|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:33:40   
janapan
Zelo jezna sem zato, ker je naša družba naravnana tako, da mora ženska otroka svojo nosečnost napol skrivati, da kljub temu da jamrajo o nizki rodnosti nič ne naredijo zato da bi nam bilo lažje....že sedaj imam traume, kaj bo ko bom povedala šefu ker pač nisem za nedoločen čas. Zakaj je tako....res sem jezna, zakaj se ljudje ne razveselijo da bomo imeli otroke...zakaj moram skrbet ali imet otroke ali ne ker mi kljub temu, da delam dobro, da sem blestela na faksu in bom čez par mesecev zaključila magisterij grozi izguba službe...samo zato ker bom imela otroka in to za delodajalca ni prikladno. Idioti...kdo pa bo delal čez 20 let če ne naši otroci....

Potem pa pogledam svoje moške sodelavce, napredujejo takoj po faksu, itak da lahko furajo družino, ...in eden izmed njih se hvali kako je priden ker ima 33 let je že odgovorni projektant in ima dva otroka....ma fant a si jih todil? a si jih dojil? a si slučajno zaradi tega izgubil kakšen dan službe? a so ti zato ker je bla tvoja žena noseča grozili z izgubo službe? ne ne ne...katastrofa

Pa saj vem da če to izgubim bom pa dobila drugo...me pa tako jezi ta kapitalistična in mačistična družba......katastrofa
No pa sem se skihala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:45:55   
tinčica
na žalost imaš prav...... k..... pa taka državauser posted image

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:46:25   
krfjolca
Žal tako je. In nič ne kaže, da se bo kaj spremenilo. Kvečjemu na slabše gre vse skupaj (sploh nočem več gledat poročil, ker se mi pritisk dvigne).

Sicer pa tudi delodajalcem ni lahko. Postavi se v njihovo kožo - jaz jih čisto razumem. Nekoga izšolaš, ga plačuješ, potem ti gre na porodniško, po možnosti še toliko prej z bolniškim staležem, za ta čas moraš zaposliti in ponovno izšolati nekoga drugega, po enem letu prva pride nazaj, dela dober teden, potem gre na dopust, ker ga mora še pokoristiti, pride nazaj, zboli otrok, je spet odsotna teden, dva, pride nazaj za kak teden, potem zboli še ona, je doma, pride nazaj za en mesec, potem pa ti pride na vrata trkat, da je spet noseča. Jah, sory, ima lahko delodajalec še tako probaby nazore, pa mu to ne bo prav nič všeč. Nič čudnega, da se nežnega spola izogibajo.

Problem je jasno na državni ravni. Ta bi morala delodajalcem zagotoviti, da ne bodo zaradi tega na izgubi. Žal pa v parlamentu ne delajo nič drugega, kot da si izmišljajo stalno nove davke.


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:50:41   
janapan
ma jaz delodajalca razumem in se strinjam s tem kar si napisala...na ravni države in družbe je en k..... za vsako žensko se itak lahko najde primerna moška zamenjava in vedno bo tako. ...ma jezna sem ni kaj

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:54:06   
Rožica I
Ja, na žalost, je ta naš preljub svet še vedno predvsem "moški"! In če je ženska normalno ambiciozna (kot recimo ta tvoj sodelavec), je že karieristka in predvsem nezaželjena!
Nimam časa se prav razpisat, mislim, da tudi nima smisla, ker bi lahko postala še jaz besna user posted image !
Te pa razumem in podpiram, če boš ob izgubi delovnega mesta, to kar si povedala nam, BOLJ NA GLAS POVEDALA ŠE SVOJEMU NADREJENEMU user posted image !!!

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:56:14   
N _ B
Janapan te popolnoma razumem o čem govoriš. V prvi nosečnosti, katero so sicer v službi pričakovali, ker sem se pač poročila sem bila na bolniški dejansko zaradi zdravstvenih razlogov. Nadrejeni so počeli vse živo od spodbijanja mnenja zdravniške komisije, do klicarjenja splošnega zdravnika itd itd. Ko sem šla mesec pred iztekom porodniške tja na razgovor, kako dalje, so mi enostavno rekli, da zanje zaradi majhnega otroka nisem zanesljiva delovna sila. Bila sem zaposlena za nedoločen čas. Dobila sem odpoved iz poslovnega razloga, koristila dopust za odpovedni rok in šla na zavod za zaposlovanje.

Trenutno sem dve leti v drugi službi, kjer mi podaljšujejo za določen čas. Trenutno imam pogodbo do konca leta in sem v 7 t. nosečnosti. Po eni strani me je bilo strah zanosit in kaj bo, predvsem zaradi tega, ker imajo do sedaj "slabe izkušnje" z user posted image .  Pri sebi sem se odločila, da povem takoj, čeprav še nisem bila na pregledu in najprej direktorju ter grem na fair play. Naletela sem na zelo presenetljiv pozitiven in razumevajoč odziv. Pač povedala sem svoje stališče in kaj od mene lahko pričakujejo (lahko me tudi čez noč ni), hkrati pa poudarila, da tudi jaz želim vedeti pri čem sem. Po besedah nadrejenih, naj bi mi tako in tako že pripadala pogodba za nedoločen čas in naj se ne obremenjujem. V roku 14 dni pride punca, katero želijo, da uvedem v posel. Ko bodo presodili, da lahko dela samostojno in ko bodo od mene dobili poročilo o njenem delu, pa naj si uredim bolniško in uživam v nosečnosti. Halo? Jaz sem bila čisto paf. Mogoče se marsikomu zdi to nekaj običajnega, ampak zame ni. Upam, da bo res tako in da to ni bil le trenutni preblisk zaradi dobrega dne. V pogodbo za nedoločen čas bom verjela, ko jo bom imela pred seboj. Upam pa da jo imam vsaj za določen čas do pričetka porodniške.

Te popolnoma razumem s kakšnim bremenom hodiš v službo. Odkar sem povedala, hodim v službo mnogo bolj sproščena in z velikim veseljem do dela.


(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 10:56:38   
piščanc
jaz pa nimam takih izkušenj user posted image . ravno tako sem napredovala, delam v najbolj kapitalističnem in denarno naravnanem poslu, službe nisem izgubila, pa nisem redno zaposlena, eno leto sem imela pač 'dopusta' od službe na porodniški (iskanje motivacije), prvi otrok pa je bil že na faksu.

imam faks, družina ne trpi, ker tako kot si jaz vzamem čas za družino si ga vzamejo moje stranke (kar cenijo...) v delovnem času naredim več in bolj odgovorno, ker si ne morem privoščiti napak.

bolniško si z možem deliva, ampak res ne morem reči, da sem bila zaradi dveh nosečnosti in družine kdaj kaj prikrajšana v službi, kvečjemu me še bolj izpopolnjuje

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 11:51:12   
smotka lonib
Janapan! Strinjam se s tabo. Ko sem se jaz zaposlila, sem dobila pogodbo za določen čas (6mesecev). Vsakič mi je moj šef poskrbel podaljšanje pogodbe za 6, za tri ali celo za 1 mesec, čeprav je vedel, da je dela veliko in da potrebuje ljudi. Kljub njegovim brezveznim podaljšanjem sem se odločila, da bom zanosila. Na žalost sem imela SS in mu tega nisem povedala. Čez eno leto spet zanosila in odšla na porodniško. Šef mi je rekel, da me ne bojo vzeli več nazaj. Ko sem odšla v kadrovsko službo so mi rekli, da naj uživam v nosečnosti, po porodniškem dopustu pa naj pridem vprašat, če imajo prosto delovno mesto zame. To se je tudi zgodilo. Dobila sem službo na istem delovnem mestu (jokala sem, vendar ne od sreče ampak zaradi tega, ker je bil isti šef, ki mi je grenil življenje v službi. Bil je nagnjen k fantom oziroma po domače peder in žensk sploh mladih mamic ni maral). Po tem mi je moj šef spet priskrbel, da so mi podaljšali pogodbe za 6, 3 ali celo 1 mesec. To je trajalo 6 let. Večkrat mi je rekel, zakaj je moj otrok tako pogosto bolan. Ko sem prišla iz bolniške zaradi otroka, so me vedno čakali moji papirji. Če je bil kdo drug na bolniški, sem jih morala jaz urejati, da je imel vse tipi-topi, ko je pripel nazaj.Potem pa je prišel tako imenovani DDV. Že od daleč se mi je smejal, ko je videl koliko dela bom imela s papirji (odpremnicami, računi-delala sem v trgovini). Po enem tednu razmisleka sem rekla možu, da ne mislim zaradi enega pedra izgubljati živcev v službi. Tako sem dala odpoved. V dveh letih, ko sem bila doma, pa sem dobila še enega otroka. Z denarjem na srečo nismo imeli velikih težav, ker je bil doma moj tast, ki nama je pomagal s svojo pokojnino. Če bi čakala, da dobim službo, kjer bom zaposlena za nedoločen čas, bi mi to ratalo šele pri 30 letih. Od takrat naprej imam službo za nedoločen čas. Zdej uživam v nosečnosti, ker vem, da ko pridem nazaj, me moja služba čaka. Poznam pa primere, ko ženska ne upa zanositi, ker pač imajo pogodbe samo za 1 leto in ne vedo kakšna po reakcija njihovega delodajalca.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 14:39:15   
urskas
pa da ne boste mislile, da se s pogodbo za nedoločen čas vse reši...

Sama sem službo po prvi porodniški res obdržala, vendar pa ni bilo ne sluha ne duha o nadaljevanju dela na vsaj podobnem delovnem mestu. Nobenega posluha za moje želje in pričakovanja. V glavnem sem bila zelo razočarana, in sem se zato na hitro odločila za še enega otročička. na žalost sem vmes imela tudi ss. 

MOj problem pa še zdaleč ni bil rešen. Od kar sem povedala v službi (to je tri mesece) ne mine dan, da mi nebi šefica zabrusila kako sem ji pokvarila načrte, kako sem nesramna, ker nisem tudi drugim "pustila" da imajo otroke itd. Zdi, se mi zelo nesramno od nje, še sploh zato ker je ženska. Očitno ima probleme sama s sabo, ker ji kariera več pomeni od družine. Sem pač pričakovala malo več posluha, tudi zato, ker sem ji povedala tudi za ss pred pol leta. Pa sem se očitno zmotila.

samo še tole, sploh ni važno koliko se angažiraš in žrtvuješ za službo. V današnjem svetu je pomemben le denar. Mene so očitno pozabli takoj ko sem šla prvič v porodniško.

Pozitivno je pa to, da sem končno dojela, da je družina tisto, za kar se je vredno žrtvovat, ne služba.

Pa lep pozdrav, Urska


(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 14:46:01   
zrak
se strinjam z vsemi.. in z nami ki smo nosečke.. in ravno tako meni zapade pogodba 31.12. in to po 11 letih dela.. pogdbo mi enostavno vsako leto podaljšajo.. in zdaj se prav bojim povedat...

in seveda stojim tudi na strani delodajalca..

Zato bi morala država subvencionirati vse tiste delodajalce, ki imajo nosečke... SItuacija bi bila čisto drugačna.. mogoče bi si celo želeli, da bi bila kakšna noseča haha

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 15:05:12   
Palčica*
user posted image  zrak !

Tvoj odgovor mi je všeč!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
18.10.2006 15:08:06   
Anonimen
Tole res ni fer kaj se dogaja pa vsak ima po svojem prav, tako delavka kot delodajalec. Sama še službe nisem dobila sem pa od avgusta prijavljena na zavodu. S fantom sva se odločila da bova drugo leto začela delati na user posted image  pa me je sedaj strah če me povabijo na razgovor in me vpraša ali imam namen imeti otroka kaj naj mu odgovorim da ker ga drugo leto res imam namen imeti ali ne, ker si zelo želim prve službe. In če jo slučajno dobim potem pa pridem feb pred njega pa rečem da sem noseča.

Po drugi strani pa si mislim glede na to kar tukaj berem, boljše da imam otroke sedaj ko sem še mlada in službo pa bom še že dobla saj ni res, da je nebi. Pa v slo so se tudi začela pojavljati podjetja, ki so prijazna mamicam, pa bomo tam najprej službo iskale, glavno da bodo naši user posted image  zdravi in da bomo me srečne in zadovoljne.

(odgovor članu zrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 10:12:56   
severnica77
Situacija res ni rožnata. Tudi jaz imam pogodbo do 31.12.2006, podaljšujejo mi že štiri leta. Na porodniško odhajam novembra, če se bom lahko vrnila ali želela vrniti pa tudi ne vem. Rekli so sicer, da me služba čaka .... ampak, dokler nimaš papirja v roki, ni nič za verjeti!

Res je žalostno. Po drugi strani pa se tudi moški bojijo jemati dopust zaradi bolezni otrok oz. ne upajo izkoristiti starševskega dopusta, ki jim po zakonu pripada.

Toliko o podpori mladim družinam.

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 19.10.2006 10:13:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 11:28:50   
supermami
Res sočustvujem z vami vsemi, ki imate probleme v službi. Tudi jaz sem jih imela v prvi službi, pa sem se po hitrem postopku spravila stran. Zdaj delam v javni upravi, pa da ne bi slučajno mislile, da mi je lepo, ker imam službo za nedoločen čas. Tudi jaz sem se morala potruditi in si pridobiti priznanje šefice, pa vodstva... še preden sem jim povedala, da sem noseča. Časa sem imela ravno pet mesecev, ker sem na preizkušnji na drugem, boljšem delovnem mestu. Zdaj se predvideva reorganizacija in tudi jaz ne vem, kam me bodo postavili, ko pridem čez eno leto nazaj. Čeprav so vsi prijazni... ni nujno, da se bo vse dobro izteklo.

Ko pa pravite, da boste imele najprej otroke, potem pa se boste obremenjevale s službo... jaz osebno si ne morem predstavljati življenja s 50.000,00 SIT na mesec, to gre samo za položnice, kaj šele za otroka in njegove potrebe. Pa se spet pojavi problem, kje vzeti, ko zmanjka. In ugotovitev: tvegano je imeti otroka kljub Drobničevim zagotovilom, da se zvišujejo pomoči za mlade družine.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 11:44:28   
zrak
Mogoče bo nesramna, ampak tiste ki delate na javni upravi se niti približno ne morete primerjati s tistimi ki so pri privatnikih... Delovno mesto te bo vedno čakalo, pa če tudi na nižji stopnički.. nas pa sploh ne bo,,,
Da ne govorimo o bolniškah je na javni upravi čisto nekaj drugega..
Poznam ljudi, ki delajo na javni upravi.. posebno pa nosečnice..pregledi ni problem, bolniška ni problem, do 3 leta otrokove starosti delati po 4 ure, ni problem

Zato ni primerjave in to velja čisto za vse, nihče ni izjema..

Mogoče kruto, ampak realno in resnično

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 17:58:39   
Naja30
zrak, tukaj se pa motiš! Ni vse tako, kot si napisala v zadnjem postu. Jaz sem delala v javni upravi (javni zavod) in sem v 7m user posted image  izgubila službo. Pa je na začetku vse izgledalo fer, služba mi je bila zagotovljena, na koncu pa, hvala lepa in nasvidenje, mi se nimamo časa ukvarjat z user posted image   Tako da tudi državna služba ni več, kar je bila, verjemi.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 20:50:14   
s u g a r
punce moje

dejte mi povedat, vse tiste, ki vam delodajalci podaljsujejo v nedogled, na podlagi cesa vam podaljsujejo za take cudne roke? (npr. ena dela ze 11 leto za dolocen cas?) - halo!!!

Anka23, tvoje besede smo me sokirale, ne oziraj se, isci sluzbo, a ce si zelita otroka, AKCIJA, ne sluzba vse se da, si na zacetku malce skromen potem pa se vse uredi. Kaj mislis kaj lahko reces delodajalcu, ki te bo vprasal kdaj nameravas imeti otroke - reces mu lahko samo, da je to protizakonito tako sprasevanje, take sluzbe ti ne rabis hvala lepa na sodelovanju in za vljudnost da se upate to vprasati kaj si zelim, vendar s tem krsite zakon. Nasvidenje.

Punce, tudi sama se dosti obremenjujem glede sluzbe, vsaka ima svoje vidike in svoje misljenje. Ampak dobila sem nasvet, priporocam vam da ga preberete in se o njem malo zamislite. Ne mislim biti nesramna a bistvo je v njem.

Kot clovek nisi nadomestljiva, otrok tudi ne - naceloma, sluzb pa je zelo veliko, ce jih zelis.
 
 
Punce glejte nase in sedaj ce ste user posted image , mislite nase in svoje zdravje in s tem na zdravje otrocka, ce se niste in to odlasate zaradi sluzbe oz sefa, k ne veste kako bo reagiral ja ok ce vam sluzba toliko pomeni, samo do kdaj boste cakale? Nehajte, ce sta oba za, torej gremo v akcijo user posted image user posted image . Sigurno je se kaka sluzba, mogoce sicer za malo manj denarja a tako manj stresna ali pa tudi ne, kakor koli, vse se da ce se ce.
 


_____________________________

A little Angel named Vall was born on 16th of May 2007.

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

`cos life is like a butterfly

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 22:18:25   
NRMM
No da še jaz prislonim svoj piskrček.

Od lani avgusta sem že doma, najprej 2 meseca bolniške, potem dopust in porodniška. Ker so res grdo grdo delali z mano, ko sem povedala, da sem noseča, sem bila prisiljena jamrati pri ginekologu, da mi je odobril bolniško. Ko smo se totalno skregali sem vedela, da na tej firmii službe zame več ni. Mislim halooo, fantje nekateri so lahko delali v pisarni 8 ur, a mene je teral na teren po 11-12 ur. Izgovor je bil vedno, ti si že en čas tu, poznaš stvari in vemo, da bo hitro izpeljano. A ha, da bi pa nekoga zaposlili in bi ga uvedla pa seveda ne.
In tako je prišel letošnji avgust, ko me pokliče direktor in si še želi sodelovanja z mano. Sicer so zaposlili fanta s katerim niso bili zadovoljni in mu niso podaljšali pogodbe. Zaposlena pa sem za nedoločen čas in tako bo tudi ostalo. In kaj zdaj. Porodniško končam 22.11.,potem moram izkoristit 10 dni dopusta, ker drugače se mi izniči. In potem uradno v službo. Sicer delam za njih že sedaj,me pa res zanima kaj bo, ko jim povem,da sem zopet user posted image  in da glede na količino dopusta nekje marca-aprila končam. Po mojem mi gre glava, v najslabšem primeru me bodo sterali. Se pa nekje v ozadju tolažim s tem, da nosečnice iz rednega delovnega razmerja naj ne bi smeli nagnat............tole zna bit še zeeeeeelo zanimivo in že sedaj sem prepričana, da te službe po končanju porodniške več zame ne bo.

Je pa res, da je naš sistem za ženske nosečke in tiste z malimi otrokeci nemogoč in potem bi radi rodnost povečali. Ja itak živimo se lahko iz luftauser posted image .



_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 22:26:41   
andrejka82
Na zalost je tako in dokler bodo vladali taki ljudje na vodilnih polozajih, ne bo nic drugace.

Slovenija ima vsaj kancek razumevanja za matere po porodu.... 1 leto porodniskega dopusta user posted image
Jaz ga bom imela samo 3 mesece (Svica) !!! In nazaj v sluzbo ! user posted image  Zalostno v tej drzavi je samo to, da imajo za zivali vec posluha, kot za socloveka.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.10.2006 22:31:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: N & B
Pri sebi sem se odločila, da povem takoj, čeprav še nisem bila na pregledu in najprej direktorju ter grem na fair play. Naletela sem na zelo presenetljiv pozitiven in razumevajoč odziv. Pač povedala sem svoje stališče in kaj od mene lahko pričakujejo (lahko me tudi čez noč ni), hkrati pa poudarila, da tudi jaz želim vedeti pri čem sem.


Enako.

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
20.10.2006 12:04:43   
smotka lonib
Mislim, da nas bi bilo Slovencev več, če ne bi ženske imele takih problemov glede službe. Očitno poslanci (jaz jim rečem posranci) tega še niso dojeli in najbrž tudi ne bodo, ker jim gre samo za svoje riti in denar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
13.11.2006 12:33:20   
supermami
Moram se oglasiti, ker sem osebno prizadeta ob besedah, ki jih je napisala Zrak.

Veš, lahko je ocenjevati nekaj oz. nekoga, če o tem nimaš pojma. Temu se kratkomalo reče natolcevanje. Priporočam ti, da se dobro pozanimaš še pri drugih osebah, zaposlenih v javni upravi (ne samo pri tvojih prijateljicah, ki so očitno vse izkoriščevalke takega delovnega mesta).
Tudi pri nas se najdejo osebe, kakor povsod drugod, ki se jim pač ne ljubi delati in to dobro izkoriščajo; pa mi verjemi, da se tudi za njih kmalu najde palica.
Nikakor pa ne moreš trditi, da smo vsi enaki! Jaz npr. se krepko trudim, da v službi nekaj pokažem, pa kakršnakoli služba je to, saj ne hodim tja zapravljat svoj čas, ampak se izpopolnjujem, izobražujem in delam na svoji osebni rasti.

Tako dajem Naji3 popolno podporo: nikjer ni več sigurnosti.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
15.11.2006 9:46:57   
zabica26
Tut sama sm zaposlena v javni upravi in pred odhodom na bolniško bom še pošteno garala. Sicer sem povedala le direktorju, pa še to zato, ker se odlično razumeva. Decembra, po NS, bom obvestila tudi druge, da bomo skupaj organizirali delo. Prav zamenjave sicer ne bom imela, določene stvari bodo prevzeli sodelavci, jaz bom še vedno kontaktirala določene stranke, saj sodelujejo z mano in so me navajeni. Ta želja pa je že bila izražena.

Ostajajo pa tudi v javni upravi ljudje brez služb....brez skrbi. user posted image

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
15.11.2006 10:05:51   
zrak
Supermami, res ni za dajat vse v isti koš... A si ti bila zaposlena za določen čas in koliko časa?????
Jaz bom tukaj zaposlena januarja 12 let in še vedno mi podaljšujejo na 1 leto...

ZA druge javne uprave ne bom govorila, vem pa kako je na občini, na upravni enoti in podobno v kOpru oz. obali,.

Nisem te želela prizadeti ali kakorkoli, ampak roko na srce je tako.. nisem rekla, da se ne dela , ampak da je čisto drugače v času bolniške ali porodniške..Imaš pa prav, da veliko jih to izkoristi in seveda potem ste vse v istem košu..

se ti opravičujem če sem te užalila, res ni bil moj namen...

papa


(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
15.11.2006 13:37:28   
zalbi
danes sem prebirala vase zgodbe. Me je stisnilo. Zato sem, upam, da ne boste jezen, tole povezavo poslala na ministerstvo za delo, druzino in socialne zadeve, toliko, v vednost. Se mi zdi da smo nosecnice vse prevec tiho in le tako pisem o nasih velikih tezavah. Vem, da en moj mail ne bo spremenil sistema, lahko pa naleti na odprta usesa in se le zacen kaj spreminjati.

user posted image za boljsi jutri!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....




Številka žabic
Katka123 RR

katero številko žabic kupiti za novorojenčka?

56 (87%)

62 (13%)


Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!