Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 15:39:12
|
|
|
|
Naja30
|
Še naša štorija s temi fintami okoli hrane. Tija sicer vse več ali manj poje, je pa tako, da preden dobi hrano (ko jo še pripravljam) je tak jok in stok, kot da je čisto sestradana Potem pa ko ji začnem dajat, se po 3 žlicah začne obračat v svojem stolčku tako, kot da bo ven ušla. Povsod je je polno, samo naprej ni obrnjena, to pa eni ni všeč. Ko se je, se je! In danes zjutraj, ko je jedla zajtrk, seveda isto. Pa sem ji porinila v roko košček kruha. In je bil mir. Bolj kot jedla ta kruh je bila vesela, da sem ji dala nekaj, medtem ko je jedla svoje. Mogoče zveni malo zakomplicirano, ampak tako je. No, saj lahko bi na kratko napisala, da mora med hranjenjem imeti kos kruha v roki Pa sem malo produžila zgodbo Vilma, vse bo ok. Jutri boš slišala od svoje pikice. moj_moj, moja ne vleče v prazno. Tudi če je pravkar jedla in jo uspavam, še celo joško zraven sprazne V prazno vleče... skoraj nikoli Roko na srce, sem ti misla že prej napisat, da mogoče se pa odstavlja.Ne vem, to mi je najprej padlo na pamet. Samo ne bit žalostna, če bo res tako. Mislim, da je to najlepši način prenehanja dojenja. Da se otrok sam odstavi.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 15:40:06
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta Jaz sem ugotovila da ima Ana zelo rada breskve in slive. Kaj mislite bi se to lahko dalo v skrinjo (oprane in na koščke narezane) za kasnejše kašice, ko tega sadja ne bo več na trgu? Lahko daš v skrinjo.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 21:10:52
|
|
|
|
ELA06
|
Jaz sem preživela prva 2 dneva službe, kar je najpomembnejše ELA jih je tudi. Moj jo zjutraj po zajtrku napoka v voziček, na sprehod do trgovine. .. danes je bil to Merkur, sta šla ploščice zbirat, pol pa domov na malico. Vedno mu zaspi v vozičku, kar se pri meni nikoli ne zgodi. Mogoče zato, ker očka ne čveka z njo celo pot - tako kot jaz . Otroku je dolgčas pa kar zadrema eno!!!! Me se po novem dojiva ponoči itak, drugače pa zjutraj in zvečer, vmes že ne, ker ji dajem kar drugo hrano. Ne vem kdaj bomo začel ponoči spat? Mi je kolegica svetovala, naj ji dam čaj ponoči za pit ko se zbudi. Tako je ona s svojim naredila, pa je po 2 nočeh preskočil 1 obrok. Ko sem jaz to naredila, je Ela v spanju začela pit, pol je pa ugotovila, da to ni jošk ampak flaša je bil pa , sem jo po hitrem postopku priklopila, da se ni preveč zbuila, drugače ne bi več nazaj zaspala. Jaz mislim, da pri skoraj 9 mesecih bi lahko začel spat celo noč in ne more bit lačna, če je žejna bi moral bit tut čaj dober! To je bolj razvada in neka želja po bližini nič drugega. Mi je ena rekla, naj jo pustim joka, pa se bo odvadila ampak men je to pre hudo! Raje še 9 mesecev vstajam 2x na noč! Bom še malo vztrajala s čajem mogoče bo kaj učinka. Tisti, ki spite že celo noč, ....so vaši sami nehal jesti ponoči ali ste jih moral kako "odvadit"? r1ta jaz tut mislim, da jih lahko daš v skrinjo. Grem mal slike urejta, pol pa spat. nočko
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 21:45:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdravo moje mamice. Sem vas prišla malo prebrat In seveda malo primerjat, da vidimo, kje stojimo. No, sedimo Torej če lahko malo povzamem - ali kateri od vaših malčkov že hodi? In ali katera še doji? Pri nas prvo ne, drugo pa ja.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 22:02:59
|
|
|
|
manetka
|
čerček vsem O lejo Meto. a si tud ti ena k sam mau pošpega ohhh pa ta cajt mene bo tale služba zdelala, dons sm razmišlala bom fotru rekla nej si kr najde enga da mam porodniško, včasih sm pa res čist adijo, sploh če ni nobenga v pisarn jest pa sama s tamalo, poj mi pa zadnč še tako fajno prjav, o kok se maš ti fletn, mij šlo kr na jok. Mah sj brezveze jamrat ampak, takle mamo. No mi sedimo od ene 6,5 mesca tko de uhka rečem, ornk drgač pa učerej smo pa prvič sami vstali v čebru, je stala ko pjankica hihi tok se je majala, hodili pa gotovo še lep čas ne bomo... dojimo se pa še, se mi pa zdi včasih, da jo niti ne zanima tolk več največje povpraševanje je pr nas zjutrej k se zbudi, pol je pa bl tko tko...
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 21.8.2007 22:13:04
|
|
|
|
Naja30
|
ela, bodi vesela, da je samo 2x na noč! Jaz po tem ko vstanem 3.ali 4. več ne štejem Samo ven gledam, kdaj bom vidla svetlo, da je jutro Danes ponoči sem se odločila, da bom nekaj naredila. Tudi jaz vem, da lačna ni, res je samo razvada. Naslednji teden bomo poskusili jo malo pustiti. Saj vem, da sem rekla, da ne morem, ampak bom probala. Poročam! Meta., če katera še doji? Raje vprašaj, koliko jih ne doji. No, jaz še dojim. Največje povpraševanje je ponoči Ne bom spet o tem... Lahko noč.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 7:52:58
|
|
|
|
crci06
|
Glej jo glej, gorenjsko Meto! Pa si le malo prišla! Dojijo še vse, ki so po prvih tednih še dojile... mogoče si ravno moje zadnje pste brala, ker ga meni mali nekaj sračka zadnje 2 dni, že kar nekaj tednov pa se dojiva izključno ponoči + dnevno cartanje max. 2x na teden. Danes mi ga je pa dobesedno ornk nasračkal... je tako ornk driskico pridelal, da je ob strani ven pogledalo, pas em se spomnila,kolk velikokrat se je to anrdilo v prvih tednih naših jenčkov... Zdajle se je pa zafrknil... plazi po dnevni, najde moje štunfe (za oprat, valda ), jih da v usta in se začne naglas smejat... če bi bil tiho, ga še opazila ne bi... V A sem si kuipla take lepe Disnijeve štunfke s tistim rumenim ptičkom, kakosemužereče, k je bil pri babici v okrogli kletki.. ja prav nič jih ne porajta tisti sivi umazani štunfi v kotu so mu bolj zanimivi Grem vas še malo prebrat! Frufru vem, da sem dolžna odgovor, da št, 17 že imam, da pa naj tvoj dragi kar nadaljuje z razvajanjem..
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 9:18:44
|
|
|
|
Shorty_
|
Pozdravljene! razen tega da me vedno bolj grabi panika in da včeraj že enga ulomka nisem znala rešit skratka če mi rata maturo narest se ga zapijem če ne pa tud Vilma ja sam matematka mi je ostala. Ela06 ne pritožuje se nad ustajanjem dvakrat na noč jz sem danes ustala samo 4x Meta. Nika vstane ob opori enkrat ji je že ratalo da se je držala za kavč se spustila in prijela za mizo samo to je bilo sam enkrat drugače pa se dojiva vsaj 5x na dan včasih tudi 8x Tintara lepo da si se oglasila. R1ta ja seveda daš lahko v skrinjo jz mam že tri vrečke domačih sliv not. sej bi še kaj napislala pa sem pozabla kaj sem mislila? Aja moj moj glede dojenja bo čas pokazal kaj sej je maneken odločil. No danes je za zajtrk pojedla tri žličke skute z okusom marelice sej ne vem a naj se smejem al jokam ker v dveh dneh ne poje ene skutke Bo bolje enkrat nč šibam se igrat z eno malo tečkico pa se tipkamo še kaj najkasneje v torek
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 11:24:19
|
|
|
|
r1ta
|
Dan! Mi smo spali tako tako. Včeraj je spala čez dan tri ure v komadu, seveda z menoj, potem pa do večera nič, tako da je bila ob devetih že res kriza. Ponoči pa seveda prebujanje. 2x zaradi soseda ki se menda po tleh meče al kaj, ostalo ponoči pa zaradi dude. Sploh ne vem kolikokrat se je zbudila, ker se nisem in nisem mogla vstat, tako da je nocoj dežural dragi... Zdajle grem pa prmejdun dat gor slikce od dopusta v Sloveniji. Je že zadnji cajt! Če katero zanima naj mi piše na zs za geslo.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 12:18:35
|
|
|
|
pika30
|
Ela naša je sama nehala ponoči jest in že kar nekaj časa je tako,če se pa predrami ji dam dudo in zaspi nazaj. Pa bravo za zobka. Meta oj,Ajda stoji ob kakšni opori,ko se vstane bi veš čas stala,hodi še ne,tudi dojiva se ne več.Pa ti kaj napiši kako je drugače pri vas,pa kakšno slikco od pokaži. Shorty pridna punca si,da se takole zraven otročka učiš.Zdrži še malo pa boš rešena matematike.Držim pesti. R1ta jaz tako rada slike gledam,tvoje iz Slo bi še pa z večjim veseljem.prosim za geslo. Aja še to,pohvala pozornemu možu, čeprav je včasih malo mulast. Sem mojmu takoj s jezikovo župco postregla. čestitam za -kg,jaz sem imela vikend pavzo,sem malenkost gor dobila,se še vseeno trudim naprej. Vilma evo zate.poročaj kako je bilo na pregledu. Jaz sem ovsene kosmiče kupila v Lidlu,a kera ve so vredu?Prosim napišite na kakšne načine vse jih pripravljate? Pa kakšno pravo jed so že poskusili,ah men tale GH dela preglavice. Bom vesela kakšnega odgovora. Kuhala bom zrezke v omaki s tortelini,študiram a jih lahko tudi njej ponudim(torteline).Me je kar strah,ko ji tokrat ne bom mesa zmiksala,kako bo veselo ven pluvala.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 12:32:00
|
|
|
|
severnica77
|
Ker smo mi že kar nekaj časa s čofanja na morju in smo za letos zaključili , zdaj še samo čofamo doma po jedilnici, ker mi je mali prevrnil celo vedro vode, ko sem umivala tla, on pa je bil seveda z mano na tleh. Naredil je celo mlako in potem začel z veseljem čofotati in se zabavati. Veselica, ni kaj za reč, je pa posrečen in še to te spravi v dobro voljo, čeprav imaš zaradi tega malo več dela !
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 14:13:52
|
|
|
|
Naja30
|
Jaz sem danes ponoči "samo" 3x vstala Po 3 ure v kosu spat je cel luksus. r1ta lahko si vesela, da ti tvoj dežura. Moj mene dregne pod rebra kao lej mala rabi joško. Jok brate, drugi teden začnemo z uvajanjem spanja! pika, nimaš se kaj bat pri GH. Enostavno ji ponudi, kar jeste vi, samo malo manj ali brez soli. Naša je danes jedla malo pečenega krompirčka, kuhano zelenjavo in puranje meso. Danes sem vidla od prijateljice fotoknjigo iz dm-ja. Ful je lep! Tako da sem se odločila, da bom naredila za Tijo, ko bo stara 1 leto eno veliko fotoknjigo za celo leto nazaj. Tako, pridne bodite.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 14:47:11
|
|
|
|
frufru
|
R1ta lušne fotke, se vidi da si uživala doma. A pol je bila Ana za Lucio krščena? Je bila pa lepa in poštrefna
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 15:20:20
|
|
|
|
crci06
|
IZVIRNO SPOROČILO: frufru poštrefna tole besedo sem 3x prebrala, nazadnje od črke do črke, pa je še ne štekam nekaj pozitivnega, Ok go, vilma!!!!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 15:32:24
|
|
|
|
pika30
|
mojmoj pol sva že dve,jaz sem dvakrat prebrala,po moje je Frufru mislila fletkana....ne poznam dolenjščine. R1ta čudovite slike,lušna je tvoja japkica, pravi .A paterju je hotla pa kar knjigo Sveti krst maznia al pa mu je mogoče s prstom kazala kje naj bere ko je že bolj pri letih. Ajda je pri kosilu meseka lepo grizljala prav nič se ni davila pa torteline je pojedla in polento sem jo skuhala za vsak slučaj,če bi torteline zavračala.
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 16:35:30
|
|
|
|
r1ta
|
Tale "poštrefna" tudi meni ni znana . Upam da je kaj lepega! Hvala za komentarje! Ja, patrova knjiga ji je bila nadvse zanimiva, kasneje je pa še svečo skoraj meni iz rok spipala. Pravi žgač mali je tale Anuška. Ja, krščena je pa za Lucio in goduje 13. decembra. No 17 sem imela rok, pa v zimskem solsticiju je rojena, tako da nam je bilo to nekako najbolj blizu. No pa saj ni tako pomembno. Glavno da smo se imeli lepo. Zdajle jo pa že pol urce matra in ne more zaspat... Joj kako je tečna... Dala sem jo v posteljico, zraven kup mehkih igračk, ona pa se buni in pljuva po njih... Grem jo ponunat!
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 17:28:08
|
|
|
|
frufru
|
poštrefna=zvedava, firbčna, prizadevna, da jo vse zanima se šele potem zavem, da mi kaj uide, ko nobena ne zastopi. Ja tako je, če je en praded kočevar, pa stari (novo)meščani so tudi celo kopico nemških popačenk imeli kot npr: špetal, ajzenponar, tankštela, plajba, colnga, fajhten, flos...(bolnišnica, železničar, bencinska črpalka, svinčnica, plačilo, pijan, splav-perišče). Dam častno pionirsko , da se bom odslej bolj knjižno izražala In R1ta mišljeno je bilo pozitivno. In kaj je to žgač Ja se vidi, da smo iz vseh vetrov Slovenije Vilma
< Sporočilo je popravil frufru -- 22.8.2007 17:31:22 >
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 18:27:38
|
|
|
|
r1ta
|
Žgač je tisti ki ga žge, se pravi, joj, veš da težko tole prevedem. Žgač je nekdo ki je hiter, neprenehoma v akciji. Žgač je lahko tudi tvoj dragi med rjuhami
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 18:34:17
|
|
|
|
emaa
|
A je šesta bolezen lahko brez vročine. David ima namreč drobne rdeče pikice po obrazu (od včeraj, je imel ene tri, sem mislila, da ga je komar), danes jih ima tudi na roki, vročine pa ni imel. Je pa bolj razdražljiv.
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 18:56:05
|
|
|
|
crci06
|
Za 6. bolezen ne vem, danes moram prebrati malo literature, da vidim kaj na temo bruhanja. frufru, mene nič ne motijo taki izrazi, samo malo se pač nasmejim, saj to ni nič slabega. Za colngo pa tudi jaz vem, kaj naj bi bila Vilma, javi se
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 19:02:16
|
|
|
|
Vilma
|
Samo na hitro, sva z Dominikom sama doma, pa je mali kr sitkan. Bila pri ginekologu, slišala utrip, vse je ok Kasneje napišem več!
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 19:09:16
|
|
|
|
crci06
|
|
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 19:30:36
|
|
|
|
r1ta
|
Super Vilma!
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 19:31:25
|
|
|
|
pika30
|
|
|
RE: December (ke/čki) 2006 22.8.2007 21:58:25
|
|
|
|
Naja30
|
Vilma, super! Vprašanje - ali vaši vstajajo v posteljici? In če želite, da zaspijo? Vas kaj hecajo in vstajajo, namesto da bi zaspali? Saj mi smo daleč od tega, da bi Tija spala, ko jo dam v posteljico, zanima me zato, ker je r1ta napisala, da je dala Ano spat, pa igračke okoli. No, naša ful vstaja in me vedno tako pričaka.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?