|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V kaj sem se zapletla :(
5.10.2006 9:52:49   
Anonimen
Z možem bova kmalu dokončala hišo. Verjetno se tako zgodaj za hišo ne bi odločila, ampak so naju vzpodbudili moji starši, kupili parcelo in zgradili do strehe. Oče je rekel, da se oba čutita dolžna, da mi pomagata, ker sem jaz že kot otrok veliko pomagala njima in ker pač čutita dolžnost, da mi pomagata priti do strehe nad glavo. HVALA JIMA ZATO, pa še za veliko več, ker vem da imam starše na katere se lahko kadarkoli obrnem, pa ne samo zaradi denarja, ampak zato, ker mi vedno stojita ob strani.
Vzela sva kredit, da si urediva pritličje, da bi selahko vselili, ostalo bi pa delali sproti.
Medtem, pa sta se ločila tast in tašča. Premoženje sta si razdelila in tast bi si kupil majhno stanovanje. sedaj živi v nemogočih razmerah- v vlažni sobi brez kopalnice. ima majhno pokojnino in komaj preživi iz meseca v mesec. Na kosilu je vsak dan pri nas, pa še za zraven mu damo, da ima za večerjo. Ko je dobil denar za stanovanje, je rekel da bi se vselil z nama, da bi si uredil v kleti ( ni v zemlji ampak je zunaj) stanovanje. V bistvu se nama to ni zdelo slabo, ker ne bi imel tako velikih stroškov, ker z denarjem žal ne zna pa bi midva skrbela za njega. Pa ne mislit, da nama je šlo za denar, ker iz njegovega žepa za naju ni šlo nič in ta prostor bi za ureditev prišel na zadnje na vrsto. Nikoli ni bil neka konfliktna oseba, vedno  se je lepo pogovarjal. In sedaj sva spoznala, kaj pomeni, ko tiha voda bregove dere. Naj povem, da smo sprejeli to odločitev, takrat ko sva vzela kredit in smo omete, estrihe, kopalnico, (naročili notranja vrata) naredili tudi spodaj za njega. In ko je najin denar pošel in smo začeli trošit njegov denar, se je pa začelo komandiranje. Da kaj midva rabiva to, pa ono in je samo zajebaval. Enostavno z ničemer ni zadovoljen in samo nerga. mož mu je neštetokrat rekel, da naj neha in da je on rekel, ne rekel, jokal je, da ne ve kako bo sam živel v stanovanju, da ne bo zmogel stroškov, ki so veliko večji od  te sobe, kjer živi. In pravi, da mu je žal, da si ni kupil stanovanja, da bi imel svoj mir. Slabo mi postane, ko pomislim, da bomo pod isto streho, ker nimava denarja, da bi mu ga vrnila. Tolažim se s tem , da ima svoj vhoduser posted image . Žalostno se mi zdi, da možu meče pod nos, da mu je vse dal. Kaj mu je dal, če je pa dal za sebe? Moji mi z eno besedo sploh ne omenijo, kaj so mi dali, pa iščeta vse možne veze, za popuste in onadva ne bota živela v tej hiši, tast pa bo.
Sedaj, ko bi se morala veseliti, da gremo na svoje, me obdaja STRAH, kako bomo živeli. No, ena rišitev je, ki bo izvedljiva nekje v 5letih. Z možem sva se določila, da mansarde ne bova urejala, tako dolgo dokler ne izplačava kredita, tako da bova še poleg mesečne anuitete, vplačala koliko bo šlo na mesec. Potem pa bova vzela kredit in tastu kupila stanovanje. Ampak to bo v najboljšem primeru v 5 letih. ta čas pa ....bogve kako bouser posted image .
Prej, ko je bil brez vsega, je jokal in jokal kako teško živi, midva sva se pa sekirala in mu hotela pomagati, sedaj pa .......
kar sem si skuhala, bom pač pojedla in molila, da čas čimhitreje mine.
Kaj češ, bila sva naivna, morala bi poslušati mojo teto, ki mi je govorila, da to ne bo v redu, jaz pa sem mislila, oh kako si zlobna, da ne bi pomagala človeku v stiski. Butl, butl, butl,JAZ!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V kaj sem se zapletla :(
5.10.2006 9:59:09   
soncece24
Vedno več je takih primerov, žal. Hočeš pomagat, si dober, na koncu pa po glavi dobiš. Žal je res, da je dobrota sirota. ŽAlostno. Za tasta pa nimam besed. Želim ti lahko samo, da teh 5 let čim prej mine. Kriza, no...

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2006 10:01:55   
KODA
Dobrota je sirota.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2006 10:07:18   
ZARA
Ja no, nisi  tak grozen butl! Si pač dober človek, s kakšno slabo odločitvijo. Upam, da se ga čimprej znebita.
lpZ

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2006 10:16:04   
kalbo
A nisi ravno ti že nekaj časa nazaj spraševala nekaj v zvezi s tem? Že takrat sem ti rekel, da teraj tasta v svoje stanovanje. Nisi poslušala dobronamernih nasvetov, zdaj pa imaš, kar imaš. Upam, da na vse skupaj ne pozabiš, ko bo čas da tasta steraš ven iz hiše. Pazita, da vama še kake tožbe ne zakuha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2006 10:25:05   
Anonimen
bi mu ga vrnila. Tolažim se s tem , da ima
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ja no, nisi  tak grozen butl! Si pač dober človek, s kakšno slabo odločitvijo.

Ja ampak to je v lifu nujno potrebno.. slabe odlocitve namrec.. ker mogoce se na prvi pogled zdijo slabe.. pa so dobra.. za kaj drugega.. lahko pa je ta res slaba na vseh pogledih.. ampak ni zivljenja brez slabih odlocitev..

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2006 10:29:16   
Anonimen
Žal sta se z možem napačno odločila. Res je dobrota sirota.

Poskusite živeti kar se da znosno in ob prvi priložnosti tasta izplačat in izselit. Upam, da imate vse papirje urejene, da vesta koliko denarja je vložil in da niste slučajno kleti prepisali nanj...

Želim ti veliko dobrih živcev in čimprejšno rešitevuser posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2006 10:33:13   
noe
Naj ti hitro mine teh pet let. Pa saj že vrabci čivkajo, da mladi pa stari ne gredo skupaj, vidva pa sta bila tako dobra, da sta ga vzela v lastno hišo. Jaz bi ga po marš nagnala nazaj v tisto vlago.Ker vem kako je če imaš zateženga tasta ali taščo.Midva sva sam zaradi tega šla na svoje, zdaj plačujema najemnino in počasi spravljama bajto skupaj , nikoli več pa ne grem k tašči ali mami živet, pa če jest nimam kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2006 10:58:57   
Anonimen
Čimprej naberta denar, ga izplačajta in naj oddide na svoje, kamor si želi. Kar so pa kupili tvoji starši, pa vsaj to upam, da je kje napisano. Pa tudi vajini krediti oz. tisti denar, ki je izposojen od tasta. Če je kje zapisano, čimprej vrnite denar, pa naženi ga iz hiše. user posted image Pa srečno.

(odgovor članu noe)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2006 11:17:42   
srki
Točno to, kot si rekla, tiha voda bregove dere, dodala bi samo še to: "Dobrota je sirota". Lahko ga je sram, da je tak. Verjetno je mislil, da je sedaj pa ne vem kaj naredil, če je tisti denar dobil in da bo začel zdaj komandirat vse po vrsti.

Škoda, ker sta v to privolila. S tistim denarjam, ki ga je dobil, bi si lahko kakšno primernejšo sobico s kopalnico dobil, vajina dobrota pa bi bila v tem, da bi mu dodala samo tisti znesek, kolikor bi bilo potrebno za eno spodobno sobico, če bi ga bilo seveda treba dodat.

Če pa ne zna z denarjem, je pa njegov problem. Pa naj se navadi delati z njim, saj se moramo vsi.

Po mojem je on vse to premislil in vaju izkoristil.

Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2006 11:36:12   
Anonimen

Kar se tiče 'napisanega', je hiša še vedno napisana name, to bova z možem urejala, ko se vselimo.
Stvar je v tem, da sem odrasla v družini, kjer smo vsi poskrbeli drug za drugega. Pa ne samo v ožji, ampak tudi širši(tete, strici). Vsi pomagamo babicam, sedaj ko starejše in same, pa tudi takrat smo, ko sta bila dedka še živa. In zato so meni takšne stvari, kot so kregarija in faušija bile meni tuje, to se je dogajalo drugim in ne nam. Zato sem mislila, da bo tudi s tastom drugače, ker moj mož ni takšen.
Na najini poroki mi je bilo prav smešno, kako je moževa familija bila 'zategnjena', moja pa sproščena. In ko so se 'moji' malo pomešali med moževo familijo, so se čudili, da kako smo odprti in kako prijetni so vsi. . No sedaj je to najina familijauser posted image .
In zadnje čase ima tast za vsakega nekaj negativnega povedat. Za nobenega ne najde lepe besede.
Tast je že našel garsonjero, urejeno samo za vselit, ampak je bila na četrtem nadstropju in ga je ravno takrat vsekalo v križu in je jokal, kako bo on sploh prišel gor. In moškega videt jokat...pa ne samo enkratuser posted image .

Tako kot sem napisala, upam da bova čimprej spet lahko vzela kredit in bova tastu omogočila svoj miruser posted image . Pa sploh ne vem, kaj ga je pičilo. Verjetno ima druge plane, kot jih je imel pred 3 meseciuser posted image

p.s. saj nismo idealni (familija z moje strani), ampak če komu lahko pomagamo, pomagamo, če pa ne, pa mu neškodimo in ne govorimo grdo okoli.

Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2006 11:40:00   
Anonimen

Kar se tiče 'napisanega', je hiša še vedno napisana name, to bova z možem urejala, ko se vselimo.

In če ni njegovega vlaganja napisanega kjerkoli, kaj čakaš? Se česa bojiš?
Če ne gre zlepa gre pa zgrda. To, da pomagate drug drugim, ti dam čisto prav, hvala bogu, da imaš tako razmišljanje, ampak, če te pa nekdo na tak način izzigrava, potem je to druga zgodba. Naredi tako, da boste vsi srečno živeli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2006 11:41:37   
Anonimen
Po mojem je on vse to premislil in vaju izkoristil.

To se tudi meni zdi, da je vse skupaj bilo premišljeno, sploh to njegovo jokanje, da se nama je zasmilil. Ko mu je bilo hudo je samo nabiral inuser posted image user posted image user posted image , sedaj ko pa je videl rešitev, pa je tak kot je v resnici- žal sva to malo pozno videla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 11:44:01   
Anonimen
Sej ti pravim, zlepa ali zgrda, česa se bojiš?A ne vidiš, da mu gre samo za svoje zadovoljstvo? Prej boš to rešila, dlje boš mela lepo življenje oz. življenje brez njegovih tegob.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2006 11:45:54   
mojamura
upam, da mate res napisano, koliko je bilo tastovega denarja....in vsak tolar ki ga vrneta se naj podpiše, ker od takih je čakati, da se bo še glupega naredil in rekel, da ni ničesar dobil.

poleg tega ne vem kako ti bo čakati 5 let....pri vse kreditih ki sta jih vzela za hišo, dvomim da sta kreditno sposobna, kot si že sama napisala še za en kredit....da bi si pa od koga sposodila, ki bi počakal nekaj let na denar.....dvomim da živi kje tak človek. v bistvu upam da najdeta čimprej nek način da ga spodita.....

ampak bodita previdna....res!!!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2006 11:48:43   
Anonimen

Ne Nati, ne bojim se - no se življenja z njim. Ampak mi smo tik pred vselitvijo in njegovega denarja skoraj več ni. Za njega je že skoraj vse pripravljeno in midva nimava denarja, dokler ne bova izplačala kredita, da bi mu vrnila. Zajeuser posted image  sva se, ker sva mu nasedla. Sedaj pa ga ne morva pustit v tisti sobi- vzela sva denar, njega pa pustit tam kjer je- tega res ne moreva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.10.2006 11:49:59   
Anonimen
Dam ti eno vprašanje! Kaj bi sploh rada dosegla? Se ga rešila? Živela z njim?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.10.2006 11:51:36   
mojamura
ja če pa ni napisano, pa toliko boljše....naženite ga....denar mu pa še vedno lahko pol vrnete....brez papirja pa vaju ne more izsiljevati

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.10.2006 11:52:13   
Anonimen
In če ni nikjer napisano, da vama je posodil denar, rešiš na svoj provokativni način: Zaračunavaš mu najemnino in odštevaš od kredita (sposoje), pa seveda vse napisat na papir, overit pri notarju in zadeva je rešena.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
5.10.2006 11:54:13   
Anonimen
Ne pozabi, lastnica hiše si TI in nekoga imeti pod streho,ki nima vlaganja v to hišo, je lahko težava, ker vas bo izsiljeval. Po 5 letih pa veš kaj pride, če boste toliko časa živeli skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
5.10.2006 11:55:16   
lelaval

Če torej nikjer ni zapisano, da je še on kaj prispeval, pa bodi še ti do njega nesramna in mu povej, da nima pismenih potrdil, da je kaj njegovo in ga mirne duše lahko takoj naženeš. Če boš to rekla ali ne - najslabša boš v vsakem primeru zanj, tako, da nimaš več kaj reskirat.
Sicer pa se pridružujem mnenju predhodnic - dobrota je sirota.
Upam, da se ga bosta čimprej znebila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.10.2006 11:56:32   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne Nati, ne bojim se - no se življenja z njim. Ampak mi smo tik pred vselitvijo in njegovega denarja skoraj več ni. Za njega je že skoraj vse pripravljeno in midva nimava denarja, dokler ne bova izplačala kredita, da bi mu vrnila. Zajeuser posted image  sva se, ker sva mu nasedla. Sedaj pa ga ne morva pustit v tisti sobi- vzela sva denar, njega pa pustit tam kjer je- tega res ne moreva.

še vedno se gresta dobra samaritana....

drastične situacije zahtevajo drastične ukrepe

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.10.2006 11:59:03   
Anonimen
še glupega naredil in rekel, da ni ničesar dobil.

Denarja mu ne bova vračala, ampak mu bova kar kupila stanovanje, drugače bo vse zaružil in na koncu spet pristal pri nama. In ja mojamura, pri njem se bi verjetno znalo tudi to zgodit, da bi se naredil norega. Sicer, pa cene stanovanj grejo tako gor, da bova še zraven morala dat, če se ga bova hotela znebit.
Madona, pri nas ima dvosobno stanovanje, zunaj teraso, za ceno garsonjere. In da je lahko tako pokvarjen, da nagaja in teži....ma ne vem no. Pa vse bi imel urejeno, zlikano (sedaj likanje plačuje), skuhano, oprano (ne zna prat in žal zgleda vse preilo iste barve od svetlo do temno sive). Lahko bi užival v starosti, ampak ne, očitno mu je dolgčas in mora delat probleme, ki sploh niso potrebni.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
5.10.2006 11:59:55   
Anonimen
Glede nato, da pišeš, da se bojiš življenja z njim, si predstavljaš, kaj vse vam bo lahko počel? Meni osebno je bolj pomembno osebno zadovoljstvo kot življenje nekoga drugega, ki ti že zdaj uničuje tvoje lastno zadovoljstvo.
Do spoznanja boš prišla, ko se ga rešiš ali ko boš začela živeti z njim. Tega ti pa ne privoščim!!!

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
5.10.2006 12:00:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

še vedno se gresta dobra samaritana....

drastične situacije zahtevajo drastične ukrepe

JAh... samo ne ravno taksne drasticne ukrepe.. Po mojem anonimna razmislja cist trezno, tko da bo to ona cist fajn resila..
Ker nekdo lahko svetuje se kaksen drugacen drasticni ukrep.. s flaso ga kresnes po buci in je reseno.. samo?!

Pa ni fora v zakonih.. da je nekaj po zakonih in overjeno.. ampak da mirno spis, kjerkoli ze spis!

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?