|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007
3.2.2007 14:19:12   
kajča
Hvala punce, res ste dobre, ste me kar potolažile.

V 1. nosečnosti se je PP plod čist lepo videl, res pa sem ga imela 1 teden kasneje. Ima pa moj G. en tak predpotopni UZ, tako da bom šla na nuhalno in morfologijo k Pušenjaku v dravlje, ki ima pa res hud UZ in se ful dober vse vidi.

Berem, da vas je veliko za tečaj zgodnje nosečnosti, jaz sem bila v prvo, pa je bilo brez zveze. Več zveš iz knjig in tukaj na forumu kot pa tam.

Počutim se pa ful dober, brez utrujenosti in slabosti. Pa brez mozoljev user posted image user posted image , v 1. nosečnosti sem jih na začetku imela res ful in to ta velikih podkožnih, pa smo dobili potem fantka, tako da sedaj glede na to pričakujem punčko. Če pa mozolje odmislim imam pa bolj filing da bomo imeli še enega fanta.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 626
3.2.2007 14:43:48   
Anonimen
To je pa res Kajča. V prvo ti je vse tako zanimivo in misliš, da ti bo kaj ušlo, če boš zamudil tečaj ali kaj podobnega. Resnično življenje te pa uči iz dneva v dan - mamico in otročka. Ni vsak recept. ki se obnese pri drugih mamicah, dober za vas. Vse je treba jemati z rezervo. Vsak dojenček je drugačen. Ima svoj karakter oz. temperament in po 9ih mesecih pri mamici, potrebujeta oba z mamico še nekaj časa, da se spoznata. Zdaj v drugo pa čas beži tako hitro, da nimam časa razmišljati, kaj se spodaj dogaja, če me ravno ne boli zaradi "tektonskih" premikov materniceuser posted image  Vas je pa zanimivo brat in obujat spomine na prvo nosečnost, ko sem sama beležila vsako spremembo, brala knjigice, vsak mesec slikala trebušček....ja, lepo vas je brat!!!

(odgovor članu kajča)
  Neposredna povezava do sporočila: 627
3.2.2007 17:57:29   
Rozmarinka
Ja, Lemavrica, boksercka imamo. 6 let star, nagajiv pa kot 1letni mladic.
Je pa odlicen za nas spraviti na sprehod. Po njegovi zaslugi smo vsi skoz na zraku, kilometri pa kar bezijo...pa pardon punce, tole ni glih za na nas forum, a sem morala odgovoriti lemavrici. Se malo drugacnih, nenosecniskih izmenjavuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 628
3.2.2007 18:27:41   
nora
dorotea, kaj ti je dala G?Jaz tudi rabim nekaj, ker me želodec ful boli in mi je slabo ves čas...user posted image

(odgovor članu Rozmarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 629
3.2.2007 20:09:11   
dorotea
Nora, meni je dala buscopan, sam ta je proti kakršnim koli krčom v prebavilih, rodilih, žolčnih poteh. Sama sem si kupla pa Rupurut, oboje lahko nosečnica je...Sam , je pa res, da meni ni slabo, mi tudi ni blo dosti...in me je v bistvu samo hudo bolel želodec. Buscopan ti ne bo pomagal za slabost.
Jaz sem vzela eno tabletko včeraj zvečer...pa ne vem če ti bi rekla , da mi je ta pomagala. Od včeraj sem bila bolje še preden sem vzela tableto...tko da ne vem.Pa tudi nehala sem jest folno kislino in zdej sem 2 dni že skoraj dobra...pa nisem nobene tablete več pojedla. Pa ne bom nič rekla, da se ne vrne prehitro ta bolečina.Najbolje , da vprašaš svojo ginekologinjo...za slabost pa saj veš...nič! Je pa res da nekaterim folna razdraži želodec in potem lohko boli...jaz sedaj jemljem ene vitaminčke, pa je zraven tud 400 folne, ne pa samo folno s Ca kot sem prej.In sem bolje. Ne vem kaj naj ti rečem vsaka je drugačna. No, svetujem ti pa, da kot jaz, ješ vsake 2 ure čisto po malček...juhico, jogurtek,pa metin čaj...ne pa sadja in močnih stvari(težkih za želodec in mastnih) Jaz jem še magnezijeve šumečke, menda pomagajo. Evo to je vse moje znanje do sedaj o tem...upam da ti bo kaj prav prišlo...
Če sem poštena, ne vem kaj mi je pomagalo, če pa želodec močno boli, pa le poskusi z Buscopanom(saj po mojem ga dobiš brez recepta)...pa pol vidiš kako ti je. Pozdrav!
Pa drži se!

< Sporočilo je popravil dorotea -- 3.2.2007 20:10:29 >

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 630
3.2.2007 20:40:57   
sandra85
evo mene spet malo...
moram povedat, da so mi slabosti po večini minile-hvala bogu...energijo počasi spet dobivam,apetita pa nimam več tolko kot prva 2 tedna...jem normalo kot prej...
povejte mi kako je pri vas z sp.odnosi? kr nekatere niti pomislit ne morejo...meni pa je tak kot prej, imam problemov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  moj je vesel

nič lepo se mejte***

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 631
3.2.2007 23:06:04   
guppy
SEPTEMBRKE 2007

1.9. CUKRČEK, 2n (dvojčki), okolica Ljubljane

1.9. Marelica, 2n
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana 

3.9. Anonimna 3ROŽICE
3.9. guppy, 1n (dvojčki), Ljubljana
3.9. Pikica pokica, 2n
4.9. surya, Posavje
4.9. bodoča, 1n

5.9. Rožica*, 1n
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. lani 27 (PP 5.2.)
5.9. nejka7
5.9. Žabonka, Ljubljana

5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n

7.9. Carmy (PP 31.1.), 2n, Domžale
7.9. lemavrica, 1n, Ljubljana 
7.9. Anonimna  ZVEZDICA (PP 31.1.), 1n
8.9. Anonimna user posted image  NEBESA, 2n
8.9. misska (PP 5.2.), 2n, Ljubljana 
9.9. Čakajoča  pikica, pokaži se mamici !!
9.9. nestrpnica, 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
10.9. LEVASI (12.2.)
10.9. nefretiti, Celje
11.9. Zoya27 (UZ 26.2.), 1n, Izola
12.9. jst86, Škofja Loka
12.9. srček, 1n, Strunjan 
13.9. Anonimna user posted image user posted image , 2n 
13.9. sandra85, Portorož 
15.9. cuma (PP 6.2.), 2n, Koper
15.9. nora, 1n, Ljubljana
15.9. Anonimna D, 2n
16.9. naja07 (PP 2.2.)
16.9. nova169 (PP 6.2.), 1n
16.9. TheAngel, 1n, Kranj
19.9. *ribica*, 2n, Murska Sobota
20.9. kajča, 2n, Kranj
20.9. buškica, 1n, Medvode
21.9. žarnica, 2n
23.9. dorotea (UZ 28.2.), 1n, Severna Primorska
24.9. tianna (PP 14.2.), 1n, Postojna
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana
26.9. sevenka (PP 14.2.), 1n, Domžale
26.9. taček
?.?. helenav, 1n, Izola
27.9. tanja981 (PP 13.2.), 2n
28.9. jacklyn, 4n, Logatec
28.9. andreja32 (PP 5.3.), 4n
30.9. Tanja Lina (PP 6.2.), 1n

Anonimne, podpisujte se na enak način, kot ste se prvič, da bomo vedele, ga gre za isto anonimko :)
Tiste, ki ste že bile na PP in imate "uradni" PDP, ste obarvane takole.

user posted image  user posted image  user posted image  nove nosečke: manca79 !!!

Trenutne težave večine septembrk: slabost, boleče prsi, smrdi, mozoljčki, nekaterim se že pozna trebušček user posted image

Kandidatke za Tečaj za zgodnjo nosečnost (21.2., Ljubljana):
lemavrica, nora, TheAngel, guppy

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 632
4.2.2007 11:33:55   
manca79
Punce, mene pa zanima, če so vam vaši ginekologi že ob prvem pregledu svetovali jemanje folne kisline ali česa podobnega?
Meni ni nič rekla, naj kaj jem, sem si šla pa v lekarno iskat folno kislino in so mi tam svetovali namesto Tifola Elevit, ki ima zraven še magnezij pa nekaj vitaminov.
Torej, a kaj jeste za razvoj ali še ne?

lp
M.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 633
4.2.2007 12:14:11   
kajča
ko sva načrtovala prvega, mi je G rekel, da naj začnem že 3 mesece prej jest tifol, pa še potem 3 mesece, sedaj mi je pa tudi rekel, da naj jem tifol, za ostale vitamine mi pa nič ni rekel. Pa še vprašala sem ga, ker še dojim in se bojim, da bi mi primanjkovalo vitaminov

(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 634
4.2.2007 13:38:58   
TheAngel
Tudi meni je rekel naj jem Tifol. Sama pa še multivitamine, kalcij in magnezij dodajam. Vse naravno tako, da pač telo pobere kar mu manjka ostalo gre ven.

A še kateri prebava nagaja? Pri meni gre vse tako počasi da je noro...

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 635
4.2.2007 14:16:25   
Anonimen
Uh, prebava, da ne govorimo....do pred 3. tednov sem šla na veliko potrebo dvakrat na dan. Sedaj pa grem enkrat na dva dni, pa še to ni ničemur podobno. Pa popijem pol litra postanega Donata vsak dan, pa splon nima nobenega učinka name. Ima katera od vas kak recept?

Seks pa je nekaj kar drugi delajo, meni je skoz tako slabo v želodcu, da res ne rabim še tovrstnega zibanja, ker mi samo še na bruhanje pol gre. Pa tudi želje nimamuser posted image . Niti malo. Ampak bo baje tudi to minilo. Bogi moj možič, sedaj je prikrajšan, na koncu user posted image  bo prikrajšan,....Sicer se pa res vse ne vrti okrog tega.

Danes sva šla na sprehod po Portorožu, tak lep sonček je bil in sami vozički naokoli....

Srčekuser posted image  8t4d

(odgovor članu TheAngel)
  Neposredna povezava do sporočila: 636
4.2.2007 15:38:36   
guppy
Meni je G že na PP svetoval jemanje folne kisline - do tega vprašanja v vsakem primeru pride, ker je v materinski knjižici eno polje, v katerem označijo, če si jemala folno že pred zanositvijo.

Ginekolog mi je svetoval, naj jo jemljem vsaj 3 mesece, da je pač "v Ameriki dokazano" user posted image , da zmanjšuje okvare pri zapiranju hrbteničnega kanala otročka... Ni pa to zdaj pogojeno eno z drugim - da če tablet ne jemlješ, bo pa kaj narobe. Prav tako mi je svetoval, da glede na to, da imamo v trebuhu user posted image  user posted image , naj kar dlje jemljem tablete. Se mi ne zdi nič narobe s tem, ker ima tale Elevit res še celo kopico koristnih zadev zraven.

Prebavo imam relativno OK. Je pa res, da jem zelo malo (če primerjam z obdobjem pred nosečnostjo) in po 6-9 obrokov na dan (jabolko, toast, juha ...). Mesa še vedno ne morem jest, se pa v nobenem trenutku ne bi odrekla cheeseburgerja iz Mc-a. To pa tekne 100 na uro user posted image . Zdaj me je pa prijelo, da pošljem moža po eno turo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 637
4.2.2007 15:41:50   
lemavrica
Moja prebava je tud bolj tko tko. Ne prnesem pa nič mlečnega, še po kavi s smetano letim na WC školjko pogledat user posted image . Bi tko sladoled jedla pa si ga ne upam. Pa kruh s kislo smetano pa vem da bo spet hudo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 638
4.2.2007 16:09:17   
Anonimen
Madonca, če zdaj dobro premislim je meni dejansko najbolj slabo ravno po mleku, kisli smetani, siru....user posted image

Srček user posted image 8t4d

Neposredna povezava do sporočila: 639
4.2.2007 16:10:05   
sandra85
ej SRČEK kdaj si se po portorožu sprehajala? namreč js delam v portorožu pa ko mi je dolgcajt gledam, kako se lepo folk sprehaja po sončku, js pa delam user posted image
je pa res, da je skozi fulll vozičkov...kmalu bomo tudi me tko user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 640
4.2.2007 18:38:40   
Rožica*
Živjo!

Glede folne mi je G svetoval jemanje že takoj, ko sem omenila, da bomo delali na naraščaju.
In me tudi opominjal na vsakem pregledu, če jemljem folno.
Tako da sem jo jemala tudi pred zanositvijo (TIFOL), sem pa že takrat rekla, da bom takoj ko zanosim preklopila na Elevit, ker vsebuje vse kar potrebujemo, zato ne jemljem nobenih dodatkov.
Razen Donat, zaradi prebave, ki je kot pri večini, tudi pri meni zaspala, kljub gibanju in zdravi prehrani, veliko tekočine,..... Nič ne pomaga.

Danes sem bila cel dan na zraku. Prehodila sem verjetno malo preveč, ker sem dobila krče. Sem si morala malo odpočit, da smo lahko nadaljevali. Seveda v malo počasnejšem tempu.
Zdaj sem si že privoščila dva kosa gibanice in kompot in kar predem na toplem za računalniku.

LP, Rožica.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 641
4.2.2007 18:48:15   
kajča
punce jaz imam prebavo kar ok, sem se v 1. nosečnosti, ko sem imela probleme s tem naučila, da moram vsak dan pojesti dva kivija in/ali par žlic sezamovih semen, pa je

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 642
4.2.2007 18:58:00   
TheAngel
Ja potem smo pa kar na istem. Prej je bilo vse lepo tip top sedaj pa ja na par dni...
Danes sem kupila donat pa da vidim kaj bo. Pa bojda naj jem suhe slive samo so mi resnično zanič - prvo donat.
Potem jutri kupim kivi, sezamova semena so doma pa da vidimo.

Ni prijetno res ne.
Samo sadje mi smrdi. Jogurt tako tako se posilim.
Sem pa jedla par dni nazaj čokolešnik čez 20 sekudn paradižnikovo solato so rekli uuu če koga na wc pejmo pol bo zaseden... Eh kje pa ni efekta.

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 643
4.2.2007 19:04:54   
manca79
No meni pa od hrane ful tekne sadje, ne morem pa videt mesa. Prebavo pa imam še ok.

lp
M.

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 644
4.2.2007 19:37:39   
dorotea
Jst pa ne morem videt mesa niti sadja...zelenjava in solatka pa kar gredo...vsaj nekaj vitaminčkov. Jst že od prej ne prebavljam mleka, zdej pa se posilim kakšen jogurt pojest...pač da dam nekaj malega vmes v usta...sam sem glih danes ugotovila...da ni preveč dobro....posledica VETROVI!
Drugače pa sem presrečna ker me želodec ne boli več takon in mi ni slabo...tko da se mi počasi vrača želja po posteljnih norčijah. Sem imela hude sanje z mojim možekom...pol ko sem se zbudila sem ga kar napadlauser posted image ...me je tko debelo pogledal (po 3h bolj sušnih tednih), pa je hitro zagrizel v vabouser posted image Tko da mislim, da ko mine kakšen teden skrbi, pol pa še tiste slabosti...se želja kar hitro vrne!user posted image
Bodte pridne!

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 645
4.2.2007 19:52:15   
Rožica*
Tudi jaz jem kiwi vsak dan, pa veliko vode navrh, pa ne pomaga.
Večkrat pojem kakšno žličko ali dve lanenega semena za sezamovo pa še nisem slišala, da bi pospeševal prebavo.
The Angel jaz  pa dam vedno prednost vsem tem "naravnim pospeševalcem" ( suhe sliveali fige namočim v vodo zvečer in jih zjutraj pojem vodo pa spijem, .......) Šele ko vidim da ne bo pomagalo in že čutim napihnjenost, sežem po Donatu.

LP.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 646
4.2.2007 20:05:25   
sevenka
Tudi mene zadnje čase preganjajo vetrovi. Prav nerodno...
Prebava pa je zaenkrat ok, grem vsak dan redno ob istem času. Jem pa vse od mesa do mleka...

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 647
4.2.2007 21:04:53   
guppy
Oooo, blagor tistim, ki lahko jeste mlečne izdelke! Jaz HREPENIM po mleku, jogurtu, skuti, sladoledu... pa po vsem bruham. Sadje mi nenormalno paše, že 2x sem si naredila kar celo skledo ananasa + višenj + jabolk + pomaranč ... njami njami! Bi mi pa pasala tudi kaka lepa solatka iz dobrega solatnega bara. Mika me, da grem kam, kjer imajo veliko izbiro, da vzamem točno tisto, kar mi diši tisti trenutek user posted image .

kajča, maš novo slikco? user posted image

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 648
4.2.2007 21:06:59   
lemavrica
Solato imajo dobro v Sparovi restavraciji, sploh čist navadno zeleno. Sem jo včeraj napadla celo skledo.
Jest sem pa ravnokar sladoled pojedla in bo kar bo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 649
4.2.2007 22:01:39   
TheAngel
Rozica ja ja naravno že že pa ko suhe slive videti ne morem ... smo šli tokrat v nasprotno smer donat pa bodo potem slive heh. Donat je pogojno užiten slive pa khm khm niti malo ne. ko sem bila majhna sem jih vsak dan mogla jesti - za kri nekaj pa še rozine pa .. bljaaaak bejžmo preč od tega danes.

Guppy je pa lepo solatko sadno opisala - samo jaz bi še sladoled pa smetano gor pa vse zmešano pa gasaaaaaaaaa ;)

Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?