|
RE: IVF, ICSI- novembrke in decembrke 29.11.2006 4:47:54
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro punce . Za nenosečnice kavica in za nosečnice ingverjev čaj . Sem danes precej zgodnja , celo noč sem in nisem mogla spati. Po glavi mi je pa rojilo vprašanje, povedat ali ne povedat. Včerajšnji popoldanski klepet mi je dal mislit. Zato vas zdaj punce zelo resno naprošam, da vas čim več odgovori ali boste povedale ali ne boste povedale in seveda argumente zraven. Ok tiste, ki do zdaj niste nobenemu povedale, najbrž tudi kasneje ne boste in bo ostalo samo med vama s partnerjem. Kaj pa ostale? Jaz sem nekaterim zaupala, saj takrat še nisem bila na RR, in se rabila nekoga da se mu zaupam, nekateri so kar sami pogruntali, četudi jim nisem pritrdila. So pa to ožji družinski člani in najboljši prijatelji (z izjemo ene kure). Do zdaj niso nikomur raztobili in mogoče bo tako še ostalo, vendar nikoli se ne ve, dobro vem, ad lahko komu kaj uide in to glih ponavadi kje na pikniku, ko so vsi okoli . Ravno zaradi tega in ker se mi zdi fer do otroka, da se mu pove, sem vedno mislila, da ko bom nosečka, da bom povedala, če me bo kdo vprašal (pa ne komurkoli na cesti, amapk samo prijatlom in ostalim sorodnikom). Govorice se hitro širijo in lahko pridejo tudi do otroka, ali ap si v prihodnosti ko bo že ta večji zaželiva še enga otroka in bo spet treba še enkrat v postopek in jokanje in živci in igle, le kaj si bo otroček mislu. Potem pa spet na drugi strani vidim mnenje nekaterih ljudi, o katerih smo se prej menili. Potemtakem ne bi povedala nikomur več, vendar spet ostaja strah, da bo kdo drug povedal in se bo zvedelo. Da ne bi povedala, ker ga bojo drugi otroci posmehovali in se norčevali iz njega, mi tudi ni dober argument, saj dobro vemo, da otroci najdejo milijon razlogov zakaj nekoga zasmehovat, pa naj je še tako perfekten. Pa tudi mislim, da bo do takrat že vse pozabljeno, razen ko bo imel spolno vzgojo, da ne bo izjavu, da se otročki delajo v epruveti . Pa še to, me dobro vemo, ad se nimamo česa sramovat da smo v OBMP in zakj potem res ne povedat. Potem pa ni čudno da je vse skupaj en tabu in se ljudje bojijo in izogibajo temu, ap tudi neumnosti v zvezi s tem klobasajo. Zakaj se ne bi ljudem odprlo oči? Če se bo to tako naprej skrivalo, se nikoli ne bo vedelo koliko nas ima probleme in kako se počutimo, še naprej bomo čudne in drugačne in še naprej bodo naši otročki po njihovem mnenju drugačni itd.itd. Upam da veste kaj hočem povedat. Kaj pa ve menite oz kaj boste naredile?
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 29.11.2006 4:48:36 >
|
|
|