Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Ampak zakaj hudica se zenske pustite bit ujete?? Veš, poznam primer - primer moje mame. Ona je vdovela pri svojih devetnajstih letih in ostala sama z mano. Vse moje otroštvo je ene čudne tipe pripeljala domov, z enim, ki je mene zlorabljal je bila kar dolgo - 5 let. Za njim je imela poročene. Obupno je iskala ljubezen in meni večkrat povedala, da je ljubezen nekaj netrajnega, da traja le, dokler si zaljubljen, potem pa si itak naveličan vsega in da življenje ni pravljica, ampak je težko in moraš marsikaj "požret", kar ti ni všeč. Pa vendar, mi je rekla, stokrat bolje je imeti nekoga, ki ima pač svoje kaprice (trdila je, da jih ima vsak moški) in te kaprice sprejeti kot pa biti samski. Najbolj se je bala, da bi ostala sama. Zapuščena. Rekla mi je : "Ti boš itak odšla, za koga naj pa potem skrbim?" In ko sem našla sedanjega moža in z njim pobegnila v Indijo (ker od nje nisem dobila dovoljenja) ter je reva živela v strahu nekaj tednov, ker ni sploh vedela, kje sem, ali sem sploh še živa, pošta pa je takrat počasi potovala (dobila jo je skoraj tik preden sva se vrnila), ji je bil to dober izgovor (da sem jo zapustila), da se ne bo več ozirala name in se bo poročila. In se je - z nekom, ki jo stalno martretira, ukazuje, mu je tako rekoč sužnja in ne dovoli niti tega, da nas kdaj obišče. Z njim mi nimamo nikakršnih stikov, ker je zmeraj kritiziral vse, kar smo kdaj naredili ali kupili ..... (ne bom zdaj o tem). Skratka, moja mamica še mene ne sme obiskat in nikdar peljat kam mojih otrok, ker po njegovem, če pride do nesreče, jo bomo mi tožili itd. In če ji rečem, poglej, kako sem jaz srečna - zakaj pa si se ti s tem poročila mi reče, da bi tudi ona bila srečna samo z mojim očetom, kasneje pa ni več izbire in če ni hotela ostati sama, je pač to dobila. In pravi, raje takega človeka kot biti sama. Obupno se boji samote. Spremenit ga pa ne more. On je tak. Ima zmeraj vse prav (tako misli), kritizira pa vse - državo, politiko, politike, novinarje, vse je vredna samo njegova Nemčija (tam je delal nekaj let). In vsi smo zanj neumni, zlasti vse babe, kot pravi on. In moja mami je tudi samo ena baba (to on reče), ki nima nobene pameti. Ker po njegovem so vse babe neumne. Vidiš, bguska, pa je še zmeraj raje z njim kot sama. In kako mi zmeraj govori, da mora delat cele dneve - na vrtu, vsa okna v veliki hiši pomivat, da dela skoz, ves čas in nima časa počivat. Kaj pa on? Ja, on je pa bolan, pravi, in nič ne more, ker ga križ boli. Pravi, da mora vse sama. Včasih rečemo, da delo lahko počaka, ona pa zmeraj isto, da ne more, hkrati se pa neprestano pritožuje, kako je utrujena in ne more več. Vidiš, tako je to ....