Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: muki1 Jah, no....vidim, da Iva še edina nima mer zraven pripisanih...očitno moji posti noso dovolj zanimivi za branje, saj sem mere že napisala . Iva 50 cm in 3485g...če se bo kateri dalo prebrati. Evo, Muki, še enkrat, da se bo ja videlo . Čestike Žanu od Mtine za 3 mesece. Mi smo sicer kar fino, Lan je očitno boljši, saj jeva konstantno in lepo, brez muke, hvala Bogu. Glede kontracepcije - pri nas sta kar naša dva fantina primerna kontracepcija - Max spi na sredi, če se z možem kaj lotiva, se pa brž Lan oglasi, tako da ni panike pri nas glede tega. Joj, pozabljivost, to pa tudi jaz. Se spomnim, da sem bila že pri Maxu taka - čisto pozabljiva, ker možganov nič konkretneje ne uporabljaš in si čisto izgubljen. Je že prav nevarno - zadnjič smo šli spat, pa mož slučajno vstane in gre pit, pa pride nazaj in me vpraša, če sem mislila čaj skuhati, ker je voda že skoraj izpuhtela. Sem pozabila, da sem jo dala vreti in kar šla spat. Groza. Evik, seveda, odgovornost seveda s flegmatičnostjo nima nobene zveze. Samo ti lažje nekako prebrodiš dan, ker odmisliš vse mogoče "kaj lahko gre še narobe" in se bolj lahko posvetiš samemu otroku. Odgovornost pa res, z vsakim dnem je večja. Avtomatično. Fiziološka raztopina je sicer čisto naravna stvar, edino če špricaš (ne zlivaš, ampak špricaš), lahko izsušiš sluznico, je meni rekla patronažna. Ne vem, jaz jo uporabljam, če vidim, da ima Lan poln nosek, pa ne gre "stvar" ne naprej ne nazaj. Sicer mu kar s palčko za uho nežno poberem smrkolinčke ali pa s pumpico ven potegnem. Jaz Lana oblačim še vedno tako, kot že od vsega začetka. Doma ima ene hlačke in dvoje rokavčke, če gremo ven, pa čez to kombinezonček (tudi v takih temperaturah), samo potem ga ne pokrivam preveč v vozičku ali sploh ne. Ga pa sedaj malo bolj pazim, ker je bil bolan, pa cepljenje nas čaka, tako da malo bolj gledam na to, no. Mis, jaz imam za Lana redko kakšno stvar tako, ki jo je treba obleči čez glavo, ker vem, da dojenčki tega ne marajo. Potem ja, pri kakšne pol leta je stvar čisto druga, ampak pri tako majhnih je pa že mene groza oblačiti čez glavo, tako da imam načeloma vse majčke in bodije za zapet pri strani. Muki, ful lepo si napisala to, o vzgoji Neže. Super res, mislim, da ti gre tudi v praksi enkratno. Naja, vaš Lan je pa že res pravi korenjak. Bravo. Mojceca, naš Lan pridno steguje rokice proti igračam, jih ima na enem loku v ležalniku in se kar igra. Ali pa če ga imam jaz naslonjenega na kolenih, pa mu kažem igračko, jo hoče uloviti. Kravce pa tudi že fino pase. Aha, Pikabu ima sedaj menstruacijo, vidim po njenih postih, ker pogostokrat uporablja . Te hecam, saj veš. Ampak te čisto razumem, pri nas tudi ni nobenih pločnikov ob cesti in hodimo po pol ceste in me je kar groza, ko avti s 100 na uro pridrvijo mimo nas. Pol mi pa še žugajo ven, češ, zakaj se ne umaknemo. Kam pa??? Lu, se priporočam za fotke od rolke, ja. Nič, tako lep sonček sije, da se bomo kar ven odpravili. Bom kasneje nadaljevala svoje pisanje.