krfjolca
|
No fajn, sem se že ustrašila. To je kr neki, ko imaš prvega otroka. Vse te prestraši. Še dobro, da imamo internet, jaz grem za vsako malenkost preverit, ali je normalno - če mali samo kolcne, kihne, se strese ... Kolcamo pa res veliko, se mi prav smili, revček. Ponavadi sicer mine, ko začne jokcati. Sam pol je pa treba jok mirit Danes je končno odpadel popek. Se mu je tako čudno zasušila popkovina, da je ratala čisto trda, roževinasta, in sem morala gazo tako okoli namontirat, da se ne bi na koži rana naredila. Majčkeno se še drži tista nitka, sicer se pa lepo celi. Sem pa posuvala z Dermatolom, po navodilu patronažne, da se je prej posušilo. Z joški je danes malo bolje, sploh leva je že čisto v redu, desne mu pa še ne upam ponudit, naj se še malo poceli. Mi pa mleka takole proti večeru zmanjkuje, načrpam si ga le še dobrih 50 - 60 ml. Se mi pa zdi zvečer tamalček grozno nenasiten! Včeraj ga je po 20 minutah joške in 80ml načrpanega mleka ful zvijalo, čeprav je podrl kupček, in smo imeli žurko več kot eno uro. Previla sem ga, probala z dudo, nošenjem, nič ni pomagalo, nazadnje pa sem vseeno še probala s flašo, pa mi je spil še 70 ml?!!! Pol je pa zaspal za dobre 4 ure. Danes pa isto, pol ure na joški, 80 načrpanega, pol se nam je kolcalo, in smo jokali, plenička prazna, pa sem spet probala s flašo in je šlo še 60ml. Lakotnik mali. Se mi zdi kar veliko ... No ja - bomo jutri videli, koliko je pridobil na teži čez vikend. Sicer pa jaz uporabljam BEBO H.A. - hipoalergeno, ker so to uporabljali tudi v porodnišnici. Si pa prekuham več vode in jo dam polovico vroče v termovsko, ostalo pa ohladim in v običajno flašo. Potem pa namešam na pravo temperaturo. Pleničke imam pa Pampers št. 2, pa so fajn. Imam tudi Babylove Newborn, pa so že 3x premočile, tako da jih ne bom več uporabljala. Zjutraj imam še vedno grozen naval mleka. Takrat pred dojenjem uporabim pršilo za nos s hormonom oksitocinom - je patronažka poslala mojega k zdravniku po recept. En vpih v nos, pa se zize zmehčajo in mali lažje prime. (samo kaj mi to pomaga, če pa ne vleče dovolj ) Samo povzroča pa močnejše krčenje maternice, pa kar boli.