**Petra** -> RE: Epiduralna - JA ali NE? (7.11.2006 16:46:24)
|
Pozdravljena! Jst sem prvič rodila z EA, čeprav ni bila planirana (porod je bil sprožen 7 dni čez rok, umetni popadki, nisem se odpirala... tako, da mi je gin svetoval EA in nanjo sem seveda takoj pristala). Zdaj v drugo, pa je EA planirana. To je stvar posameznika, ali je za ali ne. Tudi jaz ti svetujem, da mal po netu pobrskaš, greš na tisto predavanje o EA ter se na podlagi vsega tega odločiš. Porod sploh ni brez bolečin, kot mislijo ostale, ki so rodile normalno. Na koncu ko se otrok pripravlja na iztis, to vsekakor čutiš, vendar ne toliko kot bi sicer brez EA. Jst sem mela edini stranski učinek, da se mi je po EA vrtelo, to pa je tudi vse. Ko ti vstavijo kateter mogoče čutiš samo en mali pik, še manj, kot če ti vzamejo kri in to je tudi vse. Ti se lahko normalno premikaš, tako da čisto normalno spremljaš porod. Edino kar je, je to, da popadki ne bolijo, ampak občutiš samo trd trebuh. Moj prvi porod se je zelo vlekel, zato brez EA ne bi šla več. Zakaj si ne bi pomagali, če nam je dana pač ena izmed možnosti lajšanja bolečin. Veliko sreče pri odločitvi!!!!!!
|
|
|
|