smotka lonib
|
Janapan! Strinjam se s tabo. Ko sem se jaz zaposlila, sem dobila pogodbo za določen čas (6mesecev). Vsakič mi je moj šef poskrbel podaljšanje pogodbe za 6, za tri ali celo za 1 mesec, čeprav je vedel, da je dela veliko in da potrebuje ljudi. Kljub njegovim brezveznim podaljšanjem sem se odločila, da bom zanosila. Na žalost sem imela SS in mu tega nisem povedala. Čez eno leto spet zanosila in odšla na porodniško. Šef mi je rekel, da me ne bojo vzeli več nazaj. Ko sem odšla v kadrovsko službo so mi rekli, da naj uživam v nosečnosti, po porodniškem dopustu pa naj pridem vprašat, če imajo prosto delovno mesto zame. To se je tudi zgodilo. Dobila sem službo na istem delovnem mestu (jokala sem, vendar ne od sreče ampak zaradi tega, ker je bil isti šef, ki mi je grenil življenje v službi. Bil je nagnjen k fantom oziroma po domače peder in žensk sploh mladih mamic ni maral). Po tem mi je moj šef spet priskrbel, da so mi podaljšali pogodbe za 6, 3 ali celo 1 mesec. To je trajalo 6 let. Večkrat mi je rekel, zakaj je moj otrok tako pogosto bolan. Ko sem prišla iz bolniške zaradi otroka, so me vedno čakali moji papirji. Če je bil kdo drug na bolniški, sem jih morala jaz urejati, da je imel vse tipi-topi, ko je pripel nazaj.Potem pa je prišel tako imenovani DDV. Že od daleč se mi je smejal, ko je videl koliko dela bom imela s papirji (odpremnicami, računi-delala sem v trgovini). Po enem tednu razmisleka sem rekla možu, da ne mislim zaradi enega pedra izgubljati živcev v službi. Tako sem dala odpoved. V dveh letih, ko sem bila doma, pa sem dobila še enega otroka. Z denarjem na srečo nismo imeli velikih težav, ker je bil doma moj tast, ki nama je pomagal s svojo pokojnino. Če bi čakala, da dobim službo, kjer bom zaposlena za nedoločen čas, bi mi to ratalo šele pri 30 letih. Od takrat naprej imam službo za nedoločen čas. Zdej uživam v nosečnosti, ker vem, da ko pridem nazaj, me moja služba čaka. Poznam pa primere, ko ženska ne upa zanositi, ker pač imajo pogodbe samo za 1 leto in ne vedo kakšna po reakcija njihovega delodajalca.
|