ronja -> RE: Epiduralna - JA ali NE? (7.11.2006 12:17:25)
|
Vilma, saj pravim, da so mogoče anastezije različne, ampak jaz med obema operacijama stegnenice nisem dobila splošne anastezije, si je nisem želela, pa tudi anasteziologi so vedno zelo veseli pri klasičnih operacijah, če kateri le hoče imet samo to ala epiduralno, ker je precej manj tvegana od splošne. Res pa je, da vse slišiš, vidiš in si čisto priseben med operacijo, meni je bilo to všeč, nekaterim pa ni. Pri tej anasteziji ti dajo injekcijo v hrbtenični kanal - sicer samo enkrat (no, meni so jo ta prvič 9x, ker je bila anasteziologinja iskala kanal in ga ni takoj zadela - je bila že cel dan na šihtu in brez malice in so se ji malo roke tresle, ampak ni bilo hudega, čeprav nekateri pravijo, da je to grozno - meni se ni zdelo, res pa je,d a sem z zlomljeno nogo brez kakršniholi analgetikov čakala celo noč... tako da se mi je zdelo, da sem v nebesih, samo da se nekaj začne delat na meni, hehe:) Pri porodu imaš baje skoz iglo v hrbtu, pa ti dozirajo po potrebi, ne? Tu ni tak, tu naredijo tako, da nič ne čutiš toliko kot traja operacija pa še malo zraven za rezervo, če bi se kaj zakompliciralo. Sicer se mi zdi, pa da je zelo podobna stvar!
|
|
|
|