Anonimen
|
Matr sem jezna, k me vsi neki pumpajo, da naj začnem 3 mesečnemu uvajati gosto hrano! Tašča je že prav obsedena z tem! Ko je bil star 2 meseca, me je hotela prepričati, da ima 3 mesece in v isti sapi že lupila jabolko in jo ribala na steklen ribežen!!!! Ja menda ja vem kdaj sem rodila, saj vendar nisem dobila obvestila po sms-su, da bi lahk pozabila?! Saj ne bom zdaj naštevala kolikokrat in kaj vse mu hočejo stlačiti v usta, ker je že absurdno, naj povem le to, kar me je to nedeljo tako razjezilo...ne saj me ni razjezilo, samo odprtih ust sem ostala in zijala v osebke, ki so me prepričevali...itak ne dosežejo nič, le moj glas postaja iz minute v minuto glasnejši in bolj odločen. No v nedeljo gremo mi na obisk k tašči. Tja je prišla tudi taščina sestrična, ki dela na porodnem oddelku v Ljubljani kot medicinska sestra. Malega je vzela v naročje, medtem ko sem jaz pripravljala mleko in me začudeno vprašala če mu ne bom dala v flaško goveje juhce?! "NEEEE!?!" sem rekla in bulila vanjo kt bik v nova vrata, ona pa je nadaljevala, da naj kar mleko zlijem proč in najm mu nalijem juho. Tašča je zraven vneto prikimavala in že sta hiteli z navodili, kako naj dajem v mleko riževo sluz, da se bo revež vsaj najdelel . Da bo do petege meseca drugače popil po 2 litra mleka na enkrat, tako bo lačen! Sestrično sem nekaj časa prekinjala z odločnimi NE-ji in JAZ SEM MAMA, JAZ ODLOČAM, potem pa sem jo z veliko mero cinizma vpršala, če res dela na porodnem oddelku in če take "nasvete" daje tudi mamicam na oddelku. Na moje začudenje mi je pritrdila. Vprašala sem jo, če zdravniki vedo za take nasvete in če mogoče ni seznanjena, da dojenčki lahko dobijo alergijo, krčke...Odgovorila mi je, da njeni otroci niso imeli nobene alergije, pa so jedli govejo juho od 2,5 meseca dalje, prav tako sok in čežano jabolk, korenčka, pri 4 mesecih že malo meseka, pa da dohtarjem ni treba vedit z to, da če me kaj vprašajo, naj rečem da dajem le mleko. Sprašujem se kako je sploh možno, da kaj takega pride iz ust medicinske sestre, ki dela na porodnem oddelku?! KO sta videli, da ne prideta nikamor, da še vedno vstrajam pri svojem NE, sta pričeli debato o tem, kako slaboten otrok bo junior (bdw prav pošteno zalit je ), jaz pa sem ga raje peljala ven na sprehod in mojim ušesom prihranila nadaljevanje burleske, juniorju pa slinaste poljubčke s katerimi sta ga obsipavali. Tko pa sem dala ven iz sebe. Brez skrbi, na samem juniorja tko ne bo nobeden dobil, da bi ga pital z juhco ali čim drugim. Sicer pa je ob odhodu tko moj zaropotal, da se jim je hiša stresla . Tašča ga je namreč prepričevala, da je star 4 mesece, pa da jaz ne znam štet
|