|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  273 274 [275] 276 277   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
6.8.2007 10:41:58   
lumpa6
na pregled cukra te dajo če je v rodu sladkor, več nosečnosti, ss, starost nad 30 a če težiš kot jaz, teža otroka nad 4000g, pa še bi se našlo

prehrana prepoved agrumou, žačinjene hrane

telo joj vse kar mate ve pa še kaj polek ni da ni

zdej grem pa po maladva k prihajata z morja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6851
6.8.2007 10:46:19   
Anonimen
Duskamb, zanimivo da se jaz sprašujem po tem seznamo kaj naj po porodu nebi jedle, pa ga prav nikjer ne najdem. No, pa še ena tistih sem, ki se bolj nagibajo k temu naj se ne komplicirauser posted image .

Jaz sem pregled za sladkor imela, pa nisem ne zatekala in ne pridobivala veliko kg, pri naši G je to ustaljena praksa da vsako pošlje na test. Zgleda se drži pravila raje preventiva kot kurativa...se mi pa zdi da imava s Cumo isto Guser posted image . Cuma, a maš ti tudi Rožičevouser posted image .

Lina31, pri meni so gibi vsekakor drugačni, to že nekaj časa niso več brce ampak premikanje user posted image po trebuhu, vedno točno vem kje mi ritko ven poriva, pa hrbtenico, glavico...edino z nogami bi lahko dal malo miru, ker mi jih tak čudno porine pod rebri ven, da mi kar sapo vzeme. In mislim, da se je sedaj čez vikend obrnil oz. našel drugo lego, ker imam trebuh čisto drugačne oblike, bolj okrogel, nižji in tudi čutim da bolj po sredini od spodaj navzgor, prej pa je ležal po strani z glavo navzdol. Komaj čakam sredo, ko imam pregled, da vidim kako se je gospodič sedaj spet odločil da bi ležaluser posted image .

Nana, nisem brala te knjige, sem pa v knjižnico vprašala po njej in je nimajo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6852
6.8.2007 10:49:21   
guppy
cuma, kako je bilo na pregledu??

_mala_, jaz tudi nisem imela pregleda za sladkorno.

duskamb, meni se zdi ideja o seznamu prepovedane hrane idealna!!

P.S: Kje je Sandra???
Ravno ugotavljam, da je že od 4.8. zvečer ni. Ima mogoče katera njen GSM, da malo povpraša, kaj se dogaja?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6853
6.8.2007 10:56:00   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

user posted image  Cuma, jih imam še na zalogi..možek se samo za glavo drži, ko kaj pišem oz tipkam. Brskanje po internetu mi je pa itak v veselje, deliti to še s kom pa še bolj.

No, je katera šla brat knjigo Trije v postelji? Vaši vtisi? Prav kruto, da moraš otroka po šestih tednih porodniške prepustiti varuški user posted image  Meni se zdi, da bi morala to knjigo prebrati vsaka nosečka preden dobi dojenčka. Drugi del knjige je super - opis poroda, okrevanje, otroček, varstvo, odnos s partnerjem, spremembe. Mi je žal, da sem jo prebrala šele zdaj.

Jest sem to knjigo prebrala že kaki dve leti nazaj. Super knjiga. Sama je sicer med nosečnostjo nebi še enkrat brala, ker vem kako realno je vse skupaj opisano in imam občutek da bi me še bolj strah zagrabil.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6854
6.8.2007 10:58:27   
Anonimen
Evo mene s pregleda - po šestih tednih. Vsi izvidi so super. Se moram pohvalit, da imam super kri - hemoglobin 125user posted image  Pa nobenih vitaminov ali železa ne jemuser posted image  CTG ne kaže nobenih popadkov, srček bije 100/h... Naši princeski se nikamor ne mudiuser posted image
Naročena sem čez en teden.
Tako, punce, sedaj smo pa res že v nizkem startuuser posted image

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6855
6.8.2007 11:12:27   
nana 27
Prehrana in dojenje. Mamica naj bi jedla normalno in opazovala reakcije. Če je vse v redu, naj ne bi komplicirala. Izogibati se mora hrani, ki napenja njo ali pa jo celo zapira pa seveda mora biti bolj pozorna na hrano, na katero je nekdo v družini alergičen in je ne sme jesti. Je pa na seznamu prepovedane prehrane sigurno zelje, stročnice, čokolada, agrumi, vsi vitaminski dodatki oz. šumečke.

Če ima otroček krče ali pa ga zvija (nekateri jih imajo že v porodnišnici ali pa nastopijo po prihodu domov), pa je bil nasvet pediatrinje naslednji:
- mamica naj bi iz svoje prehrane izključila mleko in mlečne izdelke (če se da tudi vse izdelke, v katerih je skrito mleko in to je npr. tudi kruh),
- nič vitaminskih dodatkov (če med nosečnostjo normalno ješ, imaš dovolj zaloge),
- omejiti surovo sadje in zelenjavo (ješ prekuhano in v kompotih). Če že ješ solato, le malo kisa gor (pediatrinja je rekla kapljico ali dve),
- na mesto AD3 kapljic, ki jih otroku predpišejo na prvem pregledu ob enem mesecu, obvezno D3 kapljice, ki so na oljni osnovi (na to opozorite že pediatra). Prodajajo jih v Avstriji in tudi že pri nas (Oleovit kapljice),
- mamica si naj skuha čaj s kumino, janežem, ščepcem majarona in to pije.

Meni se zdi zanimiva tema tudi POVEČANJE KOLIČINE MLEKA. Tole so nasveti. Nekateri so super in sem jih preverila na sebi:
- veliko polente, kuhane na mleku ali vodi (sladkaš lahko z vanilij sladkorjem),
- lahko tudi polentni kruh,
- v vodo daš žlico sezamovih semen in zavreš ter na mirnem ognju greješ še 15 do 20 minut in ko je hladno to piješ (učinek je enkraten),
- čaji za dojenje (do Hippa instant je bil meni najboljši),
- pa seveda ponudba in povpraševanje in
- zavedanje, da se pravi mlekec začne oblikovati in tvoriti šele nekaj dni po porodu, zato kar vztrajat.

Če se še kaj spomnim, javim user posted image

Sandra je pa čisto zares izginila.

Cuma, si že doma?

Srček, jaz sem si knjigo kupila. žepna izdaja je 11 EUR.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6856
6.8.2007 11:23:35   
Anonimen
Jaz imam telefonsko od Sandre, samo nisem prepričana ali naj jo gnjavimuser posted image . Ona gre večkrat s fantom k njemu domov na štajersko, čeprav nam je to do sedaj večkrat povedala da je ne bo....drugače pa jo tudi jaz pogrešam in se sprašujem ali je kaj s psico narobe ali je spet na hribu....ali pa samo uživa nekjeuser posted image .

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 6857
6.8.2007 11:39:46   
andreja32
Jaz imam pa danes ob 13.30. pregled pri moji G. Komaj čakamuser posted image , da vidim kako se razvijauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6858
6.8.2007 12:15:30   
aljab
Pozdravljene.. Tud jaz sem s pregleda. CTG- ravna črta, nič popadkov, mala pa je veselo brcala in se razburjala, ker sem ležala na desnem bokuuser posted image .
Ne bo pa ravno velika... 2400-2600g je ocena, sem pa začetek 37tedna. Ginekologinja pravi, da ne bo veliko čez 3 kg. Pregled mam pa spet čez en teden. Je pa tud meni rekla, da zdaj pa finiširamo.user posted image Aja kilogrami... katastrofa...  +13 - 14kg. Obseg trebuha pa ostaja enak.

Meni se pa ne zdi, da bi se kaj pripravljalo. Kot berem imate ve vse ful otrdevanje, pa špikanje.... mene sam neverjetno brca...

Mala jaz sem imela pregled za sladkor, ker ga majo pri moji ginekologinji vse.
Nana27, jaz sm si tud kupla tisto knjigo in sem se ful narežala. Je pa kar realna. Ne morem pa prepričat možeka, da bi jo prebral. (mu ne bi škodilo) Ampak se je pa lotil knjige Izziv poroda.user posted image

Ok moram it k mi gleda v lonec in sitnari. Danes je doma in mi je čisto porušil sistem!!user posted image

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 6859
6.8.2007 12:21:52   
nana 27
Alja, Izziv poroda je tudi moj bral, ampak ga je porod prehitel user posted image  

(odgovor članu aljab)
Neposredna povezava do sporočila: 6860
6.8.2007 12:26:39   
Anonimen
Sandra pravi da je vse ok in vas pride kasneje pogledat tu gor.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 6861
6.8.2007 12:48:08   
Anonimen
Daaaan!

Madona ste se razpisale punce......meni sploh ne uspeva brati vsegauser posted image .

Včeraj ste naklamfale menda ene 7 strani..user posted image ...joj joj....čveke...user posted image ...kaj šele bo, ko bomo na delu dojenčki ....user posted image

Včeraj sem bila v Bohinju in sem prepešačila toooooliko, da sem se kar malo spraševala kako to, da sem sploh zdržala. Mislim, da sem naredila kakih 10km. Noge imam popolnoma ožuljene, ampak počutim se pa odlično.......leno sicer,.....perilo še vedno čaka. Malo se mora uležat.user posted image

PikicaPokica: mene mož kr nekam pošlje, če bi mu samo omenila, da bi še rada šla v Ikeo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6862
6.8.2007 12:51:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aljab

Nana27, jaz sm si tud kupla tisto knjigo in sem se ful narežala. Je pa kar realna. Ne morem pa prepričat možeka, da bi jo prebral. (mu ne bi škodilo) Ampak se je pa lotil knjige Izziv poroda.user posted image

Moj je tud tak bumbar, da noče prebrat te knjigice. Jaz sem skoraj crknila zraven......super je.
On bere samo zgodovinske pa take zatežene knjige......

Iziv poroda sem tudi prebrala......punce to knjigo se vam pa res splača prebrat......super te pripravi na porod (psihično). Pa tudi te možek noče prebrati......pravi, da sem že jaz tooooliko naštudirala, da mu bom vse pokazala, ko bo čas za to.

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 6863
6.8.2007 13:21:56   
cuma
Čau punce!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vse ok! Uspela popiti pol litra sladkobe (z limono user posted image ) in po 3 urah so mi povedali, da je vse vredu in mi testa ne bo treba ponavljati, torej JUHUHUHu!!!!user posted image user posted image user posted image  Hvala, da ste držale pesti!user posted image  

Glede prehrane po porodu in prehrane oz. fint za povečanje količin mleka - to sta res dve uporabni temi - bosta najbrž kar zamenjali seznam za novorojenčka pa trenutne priponke k našemu seznamu, ko ne bomo več nosečke ampak mamice user posted image , kajne guppy? Kaj mislite ostale?
Se strinjam s tem kar je napisala nana27 user posted image  ... vam bo pa vsaka patronažna malo drugače povedala, boste videle! user posted image  

Grem počivat .... sem kot cunja ... ampak zelo vesela user posted image .

srček: seveda da ja, si že pozabila?user posted image  Reci ji, naj ti napiše hematopan, da se ne boš počutila, kot da imaš gripo .... preverjeno user posted image !

Lp vsem!

Cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6864
6.8.2007 13:25:35   
nana 27
O, Cuma user posted image user posted image user posted image  Je bila Ema vmesni čas v varstvu? Jaz ravno Miha uspavam. Posluša glasbo in pije vodo user posted image  Upam, da kmalu zaspi.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 6865
6.8.2007 13:30:09   
cuma
Ni bilo potrebe po varstvu, ker ima mož dopust do konca meseca user posted image user posted image user posted image ! Ema pa že nekaj časa spi ... naj tudi tvoj pikec kmalu zaspi user posted image !

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 6866
6.8.2007 13:32:45   
sandra85
pozdravljene čvekeuser posted image
sem zaj brala pol ure...

učeri je bila nedelja in sem bila tut js enkrat malo odsotna(po navadi mi je dolgcajt in čepim cele dneve za računalnikomuser posted image )

pa me je oče peljal z barko malo na morje-zaj pa sem mal opečenauser posted image
pa sem se lepo kopala sredi morjauser posted image tak fajn je bilo...pol je za večerjo še ribice (morskega psa-majhnega 40cm) spekel in sem se napala...pol pa šla domov spat...

da grem po vrsti-zaj sem reševala uni test-mi pokaže 60%user posted image in 40%user posted image ...user posted image -narobe

guppy nimaš ti pregleda danes?user posted image kako se kej počutiš?

vse user posted image ki ste imele pregled user posted image user posted image user posted image

helena...naša uboga helenca pa mora čakat do srede,da ji naredijo UZuser posted image

verjetno bo ostala v bolnici kar do konca, ker ji morajo delati CTG vsak dan, če CTG ne bo vredu, ji bodo sprožili porod...
v glavnem je napisala, da moramo počivat, da pogreša čvek na RR in naj vas lepo pozdravim!
ko bo kej novega, pa mi bo takoj sporočila!

js sem pa tako neodgovornauser posted image bi morala psico peljat v koper, da ji kri vzamejo (sej niso rekli, da MORAM prit v ponedeljek) ampak bi rada izvedela, če je vse ok...js pa sem spala do malo prej!!!!!user posted image
moram jo pa peljat takoj zjutraj, ker pol pošljejo v LJ kri...no, jo bom jutri peljala...
drugače pa ji itak ni nič-je že kot nova, kot da nič ni bilouser posted image user posted image user posted image sem vesela!!!

js pa imam take probleme z spanjemuser posted image ...čisto vsak večer, ko se uležem v pojstlo me začne spodaj špikat in bolet,po vrhu pa začne user posted image vsak večer ob 2h brcat kot zmešan in se ne ustavi do 3h,4h....user posted image
tak da itak ponoči nič ne spim, zato spim dopoldan...

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6867
6.8.2007 13:36:49   
sandra85
cuma-super da nimaš sladkorneuser posted image user posted image user posted image

no, zaj je mož doma-lahko bi se dobile na kavici(bo mož počuval emico), da boš lahko v miru čvekalauser posted image

helence očitno ne bouser posted image ...zato bi se lahko zmenile....
IN KAJ ČE BI SE ZMENILE, DA OBIŠČEMO SKUPAJ NAŠO HELENCO-mislim da bi bila res vesela!!!!!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6868
6.8.2007 13:42:05   
guppy
sandra, ne, nimam danes pregleda. Sem rekla "enkrat naslednji teden", da ne bo panike user posted image . Sam da ne boste v luft skočile, če bom jutri dlje časa spala user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6869
6.8.2007 13:44:02   
sandra85
aha-jutri imaš pregleduser posted image user posted image user posted image
si dala keri gsm št.? da bi nam sporočila,če bo karkoli novegauser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 6870
6.8.2007 13:54:45   
Anonimen
Kaj se sekiraš Sandra, šele drug teden gre Guppy rodit, pa še to ji bodo sprožiliuser posted image .

A nisi šla danes na ogled porodnišnice? Kaj pa naslednji ponedeljek greš na predavanje o EA? Sem danes gor klicala in so mi povedali da je predavanje 13.8. ob 13h.

Jap, lahko bi se kaj dobile na kofetku...ali pa na požrtiji.....user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 6871
6.8.2007 14:23:25   
Anonimen
Živjo souser posted image .

Test: meni kaže, da bo s 67% verjetnostjo user posted image  in 33% user posted image . Bomo videli ob porodu user posted image .

Nana 27: sem prebrala knjigo Trije v postelji še nekaj mesecev preden sem zanosila. Moram reči, da name posebnega vtisa ni naredila. Predvsem me je zmotila začetna neodgovornost bodoče mamice, ki ni niti obiskovala ginekologa oz. babice (pri njih jih vodijo namreč babice, če ni nič posebnega, UZ delajo inžinerji, če spet ni nič posebnega), niti ni partnerju povedala, da želi zanositi in bo to storila ne glede na to, kaj on reče, da ne govorimo o tem, kako je svojega sodelavca skoraj zavedla. Skratka, če mene vprašaš je to (zgodba) bull shit, sploh glede na to, da vem kakšen sistem imajo v VB. Je pa res, da so njihove žene (in še posebej dekleta) bistveno drugačne od nas. Kako je po porodu, ne bom komentirala, ker izkušen (še) nimam. To je moj skromni pogled na knjigo. Dobite jo v knjigirani Felix kot žepnico in je poceni.

Lina 31: mene so poslali na test zaradi glukoze v urinu in izkazalo se je, da gestacijski diabetes res imam.

Toliko za zdaj. Se tipkamo.

T. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6872
6.8.2007 14:41:29   
sandra85
ogled porodnišniceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image SM POZABLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image
ti si bila, srček?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6873
6.8.2007 14:42:10   
NalLa
Pozdravljene souser posted image

Tudi jest sm že pogrešala Sandro, pa vidim, da je o.k.. Hvala bogu.

Danes sem oddala vse papirje za porodniško in uredila ostale formalnosti. Nato pa sem šla z prijateljico, ki ima rok 30.8. na kavo. Je prav pasalo, da ni treba v službo, ampak sva se najprej naklepetale in nato še veliko zapravile v H&M-u. 

a ni zadnjič ena rekla, da bo šla avgusta v šolo za starše. Če je še kakšna takšna, bi jo prosila, če mi napiše termin predavanj, ker sem nekaj predavanj v juniju izpustila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6874
6.8.2007 14:42:29   
sandra85
nevem še, če bom šla na predavanje o EA, ker hočem rodit brez...čepa bom šla na predavanje,si lahko še kej premislimuser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 6875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  273 274 [275] 276 277   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  273 274 [275] 276 277   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?