Anonimen
|
Čau! Tut jst se moram skašlat! Delala sem 10 let v vrtcu, že kot študentka, priletela tudi sredi dneva, če je bilo treba, pa so mi podalševali pa podaljševali, vmes malo prekinili ( za en mesec, da sem bila ob dopust in regres za nadaljne pol leta), pa sem se letos poročila, vsa vesela po nekaj mesecih zanosila,.....in septembra je običaj, tako kot traja šolsko leto dobiš pod nos podaljšanje za kakšno nadomeščanje porodniške, če pa si fajn ".....liznik " pa za celo leto....in presenetljivo me lepega avgustovskega petka zjutraj pokliče čist neuradno ravnateljica v pisarno...vsa vesela, da bom pa letos "ta prva" imela podalšano še za eno leto,, ker se je ena od sodelavk odpravljala v porodniško......je sledilo šokantno vprašanje: "Glede na to da si se pred nekaj meseci poročila, a si mogoče že noseča?????"......ker pač ne znam lagat sem "dejanje priznala"....kaj sledi vam je verjetno jasno.....HVALA LEPA NASVIDENJE...od 1. septembra ste žal brez službe..... Najprej sem se en teden kregala sama s sabo, doživlala nočne more, da ne pomnim,......pa vendar še vedno hodila v službo......po 10tih dneh sem nekega jutra mrtvo hladno poklicala, da me če me od 1. naprej ne rabijo je čisto vseeno če me že od 15. ni več nazaj....šla lepo v bolniško, kjer sem še danes, preko vez sem si zrihtala da sem zaposlena a sem od prvega dne v bolniški (čisto po zakonu), pa nej me država plačuje zato da uživam doma, če me v državni službi nočejo...pa bi z veseljem delala še danes......tkola mamo.....vsi so isti in privatniki in v državni upravi, ker tudi v državni upravi morajo šefi ščititi svojo rit v prid države, za Slovenčke jih pa ....sej veste kaj boli...... Ko zdej gledam nazaj, vem da sem prav nardila, takrat mi je blo pa še en mesec....."za se ubit"....pa slaba vest, ker sem kar odšla....kot je že ena omenila, tut na njihovi riti bo še šiba pela brez skrbi.......
|