Lana25
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen In ko je najin denar pošel in smo začeli trošit njegov denar, se je pa začelo komandiranje. Da kaj midva rabiva to, pa ono in je samo zajebaval. Enostavno z ničemer ni zadovoljen in samo nerga. Žalostno se mi zdi, da možu meče pod nos, da mu je vse dal. Kaj mu je dal, če je pa dal za sebe? Ja kje pa si vidla, da nekdo, ki da denar ne bi tudi komandiral kam bo njegov denar šel? In če na koncu pišeš, da je dal denar za sebe, zakaj pa potem nebi smel skomandirat kaj se naj kupi? Vidva sta najbrž mislila, da bo stari dal denar zraven in, ker sta vidva tako fajn človekuljubna, da sta mu pomagala iz stiske, da bo zato iz hvaležnosti še lepo tiho in bo plesal kot mu bosta vidva pela. Vsi stari ljudje, ki jih jaz poznam, živijo v prepričanju, da so zato, ker so starejši, tudi pametnejši. Temu prepričanju, da vse vedo, ker so veliko že doživeli, dodaj še obvezno trmo, ki jo skoraj vsi starejši ljudje imajo v sebi. In, potem dodaj še denar, ki je za stare ljudi sveti, ker jim edini še daje neko moč, pa boš dobila to kar si dobila od svojega tasta. In zato nikakor ne pričakuj, da bo tiho. S starimi ljudmi je še težje kot z otrokom. Od otroka pričakuješ, da bo nekaj zakuhal, od starejšega pa ne in ravno ti veliko krat zakuhajo kaj grdega in kar je še hujše pod pretvezo, da so ti hoteli samo dobro. Starejše ljudi je baje potrebno spoštovati, sam meni gre to težko od rok in dlje časa kot boš ti živela s svojim tastom, bolj težko bo šlo od rok tudi tebi.