|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007
30.1.2007 22:58:18   
TheAngel
Ojla mamice.
Meni še vedno nič slabo jupiiii. Samo bi bila vesela kakega prehlada - da se mi zabaše nos pa da ne bi tako intenzivno duhala - se počutim ko naš pes. Vsak dan od 13 do 15 ure bi spala ko polh.
Pijem ko kamela.... ZOO na 2 nogah

Danes sva šla na obisk k njegovim...je tašča narezek pripravila - če bi na loto tako zadela številke kot je danes kaj res smrdi heh bi bili bogati (poli, ementaler....) Samo še z eno banano bi mi prikrožila okoli nosa pa bi bilo najbrž zanimivo.

Moj želodček bi jedel pico ša burek pa pomfri pa majonezo pa take sreči. Se nič ne pazim - vse kar zadiši pojem. Samo z zajtrkom se posilim, ker ga nisem bila vajena jesti. Ostalo je tako kot je bilo - razen tistih prepovedanih dobrot.

Trebušček raste heh - sem bolj suhe postave se res opazi. Je danes prvo vprašanje priletelo "a si ti noseča" ... me je kar mini astmatični napad ujel da je nekdo zamenjal temo... heh

Aha moj PDP je 16.9. čeprav si upam staviti da smo ga/jo na 31.12 naredili heh. Sem takoj rekla to je to. PA ker smo pazili pa takrat ne pa.... Bomo videli 1.3. na večjem pregledu pa UZ pa tako naprej kaj milimetri pravijo. Na tem prvem pregledu se je G kar strinjal da bo kak teden kasneje kot pa 16.9.
Je bil prvi dan zadnje M 10.12. ...

To je to
utrujeno odhajamo pred TV injutri naprej v nove zmage

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 526
31.1.2007 8:24:36   
Anonimen
Žarnica in anonimna user posted image user posted image :
Pri meni je zadeva podobna. Rjavi izcedki, tudi nitke opazim, začelo se je pa že 8.1. torej imam rjave izcedke že 23 dni. Nekatere dneve bolj, nekatere manj. Res pa je, da v zadnjem času samo še toliko, da se malo obarva in me vznemirja. Nitke pripisujem bolj kot ne tabletam, ki  jih moram vstavljat vaginalno (po moje je to bolj v tolažbo).
Danes pa sem grozno slabo spala, saj mi je včeraj kolegica rekla, da je ravno v 8t imela SS in verjetnosti po SS so v nekaterih tednih večje kot v drugih. v osmem ima kar veliko deklic SS.
Mene pa je celo noč zvijalo in napenjalo, imela sem občutek, da je nekaj narobe in sem grozljivo slabo spala. Zjutraj pa sem govorila z mojo G in je rekla, da sem najverjetneje jedla hruško. In res, včeraj sem se nalivala s hruškovim sokom. Ni preveč dobro jesti hruške, ker povzročajo kot nekakšne krče oz bolečine v območju abdomna.
Zanimivo ne....
Drugače pa je s krvavitvami tako, da jih naj bi imelo 50% žensk. V največ primerih gre za hematom, torej za nekakšen žepek krvi med posteljico in maternico. Ta pa se vidi na UZ. Ker lahko hematom prične pritiskat na plod in je to nevarno, pač moramo ležati. Jaz sem se že čisto zaredila, ker se skoraj nič ne gibljem. Ampak kaj ko se ne smem.
Po 12 t bo vse lažje. Zdaj pa upam, da nam bo čas do 12.t čim hitreje minil, z čim manj tega vražjega izcedka.
Večinoma pa se takšna nosečnost ugodno izide!
Moč pozitivnega mišljenja pa je največ, kar tukaj pomaga.
Tako da: vse bo še OK, tudi za vaju, verjamita v to!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 527
31.1.2007 8:28:14   
sevenka
Ja tudi meni se je včeraj zgodilo, da me je sodelavec vprašal, če sem noseča? Šla sem namreč dvakrat zaporedoma na wc v petih minutah... Nisem še priznala, rada bi dala vsaj PP skozi.
Imam občutek, da se mi bodo slabosti počasi začele, pa tko sem se hvalila prejšnji teden, da jih nimam. user posted image
Tianna kako je pa pri tebi? Midve sva zelo skupaj. Ti je že kaj slabo? Danes 14 dni imava pa žurko kaj? user posted image user posted image

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 528
31.1.2007 10:22:47   
buškica
Punce men je pa dons tako slabo , da ne vem kaj naj. Naš user posted image  mi nagaja.user posted image . No pa kako sem se hvalila , da meni pa ni slabo, sedaj pa imam.
Nekaj me zanima, a je še katera čist brez energije. Jest sem čist adijo.

Hvala bogu sem včeraj dobila od komisije ZZZS, da so mi odobrili bolniško, ker ne bi zdržala v službi. Samo spala bi. 

Tiste, ki ste na bolniški, kako preživite dan?

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 529
31.1.2007 10:58:24   
Anonimen
Naja 07, Kajča v petek je pa naš danuser posted image . Vse tri imamo pregled 2.2. Mož gre z mano, čeprav bo samo sedel zunaj in mu bodo živci deali 100/h. Pri prejšnji user posted image  sem namreč šla sama in ker so bile novice slabe, mi je bilo še bolj hudo ker sem bila tam sama. Pol se pa v tekem stanju še domov peljiuser posted image .

Drugače pa me joške malo manj bolijo, počasi se mi energija vrača in nisem več 24 ur na dan zaspana. Drugače sem pa sedaj 3 tedne doma, ker imamo študentje počitnice. Pišem eno seminarsko, učim se za izpit, berem knjige, grem na sprehod in lenarim. Kaj pa čem drugega delatuser posted image .

Srček user posted image  8t0d

(odgovor članu buškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 530
31.1.2007 11:05:17   
sandra85
ojla nosečke...mene neki zanima...!
zaj sm se pa prestrašla,ki tolko pišete o tem spontanem splavu...keteri so najpogostejši razlogi za to...in kako veš, da je ss? zveš šele na pregledu?

lep pozdrav vsemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 531
31.1.2007 11:11:03   
cuma
Daaan!

Kako ste nosečke?

Jaz se tudi lahko "pohvalim" s slabostmi. Začele so se nekje pred enim tednom, vendar se da prenašat. Takrat pač nekaj pogrickam in se po možnosti uležem za par minut. Najhuje je okoli kosila - ko tamali kuham in jo hranim. V prvi nosečnosti je bilo tudi približno tako kot sedaj. Mogoče malo huje....ali pa me to "huje" še čakauser posted image . Upam da ne.

Lp Cuma 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 532
31.1.2007 11:17:41   
lemavrica
Jest imam pa občutek da se mi bo zmešalo od teh slabosti. Cel dan je nekako vredu zvečer mi je pa za umret. Pa tm okoli 14.ure ratam za umret zmatrana in nisem sposobna narest popolnoma ničuser posted image .
Močno upam da se bo tole hitro nehalo. Imam pa občutek da ne prenašam ravno dobro folne kisline. Moram jutri vprašat ko iomam pregled.
Sem prov fouš tistim ki ste brez slabosti.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 533
31.1.2007 11:33:55   
Anonimen
da se še jaz malo oglasim....
slabosti so konkretne, čez cel dan, utrujenost, predvsem popoldanska. Dopoldne moram delat, pa nekako pozabim, da me vse boli...
Mislim da nam ni slabo zaradi folne kisline, ampak nam je pač slabo, ker smo noseče.
Moj PP v ponedeljek popoldne. Sem ga že skoraj dočakala....user posted image
Mislim, da me je v prvi nosečnosti hitreje naročil? Res pa je, da je minilo že toliko časa, da se vsega res ne spomnim več. vem le to, da mi ni bilo nikoli slabouser posted image

Drugače vse v redu. V pričakovanji kakšne konkretne informacije.

Objem vsem septembrovkam!

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 534
31.1.2007 11:35:21   
lemavrica
Sej meni je jasno da mi je slabo od nosečnosti ampak ko pojem Tifol ( prej Elevit ) se mi slabost podvoji user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 535
31.1.2007 11:44:44   
guppy
SEPTEMBRKE 2007

1.9. CUKRČEK, 2n (dvojčki), okolica Ljubljane

1.9. Marelica, 2n
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana 

3.9. Anonimna 3ROŽICE
3.9. guppy, 1n (dvojčki), Ljubljana
3.9. Pikica pokica, 2n
4.9. surya, Posavje
4.9. bodoča, 1n

5.9. Rožica*, 1n
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. lani 27 (PP 5.2.)
5.9. nejka7
5.9. Žabonka (PP 1.2.), Ljubljana 
5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n

7.9. Carmy (PP 31.1.), 2n, Domžale
7.9. lemavrica, 1n, Ljubljana 
7.9. Anonimna  ZVEZDICA (PP 31.1.), 1n
8.9. Anonimna user posted image  NEBESA, 2n
8.9. misska (PP 5.2.), 2n, Ljubljana 
9.9. Čakajoča  pikica, pokaži se mamici !!
9.9. nestrpnica, 2n, Ptuj
10.9. LEVASI (12.2.)
10.9. nefretiti, Celje
12.9. jst86, Škofja Loka
13.9. Anonimna user posted image user posted image , 2n 
13.9. Zoya27 (PP 1.2.)
13.9. sandra85 (PP 20.2.), Portorož 
15.9. srček (PP 2.2.), 1n, Strunjan 
15.9. cuma (PP 6.2.), 2n, Koper

15.9. nora, 1n, Ljubljana
15.9. Anonimna D (PP 7.2.), 2n
16.9. naja07 (PP 2.2.)
16.9. nova169, 1n
16.9. TheAngel, 1n, Kranj
19.9. *ribica*, 2n, Murska Sobota
19.9. kajča (PP 2.2.), 2n, Kranj
20.9. buškica, 1n, Medvode
21.9. žarnica, 2n
23.9. dorotea (PP 15.2.), 1n, Severna Primorska
24.9. tianna (PP 14.2.), 1n, Postojna
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana
26.9. sevenka (PP 14.2.), 1n, Domžale
26.9. taček
?.?. helenav, 1n, Izola
27.9. tanja981 (PP 13.2.), 2n
28.9. jacklyn (PP 1.2.), 4n, Logatec
28.9. andreja32 (PP 5.3.), 4n
30.9. Tanja Lina (PP 6.2.), 1n

Anonimne, podpisujte se na enak način, kot ste se prvič, da bomo vedele, ga gre za isto anonimko :)
Tiste, ki ste že bile na PP in imate "uradni" PDP, ste obarvane takole.

user posted image  user posted image  user posted image  nove nosečke: tanja981, sandra85 !!!

Trenutne težave večine septembrk: slabost, boleče prsi, smrdi, nekaterim se že pozna trebušček user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 536
31.1.2007 11:53:22   
guppy
lemavrica, jaz sem vprašala svojega ginekologa, če je možno, da so slabosti od folne, pa je rekel, da je to malo verjetno. Sem pa vseeno prešaltala s Tifola na Elevit, ker ima slednji še več vitaminov in mineralov (nekateri baje celo umirjajo slabosti?).

nora, jaz sem razmišljala, da bi šla na tečaj za zgodnjo nosečnost in pa na telovadbo za nosečnice. Od telovadbe sem se zdaj kar poslovila, ker nimam dovolj energije.

buškica, kakšen tip bolniške si dobila (strogo mirovanje, bolniška doma...?). Jaz ravno te dni čakam odločbo in upam, da bodo iz papirjev razbrali dejansko stanje. Kaj počnem na bolniški? Ležim, jem, sedim, ležim, jem, sedim, ležim, jem, sedim. Poskušala sem brati, pa ne gre. Po jedi se moram usest, da mi ni slabo, zato pridem za računalnik. Filmi mi ne pašejo, ker vmes skoraj zaspim... tako da v glavnem sanjarim in razmišljam o sto rečeh in sploh mi ni dolgčas. Že par noči zaporedoma ne spim najbolje zaradi nenehnih slabosti, zato zjutraj odspim do 10-11h. To realno pomeni, da sem sama kake 4 urice preden mož pride iz službe, kar sploh ni tako hudo. Prijetna bolniška torej, samo spočita pa vseeno nisem.

Pozdravček vsem od user posted image  user posted image

P.S: A katera ve, kako je Čakajoča??

< Sporočilo je popravil guppy -- 31.1.2007 11:54:09 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 537
31.1.2007 11:57:38   
lemavrica
@Guppy sej možno da ni folna, sem sicer nekje brala da en odstotek ženks je občutljivih na folno ampak dvomim da sem med njimi. Na to idejo sem prišla, ker mi je dejansko ful slabo ko pojem tablet. Pa ga normalno pojem po obroku kot piše v navodilih. Malo me je že strah ker skoz bruham da ne bo kej narobe.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 538
31.1.2007 12:41:33   
andreja32
jaz pa kar ne morem verjeti,....čisto nič mi ni slabo,...nič nisem utrujena ali zaspana, edino prsi me ful bolijo.bomo videli če bomo naprej tudi takole voziliuser posted image .Edino kar me muči je da imam PP ŠELE 5.3.Ne vem se mi zdi to kar pozno,....kaj misliteuser posted image .

Punce lep pozdrav   Andreja+user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 539
31.1.2007 12:47:00   
dorotea
Pozdravljene! tud meni je slaaaabooooo! Pol pa moram še okoli letat, vozim nonota po bolnicah, ker sem edina doma...pa itak noben ne ve, da sem noseča...in pol mi je v avtu slaboooo, v čakalnici slabooo...joj, zakaj vsi ljudje dihajouser posted image ..je blo tko zatohlo. In skor bi zdravnika pobruhala...pa me je še prašal kdaj končam faks, da pridem k njim...pa nisem vedla kaj naj rečem( joj, veste me ne bo še kakšno leto, bom na porodniškem!user posted image ), pa se kar naprej lažem , da pridem junija...hihihi...ko zaključim z izpiti...
Ah, tko je...pol sem si med cakanjem kupla kokto in sem kar zdržala do doma...zdaj mi je pa spet slabooo.In jutri grem spet vse od začetka! Upam , da mi bo manj slabo!

Pozdravčke vsem vam ki vam je slabo, in ki vam šele ratuje slabouser posted image , tiste srečnice , ki vam pa ni, pa hitro za nas kej finga pojejte!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 540
31.1.2007 13:38:08   
Anonimen
Meni pa je G rekla, da če bi mi bilo pretirano slabo naj ne jem folne kisline. Itaq jem dovolj sadja in zelenjave. Kljub vsemu je to kislina. Ko pride v želodec je posledično v želodcu še bolj kislo, zato pa te lahko peče zgaga in draži želodčno sluznico.
Pa še to je rekla, da je nekaterim pacientkam bolj slabo po elevitu kot po folacinu. Meni je elevit odsvetovala. Ampak ga jem, samo ne vsak dan.
Pa ko sem se pogovarjala z nekaj babicami, so tudi rekle, da ko so bile same noseče niso nič jemale tega, pa imajo vse normalne otroke.
Rajši jejte zelenjavo kiot tablete.

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 541
31.1.2007 14:11:50   
Rozmarinka
Sonosecke pozdravljene ! Da dodam se jaz svojo izkusnjo s folno kislino (Tifolom). Jemati sem jo zacela ze preden sem zanosila, tako kot priporocajo. Folno sem imela kar v sluzbi v predalu in sem tabletko vzela vedno po kosilu. In glej cudo...vedno mi je bilo slabo po njej ! In to se preden sem sploh zanosila tako da to definitivno niso bile nosecniske slabosti!  Tako da nekaj je po moje res na tem...no, vsaj pri dolocenemu odstotku zensk. Sedaj jemljem Elevit, ga pa vzamem ko pridem domov v izogib potencialnim nevsecnostimuser posted image Zaenkrat sem se vedno brez vecjih slabosti, le apetita nimam dopoldne in popoldne cisto nic.
Se pa mi zelja po hrani prebudi zvecer. Juhej, to bo se pestro :)  Upam, da se me bo to z ne-slabostmi drzalo in je tudi z pikico vse v redu. Naslednji pregled imam 6 februarja.

Drzim pesti za vse, ki imate preglede v naslednjih dnevih ! Javite kako in kaj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 542
31.1.2007 14:17:09   
lemavrica
Sem že mislila da si samo domišljam tole s folno k. pa si očitno ne. Sej pri meni drugače vse poteka ok, no pa že zdej sem taka k da bi dala pred kratkim silikone vstavt, kaj bo šele proti koncu nosečnostiuser posted image

(odgovor članu Rozmarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 543
31.1.2007 16:18:01   
jst86
Živjo!
Tudi jaz čakam da nam Čakajoča sporoči kako je.držim pesti!
Glede folne-jaz je ne jem, mi je G priporočila sadje zelenjavo, predvsem pa raznoliko prehrano. Pa mleko-kalcij in kalij. Pa tudi nimam več pretiranih slabosti.
Kdaj imate naslednje preglede? Jaz ga imam 21.2., pa menda mi lahko G nuhalno naredi takratuser posted image .A je to možno?Ker nikjer nisem zasledila da ti lahko ta pregled kar G naredi.Ne vem no...
punce držte se pa uživajte!
pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 544
31.1.2007 16:34:25   
Rožica*
Živjo!

Tudi jaz imam takšne izkušnje s Tifolom. Jemala sem ga pred nosečnostjo in vedno mi je bilo slabo po tabletki. Tako da sem jih jedla na 3 tedne, ko sem opazila da bom dobila menstruacijo sem prenehala s tabletkami. user posted image

Se pa spomnim ob vseh vaših postih, kako sem jaz pisala da mi ni slabo a kaj ko sem preživela peklenski 8. in 9. teden. Zdaj kot, izgleda se stvar malo umirja. Ne smem biti preveč glasna in pohvalana da se umirja, da slučajno ne bo slabše.user posted image  
Mi še občasno postane slabo, ali mi kaj pretirano smrdi, kot današnji zrezki pri kosilu in ker sem bila pri tašči sem se morala res zelo potruditi, da sem vsaj malo jedla. Drugače pa me spremlja tisti neprijetni občutek v želodcu.
Sem pa vesela da lahko spet jem sadje, ker mi je prej bilo grozno slabo po njem.

Glede materinske šole pa še razmišljam, verjetno je najbolje začeti z predavanji za prvo trimesečje zdaj , da nebomo potem vse okrogle poslušale, kako nam bo slabo,.... jaz bom hodila!
Na naslednjem pregledu bom vprašala za podrobnejše informacije.
Kaj ni mat. šola obvezna?

Lep pozdrav Rožica.

Neposredna povezava do sporočila: 545
31.1.2007 16:44:03   
guppy
Rožica, v "materinsko šolo" greš lahko šele po 7. mesecu nosečnosti (to je tisto, kjer ti povejo kako bo potekal porod in kako skrbeti za dojenčka). Jaz bi šla morda zdaj v šolo za zgodnjo nosečnost, kjer ti povejo, kako bo potekala nosečnost, kako se je dobro prehranjevati itd. Mislim, da vsaka informacija prav pride, če le ne komplicirajo preveč. Raje bi mela bolj "preprosto" nosečnost user posted image . Ta tečaj ni obvezen, je pa brezplačen. A si to mislila? Lahko bi šle septembrske skupaj na tečaj, to bi bilo tok fajn user posted image  user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 546
31.1.2007 16:51:05   
lemavrica
Ja to bi blo res fino če nas bi šlo več skupaj na tečaj. Iz kje pa si Guppy?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 547
31.1.2007 16:55:04   
TheAngel
jaz bi kar šla na ta tečaj zgodnje nosečnosti...starejše seste nimam, med prijateljicami sem prva potem pa kar ne veš koga kaj vprašati

tifol jem vsak dan pa mi (trkam na les) ni slabo - upam, da tako ostane ker sem že utrujena tako da ni za živet nekje od 12 so 15 ure - vsaj dan se za pol ure daljša ta zaspano utrujen čas.
zvečer sem pa ko rožica bi kar delala pa okrog letala

sladko ja kak sladoled mmmm pa smetano
heh kaj bo to s kilogrami - najprej XXL rit pol šele trebuh hah
ampak no če je pa fino

Kako lepo je biti v troje...

Neposredna povezava do sporočila: 548
31.1.2007 16:57:03   
Rožica*
GuppyJaz sem na prvem pregledu dobila brošuro, kjer piše da je  v M. šoli 5 srečanj.
In sicer 1. srečanje:
- zanositev
- zdrav način prehranjevanja v nosečnosti
-skrb za zdrave zobe

2. srečanje:
-porod
-dihanje v prvi - drugi porodni dobi
relaksacijske vaje

3. srečanje:
- fizioterapija

4. srečanje:
-družina

5. srečanje:
- nega in prehrana novorojenčka

Nevem da bi bilo več različnih. Slišala pa sem tudi od nekaterih punc, da  jim je žal da niso šle prej na začetna predavanja, ker so morale že visoko noseče obiskovati predavanja za začetnice.

Lp.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 549
31.1.2007 17:00:42   
Rožica*
Joooo  sem jezna. spet mi ne prestavlja dnevov nosečnosti.
Tudi na RR mi še vedno ne kaže prav.

danes sem 9t1d user posted image    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?