Anonimen
|
Jaz imam jutri pregled, pa mislim da bom tudi prosila G da me gin pregleda, ker me ni še niti 1x, pa zadnje tedne opažam več izcedka, včasih imam hlačke kar mokre kot da bi se polulala. Samo moram možu res danes zatežit da me spodaj pobrije, ker se sama prav zares ne morem več oz. tvegam resne poškodbe pri kolobociji pod tušem. Pa upam da bo jutri spet naredila UZ. Sicer ga je do sedaj še zmeraj, upam da jo jutri kaj ne piči, ker imam potem naslednji pregled spet šele čez 4 tedne, potem naslednjega pa čez 2 tedna. Mi je kar par terminov vnaprej napisala. Joj, meme je tudi teh obiskov prav strah, imam že nočne more od vsega tega. Pa tast in tašča (ki živita v isti hiši) sta takooooo nerazumevajoča da je joj. Ko malo poskušam pogovor napejat na to, da mami in rabita nek čas da se privadita na ritem spanja, previjanja, dojenja...in da se mora tudi očka privadit na nov režim in da smo naenkrat trije, in da je vletavanje drugih ljudi odveč.....bolj mi razlagata, da je težko ljudem rečt naj ne prihajajo, da v bistvu pridejo kar sami od sebe in jih ne moreš vržt ven....Ampak jaz z temi poskusi ciljam največ ravno na njiju, ker VEM da bosta v porodnišnici že med tem ko bom rojevala (čisto resno mislim, vsaj tašča bo tam) in to v prepričanju, da imata onedva kot stara starša iste pravice kot mlada starša. In da bo tašča vsak dan v porodnišnici celi 2 uri ali koliko pač trajajo obiski. In ko bomo prišli domov bo vsak prosti trenutek visela pri meni in mi poskušala iz rok jemat, pa iz posteljice jemat čim spusti en glasek ( sem zagovornik teorije da ga malo pustiš pojokcat, da se ne navadi da bodo vsi skočli ob vsakem njegovem glasku), pa nasveti....pa še hujše: vse svoje možne prijateljice bo zvlekla na obisk naj pridejo pogledat NJENEGA VNUKA. Jaz teh žensk sploh ne poznam, te hodijo k njej, jaz včasih katero vidim ko se pripelje k hiši. Sedaj pa bodo kar hodle bulit . Jaz se ob vseh teh scenah počutim kot opica v ZOO, ko jo vsak hodi gledat in pol komentira kako zgleda in kaj dela. Jaz pa hočem samo mir in nič drugega. Sem takšna, da ful ful ne maram obiskov doma, to je moja oaza miru, moje pribežališče, ne pa prehodni dom. In da se bom vsak dan bala kdo se je na dvorišče pripeljal, kdaj bo kdo pozvonil....in potem seveda bodi čisto iz sebe od navdušenja da je prišel na obisk, takoj kavico pristavit, kekse na mizo in klepet o vremenu.....In seveda buljenje v , vsak ga hoče po rokah, vsak ima kako zgodbo za povedat in kak nasvet....jaz pa bi mogoče v tistem trenutku najraje šla za pol urce spat, ker nisem spala že 3 noči, morala bi kaj doma naredit....ampak folk se enostavno ne da odgnat. Pol pa jih še pride več, cela familija, in sedaj jih pa zabavaj.... . Iz moje strani pa je mogoče še hujše, ali pa tudi ne. VSI so namreč na štajerskem in to zgleda približno tako: zvoni gsm, se javiš in te folk napade, da imajo ta vikend ONI čas in bi prišli pogledat . In rečejo da pridejo v soboto. Nič ali nam paše ali ne. Oni pridejo gledat. In to lahko pomeni, da ima ravno takrat hude krčke, da ni nihče že 5 dni spal, da se mi meša že zraven...pol pa pride folk 250 km daleč in seveda jih ne moreš odpravit s kavo in keksi, takim moraš še pošteno kosilo skuhat in jih cel dan prenašat, plus zaspanega otroka in samo sebe. In potem 3 dni da pridem k sebi in bo spet nekdo klical, da ima ON v nedeljo čas in da pride pogledat......In če rečeš NE si pa nesramen, nekulturen....bla, bla, bla.....In pri vsemu temu imaš taščo in tasta 6 ur dnevno za vratom...... Se opravičujem, sem morala dat iz sistema......
|