Pikabu
|
Ojla. Saj vas pridno berem, ampak za pisanje pa enkrat ni časa, drugič se mi pa ne da. Čez dan samo na hitro pokukam, če je kaj novega, takole zvečer sem pa navadno tako utrujena od vsega, da niti nimam volje pisati. Tudi naš Maks je vse več buden in vse bolj zahteva pozornost zase. Če je zbujen, je ali v ležalniku, še večkrat pa pri nekom v naročju. Navajmo se že na pravljice, saj je Emo prijela ena žilica, da ji moramo kar naprej brati pravljice, Maks je pa navadno pri meni v naročju in najprej radovedno posluša (me gleda direktno v usta), potem pa lepo zaspi. Ampak če ga slučajno odložim, pa takoj jok. Upam, da ga ne razvadimo, vidim pa, da že zelo opazi, če ga pustimo nekje samega. Da je on v kuhinji, mi pa v dnevni sobi, mu že ni prav. Če ga pa z ležalnikom prenesemo tja, je pa v redu. Včeraj se je pa po mojih občutkih prvič zavestno nasmehnil. Ne vem, mogoče sem si samo domišljala. Refleksno se smeje, predvsem takoj, ko se podojiva, že vse od rojstva, včeraj sem ga pa nekaj ogovarjala in se mi je ful nasmejal, pa na drugačen način. Danes smo spet poskušali, pa ni bilo nič. Saj pravim, lahko, da si domišljam, ampak mislim, da je kar bilo že to. Drugače sta pa oba otroka prehlajena. Začelo se je z Emo, ampak pri njej ni problem, ker zna lepo pihniti in si tudi sama že obriše nos. Maks je pa bolj bošček. Jaz mu kar s palčko malo poskušam potegniti ven, tisto, kar se vidi, prav daleč tako ne morem, ker ima še premajhno luknjico, vse ostalo pa s pumpico potegnem ven. Je pa tako, da ene dvakrat na dan se mu bolj zamaši, takrat mu grem sčistiti, sicer pa diha normalno, tako da ga veliko nočem matrati. Pa s fiziološko mu tudi čistim. Upam, da se tega hitro znebimo, sicer pa tako moramo kmalu imeti posvetovalnico, pa bomo videli, kaj bo rekla pediatrinja. Mrzle rokice je tudi naš Maks imel in je rekla babica, kot so že ostale napisale. Tudi nogice je imel mrzle, zato mu zdaj dajem spodaj nogavičke, pa potem žabice čez in še copatke. Zdaj ima pa vedno zelo lepo tople. Pa ena fora s fontanelo je še glede tega, ali otroka zebe ali mu je vroče, samo ne vem, točno, kdaj kaj pomeni. Papirje imamo urejene vse. Davčno smo dobili že skoraj 14 dni nazaj, tako da imam urejeno za otroški dodatek in tudi dopust za nego sem si že uredila. Včeraj smo dobili tudi že zdravstveno kartico, danes sem jo že potrdila, ker sem šla ravno mimo terminala. Osebno izkaznico bomo pa dali delati nekje maja, junija, ker je prej ne bomo potrebovali. Frrrr, to je v redu, če so polne plenice in te pomojem ni treba nič skrbeti. Če so plenice polne, se tudi redi normalno. Mis, tudi pri nas je popek že odpadel v porodnišnici. Ti samo okoli očisti, potem bo pa že patronažna naprej povedala. Glede spanja pa jaz tudi to počnem, da zaspim zraven njega. Kar se dojenja tiče, mi je super, ker se potem ponoči samo priklopiva, pa mi ni treba vstajati, samo sama sem pa čisto "povožena". Navadno potem spim čisto na robu in se komaj premikam, da ima gospod dovolj prostora. Če se le da, ga skušam dati v košek, je pa problem, če ga dam prekmalu, se prebudi, če predolgo čakam, pa sama zaspim zraven. Amazona, pri nas na srečo še ni bilo nič takega. ti pa želim, da to obdobje čim prej mine. Lu, jaz Maksu vedno po previjanju ponudim nazaj isto dojko. Mogoče poskusi tudi ti. Saj na začetku bo kriza z drugo, ampak se potem navadijo. Meni je že patronažna rekla, naj se kar navadim, da dojim samo na eni strani. Je tudi dobro zato, ker na koncu je boljše mleko, upam, da ne bom kaj narobe napsiala, mislim, da bolj bogato. zato je dobro, da otrok do konca sprazni dojko. Drugače smo pa mi bili v HM in je izbira veliiiiiiika. tudi za zimo. mi smo pošteno zapravljali, ampak zdaj sta oba oblečena in sem jaz čisto nora, ko jima kaj novega oblečem gor. Sta taka cortika. Vidim, da nas je kar nekaj, ki smo imeli otročke pod lučko. A so vam kaj rekli, zakaj pride do tega? Jaz sem jih spraševala, pa mi niso nič pametnega znali povedati. Uf, sem se spet razpisala. Upam, da sem napisala vse, kar sem hotela in odgovorila vsem, kar sem znala. Nam se jutri začne nov ritem, ati gre namreč v službo. Malo me skrbi, pa bo že. Upam, da ne bo deževalo, da gremo lahko ven. Uživajte.
|