|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Problemi s hčerko iz pr. zveze
27.11.2006 22:59:22   
mamči
Jaz ne skrbim za pastorko in tud sama se nisem odločila za to, da skrb za svojo nečakinjo prevzamem ( se pri trinajstih, ko se je ona rodila še nisem bila sposobna ). Ampak, otrok je otrok. Pika.
Živi pri meni, imamo velike krize in male vzpone, male krize in velike vzpone. Ko nam kakšno fajno ušpiči, me prime sveta jeza in se večkrat vprašam, kaj je meni tega treba. Odktito priznam, da mi večkrat situacija zraste čez glavo. Pa vseeno, kjer je volja tam je pot. Vedno se najdejo rešitve, če se le hoče, Pa če ne drugače, se poišče strokovna pomoč - tud mi smo jo že imeli.
Vsak, ki se spusti v razmerje z nekom, ki ima otroka mora dobro premisliti in se zavedati, da ima tako dolžnosti, kot pravice - to je itak osnova.

Ne razumem, kako lahko nekdo za bilo katerega otroka reče : me ne briga, če ima 94 kil !!. Jaz pa le mislim, da te take stvari, ki vodijo do velikih posledic le morajo brigat in zanimat in ti dati mislit in iskat rešitve.

Ko se toliko govori o nevzgojenih pubertetnicah in razvajenih otrocih..... ne vem, meni pa se zdi, da so to le eni v dušah zelo bolani, žalostni otroci, ki trpijo. Sigurno bi sprejeli pomoč, ob pravem času in od nekoga, ki bi takega otroka vsaj poskušal razumet. Pri takih zadevah je treba bit dosleden, nujno usklajen s partnerjem, imet veeeeeliko energije, predvsem pa videt v otroku nekaj dobrega. In še kanček ljubezni je zelo dobrodošel...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
27.11.2006 23:05:25   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ne vem zakaj znajo vsi obsojat mačehe,ki si le želi normalnega življenja zase in za svojo družino.

Kaj je to normalno življenje ? In kje je tu "njena" družina ?

A pol so oni otroci od prej kot "izbrisani" ? Malo čudno razmišljanje a se ti ne zdi ?
Ko srečaš partnerje in veš, da ima že od prej otroke, se po moji logiki distanciraš, če smatraš, da teh otrok ne želiš sprejeti, kot del svoje družine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
28.11.2006 9:53:33   
VERONICA
Ah Mamči saj si sama napisala da ti ne skrbiš za pastorko, vidiš to je problem nas "mačeh". (Sej vem da nisi tako mislila, hočem samo povedati da se tudi tako lahko prečita).

Z ene strani nas se nič ne tiče, je problem partnerja ker je to njegov otrok, nimamo se kaj za umešavat, z druge pa smo čarovnice če same rečemo da nas kaj ne briga (zato ker se čutimo tako nemočne).

Nekje na začetku foruma se je negdo že spotaknil na to da je ena napisala moževa hčerka. Če bi pa drugače formulirala bi že negdo komentiral ja ampak to ni tvoj otrok, ti nimaš pravice...

Mene že ta beseda mačeha zelo moti. Kako gdo lahko reče otroku da ima mačeho zraven žive mame?

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 53
28.11.2006 12:08:55   
noe
izvirno (Ne razumem, kako lahko nekdo za bilo katerega otroka reče : me ne briga, če ima 94 kil !!. Jaz pa le mislim, da te take stvari, ki vodijo do velikih posledic le morajo brigat in zanimat in ti dati mislit in iskat rešitve.) 

Me je zanimal in sem iskala rešitve, dokler nisem bila napadena iz strani njene mame in nje, češ kdo , da sem jaz ,da njenem otroku govorim, da je močna in da bi morala pazit na prehrano.

Stokrat lažje je nekaj svetovati kot pa se spopadat s tem v resničnem  življenju. Hotela sem pomagat, ji bit prijateljica, jo kaj naučit, pa sem zmeraj dobila nož v hrbet, da se jaz nimam kaj vtikat  v njenega otroka. A vsake 14 dni jo pa lahka pazim, ji kuham in skrbim zanjo?????
Men ni problema, če ona pride in je pri nas , sam naj vrača kar dobi in nebi se nikoli odločila za človeka, kateri že ima otroka če se ne bi s tem sprijaznila oz. to hotela.
Nočem nič drugega kot mir v življenju, zato sem se tudi obrnila na vas , če ima katera iste probleme in mogoče ve , kaj bi morali storiti, da bi bilo bolje .

Pa čeprav se to vidi iz aviona, jaz očitno ne in zato sem prosla za nasvete.lp

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.11.2006 20:25:56   
zoya_
Noe: tudi moj ima hčere iz prvega zakona, tamali sta super, verjetno se tudi zaradi tega tako dobro razumeva, ker sta še majhni in je mogoče malo drugače.
Ampak mi nimamo problemov z odnosom med seboj, ampak ima bivša nenehne probleme z nama. Je bilo obdobje, ko kao nista smele biti z mano, niti ostati z mano 5 minut. Pa je prišlo obdobje, ko jih je celo sama k meni pripeljala v varstvo in me prosila oh in sploh... in je potem spet šlo nazaj na prepoved in sedaj še neke grožno s tem, da mi bo sodno prepovedala. Zakaj že? Otrok ne zlorabljam, ju ne maltretiram... tamali me imata full radi, tudi sami sta rada z mano, vedno z veseljem prideta,.. torej...

Jaz nočem biti njuna mačeha oz. nadomestna mama, ko sta na obisku, ker mamo masta, bolj kot to, pa rabita prijateljico in to sem jaz. Vedno me lahko pokličeta, mi vse povesta, jima pomagam tako in drugače...

L I V E S T R O N G

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.11.2006 21:47:06   
Gina
Malo ste vzele ven iz konteksta nekatere, sploh anonimna iz prejšnje strani. Nikoli nisem nikjer napisala, da morajo imeti nove partnerke samo obveznosti, pravic pa ne. ogromnokrat sem napisala točno obratno - da morajo imeti oboje, tako pravice, kot dolžnosti. To je povsem jasno. In tole nakladanje, da imejo samo dolžnosti, se mi zdi za lase privlečeno. No, razen kadar vam druge reči to onemogočajo, npr. overprotective mož - kar je najbolj pogosta varianta. Vendar tukaj potem ni kriv otrok, ampak imate problem drugje, in tam ga je treba reševati.

Drugače se pa absolutno strinjam z mamči. Lepo napisano. user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
29.11.2006 12:35:57   
ronja
nives, ti bom odgovorila kar s tvojim citatom:

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

glej to je bilo samo moje mnenje in bo vedno tako ostalo ne glede na vse tvoje poste in stavke.. še vedno ne vem zakaj se obremenjuješ s tem? saj imaš ti prav in ne jaz ok?user posted image   user posted image

Meni se je pač zdi , da če nekomu napišeš, "ja, lahko te je sram!" obtoževanje. (Očitno ne samo meni.)

Se strinjam, da ima vsak pravico napisat, kaj misli, ampak to velja tudi zame in za anonimno in za veroniko.
Po moje moraš imet kar jajca, da si upaš priznat negativna čustva, vsak jih kdaj ima, ampak tisti, ki jih napiše na forumu, je baraba oz. ga mora bit sram, tisti, ki jih pa skriva, je pa ok... Ma, jaz se ne podpišem pod to...

Po moje lahko začneš reševat problem šele potem, ko si te stvari priznaš... In v tem primeru je v redu, tudi če rečeš nekaj, kar sicer ni prav. Tako zdaj čuti, če to prizna in gre od tu naprej, bo lahko kaj spremenila, če pa si tega niti priznala ne bi, pa bi bilo to precej težje...
Seveda bi vsi, najbolj pa anonimna in veronika radi, da bi se imeli s hčerko iz 1. zveze radi. Ampak vsak je naredil kako napako, zdaj je pa nastal kup dreka... Če ji zdaj tu morimo, kako je vse zaj*, ne bo nikomur nič boljše... Mislim, da si je želela predvsem konkreten nasvet... jaz predlagam družinsko svetovanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
28.12.2006 9:22:31   
Anonimen
Drage moje,

ko prebiram to temo...hja, ne vem, kaj naj rečem drugega kot to, da se tistim, ki niso "mačehe", niti sanja ne, kako težka je situacija za nas "mačehe". Boste rekle, kako pa je težko otrokom - Ja, jim je. Ampak tudi nam je. Kaj vse je treba požreti, kaj vse je treba spregledati, sploh pri očetih, ki imajo slabo vest in to kompenzirajo na čudne načine. Ko "mačeha" nima besede pri vzgoji, ker je ob vsakem negativnem komentarju o vzgoji grozna, grda, itd. In NIMA pravice! Samo zahteva se od nje. Zahteva nekaj, kar ne moreš zahtevati. Kar se samo zgodi, ali se pa ne. In to, da se od nas zahteva imeti otroka iz prejšnjega zakona rad, vriskati od veselja, ko pride, biti navdušen nad idejo, da prihaja čimvečkrat - taki pritisk in samoumevno pričakovanje k temu ne pripomore. Dajte se postaviti tudi v našo kožo.

Ja, otroci so ubogi - ampak, a smo me krive, da sta imela starša otroka, potem pa spoznala, da ne moreta živeti skupaj?!?!?!? Ne nismo. In tudi nam se je potrebno prilagajti.

Torej, vsa čast puncam in ženskam, ki so v tej koži in se trudijo. In pozabijo na velik kosk svojih želja. In tudi potreb. Zato, ker imajo partnerja rade. In ne zato, ker MORAJO imeti rade njegovega otroka.

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
28.12.2006 9:29:05   
Anonimen
Uf, kako zelo se s tem strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
28.12.2006 11:48:39   
pin
BOM KRATKA!
Moževo hčer najprej opazuj....naštudiraj...
Šele takrat boš lahko pravilno reagirala na njene izpade...
Sama mislim, da je nevzgojena in je odraščala brez ljubezni...posledice pa čutiš ti.

P.S. VSAKEGA SE SPRAVI V RED...RAZLIČNE SO TEHNIKE IN ČAS....

PA VELIKO USPEHA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?