Dajanax
|
Ojla dolenjke!!! Upam, da mi oprostite, ker toliko časa nisem odgovorila!!! Je bila naša mala Vita malo bolj zahtevna zadnje dni, pa je tudi mami imela manj časa za RR.. Spraševale ste me o NM porodnišnici: Moje mnenje oz. izkušnje so, kot sem že napisala, povsem pozitivne, no ja seveda da bi se dalo kaj popravit in me je tudi kaj zmotilo, ampak načeloma sem tudi jaz na podlagi "rekla kazala" informacij bila malo bolj skeptična in potem prijetno presenečena. Najprej je 100% za pohvalit gin. Mijajlovič, pa babice tudi!! Babice so tako ene nežne dušice, potolažit te znajo ob najhujšem popadku, pa tudi sredi noči, ko prideš kao rodit je pa vse skupaj lažni alarm. Jaz sem šla 2x v porodnišnico ponoči pa nobenkrat rodila (drugič so me poslali na oddelek). Doktorji te res mal čudno gledajo, češ saj ni še nič, babicam pa se vse zdi normalno in te potolažijo da je vsaka porodnica drugačna, da eni znaki pri eni pomenijo da bo porod kmalu, pri drugi pa ni in ni akcije,... Jaz sem tako štartala iz oddelka ob 2h zjutraj z nerednimi popadki. Ko me je sprejela babica v porodnem bloku je namignila, da bi mi dali EA, sama sem bila proti (spet na podlagi "rekla kazala" možnih stranskih učinkih). Kmalu sem ugotovila, da so mi dve neprespani noči in popadki, ki so trajali že dva dni precej izčrpali. Babica pa je bila vztrajna in zmenile sva se, da je poklicala je dr. Maksla, ki mi je dal EA. Dr. Maksl je tud eden izmed najboljših oseb, ki delajo v NM bolnišnici, imaš res občutek, da bo vse OK, ker se vsi tako trudijo okrog tebe. Na oddelku so sicer ene dve sestri "označeni" kot "tiste ki težijo", ampak jaz kakšnega teženja nisem zasledila. Med sestrami jih je tudi nekaj zelo za pohvalit. Sicer pa, kolikor pordnic toliko zgodb. Jaz sem najbolj vesela, da mi je babica predlagala EA (da je ocenila, da se drugače ne bo dobro izšlo), take oskrbe bi si še želela, ker kaj pa veš preden prvič ne okusiš porodne bolečine: ene imajo lažje oblike popadkov, ene lažje prenašajo bolečino, zase pa ne veš kako bosta telo in psiha odreagirala. Jaz sem tako zelo za EA, vendar ne vnaprej zmenjeno!! Jaz bi si želela, da je to ena izmed možnih poti do poroda katero ti na podlagi poteka dogajanj predlaga vsaka babica ali pa ginekolog v porodni sobi. Tako napisala sem cele litanije . Vsem želim veliko sreče in pridne škratke!! Na srečanja žal jaz še ne morem, ko bo dete malo večje morda!!
|