vava
|
Ojla! Naš mali pančka. Ko se zbudi greva en krog. Ponavadi je tale najin sprehod v smeri proti moji službi (ca 40 min imava v eno smer). Tam ponavadi spijem kavico in malce poklepetam, včasih greva pa kar v pisarno in hitro kaj postorim. Tega ne maram preveč, zato večino stvari naredim doma, medtem ko Luka spi. Evik in Matjaž čestitke za po leta. Evik mi nismo nič plavali v petek, ker je bil Luka še prehlajen. Mislim, da jutri plavanje odpade, ker je praznik, naslednji teden smo pa spet v ritmu in upam, da se spet vidimo. Ne maram sicer, da me ljudje ocenjujejo, ko sem v kopalkah, ampak če boš pogledala še 1x, boš verjetno ugotovila, da res nimam 5 kg preveč, v resnici bi se jih morala znebiti kakih 8 Sicer pa Evik in Frrr pa tudi vse ostale: Kolpa in naša femili vabimo!!! Ustavite se, če vas pot kdaj zanese v tiste odmaknjene konce. Mi smo tam skoraj vsak sončni vikend. Voda je sicer mrzla - poleti v najboljšem primeru prileze nekje do 21 - 22 stopinj. Povprečno pa jih ima okoli 19, te pa lepo ohladi. In sezono vsako leto odpremo za 1. maj. Res je to samo hiter skok v vodo in ven, pa vendar. Sicer se pa tam najde ogromno stvari, ki jih lahko počneš. Od čolnarjenja, kolesarjenja, rolanja, lovljenja rib, uživanja ob ognju, pohodov, obiskov jam ali gradu Kostel, ki je od parcele oddaljen ca 15 min, ali nabiranja regrata, gob, rožic in braun boje, do packanja po blatu, igranja s kamenčki, žogo ali spuščanjem zmaja na sosednjem travniku. Prav poseben užitek pa je tudi umivanje zob sredi reke, sončenje na jezu, ali pa enostavno bingljanje v mreži, šotorenje na parceli, streljanje s home-made lokom in opazovanje utrinkov... No zdaj pa sem se razpisala. Se vidi, da se bliža sezona in da me začenjanjo mravljinci preganjati.Luka se je medtem že zbudil. Sem vam hotela še kakšno fotko pripeti. Pa drugič. Altati to je pa bila brzina. Verjetno je tebi minilo še hitreje kot nam. Zdaj pa šibam. Mejte se!!!
|