|
RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke 30.11.2006 5:26:34
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro, kavica za nenosečke in ingverjev čaj za nosečke . Vidim, da ste včeri popoldan oz zvečer ornk debato udarle . Smo vsaj za spremebo malo bolj resno zadevo obdelale in ne samo čvek, vreme, šoping....... . Po večini se strinjam z vami in prav je tako, da se niammo kaj sramovati in kot sem rekla, tudi jaz v tej smeri razmišljam. Najbolj me bo imelo, ko mi bo en začel soliti pamet, vidiš samo okolje si mogla zamenjat, pa manj stresa pa je takoj ratalo , joj kok bi mu z veseljem nazaj zabrusila. Včasi si prav želim videt kako faco bojo naredili uni, ki so bili najbolj pametni (saj bo, sam ne mislit na to, okolje spremeni, svečo delaj, seksaj v takem položaju.......), ko bi jim povedala za OBMP. Ampak to je še daleč in ne vem pod kakimi čustvi bom takrat , tako da težko rečem kako bom reagirala(a bom z jezo ali povsem normalno razložila situacijo), bom pa sigurno povedala (pa ne vsem, ker itak ne bo treba, saj bojo že uni raztrobili naokoli ). Edino kar se pa ne strinjam pa je z besedami pikovit (sem prepričana da ni mislila točno tako ), da bo naša vzgoja boljša kot od unih mamic, ki so takoj zanosile. V temu se nikakor ne morem strinjat. Se najde mama, ki je v prvem mesecu zanosila in bo imela tako zelo rada otročka, kot me, ki si ga leta in leta želimo. In obstaja mama, ki se matra v ivf in ne zna vzgajat otročka. Se spomnite ko sem rekla, da se tle vrti oddaja kako prevzgojit otroke, ki so agresivni, imajo fobijo pred hrano, pred živalmi, pred ne vem čem še vse, motnje spanja itd,itd. No, veliko takih otrok je bilo od ločenih staršev, mamic, ki so v preteklosti splavile in spočetih z ivf. Zakaj, ker jih starši imajo tako zelo radi, da bi jim dali vse kar si mali želijo, ker so tako zaščitniški, da jih bojo pred vsem obvarovali, samo, da jih ne izgubijo. Upam da veste kaj hočem povedat, vse to lahko v glavnem slabo vpliva na otročka. Vzgoja je en tak pojem, ko ga je težko razložit oz se držat po enem vzorcu, tu ni recepta, kaj pomaga k boljši vzgoji. milijon knjig je napisanih na to temo, vse lahko preštudiraš, vse so različne, vse bojo dale različne rezultate. Se mi pa zdi, da mogoče res malo bolj trdnejšo vezo oz navezo med otročkom vzpostavimo. Arneja dobrodošla v klepetalnico oz kurnik čvekaric . Sporoči, ko začneš ali če boš začela s postopkom da te damo na lucky seznamček. Uršulca in tobika vse čestitke . Uršulca se kar dobr drži, še mali pa bo treba lulat na čarobno palčko. Naj ti pokaže debeli . Tebi tobika pa zelo lepa zrela jajca, ki se bojo z veseljem stiskala z možekovimi plavalci in se naprej lepo razvijala v lepo pikico . Ubožček naš mali poopsie, glavica buba, pa pritisk nagaja, in tebi naša zlata kapica tudi. Naj izginejo vse bolečine, ki vaju pestijo, da začneta uživat v . Ampak po drugi strani, tako vsaj vesta, da se dejansko neki dogaja Niovi, tudi jaz sem danes sanjala da sem rodila, bil je fantek in za razliko od tvojega je bil ful močan in debelušček. pa ful kosmat je bil, ne vem kdo mu je pol bil fotr . In je res zelo lep občutek, ko se zbudiš s takimi sanjami. Me pa zelo skrbi, ker imam neke čudne krče in čudna špikanja v maternici (ponavadi so bila ta špikanja v jajčnikih, zdaj pa nasredini pa malo nižje ). Jemljem tablete, ki preprečujejo M in ko jih bom nehala jemat, se bo vlilo, ampak jaz imam občutek, da se bo že prej vlilo. Mam zelo povečan rjavi izcedek, ki občasno preide že v roza in tu pa tam kaka rdeča kepica ven pade . Kaj se dogaja z mano nimam pojma, upam samo, da se moje telo pripravlja na postopek in da je to dober znak. Upam samo da res nisem nosečka, ker bo potem res kak kosmat otrok ven pršu . vsi ostali znaki, boleče joške in bradavičke, ap ne vem kaj še vse so izginili, tako da se nimam česa bat, a ne?
|
|
|