|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi s hčerko iz pr. zveze
7.11.2006 9:16:31   
Anonimen
Pozdravljene, jaz preprosto ne vem več ,kaj naj naredim, naj ostanem ali spokam?
Mož, s katerim sva skupaj pet let, ima iz prejšne zveze 13 let staro hčero. 
Ko sva midva prišla skupaj je imela 8 let in jo je mama ful šuhtala proti men, češ ,da sem ji vzela očija, itd. Naj pa povem , da je bil samski, ko sva se spoznala,  in z njo sta se razšla, ker ga je ona varala s sodelavcem in to kar štiri leta.  Seveda sem jaz poskušala narediti vse , da bi me mala vzlubila, vendar pa si je ona kmalu prišla gor , da lahko to pridoma izkorišča. Tako imamo skoz ful probleme , ker pri nama šinfa mamo, ko pa je doma šinfa naju.

Pri nama je vsak drugi teden in je to peklenski vikend, ker mala dobesedno pika in čaka kdaj me bo raz... da bom začela noret, in to naredi s tem da se naprimer počeše in vrže lase kar natla v kopalnico, sleče oblačila in jih vrže pod posteljo, ko gre na stranišče, skoraj nikoli ne spusti vode, kaj šele da bi spucala školjko za sabo, itd. V glavnem skoz gleda tv in je , pomagati noče nič, še čevljev se ji ne ljubi zavezat.
Vseskozi pa kar čaka, da lahk očetu pove, kaj jaz naredim ali rečem in potem se midva kregava, v tem pa ona očitno uživa, ker ko sva sama, oz. nje ni pri nas se skoraj nič ne kregava.
Jaz vem , da je sedaj v puberteti in da jo meče, sam vseeno to hinavsko izkorišča in uživa v tem , da sem totalno živčna in da se kregava. Tista boga dva dni ko sem prosta in mam ala vikend, moram sam kuhat in pospravljat za njo, ker ona je boga in nemore nič. Jaz sem bila pač drugače vzgojena in sva z bratom  v četrtem razredu pričela kuhati kosilo ,  pospravljati za sabo pa sva itak morala skoz.
Njena mama pa v bistvu sploh nima časa za njo in je mala bolj ko ne prepuščena sama sebi. Od začetka zveze je ona ful norela, in delala sranje ker je bila ljubosmuna, kersi je pač moj mož našel drugo in ni jokal za njo, kot je ona mislila,zdej ko se je  umirila, pa je mala začela pravo sruser posted image  delat in tega jaz preprosto ne morem več prenašat, ker se mi res neda vsak drugi vikend kregat.
Men ni težk pospravit za njo in ni mi je težk prenašat vsak drugi vikend, sam ne da se mi več kregat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Od vsega začetka sem vedela, da ima otroka in me to ni nič motilo,sam če bi vedela kaj vse me čaka, sigurno nebi bila danes z njim.Ker pa imava sina , ki ga obožuje in se z malo imata tudi zelo rada, kar ne morem odit stran, čeprav tega ne morem več prenašat, ker bom kmal v umo bolnici pristala.
Kaj naj naredim ?Ali ima mogoče katera podobne probleme?
In prosim ne me obsojat, ker imam že itak dost problemov.
Aja , pogovor obeh z njo in to , da ji je mož rekel, da ne bo več hodla k nam tud nič ne pomaga, očitno bo treba to uresničit.user posted image

- moja starša sta se tudi ločila, ko sva bila z bratom stara 5 in 3, ampak nikol. tud pol , ko se je mami ponovno poročila, NISMO IMELI TAKEGA SRAJA V HIŠI!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Problemi s hčerko iz pr. zveze
7.11.2006 9:19:43   
Anonimen
A če jo mož nažene pospravit uza seboj, ga tudi ne šmirgla?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2006 9:24:59   
Tejči
Jaz ne bi pospravljala za njo, temveč bi vse pustila in to štalo pokazala možu, da vidi kako pridno hčerko ima ter naj jo on v red spravi, da bo začela pospravljat za sabo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2006 9:26:41   
Anja25
Jaz tudi mislim, da bi tle pa moral mož ukrepati. Res, da je "smrkla" v puberteti (tudi jaz imam tako mrho), ampak vseeno pa ne more kr vse povprek puščati za sabo, kaj se pa to pravi. In če tudi tvoj mož nima avtoritete pri njej, tudi ti  ne boš nič uspela.
Tako, da pritisni na moža in mu odpri oči. Tamala bo pa tudi enkrat spregledala, da si ti dobra z njo.
Tudi jaz sem bila v taki situaciji kot je zdaj hčerka tvojega moža in sem tudi mojo mačeho "drkala" za vsako figo, sam tokle si pa nisem upala, ker je bil fotr zelo strog do mene in sem takrat, ko me je dobil za tisto soboto kar zbolela.
Tko, da danes pa sva z mačeho pravi prijateljici.

LP in glavo pokonci, ne se pustit 13-letnici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2006 9:30:37   
Anonimen
user posted image  Morda hčerka s takšnim obnašanjem išče pozornost,saj praviš,da je doma večkrat sama in zato pogreša,da bi se nekdo z njo ukvarjal.Mislim,da je to njen krik na pomoč in da je pripravljena tudi nagajati,samo,da se nekdo zmeni zanjo.Poskusi na nežnejši način povedati kaj te moti in morda bo sčasoma videla,da pri tebi lahko najde tisto kar pogreša.Morda se motim,toda poskusiti ni greh.Veliko sreče in napredka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2006 9:32:16   
Anonimen
Jaz imam takšne probleme pa zadnjič mi je eno full piuser posted image  naredila samo pač imam mal sreče da mi je mož stal ob strani .Aja v začetku je bilo še hujše pa naj ti bo v potuho da ima in sina in hčerko iz prvega zakona pa sem imela dva otroka v puberteti in sem bila hudič če prav sem se trudila na vse moči da bi ohranila dobre odnose.In zdaj ko pridejo sem ves čas pod lupi in  včasih se zgodi da se  skregava mi dva  in to za bedarije.In vse te razumem ker meni tudi ni teško da pospravljam pa naredim kosilo pa se pogovarjat.In na koncu sem sprejela da bom vedno hudič  in nosim to na svojemu hrbtu.
Ne vem kaj naj ti svetujem ker sem tudi jaz v takšnem sruser posted image  kot ti.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2006 9:43:51   
Anonimen
Skoz pritiskam na moža in mu to tudi dopovedujem, sam tule je en drug problem, ker pač pride vsak drugi vikend k nama , mož pač reče , da je on ali jaz ne bova spreobrlna v teh dveh dneh. Tudi če sem mirna in poskušam ohranjat mirne živceuser posted image , vrta tako dolgo ,da mi dvigne pokrovko, pol je pa najbolj boga in jaz se samo derem na njouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2006 9:48:43   
kalbo
Trinajst letno smrkljo boš pa ja spravila v red. Da noriš in zgubljaš živce zarad nje, draga moja, mala je bolj pametna od tebe. Ratuje ji in to na polno.
Nasvet: Tja, kjer v omarici z varovalkam piše mala 13 letnica zašraufej tadebelo varovalko, pa naj te razni izpadi sploh ne ganejo. Lase na tleh v kopalnici enostavno prezri, obleke pod posteljo tudi, noge na mizi tudi, ko bo ležala pred TVjem jo še vprašaj, če ji greš v videoteko. ko ne bo več haska, mala ne bo več tega počela, verjemi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2006 9:52:58   
Felicity
Verjetno bo moj odgovor malce banalen, ampak...

Skušaj se sprostit, popij kozarec vina preden pride. Potem pa ne se sekirat, ne ji težit. (itak je vsaka beseda odveč, skozi eno uho notr, drugo ven) Taki so pač najstniki.
Po moje, se ji ne bo dalo več težit, če bo vidla, da njene provokacije ne padejo na plodna tla.
Vem, da je 100x lažje napisat, kot uresničit.

Lahko bi blo še slabše, tako pa ti uniči samo vikende...

Srečno... in mirno kri...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2006 10:14:42   
piščanc
kolikor jaz vidim imaš več možnosti, ki so odvisne od tvojih živcev.

če je punca res bolj sama kot ne, lahko da res ne zna pospravljati za sabo in se ji to ne zdi nič takšnega, še posebej če tudi doma ne pospravljajo. in res jo moraš na lep način - tako kot majhnega otroka - naučiti približno lepih manir, kar je velika umetnost in mogoče sploh ne boš uspela. lahko pa da boš. pa govorim iz svojih izkušenj - jaz sem bila podoben primer nepospravljanja za svoje starše, pa sem se spremenila.user posted image

lahko se izogibaš neprijetnim situacijam, tako da vsak drug vikend kam greste in ne cel dan preživela pred TV-jem, pa še razmetavati ne bo mogla.

če pa imaš živce res na koncu, potem je pa najbolje, da ti in mali kam gresta za vikend, ko ona pride in naj se mož ukvarja z njo - da bosta oba videla da tako ne gre več naprej

sama izberi željeno stopnjo reagiranja (lahko jih menjavaš in najprej uporabiš prvo, potem drugo, tretje) - najprej pa se nehaj živcirati in vpiti, ker to ne bo nič pomagalo. najbolj pa vleče zgled in dobra volja

seveda pa si ti v realni situaciji in moraš temu priti do dna

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2006 10:24:42   
Disney
Ignoriraj njeno početje in ne pospravljaj za njo,ni hudič da partner ne bo videl kakšna packa je.Bilo bi pa tudi prav,da ji on pove kakša so pri vas pravila in da naj se jih drži,tako kot vsi.Če ji on ne bo nič rekel in ji postavil jasnih meril,pol te bo še naprej zuser posted image .Ne smeš si dovolit,da te spravi iz tira.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2006 10:48:28   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz vem , da je sedaj v puberteti in da jo meče, sam vseeno to hinavsko izkorišča in uživa v tem , da sem totalno živčna in da se kregava. 

Torej - vem, da je lažje rečt  težje naredit, ampak se ne živciraj in ne kregaj. Ona uživa, da si totalno živčna in najboljši prijem je, da odreagiraš ravno kontra. Verjemi, govorim iz izkušenj. Pri nas že vsa leta živi moja nečakinja in smo tovrstne izpade že dali skoz (čeprav jo še zdaj pri 18 letih prime ).
Jaz sem najprej poskusila z avtoriteto, določanjem reda, zahtevala od nje določena prilagajanja.....brez učinka, naletela sem samo na še večji upor.
Po dolgih mukah sama s sabo, pa sem jo začela totalno ignorirat, ko je imela noge po vseh stolih sem ji še kakega pristavila poleg, ko je spala do 12-ih sem jo šla v sobo vprašat, če jo obrnem, da ne bo dobila preležanin, ko me je hotela besedno sprovocirat sem začela komentirat stvari čisto mimo teme, npr. uau, kak lepo majčko maš pa ti danes...
Že po kratkem času je postala bolj "krotka", zaupala mi je svoje težave (vedno sem ji dala vedet, da sem ji sto procentno na razpolago ) in je nekako prerasla to noro obdobje.
Sem pa imela vedno v zavesti, da njeni problemi le niso tako majhni, ker se starša za njo enostavno nista brigala in je imela le nas in je od malega živela z nami. Seveda to ne opravičuje tovrstnih izpadov, je pa vseeno zaželjeno, da skušaš razumet tud njene stiske. Sploh, če ji mama ne namenja veliko pozornosti, imata lepe možnosti, da postaneta prijateljici. Vem, da je težko, samo boljše da skušaš naredit en korak naprej, kot pa dva nazaj.
Srečno !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2006 11:04:41   
Anonimen
Oba se pogovorta in jo dajta na kratko vrvico al pa sploh naj ne prihaja k vama za nekaj časa. Najlepše zanjo je to, da se vidva kregata in vaju lepo opazuje in vama privošči, sploh tebi po mojem, ker jo je mama našuntala, da si ti kriva za njen zakon, ki je propadel.
Na pusti se eni smrkli, da ti uniči vaše življenje. V takem primeru sigurno zagovarjam moške, plačam preživnino, nočem imeti opravka s takim otrokom.
Mogoče je slišati grdo, vendar ne ve vem kakšno mnenje ima tvoj partner glede te njegove hčere.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2006 12:02:03   
asimina
Vem, da je trinajstletnica velik problem. Ali si ji ti kdaj pokazala, da jo imaš rada? Je kdaj od tebe čutila, da si jo želiš v bližini? Nočem ti očitati stvari, ampak poizkusi tako, da bo vzljubila tebe, pokaži ji, da ti lahko zaupa.
Ali se kdaj pogovorita? Vem, da se s trinajstletnico ne moreš normalno pogovoriti ampak, poizkusi tako, da jo vprašaš o njeni najljubši skupini, kaj rada počne,... V naslednjem tednu je tvoja naloga čimveč se pozanimati o teh stvareh. Mogoče se bosta naslednič vsaj pet minut (ni potrebno več)pogovarjali o njeni skupini, mogoče o oblekah, fantu, ki ji je všeč,...  Nič hudega tudi nebi bilo, da jo kdaj objameš, kljub temu, da se ti mogoče že temni od jeze do nje. Verjemi, objem je vreden zlata.
Ne obupaj, pokaži dobro voljo in bodi ji v zgled in te tista, ki jo mora ona prenašati, tista zatežena mačeha.
Kje je tvoj mož? Ti nisi dolžna prenašati izpadov njegove hčere, lahko sta prijateljici, vzgoja je možev problem, s katerim se bo moral on spopasti veliko bolj, saj vidim, da je mama ena navadna k... . Pri trinajstih je drugače že zelo prepozno za vzgojo otroka.
Bodi ji v zgled, da ne bo šla po stopinjah svoje mame.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2006 12:25:13   
kalbo
Čakte, čakte. Čeprav je punca prblematična, je pri 13 letih še vedno otrok. Do otrok imamo pa odgovornost. Kako lahko nekdo, ki ima lastne otroke reče, naj nekaj časa ne hodi...halo, to je najlažje. In ne, punca ni samo njegov problem, ampak tudi njen, ker je punco dobila v kompletu z njim.

Pa se tale oče še kdaj izven vikendov posveča svoji hčeri? Če se ne, potem ni nič boljši od njene mame, ki je po mnenju nekaterih k.... in ni nič čudnega, če se tako obnaša. 13 letno dekle rabi oporo, pomoč pri odraščanju. To so najbolj občutljiva leta in skrajno neodgovorno se je ukvarjat z lastnim otrokom samo enkrat na teden.

Ti lepo ignoriraj njene izpade in ji daj najprej vedeti, da je zaželjena in da se lahko zanese nate, šele potem uvedi pravila. Dedca pa nateraj, da se večkrat pozanima o tem, kako živi njegova hči. Sej obstaja telefon, a ne?

(odgovor članu asimina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.11.2006 17:46:29   
Sita
Se strinjam s Kalbom.
In pojdite kam skupaj ven, na izlet, v gore, toplice, kamorkoli in uživajte. Ukvarjajta se z njo, ne pa da gleda po cel dan TV.
Tudi jaz ima 14, 13 in 10 letno deklico. Pri nas TV ni dovoljena čez dan. Ob vikendih se nekaj časa učijo, potem pospravljajo (samo ne vedno, počistijo pa za ljubjenčki), berejo kakšne knjige in gremo skupaj ven - pa dan mine kot bi mignil. Ob nedeljah pa gremo v gore ali kam drugam in se med potjo veliko pogovarjamo. Tako o fiziki na primer kot o drugih, najstniških zadevah. Otroci v teh občutljivih letih rabijo veliko pogovorov in vzpodbud in čim manj kritike in ukazov. Kajti kritika znižuje samozavest (in to rapidno hitro), ukazi pa povzročijo samo upor in sovraštvo.
Deklica ločenih staršev pa še toliko bolj rabi stalne dokaze ljubezni. Torej pomagaj ji, ne ji na silo vsiljevat nekaj, kar bi jo samo še bolj vzpodbujalo k trmi. 

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.11.2006 20:13:28   
mojamura
če sem prav razumela je pri vas vsak drugi vikend...tako da vsaj en vikend na mesec, ko je ona pri vas odidi nekam, pa jo pusti z svojim očetom....naj vspostavita malo skpno vez....res je da je to puberteta, tota spoštuj tudi sama sebe in svojo mejo (kar se živcev tiče)

ko boš pa doma tisti vikend ko pride, pa ne pospravljaj za njo....izogibaj se je kolikor se le da, pa ne pobiraj oblek pa vsega za njo....če ti gre to na živce se spravi na sprehod. toi je ne boš spremenila, če jo bo kdo bo se sama, vplivali na to pa bodo ziher njeni starši, če bodo seveda....

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.11.2006 22:35:31   
natalia
preseneti jo in poskusi zlepega...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.11.2006 22:48:22   
Anonimen
Pri 13-ih je meni dol viselo, ali je bilo stanovanje pospravljeno ali ne in bohnedaj, da me je kdo zaradi tega sekiral. Pri 13-ih je na svetu tolikooooo zanimivejših stvari za počet, da je to zadnja briga. In recimo, da sodim med zmerno redoljubne ljudi, nisem kakšen pacek, da ne boš narobe razumela.

Kako bi bilo pa tebi, da greš k nekomu na vikend in ti vsakič prigovarja, da za tabo samo pospravlja in ti kuha? Jaz bi ošpice dobila.

Dejte, najdite nekaj, kar vas bo veselilo in kar ne bo celodnevna obveza ne za otroka ne za vas. Saj se da, samo malo pomisli, čisto malo.

Ja, in pri teh letih je otrok še vedno otrok, ampak možgani, predvsem pa hormoni mu delajo sto na uro in ne jih že v kali zatret. Zaposli jih, pa ti ne bodo imeli časa razturavat po tvojem lajfu. Otroci v teh letih so izjemno dojemljivi, tako za negativno kot za pozitivno. Poišči nekaj pozitivnega in poskusi to razvit, namesto da se jeziš. Sprostila se boš ti in tvoja energija, vsi okoli tebe pa tudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.11.2006 9:51:57   
karmy
pri takih stvareh najbolj pomaga da jo ignoriraš in se sploh ne sekiraš glede tega... zanimivo da pali ignore mode ne samo za otroke ampak tudi za odrasle. če pizdiš, bo ona tak večje veselje mela. pač neki časa bi mela nepospravljeno stanovanje... brezveze se sekirat...s tem jo pridobi na svojo stran in njeno zaupanje. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.11.2006 18:18:18   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Kako bi bilo pa tebi, da greš k nekomu na vikend in ti vsakič prigovarja, da za tabo samo pospravlja in ti kuha? Jaz bi ošpice dobila.

Pa sej smrklja ne hodi k anonimni in njenemu na dopust - 'vikend paket'. Mislim, men res ni jasno, a mora 'mačeha' zato, ker si je priženla še moževega otroka požret čist vse al kaj in vikend, ko pride grofica na obisk, vse podredit njej in igrati strežnico? In kakšen zgled je njenemu malčku? Ima, da jo foter mal bolj trdo vzame v roke.
Anonimna, jaz bi na tvojem mestu, kot je že ena napisala, če mož ne bi naredil reda v hiši, spokala al njiju al pa sebe za tisti vikend od bajte.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.11.2006 18:24:14   
CatJa
Aja, še to, s tem ko sta se starša ločila, skrb za vzgojo ni padla samo na skrbnika-mamo, pač pa tudi na očeta. In če on mirno gleda, kako frklja iz žlehnobe na wc-ju ne spusti vode, ne pomaga pri gospodinjstvu in njegovo ženo dobesedno j*** v glavo, ni to nikakršna vzgoja. Potem so ti vikendi samo obvezno skupno preživljanje časa.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.11.2006 19:18:51   
Gina
Ma kaj pa vem, v bistvu mi ni jasno, koliko si ti realna. Če bi mojega poslušala, bi ti isto nakladal, kako nič ne pospravljajo za sabo, pa kako ne potegnejo wc-ja, pa kako ležijo ko klade, pa se jim nič ne da, pa kako sem jaz preveč zaščitniška, pa da jim vse pustim, pa še to, da uživajo, ker se potem midva včasih zato skregava. Bedarija. V resnici je tako, da sem jaz precej sitna za zgoraj naštete reči in jih zahtevam od otrok, se pravi morajo pospravljat za sabo, morajo potegnit wc, morajo npr. zložit posodo v stroj, morajo bla bla bla, in precej stroga sem kar se tega tiče.... ampak glede na to, da otroci v puberteti ali pač otroci, ki so dovolj brihtni, vedo da se včasih da stvari malo nategovat in malo okol obrnit, pa predvsem jim je v interesu se marsičemu izognit, pa malo prevalit na koga drugega....iz tega sledi, da so včasih reči malo kasneje narejene, da je treba vedno biti zelo odločen in nepopustljiv, da moraš biti vedno bolj vztrajen od njih, pa da moraš sem in tja tudi kakšno reč tudi razumeti in se dogovoriti za kompromis. Vzgoja je težka reč. Naporna, grozno naporna. In ne vem, ali imaš ti svoje otroke. Nikoli pa ne boš imela svojih toliko starih, kot so moževi, in dokler jih ne boš imela, tega ne boš razumela. Moj tudi šele zdaj šteka, ko ima svojega. Otroci niso nek plastelin, ki ga oblikuješ, kot ti paše. NIso več časi, ko bi otrok v 4. razredu kuhal, niti niso več časi, ko bi vsak dan hodil po kruh. Če hočeš te reči doseči, moraš vložiti veliiiiiiiikooooo več energije, kot so morali to naši starši, da smo mi to počeli. Vidiš, to je tisto, česar ne moreš razumeti, dokler ti otroci, tvoji lastni, ne bodo zrasli. Ne oblikuje se jih, kot se je oblikovalo nas. Njih ni nič več strah ničesar, niti nimajo spoštovanja kar tako apriori pred kom. Pa ti nočem slabega, niti da bi me razumela narobe - prav je, da se dekle obnaša primerno občečloveškim vrednotam in ima primerne odnose z ljudmi. WC in voda spada v splošno kulturo, ap pucanje za sabo tudi. Moraš to od nje zahtevati in naj te ne briga, kaj si mož ali njena mama mislita, če ti hočeš, da npr. smeti dol nese ali iz stroja zloži. Sploh se ne prepiraj z nikomer okol tega. To ti zahtevaš in konec debate. In ne na tuleč način ali z zmerjanjem ali z očitanjem možu ali njej, ampak se sploh ne pogovarjaš o ničemer. Ne bo pač npr. kosila, dokler ne bodo smeti dol. Amen. Dejanja! Ne bo tv-ja, dokler ne bo wc spucan za sabo. Amen. Vendar se moraš odločit, kaj zahtevaš in kaj boš spregledala, ne da se obešaš na popolnoma vsako malenkost. Mene npr. čisto iz tira spravi, če mi moj reče, poglej kaj je spet naredila, nalašč je kozarec razbila. To je iskanje igle v senu, ko je v bistvu mogoče jezen zaradi česa čisto drugega, ker je prej eno uro mečkala, pa vmes trikrat pozabila cunje pobrat za sabo mogoče.... Ne moreš npr. nesreč mešat z osnovnim vedenjem, kot je pospraviti posodo za sabo po kosilu. Razmisli, če se vidva morda ne kregata zaradi česa razširjenega (kot npr. tale kozarec), ne pa zaradi osnovnih reči. Ali pa morda ti možu rečeš, da je mala taka in taka in taka, pa si uželjena zraven? To je brez veze. Ali pa morda težiš zaradi oslarij, ki sploh niso pomembne, pa zdaj ne najdem primera? MOgoče ji kar naprej govoriš, naredi to naredi ono, zakaj nisi to, zakaj ne ono...potem se morda res počuti čudno. Pa potem je vprašanje, kje pa boš dovolila pubertetniku odlaganje cunj? Nekje ji lahko pustiš, da vse meče. Daj ji na razpolago kotiček, ki ga lahko ima zase. Tam lahko vse zmeče, če ji paše, ni treba, da je pospravljeno. Drugje naj bodo reči urejene. Ma ne vem, odvisno koliko si ti pedantna, ker če si preveč, je to lahko tudi moteče. En red mora biti, ampak pretirano je pa potem že teženje s svojo obsedenostjo. Ampak saj pravim, pojma nimam, kako je s tem pri vas.
V vsakem primeru se meni zdi, da je ti sprejela nisi. Niti okol je ne znaš obrnit. Škoda. Otrok je nekaj, kar ti je bilo podarjeno. In nobene ljubezni ni za zametavat. Je pa res, da mora biti vsak človek zelo iznajdljiv, ko je v odnosih do drugih ljudi, če hoče odnos držat v nekem ravnovesju in v vsakem primeru je najlažje reči, da je drugi človek zanič, kot spremeniti sebe, da začneš drugače gledat na reči, prevzemat odgovornost in predvsem biti dovolj dosleden in z dejanji človeku pokazat, da si resen človek, ki naredi kar reče in seveda pokazat otroku, da ga imaš neskončno rad, ne glede na to, da boš zahtevala od njega, da popuca za sabo. Možu pa raje povej, kaj vse fajnga je na hčerki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.11.2006 8:05:55   
kalbo
CatJa, pa se ti zavedaš, da se tvoji otroci komot znajdejo v podobni situaciji?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.11.2006 8:59:20   
MarijaPo
Meni se to sploh ne zdi majhen problem.
Tezko je, ko je vsaka stvar tezka, kot je verjetno tej nasi anonimni, kadar so skupaj s pastorko.
Tudi jaz menim, da bi morala z mozem skupaj nastopit (in ja, seveda se jo da spremenit v enem vikendu  - glih vzgojit v pridno punco je ne bosta mogla, ampak vsaj do vaju se bo pa znala obnasat) in bit zelo dosledna in vztrajna.

Drzim vam vsem trem pesti!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?