom user posted image  mislm, ne spodob se nouser posted image user posted image

Ajd, držte se bejbike!

user posted image

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 179
20.1.2007 10:06:47   
Elysabeth
Punce, se vam javljam po parih dneh...da vam povem, da nisem imela nobenega zarodka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in da do ET ni prišlo. Za zjokat...
Sploh ne vem, kako je to možno...tko grozno nama je, še bolj kot po prvem postopku, ko sva zarodke mela in po 14 dneh ni bilo nič. Groza...
Sedaj naja bojo dal na konzilij, sicer ne vem za kaj user posted image , da bodo povedali kako naprej. Drugače se pa sploh ne morem potolažiti, tko žalostna sem, da o mojem niti ne govorim, kakšne žalostne oči ima.
Dost mam vsega, res... in ne vem, kako se bom spravila v naslednji postopek, taka žalost je v meni.

Pozdravček vsem borkam!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 180
20.1.2007 10:26:04   
pika74
Jooooooj Elysabeth user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sem kar brez besed...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Elysabeth)
Neposredna povezava do sporočila: 181
20.1.2007 10:51:14   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: pika74

Jooooooj Elysabeth user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sem kar brez besed...user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma joj jaz sem kar brez besed ostala.Niti še nisem pošte prejela že spet začnem paničariti kaj če se nama isto zgodi.Ne ne dam se.
Elisabety izjočita svojo bolečino in ponovno in pogumno v novi boj.

LP Mojca

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 182
20.1.2007 11:00:05   
soncek.djukelica
pozdravljene,
Elysabeth zate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
saj se bo vse uredilo!
Pika, kako pa kaj ti? A še kar s špikanjem nadaljuješ?
Jaz grem tudi drug teden po napotnico k zdravnici,ker moram kri dati, pa v leonišče moram tudi skočit po rezultate zadnjega brisa! user posted image
tale januar je tako hitro minil, sem bila na dopustu in evo, pa smo skoraj konec meseca!Komaj čakam marca! user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 183
20.1.2007 11:05:55   
pika74
O soncek.djukelica,

jaz se še vedno drogiramuser posted image . Danes sem bla v GK, ker se mi je peresnik od Gonala zataknil. Pa mi je sestra potem dala novega. Tko, da bom imela zdaj še za 3x. V sredo pa imam naslednji UZ.

Ma tole z Elysabeth me je kar pretreslo... pismu... se prešpikaš kot tahujš džanki in preživiš vse stranske učinke (ene celo bruhajo vmes!), potem greš čist presran na tisto hudičevo punkcijo in že en teden prej trpiš, ker cvikaš, da bo bolelo za umret... in potem to nekak preživiš... na koncu se pa paglavci ne oplodijo user posted image user posted image user posted image user posted image  ma za zjokat. Sej se ti sesuje cel svet...user posted image . Sploh ne veš, kako nadaljevat pot. Ne veš, al obupat al sploh še kdaj probat, če je rezultat tak... zato sočustvujem z Elysabeth in prosim unga tam zgoraj, da bi bilo takih čim manj oz. nobene več..., če se le da prosim!

lp

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 184
20.1.2007 20:21:47   
čiška
Elvsabeth,dali te bojo na konzilij zato,da ti dajo drugačen postopek ali pa novo dozo teh piuser posted image .Tudi jaz sem bila čist iz sebe ,skor tko je bilo kot ,ko sem šla na splav!Tako,da te čist razumem.Ni luštn!Predvidevam,da te bojo dali na naslednji postopek že aprila ali maja tako,kot naju.Čeprav se meni zdi to ,kar prekmalu,ker nisem psihično sposobna!Drži se ,ni konec sveta:)pa paVsem drugim puncam pa seveda želim vse naj naj!

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 185
21.1.2007 8:13:35   
Bety upa
Elizabet, žal mi je.user posted image .....Nisi pa ti nič kriva za to. Zdravila, ki si jih dobila, niso pridelala zdrave celice. Zato boš v naslednjem postopku obravnavana bolj podrobno in ni hudič, da ne bo uspelo.

Jaz se pridno špikam. Živčna sem 100 na uro, sitna, jezna na cel svet, .... V jajčnikih me je že začelo špikati in kar nekaj se dogaja. Prvi UZ imam v četrtek.

Srečno punce! Katera pa ima prva test???

(odgovor članu čiška)
Neposredna povezava do sporočila: 186
21.1.2007 10:14:37   
citrončica
Elyzabeth,
drži se, bo pa naslednji postopek uspešnejši,
bolje zdaj, kot pa čez 2-3 mesece, če ti ni bilo namenjeno in bi bilo nekaj narobe....tudi jaz se tolažim s tem,
pa za dežjem vedno pocije sonce, tako da user posted image  zjoči se in počakaj na sončne dni!!!!
Držim pesti!

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 187
21.1.2007 12:07:30   
ana2007
Pozdravljene!

Rabila bi pomoč. Prosim za nasvet.

Na ultrazvoku so mi ugotovili PCO sindrom. S partnerjem se trudiva da bi zanosila že pol leta. Ginekolog mi je prvo predpisal zdravilo Primolut - Nor. Kar sem jema 5 dni po tri tablete (od 21.12 do 28.12). Po krvavitvi od 3.1 do 7.1 sem pričela jemati klomifen. Tega se jemala od 7 do 12.1. Prosim katera  mi lahko izračuna kdaj imam plodne dneve. Kaj mislite kaj bo. S partnerjem sma imela odnos 14.1 in 20.1 ker dela na terenu. Prosim če mi lahko katera pomaga še danes. Hvala že v naprej!

ana
user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 188
21.1.2007 15:22:38   
Crnitulipan
Elysabeth, mi je hudo zate, ampak ne obupat.
Zdaj je težko, in čisto normalno je, da sta žalostna in da morda v tem trenutku ne vidiš poti naprej... Ampak žalovati je potrebno  -  tudi zato, da gremo potem lahko naprej!!!  Prav gotovo vaju bodo na konziliju sedaj ponovno 'obdelali' bolj podrobno in morda ni daleč, ko boš spet upala....

Sem ti pisala tudi na ZS..

Drži se in
pazi nase,
Čarna 

Neposredna povezava do sporočila: 189
21.1.2007 15:28:15   
škatlica
čao vsem skupaj, 

redno vas prebiram in moram rečt, da ste vse zelo pogumne in se dobro spopadate z vsemi ovirami, ki nas ločijo douser posted image . Zdaj vam bom pa mal najino zgodbico povedala, je zelo skrajšanauser posted image .

s partnerjem se že 2 leti trudiva da bi zanosila. čakava na prvi IVF postopek. septembra sva dobila pošto iz konzilija, takoj sem poklicala in dobila zaporedno številko in navodilo, da naj pokličem v januarju ko dobimuser posted image .  5.1. sem poklicala in dobila navodilo, da naj se 22 dan ciklusa zglasim na ginek. kliniki. a mi lahko katera pove kaj me zdaj tam čaka? a se bom že zdaj začela špikat ali dobim še eno user posted image  in potem špikanje?  

Ana2007, ovuliraš nekje v sredini ciklusa nekje 12-16 dan ciklusa.

lp vsem skupaj in čim večuser posted image user posted image user posted image v letu 2007.

(odgovor članu ana2007)
Neposredna povezava do sporočila: 190
21.1.2007 16:59:05   
Crnitulipan
Škatlica,
na 22 dan se zglasiš pri sestri Blanki (če si na GK LJ), potem te s številnimi papirjji pošlje do sester na odelek SIII, ki je ravno tako v pritličju. Tam ti razložijo uporabo suprefacta - očitno si v dolgem postopku, glede na to, da začneš 22 dan. 1. injekcijo suprefacta ti da sestra, potem pa se odločiš ali si boš dajala sama ali Tvoj. Meni je mož suprefact dajal v ramo. No, po  najmanj 14 dneh  aplikacije suprefacta te naročijo ma 1. UZ - jaz sem ga imela na 18 dan jemanja suprefacta. No, potem pa se odločijo glede na situacijo ali da nadaljuješ s suprefactom ali pa že dobiš stimulacijo (menopur ali kaj menogon??? - odvisno od tvoje terapije)... S stimulacijo nadaljuješ kakih 8 ali 9 (jaz) dni, nakar imaš 2. UZ in odvzem krvi za določitev hormona estradiola - če je vse OK, je možno, da že isti večer dobiš stop injekcijo (jaz sem imela še en dodaten UZ  naslednji dan, in na ta dan ob 22ih stop, kar pomeni, da sem si dajala menopur 10 dni, na 11. dan pa so mi po UZju določili stop. Dva dni po stop injekciji sledi punkcija in potem čez pet dni transfer.

Takole nekako to zgleda - je pa odvisno od ženske in njene terapije in odziva na terapijo koliko časa natančno traja apliciranje suprefacta in menopurja..
Srečno,
Čarna

(odgovor članu škatlica)
Neposredna povezava do sporočila: 191
21.1.2007 17:03:00   
Crnitulipan
PS
Sem zamenjala - stimulacija je z menopurjem ali gonalom..

(odgovor članu škatlica)
Neposredna povezava do sporočila: 192
21.1.2007 18:22:39   
škatlica
Najlepša hvala Crnitulipan, tale tvoj pdgovor mi je v veliko pomoč, da mal vem kaj me čaka.

Vas bom sproti obveščala kako bo šlo, upam na najbolše in da čim prej zagledam user posted image user posted image .

Pozdravček vsemuser posted image , pa srečno.

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 193
22.1.2007 9:07:26   
Neža81
Jutro!

Meni je tak slaaaaaaaabo po gonalu, pa glava me v eno boli user posted image user posted image user posted image , pa zaspana skoz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .  Učit bi se mogla, ker še polovico snovi ne znam, jutri ob 9 pa mam izpit. Držite pesti jutri zame!

V četrtek imam ultrazvok, da vidimo, kak so kaj moji folikli. Upam, da se pridno razvijajo in rastejo.  Eno vprašanje: jaz dobivam zdaj gonal (rdeči peresnik) - 150 odmerek. V četrtek grem na ultrazvok in kaj potem? Spet dobim gonal?
Vem, da je odvisno od foliklov. Na prvem ultrazvoku so bili čisto mičkeni.
Še eno vprašanje: alkohol se lahko pije med špikanjem? user posted image user posted image user posted image  Sem vprašala kot nek stari pijanček. Sprašujem za to, ker imava  z mojim v kratkem oba rojstne dneve in to nekje ravno pred punkcijo, oz. moj ga ma verjetno pred punkcijo, jaz pa za punkcijo. Imamo čago .... Vem, da moj 3 do 4 dni pred spermiogramom ne sme pit alkohola. Bomo pač z sokom z smetano nazdravljali user posted image user posted image user posted image , samo da ne bo kaj narobe.

Tak, zdaj pa nehajte kafetkat in klepetat, pa raje napišite kaj! Jaz bom pa še malo v knjige pokukala.

Pika, ki te ti hodiš?

(odgovor članu škatlica)
Neposredna povezava do sporočila: 194
22.1.2007 9:21:41   
Vesna_2
no po dolgem času se tudi jaz zopet javljam. prejšnji teden sem dobila datum da naj se oglasim v GK ta četrtek, 25, to je moj 20 dan ciklusa. upam da bomo že začeli z injekcijami.
veliko sreče vsem skupaj nam želimuser posted image user posted image user posted image . pa čimveč mehurčkov tudi

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 195
22.1.2007 12:38:52   
Elysabeth
Punce, hvala vam za vse besede...se javljam, da vam povem, da se ne dava in da greva v nove boje user posted image user posted image user posted image .
Za nama je en lep vikend, posvetila sva se drug drugemu in temeljito pogovorila. Že dolgo nama ni bilo tako lepo in prav začutila sem, da se imava po vsem tem še bolj rada! Torej drži, da je v vsaki slabi stvari tudi nekaj dobrega, ne?

Za vse, ki se pa bližate punkcijam, transferjem ali celo dnevu D pa želim user posted image user posted image !
in še enkrat hvala vam za vse, ste prave prijateljice in hvala bogu za ta forum, da se skupaj bodrimo, ker me že vemo, kako nam je.

Objemček za vse user posted image user posted image user posted image !

Pa, pa
Elysabeth

(odgovor članu Vesna_2)
Neposredna povezava do sporočila: 196
22.1.2007 12:47:13   
Neža81
Pojem: " GO ELYSABETH, GO ELYSABETH, GO ELYSABETH" in krilim z rokami. Tak je treba Elysabeth user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Zato pa smo tukaj, da si pomagamo in spodbujamo druga drugo.... madonca,kak boste morale šele mene tolažit, če se mi kaj takega zgodi!!!

Pa kaj te delate, da se nič ne javite? Mate gužvo v službi? Jaz sem se malo učila, malo počivala, malo gledla Tv.... zdaj pa spet učit. Mimogrede, dobila sem vročino in to 38,5 in zelooooooo se znojim. Je možno, da je to posledica gonala? Mogoče me bo pa kaj skuhalo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 197
22.1.2007 13:09:52   
soncek.djukelica
zdravo punce,
Pika,kako s tvojim špikanjem?a si že pri koncu?
tudi jaz sem bila danes v leonišču, sem šla po napotnico za kri dat in po rezultate brisa!
in poglej tole, kar na tisti listek mi ga je napisala,ki ti ga dajo,ko prideš v sprejemno,mislim svašta!user posted image
obrazložitev pa je bila, da niso dobili rezultata na listu papirja!user posted image
no, važno je,da ga imam in da bo veljal!user posted image
pa še nekaj me zanima? a ve ste mogle it po injekcije v leonišče, ker mene po zadnjič napotili,ko sem šla iskat zap.št. za ivf kar na ginekološko kliniko,vhod od zadaj,ne glih direkt iz šlajmarjeve?so mi rekli,da se od tam sedaj vodi? user posted image
tako,da si mislim,da bom tam šla iskat injekcije!user posted image
veselo špikanje in vesele novičke o user posted image želim vsem!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Neža81)
Neposredna povezava do sporočila: 198
22.1.2007 19:42:05   
citrončica
Neža81,držim pesti za naslednji UZ, da te čimbolj napihnejo folikli, da bodo celice....,Gonal in Suprefact pa boš dobila še za dni do naslednjega UZ, ja odvisno od velikosti foliklov, tako vse do stop injekcije...

Elysabeth, kako lepo,
tudi jaz obožujem dneve, ko se lahko posvetiš drug drugemu,
potem pa je lažje....Držim pesti!!

In vsem ostalim:
držim pesti...!!!

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 199
22.1.2007 22:05:33   
pika74
Jaz sem danes 13. dan ciklusa in še en dan se moram napikat... potem pa UZuser posted image user posted image user posted image ... ma sem že tolk napihnjena, da komi žvim... spim itak samo še na pol (podnevi in ponoči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ). Glavca tud boli... pa spet mi je zmanjkal Gonala user posted image . Tko, da bom spet mogla po dodatno dozo - matr sem odvisnik user posted image user posted image user posted image .

Računam, da bo v naslednjih dneh enkrat punkcija...najbrž konc tedna... upam.

Zdej grem pa u mižule, kolkr se temu lohk sploh tko reče, k je na pol user posted image user posted image .

pa-pa
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?