Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:03:15
|
|
|
|
baguSka
|
Kalbo. Sej se nič ne kregamo, no. Pomoje je tale debata čist kulturno razpredanje...Je pa res, da smo zašli. Skjuz mi. A ti Zara, da si kulturna?? In da razpredas, kregas se pa ne??
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:10:42
|
|
|
|
nataša k
|
Draga anonimna, ti svojemu otroku daj jesti tisto, kar misliš, da je prav. ne tistega, kar misli tašča, sestrična od ašče, zagovorniki vegetarijanstva in oni proti, da je prav. Če se tebi zdi, da je za gosto hrano še prezgodaj, je pač še ne uvajaj. Jaz rada vidim, da se otrok čimdlje doji, pa čeprav sem sama dojila samo dva meseca (ni bilo mleka). Sem pa tudi za to, da se mu nekje pri štirih mesecih začne dodajati malo goste hrane. Po žličkah. Pa riporočajo, da ko daš eno stvar, daješ tisto en teden (npr. banana od pon.- do ned. ena žička na dan). Kar se pa vegetarijanstva in mesojedstva tiče, pa ste res brezvezni. Zakaj skušate drug drugega prepričati, da je ena stran boljša, kot druga. Obe sta dobri, če človeku le odgovarjata. Jaz recimo jem meso nekje 1x na teden, pa sem zdrava in vse OK. Poznam pa stroge vegance, ki so tudi čisto OK. Naj jih obsojam, ker nimajo radi mesa? Pa dajte, no. Vsakemu kot mu paše. Tako smo eni hetero-, drugi bi-, tretji homo- in ne vem kakšni še -seksualci. Živi in pusti živeti. Pa lepo življenje želim vsem.
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:16:10
|
|
|
|
baguSka
|
Kar se pa vegetarijanstva in mesojedstva tiče, pa ste res brezvezni. Zakaj skušate drug drugega prepričati, da je ena stran boljša, kot druga. Obe sta dobri, če človeku le odgovarjata. Jaz recimo jem meso nekje 1x na teden, pa sem zdrava in vse OK. Poslusite punco!!!
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:20:44
|
|
|
|
ZARA
|
Ja, BaguSka !! Tole je čisto ena lepa, okolju prijazna, konstruktivna debata.
< Sporočilo je popravil ZARA -- 4.10.2006 15:24:26 >
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:31:19
|
|
|
|
mojamura
|
svet je že preveč skregan, in preveč je vsiljevanja mislenosti nekoga drugemu zato: mesojedci in vegetarjanci podajmo si roke in se mejmo fino z mesom ali brez
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 15:33:18
|
|
|
|
baguSka
|
mesojedci in vegetarjanci podajmo si roke in se mejmo fino z mesom ali brez
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 18:20:45
|
|
|
|
Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura mesojedci in vegetarjanci podajmo si roke in se mejmo fino z mesom ali brez Ja, tako je. Lepa jesen je. Naredimo kostanjev piknik in se ga vsi udeležimo. Vegetarjanci bomo jedli pečen kostanj, mesojedci pa pečene črve, ki jih je v kostanju več kot dovolj. Velja?
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 18:35:46
|
|
|
|
Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita IZVIRNO SPOROČILO: mojamura mesojedci in vegetarjanci podajmo si roke in se mejmo fino z mesom ali brez Ja, tako je. Lepa jesen je. Naredimo kostanjev piknik in se ga vsi udeležimo. Vegetarjanci bomo jedli pečen kostanj, mesojedci pa pečene črve, ki jih je v kostanju več kot dovolj. Velja?
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 18:54:30
|
|
|
|
Primoza
|
Po odgovoru sodeč se oglaša stoletnik direktno iz Kavkaza... Iz enega primera se ne da sklepati na nič. Definitivno je pri 6 mesecih že ok za kako jabolčno kašico, pri treh mesecih pa je dajati govejo juho kot bi mu vlival NB 95 rekoč, saj bo vse pokuril. Alergije so posledica večih dejavnikov, predvsem tudi morja kemikalij, ki nas obdajajo, od čistil dalje. In alergijski odziv dobimo šele pri drugem zaužitju alergena.
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 4.10.2006 19:40:00
|
|
|
|
Rosada
|
Ko je vegetarjanac je u redu.Samo mora da je vegetarjanac iz dobrog razloga.Ako je to zbog vere je u redu.Ja nisam vegetarjanka.Ne jedem svininu.A mislim ako jedeš meso onda jedi sve.Samo ono ne što ti vera zabrani.Ako je črv u jabuki onda jedi i črva.Žašto ne?Jedeš meso zar ne?I šta je črv drugo?I črvi u kostanu su jestivi.Meso je meso. Anonimna nemoj da davaš djetetu juhu.To ni u redu.Premalen je.Ti mu daj sisu.To je sve kar treba sad!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.10.2006 20:14:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 5.10.2006 8:39:47
|
|
|
|
Zahi
|
IZVIRNO SPOROČILO: nalin Tako, odgovor nekoga ki ni pod vplivom raznih "strokovnih" nasvetov in revij in modernega sveta. Zahi tole leti pred vsem na tebe. malo si me narobe razumela.. pravim, da je otrokom treba tad vse za jest.. ne pa vse ob prenizki starosti..
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 5.10.2006 9:49:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravček vsem Najlepša hvala za vse nasvete. V bistvu sem se želela le izkašljat, mi je/bo pa prav prišlo vsako mnenje, da bom lahko še odločneje nastopila oz. da bodo moje odločitve kot odločitve matere tudi prezpredmetno upoštevane. Tašče, babice, stare mame, mamice, kolegice, sestrične, znanke, naključni sogovorniki... vsak nasvet je le dobronameren in vsaka od njih najbrž ni dajala svojemu otroku reči, ki bi mu škodovale, potem pa svoje izkušnje širila naokrog z namenom, da bi škodovale še nam. Pri njih se je tak način že obnesel in sedaj želijo z nasveti pomagati še meni. Vse lepo in prav, odslej bom prisluhnila vsakemu nasvetu (zamislila sem se ob Gininemu postu), sama pa bom presodila ali ga bom upoštevala. Ravno tako kot bom sama (verjetno) postala "svetovalka" svojim otrokom, vnukom, sestri, svakinji, kolegicam...bo vsak nasvet podan le dobronamerno in na podlagi tega, kaj je bilo dobro za mojega otroka. Nikjer pa ne piše, da bodo ti nasveti tudi upoštevani. Časi se spreminjajo in v današnjem pač dojenčku ne bom pri 3 mesecih dajala goveje juhe, sadja in zelenjave, temveč bom ostala pri mleku. Za to imam temeljite razloge, ki temejijo tako na strokovni razlagi, kot tudi na "čutu matere" in slednje je najpomembnejše. KO bo pa čas, bo pa mali junior postopoma deležen prav vseh vrst hrane, ki jo potrebuje za zdrav razvoj-tudi meseka (čeprav moram reči, da sem se ob prebiranju vaših argumentov za in proti malo zamislila) Hvala še enkrat vsem. Pozdravček
|
|
|
|
RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!! 5.10.2006 14:33:45
|
|
|
|
firasto
|
Saj odgovor, kakšna hrana je primerna za dojenčka, je povsem jasen, če la malo logično razmisliš. Sprašujem pa, če je kdo včeraj gledal film na slo 1, Veliki jaz ( ali nekaj podobnega)? Precej sem ga zamudil, vendar sem še ujel bistvo filma. Nekdo se je odločil, da bo 30 dni jedel trikrat na dan samo Mc"donalds hrano. Po 20 dneh so mu bila jetra na koncu zmožnosti, kot kroničnemu alkoholiku. Vsi kazalci kot so holesterol in druge stvari, so se mu poslabšale, da so se zdravniki bali, da bo imel trajne posledice na zdravju, če ga že ne bo kar pobralo in so ga moledovali, naj raje preneha s to dieto, dokler je še živ. V 30 dneh se je zredil za 11 kg, bil je depresiven itd. Potem je potreboval skoraj leto dni, da je spet prišel k sebi. Zelo zanimiv dokumentarni film. In če tiste goveje maščobe tako uničevalno vplivajo na močnega in zdravega odraslega človeka, kako mora biti to škodljivo šele za novorojenčka!
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?