Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 9:53:43
|
|
|
|
leli
|
Neža,če hodiš v Maribor se boš jutri začela pikati z Gonalom.Če si prej že imela DIPH. se boš pikala z dvojno.Te prve inekcije še baje ostanejo.Tako so mi v bolnici povedali.Držim pesti zate za čimveč foliklov.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 9:54:02
|
|
|
|
citrončica
|
Ja, Neža81, zdaj pa dobiš še gonal, 14 dan Suprefacta naj bi ga začela uporabljati....si dobila navodila , ko si Suprefact dobila? Tam imaš točno razloženo... Glede M in UZ.....mislim, da ne boš ne prva, ne zadnja, ko boš prišla z M na UZ, le me tega nismo navajene, njim pa je normalno.. Zdaj pa kar veselo nadaljuj, s špikanjem, z učenjem..., da se ti uresničijo želje.....novoletne se baje še niso vse izpolnile!?! Bety upa, lignje?Pa ribe?morske? To pa je nekaj novega......jaz sicer obožujem morsko hrano, a zdaj mi ni prav nič pasala....no, pa itak je zdaj prepozno, a me vseeno zanima.....
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 11:05:30
|
|
|
|
Sulfinija
|
Punce vsem srečno.Kako lepo vas je brati,jaz pa še sploh ne vem kdaj bom začela,kajti moje pošte ljube še kar ni.Čakam,čakam pa upam,da so jo vseeno kdaj dočakam.Mogoče katera ve katerim sedaj v MB pošiljajo vabila? LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 11:19:13
|
|
|
|
anadejka
|
Hojla Klepetulje,sam mal da vas pozdravim Sem vesela za vsako posebej,da vam "dogaja",se pridno špikate in tut rezultati bodo enim prej,enim pa mal kasnej pršli .Važn da bomo na konc,po vseh mukah in prešpikanih stegnih in rokah vse mamice,pa se bomo dobivale z vozički in bodo naše pogovore o inekcijah in glavobolih zamenjali pogovori o dudkah in slinčkih Sem vam kr mal fouš,k vidim da ste vse tako navdušene in full čutim vaše veselje in polno upanja pričakovanje na pluske Mi pa še vedno čaaaaakamo.7.feb.imava komaj tiste tri razgovore (psih.,soc.,prav.),potem pa Bog si ga vedi koliko dolgo še.Upam,da se bodo izvajale še kakšne akcije na podarjevanje celic in kmal prideva tut midva do svojega sončka . Danes zjutraj sem imela najsrečnejše sanje v življenju.V naročju sem imela najlepšega dojenčka,z velikimi modrimi učki,ki je bil čisto moj,pa pa tako lepo in milo me je gledal,ko sem mu pela uspavanko .Fuullll sem bla srečna !!Potem pa naju je zbudila ura in sanj je bilo konec Grrr sovražim službo! He he k je ura brnela sm še na pol v sanjah možu rekla,da naj jo ugasne k sm glih otroka dala spat,da ga ne zbudi heh nč mu ni blo jasn .Upam,da imajo te sanje vsaj kakšen dober pomen Uglavnem babnce fajn se mejte,pa velik pluskov in čimmanj razočaranj vam želim!!!Srečno!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 11:33:59
|
|
|
|
citrončica
|
Ja, po vseh teh lepih novicah je ponavadi tako, da se enkrat končajo.... kljub nikakršnim znakom se je ravno pojavil rjav izcedek, ki nakazuje prihajajočo ............ Izgleda da je to to za moj 1 IVF postopek................
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 11:48:27
|
|
|
|
Sulfinija
|
Citrončica! ,žal mi je.Vendar še naprej bodi optimistična saj dokler ni M je še vedn upanje. LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 12:40:32
|
|
|
|
anadejka
|
Ja Citrončica moje sožalje .Vem kako hudo ti je . Ampak za vsakim dežjem posije sonce 100 %.Zdaj se izjokaj,če tako čutiš,potem pa spet na nage,zavihat rokave in počasi v nov boj. Ne daj se in drži se!!!Srečno!!!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 12:53:47
|
|
|
|
Hope2
|
Citrončica, probaj še vzdržat kak dan mislit pozitivno, vsaj dokler se ti ne vlije. Ni še nič izgubljeno, dokler ne pride prava . Se je zgodilo, da je pršu rjav izcedek, ap je vseeno bila nosečnost, zato ti upanje vedno ostane, dokler tako neželjene ni. Veliko punc ti stoji ob strani in ti drži pesti, da bo uselo in tudi ti moraš bit tako pogumna. Če se bo pa vlilo, pa se zjokaj. Jokaj in jokaj, ne zadržuj bolečine v sebi. Ramen imaš na temu forumu veliko in vsaka od teh ti daje možnost, da se nasloniš in jokaš. Še kako vem, kako zelo hudo ti je, ampak verjemi ni konec sanj, četudi pride . Si močna oseba in NIKOLI NE OBUPAJ. Verjemi v srečen konec
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 13:21:23
|
|
|
|
citrončica
|
Punce, hvala za lepe želje in podporo, ja malo še vedno upam, da se ne ulije, čeprav bolj slabo kaže, tako da se pripravite na poplave , ja saj dobro vem, da ne more kar vsem prvič uspeti, pa vseeno, ko si sam na tem.............. Še dobro, da imam še vas vse....hvala........
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 14:12:25
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Citrončica drži se!!! NI še vse izgubljneo, dokler menstruacija res ne pride.... Pač prvič ni uspelo, bo pa drugič ali tretjič ali... Tudi jaz upam, da mi uspe v prvem postopku.. .. se mi zdi, da bi kar moralo uspeti... Mislim, da si vsaka od nas to res želi, amapk statistika je statistika in tistih 30% uspešnih vgnezditev - nosečnosti je pač samo 30... tako to je. Tudi jaz bom razočarana če v prvo ne bo šlo, ampak mislim, da smo tu same borke in trenba bo v nove boje če ne uspe. Jaz sem že včeraj po transferju rahlo krvavela - no, tak rjav izcedek je bil, pa še danes zjutraj sem ga imela, tako da sem res na trnih kako se mi bo izšlo... Ginekologinja mi je rekla, da bom verjetno krvavela... ne vem pa kako dolgo to lahko traja. Ali ima katera od vas podobne izkušnje? Citrončica, pazi nase in držim pesti, da ne bo nič od , Čarna
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 16:46:41
|
|
|
|
citrončica
|
Crnitulipan, pa tudi vse ostale, hvala za vse lepe želje, za vzpodbudo... zdaj se je dokončno odločila , in se ulila, jutri kličem kako je z novim postopkom , danes bo še kaka poplava ,čeprav mi še izgleda ni prebilo, da je to to, potem pa naprej........ Še enkrat pa vsem hvala....
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 16:53:00
|
|
|
|
nenna
|
Čao,mene pa zanima ali je katera izmed vas kadilka in je v ivf postopku.Namreč jaz sem kar strasna kadilka in me mal skrbi kolk kaj kajenje vpliva na postopek.Ali je res manj možnosti kot pri nekadilkah?Sej drugač sem res pripravljena pustit cigarete,toda mal se bojim,da ne bom pol še bolj žinčna pa naredila še več škode. Ali pa naj bi samo zmanjšala recimo 2 cig. na dan. Kaj pravite punce?Sam ne me kregat . POZDRAVČEK
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 20:30:42
|
|
|
|
pika74
|
najprej odgovor nenni... jaz nisem nikol kadila in sem v ivf postopku. anadejka - lepo, da si se oglasla . Navijam zate, da se tole doooooolgo čakanje kmalu premakne v postopek. Oštja, ma a vidva morta še k psih., soc. in ostalim na pogovor . Hudiča, a če se gre pa splav delat, pa ni treba nč na te razgovore. Mislm, sej jest sm zagovornik, da ne bi blo treba ne za eno ne za drugo na razgovore... sam po vsem tem, kar sta vidva že dala skoz na GK, pa mislm, da res ne bi blo treba še to. A je to običajen postopek? citrončica... žal mi je, da se je tako končalo... . neža81 pišuka, a še zmeri vetrovi? Zdej sm pa v dilemi... mogoče bo pa res treba kej naštrikat za tvojo "boljšo" polovičko Pa čestitke, da si dobila M . Moja je zamujala ene 4 dni in sem bla kar nestrpna že na konc . mojca9000 - če ni pošte, pa mogoče ne bi bilo slabo, če bi kar poklicala in jih vprašala, če so te kje založili. Probat ni greh - mogoče boš pa kaj prej na vrsti. Držim pesti. Ostalim en velik objemček . Jaz sem zadnje dni (odkar jemljem še Gonal zraven Suprefacta) zelo zaspaaa aaaaaaanaaa.... hudo je zjutraj, ko pridem že v službo ful zaspana... in si skuham en kofe ... pa nč ne nuca... pa pol še eno šalco skuham ... pa še zmer nč ne nuca... pol pa zeham in zeham tja do konc šihta . Sem pa tja mal špikne spodaj v jajčnikih. Ma ni panike. Popoldne - proti večeru pa ponavadi začne glavca bolet... in okrog 7h, 8h me začne že zmanjkvat, tko kot zdele in počas bom mogla kar u flike . Ajd držte se vse po vrst
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 20:39:24
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pika! Ne me strašiti no,da so me založili.Decembra sem poslala mail pa mi je točno napisala dan,ko so me dali ponovno na listo in zraven napisala,da je čakalana doba eno leto kar bi pri meni pomenilo marca.Samo kok vem je v tole eno leto štet že tudi postopek,tkole da bi jaz v kratkem morala prejeti pismo,če ne pa bom drugi teden začela težiti,ker na predvčerajpnji mail še vedno nisem dobila odgovora. LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 17.1.2007 21:21:49
|
|
|
|
Neža81
|
Glede kajenja: kadila sem od 17 leta.... čisto različno na dan, a največ do 10 cigaret na dan, če nisem šla v gostilno. Če pa sem šla v gostilno al pa žurat med vikendom, pa sploh nisem rabla vžigalbika, ker sem kadila cigareto za cigarero. Ker pa sem v postopku sem se odločila prekinit s kajenjem in si od prvega decembra nisem prižgala cigarete. Joj, po meni bodo na ultrazvoku štorali, čeprav imam močno M .... bleeeeeeeeeeeeeeek Zdaj sem si pičla inekcijo in mi že rit razganja , moj pa se že prek glave pokriva . Pika, moj je danes v dnevni spal, ker ni zdržal zraven mene. Zdaj vidiš, da je res kriza. Danes mu z veseljem prdnem, ker me je nekaj razjezil ! Ostale že spite?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 18.1.2007 7:39:05
|
|
|
|
anadejka
|
Nenna mogoče je res zdaj čas,da začneš razmišljat o tem,da bi nehala kaditi.Če boš imela uspešen postopek in zanosiš,si menda po vseh mukah,ki jih prestajaš ne želiš zakajevati še svojega nerojenega otroka.Verjetno mu želiš le najbolje,ane?Cigareti pa mu sigurno škodujejo. Glede zanositve z zunajtelesno oploditvijo je res dokazano,da ženske ki kadijo,ter ki imajo prekomerno telesno težo (maščobo) težje zanosijo.Še najbolj pa pada procent uspešne zanositve že po 30 letu.Torej so leta tista,ki so najbolj "kriva" za težave pri postopku.Joooj mal sm čudn to napisala,ampak upam da razumeš.Nekak tako je men dr.Drobnič razložu.Jest sem tut že bila eno leto nazaj v postopku,sem tut kadila,pa še močno predebela sem bila.Zdaj že pol leta ne kadim,pa še nekaj kilc sem uspešno dol sklatila.Vse je v glavi.Sama s sabo moraš opraviti in si dati cilj - otroka . Zdaj ko si v postopku je bolje,da počakaš in vidiš kaj bo.Če zanosiš,ni dobro kar naenkrat nehat kadit,saj je to šok za telo in otroka.Če pa postopek ne bo uspel,naredi nekaj zase.Živi zdravo in ne jemlji vsega z muko,ampak z zabavo.Uživaj življenje (čeprav je včasih težko) Vse se da! Pikaaa kako si ti??Ma veš,da mislim in navijam jest zate!!!Da te že letos srečam v trgovini z vozičkom!! Jaaa postopek je tak,da moraš opraviti te tri pogovore .Če so vsi do zdej morali,bova tut midva.Sej ni noben bav bav.Veš nima se smisla sekirat in preveč razmišljat,ker se sam živčki kravžlajo in srčak boli.Itak mam pa toook dela,da niti nimam časa še na to mislt.Skrbi me le to,ker leta kar tečejo in sem vsako leto starejša.Ampak kakor mi je usojeno,tako pa bo.Če bo?Bo.Če ne?Pa ne.Tko pač je Šibam zdej še mal delat.Mejte se
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 18.1.2007 18:04:09
|
|
|
|
Neža81
|
Kam ste se vse zguble? Jaz sem bla na ultrazvoku danes prvič in sem dobila gonal. Billi sta kar dve dohterci in ena je rekla lepo število foliklov in to je vse. Ful me je bolelo, ko mi je delala ultrazvok pri levem jajčniku. Ta jajčnik ponavadi vedno bili ko grem k GIN na pregled, vendar je baje vse vredu. Dohterca je govorila oni drugi še o nekih kristalčkih pri levem jajčniku . Vprašala sem ju če je vse vredu, pa sta rekli da je za začetek vse vredu. Ko sem oa šla k drugi dohterci po gonal pa sem jo malo vprašala glede foliklov, mi je rekla, da je še prehitro da bi kaj točnega povedla. Iz kartoteke je razbrala da je na desni strani pridelanih 6 foliklov, majhnih. Na levistrani pa ne ve če jih nič ni blo, al pa oni dve dohterci nista nič napisali. Nekaj me čudi: 6 foliklovje lepo število? No, ne vem kolko jih pridelajo druge, ampak meni so to ne zdi ravno lepo število. Pa še majhni so. kaj spet to pomeni? Imate kaj več izkušenj s tem? Vem, da paničarim, ker je to zame prvič, pa tudi strah me je, ker je rekla, da so mali, čeprav ne vem ali je to dobro al slabo. Danes ste pa res nekam tiho...pika najbrž al pa pridno štrika. Kje ste pa ostale?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 18.1.2007 18:14:29
|
|
|
|
pika74
|
O lejo nežo ti, glede teh foliklčkou... jest nč ne vem... ... men ni nč rekla. Drgač pa počaki mal s temi foliklčki... to je bolj važno takrat, ko je punkcija. Bolj, ko se bliža punkciji, bolj se veča njihovo število in velikost. Zato kar na izi punca. Nč se sekirat. To škodi lepoti . Jest sm si pa zdele prek neta naročla neki babjega - en katalog od Quelle in en katalog od Neckermanna. Zdej morm pa še zbrskat, če obstaja še kej podobnga ... da se bom mal pasla po cunjcah, ko bom počivala doma po punkciji . Pa še neki me zanima - kako ste kej s kilogramčki? Jest sm se pri prvem IVF kr ene 2-3 kilce zredla. Zdej pri tem IVF sem pa v bistvu odkar jemljem te inekcije kar shujšala za ene 2 kilce. A je to normaln? Pismu, nč mi ne paše jest... kar pa vase dam, me pa pol včasih kar trebuh boli, pa kar sito se počutim. Se mi zdi, da mi ta Suprefact pa Gonal že ven iz ušes lezeta . Dons zjutrej se mi je pa zdel, da mam prou zadah po Gonalu . No, še malčk, pa bo konc... vsaj upam. Sej se kr dobr počutim... sam tale me mal daje - predvsem med službo in proti večeru . Lepo se mejte in lep pozdravček vsem skup! pa-pa
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 7:08:35
|
|
|
|
pika74
|
ajoooooooj spet bom zakomplicirala dons zjutrej se mi je Gonal svinčnik zataknu nekje na polovički . Sploh ne gre več ven, čeprav je not še Gonal... . Se pravi mi ga bo zmanjkal . Pa sm vzela drugi svinčnik, ki naj bi bil samo za 3x (not je manj Gonala) in naštimala na 37,5 in ni šlo nč ven . V drugo sem dala kar na 225 in not v bušija. Pol sm se pa spomnla, da bi mogla prej probat, če je še kej zraka not in to ven dat. Zdej pa ne vem, če sem sploh kej not vase dala Gonala dons . Pa itak mi ga bo zmanjkal... morm it te dni v GK in jim razložt, da se mi je svinčnik pokvaru . Ma že tko je zakompliciran... a se mi mora še to dogajat! Jeb . Sej vem, če zdej ne bo ratal, si bom glih to očitala...smotka smotana! Vam bom javla, kaj bom rešla...šibam zdej v službo (z gonalom al pa tokrat brez )
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 8:02:35
|
|
|
|
leli
|
Neža Neža! Šest foliklov je boljše kot nič!Mali so pa še ker je to čisto normalno saj bodo komaj sedaj začeli rasti.Boš videla pri naslednjem ultrazvoku bodo že večji.Ne obremenjuj se toliko in se prepusti strokovnjakom.Tudi z enim foliklom so že zanosile.Citrončica ti pa nič biti žalostna .Pripravi se za nove boje.Prvič pravijo,da moraš imeti tudi malo sreče da prvič uspe.Jaz sem stara 41 let sedaj sem drugič v postopku in ne mislim obupati.Če ne bo zdaj bo pa tretjič ali pa ....
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 8:36:40
|
|
|
|
Neža81
|
Jutro! Danes sem se fajn naspala, ker sma bla z mojim včeraj v avstriji in sem med zapravljanjaem ojrov - s pohrustanim r-jem (to sem nemško izgovorjavo napisala) kupila tudi ogromne slušalke, ker že leto dni slabo spim, ker moj tak fejst hrgoooooooooli. Slušalke sem si zvečer priklopla na prenosni računalnik, vtaknila vanj cd in poslušala muziko. Joooooooooj kak je blo fajn, ko nisem več slišala hrgoljenja!!! Ker so slušalke tak ogromne, zgledam z njimi kot cestni delavec, ki ima slušalke na ušesih zaradi razbijanja asfalta . Leli, hvala ker si me potolažla. Samo čudno se mi zdi, da se naj ne bi na levi strani nič foliklov ustvarilo. SIcer je dohterca govorila o nekih kristalčihr ne vem, kaj to pomeni. Bomo videli v četrtek na ultrazvoku. Leli, kako daleč pa si ti s postopkom? Pika ....sem prav razumela, da si si dala večjo dozo Gonala? V navodilih piše, da če si pozabiš dati en dan gonal, potem ne smeš dati večje doze ampak se posvetovati z zdravnikom.Nič te nočem strašit, ampak res sem to prebrala. Saj jaz si pa moram danes prvič sama dat gonal. Dobila sem samo eno peresnik, dakati pa si moram po 150. Kako si iztišneš zrak iz peresnika? Vidim, da je v mojem peresniku mehurček kar velik - zrak? Pika, ti pa najbolje da pokličeš v ambulatno za neplodnost, tam ko si dobila te inekcije in vprašaj kaj je za storit. Tako boš najbolj mirna.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 8:48:19
|
|
|
|
Neža81
|
Se vidi da mam roko v gipsu, ker delam tolko napak.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 9:19:33
|
|
|
|
Crnitulipan
|
Leli pozdrvljena, me veseli, da je tu gor tudi kaka mojih let - jaz sem 40. Sicer se ne počutim niti malo 40, ampak 40 je 40 kot številka drugje kot recimo 30... In imam ravno tako volje za drugi, in tretji in ...ne vem kateri postopek, Če seveda ta prvi postopek ne uspe... Sem tretji dan po ET, doma, popolnoma pomirjena, ker lahko končno delam tisto, kar sem odlašala in odlašala in... Imam dober občutek, pa vendar je treba imeti pred očmi statistiko IVF + upati na srečo, ki je ravno tako potrebna. Pika74 - mogoče ne bi bilo slabo (tako kot ti svetuje tudi Neža81), če vzameš oba svinčnika in razložiš sestri na oddelku oziroma tam kjer hodiš kaj si si aplicirala. Ti hormoni niso kar tako... Je pomembno, da s redno aplikacijo vzdržujemo terapevtsko koncentracijo, saj le ta zagotavlja stimulacijo, pa da se bodo jajčne celice v folikligh enakomerno razvile... Punce pazite nase, Čarna Elysabeth - nič se ne javiš kako je bilo po ET???? Upam, da je vse v najlepšem redu.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 9:50:26
|
|
|
|
citrončica
|
Crnitulipan, leli, tudi pri teh letih ne obupajta, gremo za vama.. Jaz sem se sprijaznila, poklicala na kliniko in pokličem aprila za nov postopek ,tako da je to zdaj mimo... Držim pesti pa za vse, ki čakate na !! Neža, na prvem UZ vidijo folikle, ki so že tolk veliki, da jih opazijo na ekranu, tko da jih je naslednjič lahko že več....jaz sem imela na eni strani 4, na drugi 5, na punkciji pa 16 celic!??!Tako, da ne obupaj!! Pika, ti pa se le pozanimaj, kaj je s tvojim svinčnikom, sicer je v njem še vedno nekaj rezerve, tudi, ko se sprazni, pa vsaj za naprej vprašaj, da si boš pravilno dozirala! Ja,zdaj pa naprej v "nove zmage", ne!! Pozdravček!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 19.1.2007 10:40:56
|
|
|
|
Sulfinija
|
Elisabety! Kje se skrivaš ti?Kako so kaj vajine ?Javi se nam,ker me že vse prsti bolijo na rokah in nogah tkole vam držim pesti. LP Mojca
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?