|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007
31.1.2007 17:26:32   
cuma
Čau punce!

Glede materinske šole en nasvet:

vprašajte prijateljice, sosede, sodelavke, sestre....kogar pač lahko o tem, kje so obiskovale in kako je bilo. Jaz sem namreč bila kar razočarana nad večino predavanj. Tisto kar sem tam poslušala se mi je zdelo kot bi šla nazaj v 6.razred OŠ, med.sestra pa je govorila tako zelo pristransko in iz svojih izkušenj vlekla aksiome in obsodbe.... tako da, obup. Če si vprašal nekaj, kar ni bilo po njenem okusu, se te je kar hitro rešila s površnim odgovorom.

Mislim, da so lahko materinske šole tudi zelo dobre a žal je, kot pri vseh stvareh, zelo odvisno od tega kdo in kako jih nekdo vodi. Upam, da boste našle pravo !!!

Lep večer še naprej,
Cuma

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 551
31.1.2007 17:58:28   
Rozmarinka
Punce, ste videle da nismo vec najbolj sveze nosecke ???
So se ze pojavile prve oktoberke. Jupi !!!
Jim bomo zdaj ze lahko kaj svetovaleuser posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 552
31.1.2007 19:10:27   
guppy
AAAAAAAAaaa, a ni super??! Ene z vrha seznama smo že vstopile v 3. mesec!! Sploh nismo več sveže srečke nosečke!!

Tukaj je drugače letak iz Leonišča o Šoli za starše: http://www2.kclj.si/leonisce/brosura.pdf. Pravi takole:

TEČAJ ZA ZGODNJO NOSEČNOST (21. februar, 28. marec ...)
Namen tečaja je seznaniti nosečnice na začetku nosečnosti s potekom nosečnosti, z zdravim načinom življenja, s pravilno prehrano, s higieno in rekreacijo v času nosečnosti zato, da bi nosečnost normalno potekala. Predavanje, ki traja tri ure, je ob 16.00 v predavalnici Šole za starše, Šlajmerjeva 3a.

PREDPORODNA PRIPRAVA (5. februar, 5. marec ...)
Namen tečaja je seznaniti nosečnice po sedmem mesecu nosečnosti in njihove partnerje s potekom nosečnosti, z bližajočim se porodom, s poporodnim obdobjem, z nego in prehrano dojenčka in odgovoriti na vsa vprašanja, ki zanimajo bodoče starše. Tečaj obsega deset predavanj. Začetek tečaja je vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 10.00 v predavalnici Šole za starše, Šlajmerjeva 3a; ob 16.00 ali 18.00 v predavalnici Ginekološke klinike, Šlajmerjeva 3 (stara porodnišnica). Nadaljevanje tečaja je možno obiskovati ob 9.00, 16.00 ali 18.15. Obiskovanje tečaja omogoči očetom prisotnost pri porodu.

Imajo tudi TELOVADBO ZA NOSEČNICE in TEČAJ ZA BODOČE OČETE (samo za očete).

Kolegica, ki je zdaj v 8. mesecu ravno hodi v materinsko šolo in pravi, da je fajn. Vsake toliko mi malo pove, kaj so obravnavali ta dan in zanimivo jo je poslušat. Če bi katera želela iti na tečaj za zgodnjo nosečnost 21. februarja se toplo priporočam. Res bi bilo fajn, da spokamo skupaj tja in se na ta način tudi spoznamo.

< Sporočilo je popravil guppy -- 31.1.2007 19:11:20 >

(odgovor članu Rozmarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 553
31.1.2007 20:42:57   
lemavrica
Jest bi šla 21.2. Upam da bo šla še katera.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 554
31.1.2007 20:57:07   
nora
lemavrica, jaz sem si tudi tako načrtovala, da bom šla 21.2, ker danes mi je še zgodaj, potem pa konec marca se mi zdi malo pozno za ta tečaj. Ne vem kako je..a je treba se naročiti po telefonu, ali lahko kar gremo?user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 555
31.1.2007 21:05:59   
lemavrica
Mislim da se je treba naročiti. Moram pogledat na link ki ga je dala Guppy. Mojga bom pa poslala na un tečaj za očete.

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 556
31.1.2007 21:07:42   
Anonimen
No, da se še jaz malo javim user posted image  Vas berem, ampak ne uspem dosti pisat. Mi mali škrat vzame ves čas. Ravno zdaj se uči samostojnega hranjenja in hoče vse sam user posted image  V glavnem prvi pregled sem na hitro opravila. Imela sem malo težav in sem šla prej. Danes sem noseča 9 3/7. Trenutno sem doma, ampak ob otroku je zelo težko počivat, ampak gre. Skupaj gledava Nodija in poslušava Golico. Naslednji pregled imam čez mesec dni. Slabo mi je, če sem lačna in kot je že ena pisala...jaz bi tako kot v prvo rada jedla cheeseburger in krompirček. Slano in mastno user posted image  Se napoveduje še en fant? Mi imamo trenutno na zalogi ime za punčko. Za fantka se bo pa treba spomnit user posted image  Ta šola za zgodnjo nosečnost, ki jo omenjate. Meni se zdi, kot pravi Cuma. Veliko boljše svetovalke so vaše prijateljice, sorodnice in mame. Jaz sem obiskovala le šolo za pozno nosečnost pa še tisto se mi je zdelo, da je vse predstavljeno preveč pravljično. Ne povedo ti nič, kaj delati z otrokom, ki ima krče, ampak res osnovne informacije, ki jih lahko prebereš v nekaj izvodih revije Moj malček na temo Novorojenček. Je dobro slišati, ampak meni se je v praksi pokazalo, da nič ne veš. Še dobro, da obstaja internet. Zdaj v drugo, če bi imela več časa, bi se udeležila kakšnega sproščanja za nosečnice (ne kake telovadbe oz. aerobike), ampak učenje dihanja, čeprav sem rodila v eni uri. To bi zelo pomagalo. Pa še nekaj, kar res vsaka misli, da bo šlo, ampak se izakaže, da gre lahko narobe - dojenje. Ta tema bi morala biti bolj poudarjena na predavanjih - bi morali povabiti kakšno predstavnico LLL, da bi pokazala, kako se otroka pristavlja pa položaje za dojenje...že nakladam user posted image  Uživajte! Anonimna D

Neposredna povezava do sporočila: 557
31.1.2007 21:49:46   
helenav
Dobervečer vsem..

Danes končno dočakala pregled in sem vsa presrečna. Videl se je srček, pikica pa je velika 7mm.
Naslednji pregled imama šele 2.3, ko bomo odprle materinso knjižico, določile končni PDP, ter naredile vse preiskave( kri, voda...)
Do takrat pa se bom pazla in upala da se vse izteče dobro in da slabosti prej ali slej minejo:-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 558
31.1.2007 22:18:40   
Anonimen
Dober večer drage souser posted image .

Helenav, user posted image user posted image user posted image  za PP in tvojo malo pikico.

Svenka, ja ta 14. .. Daleč je, a tako blizu. Žurka torej?? Kdaj si naročena? Jaz sem 10:45. Bom že od 8h tam v čakalnici vsa neučakanauser posted image . Si potem poveva kaj in kako, kajne? Kdaj pa si imela zadnjo M?

Ja punce, jaz pa sem se toliko hvalila, da mi ni slabo, zdaj pa imam! V torek mi je bilo takooo slabo, da sem morala prej iz službe. Vai sodelavci so so me spraševali in hecali, če sem noseča. Jaz pa: "Maa jaa, ne še!!" Sva se z dragim zmenila, da poveva šele po PP. Bruham sicer ne (se ne smem prezgodaj pohvaliti), toda slabosti so kar prisotne.
Pico bi jedla non stop, danes sem že 2x pašto s sirom user posted image . 2x?!! Prej sem preprosto oboževala tuno in mozzarello, a zdaj.. slabooo!! Da o joških ne govorimo. Ma meni je kar všeč, da so mi zrasle. Prej sem imela trojkico, zdaj pa se mi zdijo kar pošteno povečane. Toda kaj, ko tako bolijo!!

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 559
1.2.2007 6:54:18   
CUKRČEK
Jutrouser posted image

Da se še jaz malo oglasim. Počutim se ok, samo popoldne sem tako utrujena, da če ne grem za ene 2 urce spat, nisem za nikamor. Zdaj pa..če starejša hči ne spi že prej je fino, ker greve skupaj popoldne zategnit. Če pa se ona že prej naspi, je pa klinc pol. Ker sva popoldne sami in ne morem spat in je pustit. V bodoče jo bom pa 2 uri peljala k mojim staršem , sama bom pa spat šal. Ne gre drugače....se mi kar vrti, če sem tako utrujena.

Kako pa kaj vaši otroci, tiste ki jih imate, doživljajo vašo nosečnost? Moja 2,5 letnica vsak večer poboša po trebuhu in reče lahko noč dojenčkom. PA njena nova izjava je: "Mamica ima v trebuščku dojenčke, očka ima pa pivo!"user posted image user posted image user posted image
Falotka malauser posted image  

Glede materinske šole pa tako. Meni se je v 1. nosečnosti zdelo ful brez veze..kar neko nakladanje. In ne vem, koliko časa velja ta šola? Dve ali 3 leta? Ker meni ni prav nič do tega, da bi migla še enkrat hodit. Samo takrat so nam tako tekli, da če mož ne hodi z nami v materinsko šolo, potem ne sme biti prisoten pri poroduuser posted image

lp

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 560
1.2.2007 9:09:28   
sevenka
Tianna, jaz sem pa naročena šele ob 12.30 user posted image , sem pa mislila ene pol urce prej pridt. Tako da si bova pol popoldne izpovedale kako je bilo. Zadnjo M sem imela 20.12. Tudi mene je že sodelavec vprašal, če sem noseča. Moj odgovor je bil isti kot tvoj. user posted image

Danes mi še ni nič slabo, sem pa zjutraj tako letela lulat, komaj sem zadržala. Tok pogosto hodim kot še nikoli. Kot bi imela najmanjši mehurček.

No lepo preživite dan, se še pišemo...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 561
1.2.2007 9:38:17   
tanja981
ojla nosečke!

se javljam bolj na brzino ker šibava z maleckom počasi na sončka. Glede MŠ - ne vem meni niso povedli nč novega ta prvič. Veliko več sem zvedla na internetu in od prijateljic pa iz knjig. Je pa vseeno fajn ker spoznaš bodoče mamice iz tvojega okoliša. Bolj druženje kot pa kaj drugega.

Da pa partner ne sme bit pri porodu če ne obiskuje mš pa je zdaj tako da mu tega nihče ne more preprečit. Obisk MŠ torej ni pogoj. Tudi za nosečke Mš ni obvezna. Je čista odločitev posameznice. Vsaj tako je blo lani nam rečeno.

Se pa strinjam z anonimno da bi morda morali v mš bolj poudariti tehnike dojenja. Vsaj meni se samo dojenje ni zdelo prav nič enostavno. Fajn bi blo da ti malce bolje razložijo kk se pravilno pristavi itd... Ni slaba ideja da bi to predavanje prevzela katera od LLL.

No, moje počutje pa.... slabosti, vrtoglavice in utrujenost. Še sreča da je tolk viroz da se na to zgovarjam zaenkrat. Bom povedala ostalim ko bo tut uradno potrjeno da sem user posted image - po 13.2. user posted image

Pridne bodite pa pobožajte bušije!

pa ga imamo, našega knedlčka.... Vid je prijokcal 28.07.
drugi knedlček se nam bo pridružil 27.09.!!!!

http://tanja-ribica.moj-album.com/

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 562
1.2.2007 11:26:22   
sandra85
pozdrav vsem user posted image
glede mš...js mislim, da vsak drugače predava
moja kolegica je z možem hodla v lucijo in ni nič pokritizirala...nevem no.
js bi šla tudi na tečaj za zgodnjo nosečnost, boljše da veš preveč o nosečnosti, kakor premalo.
je kera iz okolice portorož-lucija?

da še jaz mal pojamram...vsak dan slaboooo,vrtoglavice občasno, joške ko kamen (bolj skala ) user posted image
apetit povečan proti večeru in brez energiuje sem user posted image

lepo se mejte pa čuvajte se!!!

(odgovor članu tanja981)
Neposredna povezava do sporočila: 563
1.2.2007 11:51:47   
Anonimen
Sandra85, jaz sem iz Strunjana in imam jutri PP. Sicer imam G v Izoli in bom verjetno tja hodla na predavanja (ali pa tudi ne, odvisno od ure predavnaja, ker lahko grem mož zraven samo pozno popoldan), na sprehode bom pa definitivno hodla po Luciji in Portorožu. Sem pa en cel dan več noseča od tebeuser posted image .

Srčekuser posted image  8t1d

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 564
1.2.2007 11:56:31   
sandra85
srček pol si pa blizu user posted image
mogoče pa boma v bolnici skupajuser posted image
pa na sprehod boma pol lahko skupaj hodile, ko bojo najine štručke že zuni...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 565
1.2.2007 12:05:30   
Anonimen
Čau souser posted image !
Kako ste? Jaz sem danes še fraj, jutri pa na delo. Žal. Upam le, da mi ne bo spet slabo!

Pozdravček vsem!

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 566
1.2.2007 12:26:21   
surya
Pozdravljene user posted image !

Včeraj sem imela tretji UZ in čisto prvi, ki ni bil vaginalni. Fenomenalnouser posted image user posted image user posted image . Poslušala sem srček, pikica je že 2,2 cm velika in je vse super. Naslednji pregled pri svoji G imam konec februarja, sem pa naročena na nuhalno svetlino pri dr. Strahovi 22.02. Komaj čakam. Takrat bom šele povedala celemu svetu.
Končno se lahko sprostim in uživam v nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 567
1.2.2007 13:09:51   
dorotea
Dobro "jutro"!user posted image
Mene je zjutraj tako bolu želodec, da sploh nisem hotla vstat...pa sem se prisilila in nazaj zaspala...zato je šele dobro jutro zame. Res upam, da bo kaj bolje s temi slabostmi, ker drugače ne vem kako bom diplomirala! V bistvu sem gruntala, da me bolj želodec boli in tišči, kot da bi mi šlo na bruhanje. Kaj je imela katera podobno? Imate kakšen nasvet?... včeraj sem pojedla en rupurut pa ni bilo nič boljeuser posted image . Sem obupana od teh bolečin in bi se hmal jokala včerajuser posted image user posted image user posted image Saj vem, da bi mogla bit vesela..in tudi sem v sebi...ampak fizično sem na tleh.

Tianna, upam da si imela sam slab dan...pa da ne bo večjih slabosti.
Surya, kako lepo! Jaz pa še vedno čakam na prvi UZ in bi bla tudi z vaginalnim zadovoljnauser posted image . 15.2. torej, mogoče bom po tem lažje prenašala te slabosti in bolečine...ko bom imela pred očmi najino pikico/pikeca!
Lep dan vsem!

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 568
1.2.2007 13:36:47   
nova169
Lep pozdrav nosečke!

Jaz vas redno berem, ampak bolj malo pišem. Tudi jaz sem BILA mad srečkami, ki jim ni bilo nič slaboooo, NO VSAJ DO DANES!

Danes pa nič ne morem, od slabosti še glavo komaj dvignem.

Ja no moj PP je 6.2 in komaj čakam!!

Lepo prenašajte svojo nosečnost še naprej!
POGUM PUNCEuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 569
1.2.2007 13:37:19   
guppy
Punce, držite se! Kmalu bo bolje! Jaz zdaj bruham samo še 1-2x na dan, zdaj mi je občasno "le še" slabo in takoj se počutim bolje. Fizično sem na tleh, psihično pa kar cvetim!

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 570
1.2.2007 14:46:29   
andreja32
Dorotea,....moja prijateljica ima iste probleme kot ti.Že od vsega začetka jo strašno stiska v želodcu.G ji je rekla da je tudi to na žalost del nosečnosti.Lahko se z meseci omili, možno pa je da traja tudi do koncauser posted image .Čisto te razumem kako ti je , saj vidim pri prijateljici kako je na momente orenk boga.Je pa boljše odkar pazi na hrano.Nič sadjauser posted image ,več zelenjave, absolutno nič kave , čaja, pa ocvrtih jedi.Upam da ti čimprej mineuser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 571
1.2.2007 14:49:36   
lemavrica
Jest imam pa danes pregled pri G. Upam da bo vse OK. Se moram pohvalt, včeraj prvič po 14 dneh nisem zvečer bruhala.

(odgovor članu andreja32)
Neposredna povezava do sporočila: 572
1.2.2007 15:20:53   
Anonimen
Zelo dobro proti slabosti delujejo ingverjevi bomboni pa hranjenje ves dan po malem user posted image . Kupite si jih pa lahko v trgovini z bio prehrano.

Neposredna povezava do sporočila: 573
1.2.2007 15:49:26   
bodoča
Pozdravljene!

Jaz pa sem tako dobre volje, počutim se odlično (razen utujenosti) in sem ful vesela, da je moja šefica tak fejst ženska, upam da bo direktor tudi tako razumevajoč. Zadnjič, ko sem povedala v službi me je bilo grozno strah, zdaj pa vejo tudi že sodelavke in so vse vključno s šefico navdušene. pa ful skrbijo zame, da sedim, se ne naprezam preveč,...Je ful fajn občutek, ko ne rabiš take velike novice več skrivati.

Drugač pa jaz tudi opažam, da so mi kavbojke malo tesne, pa mi tehtnica tudi ne pokaže več kilogramov. Zgleda, da bo kar treba it kupit kakšne bolj elastične hlače.

26. 2. imam 2 pregled pri G user posted image , 27. 2. imam pa NS pri dr. Pelkičevi v Mariboru, komaj čakam user posted image !

Srečke nosečke, držite se in pazite nase in na svoje male pikice.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 574
1.2.2007 16:19:47   
dorotea
Andreja32, sem mal potolažena ...hvala da si mi to povedala...vsaj vem, da je to del normalne nosečnosti...sem vprasala tudi na svetovalnici in mi je dohtarca rekla naj se naročim pri ginekologu, da je mogoče to znak kake bolezni jeter al žolčnika in naj mi pogledajo kako je z dojenčkom. Pa bom jutri res klicala, če je mogoče kakšen termin pred 15.2., sam se bojim da mi bojo rekli da pretiravam...saj ne da me res cel dan boli, ampak na trenutke je pa tako hudo, da se mi že mal meša.
Bom šla pa samo zato da me potolaži, da je vse OK! Od hrane pa itak jem bolj čajček, juhice...upam res da ne bo trajalo celo nosečnost!Aaaaaaaaaaaaaaaaaa! No, lepo slišat , da vam slabosti že malo minevajo.user posted image user posted image Potem je tud zame upanjeuser posted image
Lemavrica, kako je blo?
Pozdravčke!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?