|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
15.11.2006 14:51:30   
blue sky
Se čisto strinjam s tabo. Po eni strani jamrajo, da je prenizka rodnost, nič pa ne naredijo ali pomagajo, da bi bila večja.user posted image  Pri delodajalcih je pa tudi tako, da se marsikje prej zmrdujejo nad nosečimi zaposlenimi ženskami, kot pa da bi jih podprli in jim oz. nam kaj olajšali! Vse to je kruta realnost!user posted image

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
16.11.2006 9:33:26   
Tinca7
Tudi jaz se nažalost strinjam s tvojimi ugotovitvami. Sama se zaposlena za nedoločen čas. Pri prvi nosečnosti sicer ni so kej dosti komplicirali, a ko sem prišla nazaj, so me popolnoma degradirali, vredna sem bila manj kot pljunek na tlehuser posted image . Tudi zato sva se z možem odločila, da bova imela hitro še enega paglavčka in nama je to tudi uspelouser posted image . Ampak ko sem v službi povedala, me je dobesedno poslal v piuser posted image  mater. Češ da sem spet vse zajuser posted image ,.... Zdej sem (po eni strani) hvala bogu na bolniški. Vem da se v to službo ne bom mogla vrnit, saj me bojo psihično popolnoma uničili. Najbolj grozno mi je pa bilo, ko sem videla, kako se ostali moški sodelavci obnašajo do mojega naslednika (ki je seveda moški). Do mene se nikoli niso tako obnašali, so čist prlizneni in ga za vsako stvar lepo prosijo, medtem ko so meni in ostalim sodelavkam samo ukazovali. Nažalost še vedno živimo v moškem svetu, kjer ti tudi pogodba za nedoločen čas ne pomaga kej dost!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.11.2006 17:20:30   
Anonimen
Čau!
Tut jst se moram skašlat! Delala sem 10 let v vrtcu, že kot študentka, priletela tudi sredi dneva, če je bilo treba, pa so mi podalševali pa podaljševali, vmes malo prekinili ( za en mesec, da sem bila ob dopust in regres za nadaljne pol leta), pa sem se letos poročila, vsa vesela po nekaj mesecih zanosila,.....in septembra je običaj, tako kot traja šolsko leto dobiš pod nos podaljšanje za kakšno nadomeščanje porodniške, če pa si fajn ".....liznik " pa za celo leto....in presenetljivo me lepega avgustovskega petka zjutraj pokliče čist neuradno ravnateljica v pisarno...vsa vesela, da bom pa letos "ta prva" imela podalšano še za eno leto,, ker se je ena od sodelavk odpravljala v porodniško......je sledilo šokantno vprašanje: "Glede na to da si se pred nekaj meseci poročila, a si mogoče že noseča?????"......ker pač ne znam lagat sem "dejanje priznala"....kaj sledi vam je verjetno jasno.....HVALA LEPA NASVIDENJE...od 1. septembra ste žal brez službe.....
Najprej sem se en teden kregala sama s sabo, doživlala nočne more, da ne pomnim,......pa vendar še vedno hodila v službo......po 10tih dneh sem nekega jutra mrtvo hladno poklicala, da me če me od 1. naprej ne rabijo je čisto vseeno če me že od 15. ni več nazaj....šla lepo v bolniško, kjer sem še danes, preko vez sem si zrihtala da sem zaposlena a sem od prvega dne v bolniški (čisto po zakonu), pa nej me država plačuje zato da uživam doma, če me v državni službi nočejo...pa bi z veseljem delala še danes......tkola mamo.....vsi so isti in privatniki in v državni upravi, ker tudi v državni upravi morajo šefi ščititi svojo rit v prid države, za Slovenčke jih pa ....sej veste kaj boli......
Ko zdej gledam nazaj, vem da sem prav nardila, takrat mi je blo pa še en mesec....."za se ubit"....pa slaba vest, ker sem kar odšla....kot je že ena omenila, tut na njihovi riti bo še šiba pela brez skrbi.......

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
19.11.2006 18:17:27   
supermami
Ja zrak, tudi jaz sem imela včasih podobno mnenje o delavcih v javni upravi, dokler se nisem tudi sama tam zaposlila. Še vedno sem zaposlena, že dve leti, štiri leta sem delala v gospodarstvu. In hvala, da si se opredelila na vaš kraj, ker si me res prizadela s svojo trditvijo, da smo vsi enaki. Imaš pa seveda tudi ti prav, kar nekaj jih poznam, ki se "šlepajo" za drugimi. Pa to je tako ali tako vsepovsod. Je pa človek seveda upravičeno jezen, ko pa se sam trudi na vse možne načine, pa ga ne upoštevajo.

Zalbi, ti si pa res faca, da greš tole poslat na ministrstvo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
20.11.2006 10:27:05   
janapan
V službi še nisem povedala, čakam mejo 12 ih tednov, čakam pregled da vidim če je vse ok, zato da če bo kaj narobe, da mi ne bo treba vsem na dolgo in široko razlagat, mal pa tudi zato ker zaenkrat še nočem da me popredalčkajo.
Danes zjutraj sem bila bolj napihnjena kot ponavadi, oblekla sem si kavbojke in majico in se pogledala v ogledalo. Moje telo se je začelo spreminjati, trebušček mi že malce nerodno prekipeva čez pas. Obrnila sem se dvakrat okoli, še enkrat pogledala svoj trebušček, ki sem ga nepredstavljivo vesela in se zapodila nazaj v omaro, kjer sem iz zadnje police potegnila daljši pulover ki trebušček skrije. Ko sem se oblekla sem bila vesela, ker sem ugotovila da bom še nekaj časa lahko nosečnost v službi pridno skrivala.
No potem pa sem se kot v otvoritvenem postu vprašala zakaj moram tako željeno nosečnost skrivati?

Zalbi kapo dol, ja naj tisti ki lahko kaj ukrenejo vidijo kako se počutimo me, s kakšnimi težavamise moramo ukvarjat.

Pa jim dajmo kakšno idejo- brainstorming:

1. Najprej ena odmevna in velika kampanija v podporo nosečnicam in materam, taka da se javnost (predvsem pa moške in direktorje ; )) opozori na to da je nosečnost nekaj normalnega in najlepšega kar se zgodi človeku predvsem pa da se zavedajo pomembnosti otrok, ki se rojevajo...
2. butasto kot se sliši ampak...,, Gospod direktor, za to da ste vi in danes tukaj  je zaslužna vaša mama, ki je sicer s simbolično pomočjo očeta pred ++ leti donosila, rodila in vzgojila vas a ne ?
2. V velikih podjetjih obvezni vrtci v podjetju.
3. Možnost dela od doma, predvsem ko gre za neko pisarniško delo, ki ga načeloma lahko opravljamo tudi tekom bolniške.
4. Drsni urniki (pri nas jih žal nimamo)
5. Enakopravno obravnavanje kadra z otroci ali brez.

Vlada bi morala združiti delavke in delodajalce. Morala bi obem stranem ponuditi varnost in šele tedaj se bo rodnost zvišala. Do takrat pa gospodje na vrhu-- pa ne da bi vas pretirano kritizirala vaši ukrepi ne bodo pomagali. Pa saj veste da so grozni (plačljivost splava ipd).

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
20.11.2006 11:13:01   
smotka lonib
Janapan! Strinjam se s tabo. Za naša vlada ne zna poskrbeti za mlade družine. Glede plačevanje splava je čisti nesmisel. saj je bilo ugotovljeno, da je splavov vsakič manj. Ne kapne jim v glavo, da se za družino ne moreš odločit , če nimaš kje  stanovati user posted image  in če nimaš zaposlitve user posted image , predvsem mislim na ženske. Kar se pa glede vrtce in šol tiče, je pa tudi katasrofa. Vrtci so absolutno predragi, otroški dodatki premajhni. Ko dobim otroški dodatek, z njim plačam dve položnici za šolo, mi nič ne ostane , včasih moram še kaj dodati. Šola pa je sploh draga. Včasih si lahko knjige, ki si jih kupil v knjigarni prišparal za naslednjega otroka, sedaj pa ne moreš več, ker šole vsako leto zamenjajo knjige z novimi. Tiste pol lahko sam zakuriš, pa še tist ne gori. Naša vlada je še zzzeeeelllo nazadnjaška.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
20.11.2006 12:49:57   
zalbi
Popolnoma se strinjam s tabo lonib! Plačljiv splav - in kam bo šel denar od plačevanja splava - sigurno ga ne bodo dali novorojenčkom... Samo zavarovalnica bo na boljšem.

In še to - ja povečajo rodnost govori minister - in kako?
Tako da mladi nimamo službe, nimamo stanovanja, če ga imamo, plačujemo zanj visoko najemnino. Potem pa naj ima vska mlad par 3 in še več otrok... s čim in kje?

janapan - pod tvoje ideje se takoj podpišem.

Pomojem bi mogle organizirati kakšno demonstracijo - mogoče bi le na tak način opozorile nase.

Pa če vas zanima - iz ministrstva ni bilo še nobenega mnenja poslanega na moj mail, sem jim namreč dopisala, da bom zelo vesela kakšenga njihovega komentaraj, mennja, ogovora na to temo!



_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
20.11.2006 22:07:15   
supermami
Zalbi dvomim, da boš dočakala odgovor. Pa čeprav v Zakonu o splošnem upravnem postopku (kratko ZUP), ki se ga morajo držati vse javne organizacije, torej vključno z ministrstvi, jasno piše (ne vem kateri člen), da je potrebno odgovoriti na vsako logično pisanje, pa tudi če gre samo za mnenje ali tožbo, tudi na pritožbo, pa prošnjo... Če hočeš ti lahko točno citiram tisti člen, pa jim ga pošlješ v opozorilo, da le nismo tako nevedne.

Je pa res zanimivo spremljati komentarje po TV v zvezi z novim predlogom našega vrlega ministra. Itak je pa jasno, da so zakone v večini sestavljali in sprejemali moški, ki pa imajo, realno gledano, bistveno manjšo vlogo v družini kot ženske. In očitno bo tako tudi ostalo.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: jezna..in vem da se ne da nič nardit
21.11.2006 8:51:42   
zrak
kar pomeni, da če ženska slučajno zanosi ob služajnem srečanju z nekom.... mora plačati za splav ali pa imeti otroka... KJE PA JE MOŠKI... A VEDNO MORA PASTI VSE NA ŽENSKE

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Koliko otrok si želite imeti?
binyy

Koliko otrok si želite imeti?

1 (9%)

2 (40%)

3 (39%)

4 (9%)

5 ali več (3%)


Število vseh glasov: 323

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!