Pikabu
|
Uf, komaj sem vas prebrala. Najprej izrekam dobrodošlico Viv in Tiki: Pa še naše poročilo. Dopoldne sva imela z Maksom cepljenje. Sestra ga je vseeno izmerila in imamo 7620g in 70,5 cm. Mislim, da so cm malo narobe, saj se mi zdi nemogoče da v treh tednih zraste za tri cm in pol, pa pri glavici je bilo malo lufta, tako da je vsaj en cm manj. Potem ga je zdravnica pregledala in je zdrav. Zelo se ji je smejal, mu je prav rekla, kako je dobrovoljen fant. Danes sem bila kar malo dlje pri njej. Sva se pogovarjali o GH, pa malo sva se še druge stvari pogovarjali. Glede GH je rekla, da res vsako leto kaj novega pogruntajo in zdaj je rekla, da naj začnem s prekuhanimi stvarmi (pri Emi sem s surovim jabolkom), pa sem ji omenila, da bi raje zelenjavo in je rekla, da naj kar poskusim, da bo mogoče res boljše, če se prej uvede ta okus. Za krompir sem jo spraševala, je rekla, da se ga ne navaja med prvimi živli (od zelenjave naj bi začeli s korenjem, cvetačo, kolerabo in bučkami), nič pa ni potem rekla, kdaj lahko začnem s kropmirjem. Za gluten je rekla, da bi tudi lahko že kar po 6. mesecu, da ne ve, zakaj tako težijo s tem glutenom, ker je veliko drugih stvari bolj alergenih. Skratka, malo sva se pomenili, jaz bom pa delala bolj po občutku. Verjetno pa ta teden še ne bom eksperimentirala, ker je napovedano lepo vreme in bomo raje več zunaj, če ne prej, pri dopolnjenem 6. mesecu pa res začnemo. Danes sem v ZD-ju srečala tudi en kup znanih ljudi, tako da smo na hitro poklepetali. Nato je sledilo cepljenje. Najprej se je Maks sestri še smejal, ko sem ga prijela za nogici, je začel malo grdo gledati, pa ko je zapičila, je tudi samo grdo gledal, ko je pa vzela ven, je pa šele zajokal, ampak čisto malo. Ko sem ga prestavila, da sva se oblekla, se je že smejal. Po posvetovalnici sva šla še na en hiter sprehod s kolegico in njenim sinčkom, potem pa k moževim staršem na kosilo in po Emo. Tam smo ostali še celo popoldne. Se veliko igrali, malo šli na sprehod. Maks ni bil nič kaj bolj siten, pa tudi nič več ni spal, je bil isti kot vedno. Bomo videli, kaj bo jutri, pri prvem cepljenju je bil drugi dan zelo tečen. Zvečer smo šli še k maši, ker je bila za svaka, potem pa po hitrem postopku domov. Ema je zaspala v avtu (tam ni nič spala) in sem jo doma samo na hitro preoblekla, pa nič se nisem pogovarjala z njo in jo dala v posteljo, pa je spala naprej. Maks je pa pojedel svoj riž, malo sva se še igrala, vmes je prišel še ati iz službe in ga je malo pestoval, potem pa je šel tudi on spat. Jaz sem pa kar malo utrujena, tako da bom šla tudi kmalu. Nanica, ure in ure bi težko rekla, je podobno kot pri eni (se ne spomnim, pri kateri), da gre po dve urah spat. Se pa igra, ko je buden, ko mu nič ne fali in se zamoti sam s sabo. S hrbta na trebu se ne obrača, ker mu ni v interesu biti na trebuhu, obratno se pa zelo hitro obrne, ker kot sem že rekla, ni mu všeč, da ga dam na trebuh. Me je pa danes pediatrinja to vprašala in sem rekla, da se še ne, pa je vprašala, če gre na bok, sem pa rekla, da gre in je rekla, da je tudi v redu. Svoje nogice pa Maks še ni dal v usta. Počasi odkriva, da sploh ima noge, jih prijemlje, se pa ne dvigne toliko, da bi jo dal v usta. Sem pa gledala pri Emi, da je prvič dala nogo v usta točno tisti dan, ko je dopolnila 5. mesecev. Maks bo pa očitno kasneje. Ostalega pa mislim, da ni nič tako nujnega, da bi morala komenetirat, če pa želite kaj posebnega, pa povejte, oz. če sem kaj spregledala. Grem spat, da bom jutri imela energijo za kolovratenje okoli, ker je napovedan spet lep dan. Lepe sanje, pa lahko noč.