|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
4.2.2007 10:43:23   
Nogavica
ircica, Živa ponoči sploh ne je (pribl. od 0h - 8h), potem dopoldne je na 3-4 ure, popoldne in proti večeru pa vedno bolj pogosto, tudi na 1-2 uri. Ampak dopoldne poje več naenkrat in bolj močno vleče.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
4.2.2007 11:26:08   
viv_
Ojla punce!

Že nekaj časa nisem brala, se je kar veliiiiiiiiiko nabralo user posted image

Mi smo OK, tamala cuker mali user posted image  Včeraj je podrla rekord v spanju, 7 ur v kosu. Spat jo je dal pa ati, ker je šla mami na bowling. user posted image  

Včeraj smo šli na Bled popoldan, promenada prava. Danes smo pa hoteli na Črno gledat gradove, pa je včeraj zvečer Mirna zakuhala, tako da smo doma. user posted image  Sicer je dane že OK, ampak vseeno. Bomo danes bolj doma, Zarjo smo pa z dedijem poslali na sprehod. Zarja je itak koma takoj, ko jo daš v pajaca, dedi je pa kar žarel user posted image

Mi imamo aventove flaške. Katero imate sedaj mleko? Zarji dajem Aptamil in sem res zadovoljna. Tam piše, da tudi ščiti pred bacili in virusi. In glede na to, da Mirna smrka, jaz sem bila prehlajena, moja mami, Zarja je pa zdrava (trkam na les) očitno res deluje.

Tako, se še oglasim...

KRANJČANKE: a smo za en sprehod in kofe v torek?

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
4.2.2007 12:11:35   
krfjolca
Viv, jaz bi bila za kavo, kdaj pa si mislila? In kje bi se dobile?

Mleko imamo mi že nekaj časa Beba HA - hipoalergeno, pa bomo kar ostali pri tem. Mu očitno paše, tudi prebava se je uredila. Je pa precej drago. user posted image

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 4.2.2007 12:12:22 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
4.2.2007 12:13:00   
viv_
krfjolca - tam nekje okrog 11. Lokacija je pa hm hm... Pomoje da najbolje da v ex Pečjaku. Tam je precej prostora, pa mislim, da ni gneče.

KRANJČANKE NA SREČANJA - tam bo debata o tem, kdaj in kje, da ne bomo tule iskale.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
4.2.2007 15:14:52   
MALINČICA
Irčica, tudi midva se še polno dojiva, pa mi ponoči spi od enajstih ali še prej, do šestih nekje brez dojenje, nato se nahraniva, pa zaspi nazaj do pol osmih(kot da ima vgrajeno budilko, še iz trebuščka se zbuja ob pol osmih). Potem pa se včasih doji na tri ure, včasih pa se hoče tudi na pol ure malo pocartat, kako kdaj. Pa mu zmeraj dam na njegovo željo, nikoli ne gledam na uro, avtomatsko že skapiram kdaj bi rad mel zizo.
Pa če bo tole trajalao še dolgo, naj bo, mi sploh ni težko, sem pa brala, da dojenje ful izčrpava in da so nekatere ženske ful zaspane med dojenjem.
Ob toliko čokolade, ki jo pojem, pa res ne morem bit utrujena, hehe

Jeeeej, sem pa spet na prednosečniških kilah, jeeej!! Samo trebušček je še bolj mehek kot prej, ampak to bo že čas porihtal.
Pa mi sploh ni jasno kako mi rata shujšat, ko pa res skoz nekaj jem, pa to same kalorične stvari. Zgleda, da mi Maj res kar maščobo zauga ven, ker je pravi debelušček. Pol bo kriza, ko bom nehala dojit, hehe!

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
4.2.2007 17:07:29   
Aja1
Tudi naša Neja se doji navadno na 3-4 ure, včasih (zdaj, ko je luna) pa ponoči skoraj na uro... Sicer ne poje veliko, ampak se bolj crklja, ja pa umiram zraven odzaspanosti...zdaj je že 3 noči slabo spala. Upam, da bo danes boljše, ker sem že čist neprespana. Luna pojenja....
Malinčica, čestitke za kile!!! Jaz jih imam še vedno +3. Sicer pa bi tudi težko šle dol ob taki količini sladkarij user posted image .

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
4.2.2007 17:33:04   
MALINČICA
Ma sej za tiste idealne kile, mam tud jaz še namen shujšat nekje pet kil, ampak dokler dojim, niti pod razno. Zdaj se nekaj odločam, da bi počasi začela s fitnesom, tolk da se trebušček odstrani in malo dobim nazaj postavo, se pa bojim, da mi bo zarad tega šlo mleko pa-pa.
Sej bomo vidli, dragi pravi, naj še počakam da se mali odstavi, ampak če bom na to čakala, pol bom po moje drugo leto komaj lahko šla fitnesiratuser posted image .
Bomo vidli, najprej bom čisto počasi začela.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
4.2.2007 18:11:32   
krfjolca
Jaz sem s kilami še kar na +4. Pa se matram in matram, pa se nikamor ne premakne user posted image . No ja, 9 mesecev je šlo gor, ne more kar v treh mesecih splahnet, sploh ker ne dojim ...

Sem že nekajkrat hotla vprašat ... Koliko novembrk je tukaj, ki ste pristašice AP (Attachment parenting)??? Me res zanima, ker ob tistih temah dobim kar malo slabo vest user posted image  ...

Neposredna povezava do sporočila: 1083
4.2.2007 18:35:31   
MALINČICA
Jaz nisem lih pristašica vsega tam napisanega, ravnam pač po svoji vesti. Ne bom na silo imela otroka v postelji, če pa vidim, da se bolje naspi v svoji postelji, zjutraj po dojenju ga pa res vzamem k sebi, pa neke razno razne finte, ki jih ne mislim delat.
Največ mu dam, kar lahko. Mislim, da otroku ne moreš prepustit, da čisto spremeni tvoje življenje samo zato, ker njemu trenutno tako paše, nekaterih stvari(vsaj po moje)otroci naj ne bi imeli moči spreminjat.
Se res dosti posvečam svojemu otroku, ga skušam poslušati, kaj mi sporoča, se veliko dotikam, božam in crkljam z njim, ampak nekje so meje, vsak pa si jih s svojim otrokom določi sam. Saj se v bistvu že sorojenci razlikujejo med sabo, ne pa da se nasploh otroci med sabo ne bi. Čisto vsega ni potrebno podrejat otroku, gotovim stvarem pa se itak ne moreš izogniti, da so po njegovem. To je moje mnenje.

Nič ne imej slabe vesti, Anže ima najboljšo mamico na svetu in tako, ki je samo njegova in ga neskončno ljubi.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
4.2.2007 18:38:25   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Sem že nekajkrat hotla vprašat ... Koliko novembrk je tukaj, ki ste pristašice AP (Attachment parenting)??? Me res zanima, ker ob tistih temah dobim kar malo slabo vest user posted image  ...

Mogoče kakšen link od tega? Jaz ne vem točno o čem se tu piše user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
4.2.2007 18:50:25   
MALINČICA
Tukaj, na rr pod povezano starševstvo

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
4.2.2007 18:54:41   
Aja1
Hvala, grem kar takoj malo prebrat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1087
4.2.2007 19:07:36   
viv_
krfjolca - jaz ne bom komentirala AP, bom brisana user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
4.2.2007 19:11:54   
Nogavica
Jaz tudi zdaj par dni spremljam forum AP in opažam, da se tam že malo prerekajo glede vsiljevanja takega načina življenja. Kaj pa vem... določene stvari so mi o.k., nekatere pa se tudi meni zdijo malo pretirane. Se strinjam z MALINČICO.

Živa je pa prej imela prvič v dveh mesecih ful izbruh joka. Je tako kričala, da z dragim nisva vedela, kaj naj storiva user posted image . Lačna ni bila, previta je bila ravno, ležala je v igralnem centru, gledala igračke in se z njimi pogovarjala, midva sva bila zraven in se nama je smejala, potem pa kot strela z jasnega user posted image . Sva rabila kakih 15-20 minut, da se je umirila, potem pa mi je v naročju zaspala. Je možno, da je bila zaspana in je zagnala tak vik in krik?

Je pa popoldne na obisku pri novem prijateljčku že spala v njegovi posteljici - lumpa, hitro je začela user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
4.2.2007 19:25:43   
MALINČICA
Maj je tudi siten, ko je zaspan, tako da dostikrat, preden zaspi joka, pa ga pač nosimo, dokler ne zaspi. Ponavadi hitro mrkne, ampak včasih pa tud kakih 15 min ali več.  Pa je tudi sit in previt. Mogoče pač rabi več bližine, ko je zaspana, pa se želi crkljat.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
4.2.2007 20:02:17   
krfjolca
Anže dostikrat prav jezno tuli od zaspanosti. user posted image Pa se nosimo. Včasih pomaga sprememba položaja, včasih fen itd., včasih pa ga morava s kako sladko vetrovno kapljico umiriti, pa je to OFF swich ...

Glede AP, se strinjam z vami. Mi se pač ne dojimo, pa je s tem očitno glavna postavka AP že kršena ... user posted image . Spi v svoji postelji, ker s tem ni težav, edino zadnjo rundo se pocrkljamo skupaj. Prenosimo se pa itak cele dneve. Samo ni mi pa všeč tisto, da bi moral biti ves čas z otrokom. Nekatere kar tekmujejo, katera se dalj časa ni odmaknila od otroka - pa 3 mesece, 5 mesecev, eno leto user posted image Dajte no! Očitno bo imel Anže travme iz otroštva, ker sva si midva že po nekaj tednih privoščila kako uro zase. Pa ker ga jaz vsak dan za kako uro nesem tašči, da se lahko vsaj malo učim user posted image Sirota boga user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1091
4.2.2007 20:23:03   
MALINČICA
Beh, neke nove finte pač! Kje pa je pri vsem tem partner in najin skupni čas?
Pa čas zame, da si napolnim baterije, ko se trudim bit najboljša mama svojemu otroku? Pa enostavno tudi to, kako pa naj funkcionira otrok, če je skoz prilepljen na mamo? Kje se bo naučil socializacije? Pol pa naenkrat vrtec ali šola... To se šele šokovi za otroka. Pol pa res lahko ima travme.
Moram priznat, da sem bila sama kar precej vzgajana v tem duhu AP, do mojega sedmega razreda smo spali v isti postelji, ampak zdaj vem, da starša trpela zaradi tega. Kar pa je pretiravanje, pa tud ni ok!!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
4.2.2007 20:43:15   
Anonimen
Eno vprašanje: A je katera izmed vas cepila user posted image  proti tuberkulozi?

Mi smo se cepili prejšnjo sredo, zadnja 2 dni pa naša mala zelo veliko spi in skoraj nič ne je. Zizo odklanja, dodatek ji pa tudi ni povšeči.
Mislite, da je to stranski učinek cepljenja? user posted image  
Me že malo skrbi, upam, da jo bo hitro minilo, ker sva že sicer med lahkokategornicami glede teže ( no jaz ne na žalost user posted image  user posted image  ), pa ne bi rada, da bi kaj zbolela in to.

Neposredna povezava do sporočila: 1093
4.2.2007 21:55:03   
Zamima
Krfjolca, mene ne ganejo raznorazni pogledi na določene stvari starševstva, jaz ne mislim komplicirat, niti slučajno ne, je življenje prekratko, da bi si ga po nepotrebnem komplicirali! user posted image

Vsak po svojih najboljših močeh, kajne? user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
4.2.2007 22:03:22   
Nogavica
MucaMaca, mislim, da sem ravno zadnjič v Mami brala o tem, da je pretirana zaspanost in pomanjkanje apetita lahko stranski učinek cepljenja. Če bo trajalo predolgo in te skrbelo, pa le pokliči pediatra in povprašaj za nasvet.

Zamima, točno tako, kot si napisala user posted image .

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 4.2.2007 22:04:46 >

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
5.2.2007 8:24:55   
Anonimen
Najlepša hvala za odgovor, Nogavica. user posted image

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1096
5.2.2007 9:42:35   
kaja11
Ojla!!!

A ni bil en lep vikenduser posted image . V soboto smo se v Kranjski sankali, v nedeljo pa uživali v centru Ljubljane.

Dojenje...midva se dojiva na 2-3 ure, cel dan in  celo noč. Zelo redko potegne kakšno daljšo ali krajšo rundo.

Malinčica...user posted image  za kile, jaz imam še +2.5kg. Kljub dojenju moram kar gledat kaj pojem, jst bi skos nekaj zobalauser posted image .

AP... kaj pa vem, men je to kr neki. Vsak dela po svojih zmožnostih in prepričanjih. Npr.... skupna postelja... Gašper v glavnem spi pri nama, pa ne zato, ker mi je to cel žur in mislim, da sem tako še bol povezana z njim... lažje in hitreje ga podojim, pa še dalj spi. Eni temu pravijo AP, drugi lena mamauser posted image .

Nogavica.... Gašper ima pogosto pred spanjem izbruhe nekontroliranega joka. Predvsem takrat, ko spregledam znake utrujenosti in ga ne dam spat... po 10-15 min kričanja zaspi.

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
5.2.2007 11:40:01   
ona 27
Dobro jutro!
Mii2 sva že nazaj iz posetovalnice..lepo pridobiva...in raste. O kako lep sonček je zunaj...Sedaj spi že drugo rundo. Počakam, da se zbudi, da se najeva in potem šibava na sprehod....

Glede AP naš spi v svoji posteljci, zjutraj pa se pocrkljava in potem zaspi pri meni. Nisem nekako pristaš spanja skupaj z  nama, ker bi potem oba zelo slabo spala. Mož verjetno sploh ne bi, ker bi ga bilo strah, da bi se ulegel nanj. Ampak sto ljudi, sto čudi. Vsakič je nekaj dobro...tako da se mi zdi, da "kmečka pamet" je še tanajboljši recept. Narediš si tako, da je vredu tebi, otroku in celi družini. Ne ena in ne druga skrajnost ni vredu.

Vidim, da ste pri hujšanju...jaz sem na -3kg. Ampak, ker nisem suhceno dekletce, bi lahko vrgla še nekaj dol...ampak kasnejeuser posted image .  Važn, da so šle nosečniške in še 3 stare zraven, dol.

Kaja11 moj tudi, če je noro utrujen..najprej teži in se dere..potem pa koma.

O kako lep sonček...uživajmo še danes, ker bo baje jutri slabo vreme - dež....

Alen 29.11.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
5.2.2007 11:55:35   
krfjolca
A dež bo, smola user posted image . Pol pa ne bo nič s kavico v Kranju user posted image .

Sem pa zdajle Anžeta ostrigla. Z mašinco, na ježka. Pri tako dolgih laskih je nemogoče odpravljat temenca. Je prav fin zdaj, čisto blond user posted image

(odgovor članu ona 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
5.2.2007 12:37:53   
viv_
ja, če bo dež, pol ne bo nič...

Evo, takole se pa mi kopamo:
user posted image

< Sporočilo je popravil viv -- 5.2.2007 12:38:51 >

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.