|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: je to normalno?
20.11.2006 8:39:41   
Anonimen
Svet gre expresno k hudicu..

Moral bi biti sneg.. pa ga ni..  user posted image
Ko slisis besedo ambrus.. te glava zaboli.. user posted image
Ko preberes tole.. se ti zdi, da se kdo ornk zafrkava.. user posted image

Folk pa se kar vstraja... bravo user posted image user posted image   bravo user posted image user posted image   kar tako naprej..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
20.11.2006 8:58:11   
Anonimen
Tvoj mož je identičen opis očetu mojega fanta. V bistvu biološkega očeta ker ga ne priznava za očeta, pa je z njim živel do 16 leta.
Ne spravljat otrok v tak svet! Veš če tebe ne upošteva si predstavljaj kakšen bo šele z otroki. Moj se še vedno bori s tem da misli da je nesposoben in ničvreden. Saj ve da to ni res. Sam ko ti nekdo ki naj bi zate skrbel to 16 let ponavlja se ti to vsidra v glavo in se je tega zelo težko rešit.
A si takšno življenje želiš zase in svoje bodoče otroke?

Pa nekih stvari včasih res ne razumem. Ko ženske rečejo: ja ga imam pa rada! A raje kot sebeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
20.11.2006 9:13:01   
Sita
Vsako bitje na Zemlji, ne le človeško, hrepeni po ljubezni. V prvi vrsti po prejemanju ljubezni in nato po tem, da bi jo dajalo. Kajti nihče ne more dajati ljubezni, če je ni prej prejel. Če je naš rezervoar ljubezni prazen, nimamo kaj dajati. Če Anonimnin partner v svojem zgodnjem otroštvu ni prejel ljubezni tako, da bi se resnično čutil ljubljenega, je zdaj ne more dajati na tak način. Vsekakor mu je njegova mati dajala ljubezen na način kot je vedela in znala, a ker ta način obrodil sadov, da bi se on kot malček počutil dovolj ljubljenega, zato se njegov rezervoar ljubezni ni napolnil. Kaj naj torej sedaj daje, če že vse življenje hlasta po tem, da bi napolnil svoj rezervoar (se bori zato, da bi prejel ljubezen, zlasti starševsko)? Daje torej lahko le malo in vsekakor tudi on ne zna projicirati svoje ljubezni navzven drugače kot je bil v svojih najnežnejših letih naučen. Dejansko je prevzel vzorce staršev, ki se jih je naučil. Zato Anonimno že vnaprej poduči, kaj bo rekla in kako - gotovo so starši imeli tak odnos do njega in sedaj se mu zdi to edino pravilno. Drugače preprosto ne zna. Seveda se Anonimna, ki je samostojna in zna misliti s svojo glavo, ob tem počuti nesposobno. Vendar če pozna vzrok, zakaj se on tako vede, imata zdaj odlično priložnost, da stvari postopoma spremenita. To je velik izziv za oba, za osebnostno rast obeh.

Seveda je najlažje dvigniti roke in oditi iz takšne zveze, kjer bo potrebno mnogo truda. Imamo svobodno voljo in to lahko brez kančka slabe vesti storimo. Ni nam treba biti sedaj še mati in se ubadati s problemom nekoga, ki nam ni dorasel. Res je pa tudi, da čim smo začeli svoje življenje deliti z nekom, smo nujno vpleteni v dano situacijo. Zakaj ravno mi? "Zakaj ravno jaz", se lahko vprašamo. Zato, ker se od vseh, ki pridejo na našo pot in iz vsake situacije lahko nekaj naučimo. Prav vse, kar se nam zgodi, je dejansko darilo za našo osebnostno in duhovno rast. Jaz sem izbran, da se iz tega nekaj naučim, torej imam veliko srečo. Vsak med nami ima svojo življenjsko pot, svoje križe in težave ravno zato, da se iz tega nekaj nauči. In vsak ima druge. Torej za Anonimno je lahko zdravljenje njenega partnerja njen izziv. Marsikdo tega ne zmore, zato se to ni zgodilo njim, ki tega ne bi zmogli. Anonimna se bo pa sama odločila. Izgubiti nima kaj. V najboljšem primeru lahko krepko izboljšata odnos s svojim dragim, nauči svojega partnerja, da se bo končno cenil tako, da mu pomaga napolniti njegov rezervoar ljubezni in oba osebnostno in duhovno močno napredujeta. To bi bila velika nagrada - plačilo za njun trud, kjer bi se pa vsekakor ona morala najprej začeti truditi, ker je močnejša, ker je njen rezervoar ljubezeni bolj poln.
V najslabšem primeru pa lahko, če partner sploh ne bo sprejel sodelovanja, še zmeraj dvigne roke in odide iz zveze.

Človek se v nekem odnosu zelo slabo počuti, če drugega ne poskuša razumet in pusti, da življenje teče kot teče. Skratka, če se vda v usodo. To res nikogar ne izpolnjuje, ne enega ne drugega. In če imata takšna dva otroka, tudi ta kasneje podobno reagira in je nesrečen. Če pa začnemo stvari spreminjat že samo tako, da spremenimo svoje obnašanje, da rsnično dajemo svojo ljubezen, varnost in oporo partnerju, ki po tem, kar hlasta, se pa začnejo stvari neizogibno spreminjat. Priznam, da je to trdo delo in moramo biti močni. Zato mora marsikdaj posredovati še tretja oseba - psihoterapevt, ki čustveno ni vpleten v osebo, ki ji pomaga. Sanja Rozman je pri nas zelo dobra v tem in jo tudi jaz priporočam. Vendar najprej bo on vsako takšno pomoč zavračal, zato naj začneta sama. Kot sem že napisala, jo bo pa morda kasneje sprejel - ko bo spoznal, da ima težave, za katere sam ni kriv. Že tako se mi zdi iz napisanega, da je bil v svoji matični družini grešni kozel za vse, zato se tudi ne zna postaviti zase. Zato se avtomatično boji, da bi ga spet kdo obtoževal, da ima probleme in itak vemo, kakšen odnos imamo v Sloveniji ljudje na splošno do ljudi, ki hodijo k psihiatru ali psihoterapevtu. Počutil bi se le še bolj drugačnega, nesposobnega in nevrednega ljubezni, dokler ne bo sam spoznal, da rabi pomoč zato, da zaceli svoje rane in ne zato, ker bi bil nor.

Tudi pri 70-ih letih ne more biti človek nič bolj zrel kot pri 20-ih na primer. Če ni prejel zaslužene ljubezni, je tudi z leti ne more dobiti, če mu je kdo ne da in ga zmraj znova kdo pusti na cedilu. In če ga Anonimna zapusti, se mu bo zgodilo ravno to. Še eno razočaranje več in potrditev, da je svet krut in sovražen in znova prebuditev občutka, da ni vreden nič.

Je pa res, da četudi ima zdaj 40 let, mu lahko Anonimna s svojo pozornostjo in ljubeznijo pomaga napolniti njegov rezervoar ljubezni in se lahko njen partner povsem spremeni. Nikoli ni prepozno. 

Prepričana sem, da ona ve, da jo ljubi, pač na svoj način, če ne, ne bi vztrajala z njim in tudi ne bi spraševala za nasvet. Ve in mu je pripravljena pomagati, vendar ne ve, kako. In če ima smisel, če bo sploh prišlo do spremembe.  

Jaz osebno vidim upanje. Če ga dovolj ljubi in se je pogumno pripravljena spustiti v ta izziv, ji bo zagotovo uspelo. Začnita pri zgoraj omenjeni knjigi. Ko človek malce spozna psihologijo sebe in na splošno ljudi, potem ve, da stvari niti niso tako zapletene, kot je sprva videti. Vsekakor pa vsak dober rezultat zahteva vztrajnost in trdo delo.

Kjer je volja, tam je pot. 

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.11.2006 9:22:04   
Anonimen
Sita jaz se v bistvu čisto strinjam s teboj. Samo Problema ne more rešiti ona sama brez njegovega sodelovanja.
Jaz tudi mislim da naj poizkusi rešiti zakon, vendar ga more tudi on.
Se pa bojim da ni najbolj močna oseba in da bi to uspela speljat(po njenem pisanju sodeč). Mene osebno je fant samo enkrat ustrašil ko je imel en podoben izpad. Naslednjič sem bila čisto mirna, počakala da se je umiril in mu rekla naj premisli zakaj je do tega prišlo in se bova potem pogovorila. Brez obtoževanj.
No v parih letih sva prišla do tega da sedaj vse sproti daje ven iz sebe skozi pogovore in ne zadržuje stvari v sebi, ki potem na tak način pridejo ven. Pa tudi on ne dovoli več ljudem da ga na tak način sprovocirajo. Se je naučil postavit zase.
Ni pa to enostavna zadeva.
Je pa bilo vredno to pa resuser posted image .

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
20.11.2006 9:27:39   
Anonimen
Tjazy,ne vem zakaj misliš,da se nekdo zafrkava?Mislim,da bi se samo zelo bolan človek na tak način zafrkaval.Česar ne razumemo in v kar ne verjamemo raje pustimo na miru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
20.11.2006 10:03:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mislim,da bi se samo zelo bolan človek na tak način zafrkaval.

kar pa jih sploh ne primanjkuje tu ne rr....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
20.11.2006 10:06:27   
Anonimen

Tjazy,ne vem zakaj misliš,da se nekdo zafrkava?Mislim,da bi se samo zelo bolan človek na tak način zafrkaval.Česar ne razumemo in v kar ne verjamemo raje pustimo na miru.

Mislim da se ni zafrkaval. Samo hotel je povedat da je "neumno" kaj se v svetu dogaja in kaj ljude prenašajo!

Tjazy popravi me če se motimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
20.11.2006 11:01:02   
baguSka
Verjetno si ti tudi ne želiš, da bi otrok živel ob nasilnem človeku...

Se strinjam.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.11.2006 11:34:11   
Stefka
Ne, ni normalno.
Jaz sem leto in pol (leto in pol preveč) preživela v podobni zvezi. Leto in pol, ko je v družbi glumil, da je najbolj ljubeč, pijazen do mene, ko sva bila sama pa sem poslušala od izpadov jeze pa do tega kaj smem in kaj ne, kako je prav, kakšna sem. Po tej strani je to še hujše kot pri tebi.
Domnevam, da si precej mlajša od njega. Imam prav?
Mene je najbolj zmotilo to, da te ne upošteva, da ti govori kaj in kako govori.... Če mene vprašaš, svoje težave stresa nate. Pa ne zato, ker bi te tako ljubil in se zato upal sprostiti vpričo tebe, ampak zato, ker si samoumevna in ker ve, da pališ na njegovo grožnjo s samomorom in ne boš kar šla. Ne verjamem, da je zanj to terapevtsko, pa tudi če bi bilo, ti si svoj človek, tudi ti imaš pravico do spoštovanja in ljubezni in nisi samo njegova čustvena bergla.
Ne pusti se, bodi pametna, če se zaradi vajinega odnosa čutiš nesrečna, nesposobna, pojdi! Nekje zunaj je moški, ki te bo spoštoval in ljubil in ti bo dovolil biti ti.
Čez 50, 60 ali 70 let boš ti, ne on, sodila svoje življenje sama. Pomisli kako boš takrat gledala na vse to. Je to zate človeka vredno življenje?
Tudi moj bivši se je takrat bližal 40. letu in hotel otroke. Veš zakaj?  ne zato, ker bi bil sposoben ljubiti, ampak zato, da bi me še bolj kot z grožnjo samomora privezal nase. Ja, tudi on je grozil. Misliš, da se je ubil? Nekaj časa je še težil meni in mojim, danes pa menda živi z neko ubogo odvetnico s hčerjo. Se mi kar srce trga ko pomislim kakšno življenje je to.
Drži se, poglobi se vase in boš našla rešitev, samo vedi, da moraš misliti najprej nase, potem šele na moža. 

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.11.2006 12:04:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

user posted image user posted image  direktna kot vedno.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
20.11.2006 12:09:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Mislim da se ni zafrkaval. Samo hotel je povedat da je "neumno" kaj se v svetu dogaja in kaj ljude prenašajo!
Tjazy popravi me če se motimuser posted image

Ja.. to ni samo numno.. pocasi zacenjam to celo spostovat.. ker si nakakor ne morem predstavljati, da bi bil tolk pogumen, da bi se mi noge tresle od strahu do partnerja.. in hkrati bi delal na tem, da bi imela otroka.. user posted image user posted image

Se nekrat bravo.. user posted image user posted image  v pogumu in pozrtvovalnosti te nikol ne bom dohitel.. ampak si niti ne zelim, da bi te..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
20.11.2006 12:20:20   
PiaM
Ali ti želiš da otrok živi v takšni družini in gleda to kar ti???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.11.2006 13:13:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Svet gre expresno k hudicu..

Odkar sva se razšla...user posted image                               user posted image

< Sporočilo je popravil nivess -- 20.11.2006 13:14:14 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
20.11.2006 15:37:16   
VERONICA
Tjazy je vse povedal.
Sita ti si pa idealist. To je samo mit da žena lahko spremeni moža/partneja. Zakaj misliš da bi ji to v prihodnje ratalo če pa do zdaj ni? Ko pa sem razumela da so že nekaj časa skupaj?
No eden sam način je res - da se ga ne bi več bala. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.11.2006 15:57:50   
VERONICA
Ah še nekaj. Ni normalno se spraševat ali so taka obnašanja normalna. Anonimna, delaj na sebi. Pojdi TI na terapijo.
Edini način da mu pomagaš  je da prihodnjič TI narediš sceno. Začni TI metati stvari. In kričati. Šele ko bo potem miren in krotek kot otrok mu lahko daš ljubezen!

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.11.2006 20:22:34   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA

Tjazy je vse povedal.
Sita ti si pa idealist. To je samo mit da žena lahko spremeni moža/partneja. Zakaj misliš da bi ji to v prihodnje ratalo če pa do zdaj ni? Ko pa sem razumela da so že nekaj časa skupaj?
No eden sam način je res - da se ga ne bi več bala. 

Ni mit. To se stalno dogaja. Če se spremenimo sami, se spreminja tudi svet okrog nas. Za to je na tisoče dokazov vse povsod. Če bi bil mit, bi morali zanikati nešteto družin in skoraj vse zapiske in knjige razglasiti za lažne. V končni fazi bi bilo vse laž, saj se z leti vsi spreminjamo. Niti enega človeka ni (niti para niti družine niti odnosa), ki bi bil stalno enak, pa naj se tega zaveda ali ne.
In potem bi bili lažni čisto vsi ozdravljeni odvisniki od česarkoli in vse terapije bi bile lari fari - samo zakaj pridejo ven zdravi ljudje polni življenja in optimizma?

Do zdaj ni ratalo, ker ga ni razumela. Sprva je treba razumeti, šele nato lahko ukepamo. Ko pride razumevanje, spemenimo sami sebe. Ko se spremenimo, pa se spremenijo tudi naši bližji .....

Idealizem ali ne, vsekakor pa je to dejstvo. Kajti če se nenadoma začnemo drugače obnašat, bo zagotovo tudi drugačna reakcija okolice ... to lahko vsakdo poskusi in vidi.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.11.2006 20:28:55   
Sita

Nikjer jih ne primanjkuje. Popolnoma duševno zdravih ljudi ni. Vsak ima kakšno motnjo. Kajti nihče ni zrasel v povsem zdravem okolju.
Seveda so določene izjeme, ki so se same ozdravile z določenimi metodami ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
20.11.2006 20:30:13   
Anonimen
js bi mu dala ultimat. pozdravi se al pa adijo pa če se zarad mene 10 x ubesiš pa še ustreliš pa čez most vržeš ob enem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
20.11.2006 20:34:54   
rija

Sprašujem se,če je sploh smisel imeti otroka v takšnem zakonu?

Bog ne daj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
20.11.2006 20:54:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Nikjer jih ne primanjkuje. Popolnoma duševno zdravih ljudi ni. Vsak ima kakšno motnjo. Kajti nihče ni zrasel v povsem zdravem okolju.
Seveda so določene izjeme, ki so se same ozdravile z določenimi metodami ....

Ajd Sita  rileksuser posted image saj veš kaj sem mislila...ali pačuser posted image    to je letelo na "duševno prizadete" ljudi, ki si včasih namislijo kakšno situacijo in jo izpostavijo tu na rr...samo zato da bi mi kao slepo odgovarjali...tu ni kaj za debatiratuser posted image

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
21.11.2006 12:44:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Vsako bitje na Zemlji, ne le človeško, hrepeni po ljubezni. ......

Jezna sem , ker mi je server zbrisal odgovor in nimam casa pisati znova. Skratka: Ce Anonimna hoce pomagati, mora pomagati prvo sebi. On je podlozen starsem, ona je podlozna njemu. Oba imata trenutno isti problem, razlicne intenzitete in pojavnosti, vendar mora prvo sama resiti svoje tezave, da lahko pomaga njemu.

Cloveku kot je opisani dajati ljubezen in polniti njegov "rezervoar ljubezni" je v dani situaciji dvorezni mec. On potrebuje ljubezen in ko jo bo dobil (saj jo je ze) se bo pocutil sprejetega in ljubljenega, obstoja pa velika verjetnost in nevarnost, da bo to za njega samo znak, da je v redu ce je tako kot je, saj so vse njegove potrebe zadovoljene. Zakaj bi se konfrontiral s starsi itn in si ustvarjal stresne situacije, ce mu nic ne manjka? Razumevanje... razumevanje se prepogosto pri taksnih primerih enaci z odobravanjem in sprejemanjem dolocenega obnasanja.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?