|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!!
3.10.2006 13:55:16   
Anonimen
Matr sem jezna, k me vsi neki pumpajo, da naj začnem 3 mesečnemu user posted image  uvajati gosto hrano! 
Tašča je že prav obsedena z tem! Ko je bil star 2 meseca, me je hotela prepričati, da ima 3 mesece in v isti sapi že lupila jabolko in jo ribala na steklen ribežen!!!! Ja menda ja vem kdaj sem rodila, saj vendar nisem dobila obvestila po sms-su, da bi lahk pozabila?! Saj ne bom zdaj naštevala kolikokrat in kaj vse mu hočejo stlačiti v usta, ker je že absurdno, naj povem le to, kar me je to nedeljo tako razjezilo...ne saj me ni razjezilo, samo odprtih ust sem ostala in zijala v osebke, ki so me prepričevali...itak ne dosežejo nič, le moj glas postaja iz minute v minuto glasnejši in bolj odločen.
No v nedeljo gremo mi na obisk k tašči. Tja je prišla tudi taščina sestrična, ki dela na porodnem oddelku v Ljubljani kot medicinska sestra. Malega je vzela v naročje, medtem ko sem jaz pripravljala mleko in me začudeno vprašala če mu ne bom dala v flaško goveje juhce?! "NEEEE!?!" sem rekla in bulila vanjo kt bik v nova vrata, ona pa je nadaljevala, da naj kar mleko zlijem proč in najm mu nalijem juho. Tašča je zraven vneto prikimavala in že sta hiteli z navodili, kako naj dajem v mleko riževo sluz, da se bo revež vsaj najdelel user posted image user posted image user posted image . Da bo do petege meseca drugače popil po 2 litra mleka na enkrat, tako bo lačen!
Sestrično sem nekaj časa prekinjala z odločnimi NE-ji in JAZ SEM MAMA, JAZ ODLOČAM, potem pa sem jo z veliko mero cinizma vpršala, če res dela na porodnem oddelku in če take "nasvete" daje tudi mamicam na oddelku. Na moje začudenje mi je pritrdila. Vprašala sem jo, če zdravniki vedo za take nasvete in če mogoče ni seznanjena, da dojenčki lahko dobijo alergijo, krčke...Odgovorila mi je, da njeni otroci niso imeli nobene alergije, pa so jedli govejo juho od 2,5 meseca dalje, prav tako sok in čežano jabolk, korenčka, pri 4 mesecih že malo meseka, pa da dohtarjem ni treba vedit z to, da če me kaj vprašajo, naj rečem da dajem le mleko. user posted image user posted image user posted image user posted image
Sprašujem se kako je sploh možno, da kaj takega pride iz ust medicinske sestre, ki dela na porodnem oddelku?!
KO sta videli, da ne prideta nikamor, da še vedno vstrajam pri svojem NE, sta pričeli debato o tem, kako slaboten otrok bo junior (bdw prav pošteno zalit je user posted image ), jaz pa sem ga raje peljala ven na sprehod in mojim ušesom prihranila nadaljevanje burleske, juniorju pa slinaste poljubčke s katerimi sta ga obsipavali.

Tko pa sem dala ven iz sebe. Brez skrbi, na samem juniorja tko ne bo nobeden dobil, da bi ga pital z juhco ali čim drugim. Sicer pa je ob odhodu tko moj zaropotal, da se jim je hiša stresla user posted image . Tašča ga je namreč prepričevala, da je user posted image  star 4 mesece, pa da jaz ne znam štet user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Daj mu govejo župco-mislim haloooo?!!!
3.10.2006 14:00:36   
rija
user posted image user posted image user posted image user posted image

Veš kaj, ne razburjaj se: s takimi nasveti se nas sreča večina novopečenih mamic.....

Zakaj pa imaš dve uhiuser posted image

Skozi eno not, skozi drugo ven.
Vmes pa malega pač ne pustiš pri takih primerkih samega, ker obstaja nevarnost pitanja....user posted image user posted image user posted image

Moja mama je ista.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2006 14:01:40   
Anonimen
Joj jaz se že zdej bojim da bom mela podobne probleme pa še user posted image  nisemuser posted image

Ma sam jst vem da ne bom tiho če mi bodo pametval. Pač rečeš hvala za nasvet, vi ste svoje vzgajal in hranil tko k ste vi mislil da je najboljše jst bom pa svoje tud sama.

In pol bi se hitr pobrala stran k bi kej manj prijaznega še iz mene pršlo verjetn.

Kaj pa tvoj mož a je kar zraven sedel in bil tiho al kajuser posted image
K če je tko bi še njega nazjala doma nej utiša svojo matuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2006 14:07:40   
Anonimen
Karin bi se lahk razpočla, nalednjič čveka isto, za namenček me še po telefonu kliče in trobi...

Mojega takrat ni blo zraven, mu je pa zadnjič enkrat težila, naj me vzame v roke in nj začnem juniorju dajat ornk hrano, pa je totalno popizdil. Rekel ji je: ti si naju z bratom spravila gor po svoje, midva bova pa user posted image  po svoje in pika, konc debate!!!! Ne vtikaj se več, če ne nas ne bo več na obisk.
Pa še vedno goni svoje...user posted image user posted image user posted image

Sej da me ne boste narobe razumeli, le skihat sem se hotla, dosegla tko ne bo ničesar.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2006 14:14:19   
Anonimen
o majn got..... še ena taka user posted image  
meni je tašča kar po telefonu diagnosticirala, da imam verjetno preveč mastno mleko (ko sem še dojila), ker ne jem korenčka user posted image user posted image user posted image  in ker ne dodajam tamali soka, vode, čaja (6 mesecev je bila samo in izključno dojena...)
in seveda bi ona hranla našo malo vsakiš, ko smo na obisku.....goveja juhica je itak zakon (ker so njeni otroci blablablabla, pa so čisto normalni....).

poskusi preslišat! jaz pač ne grem vsak vikend tja na obisk, tam pa poskusim preslišat vsaj dva od treh stavkov.....dopovedat se pa itak ne da nič.....bo pa to dooooolga "borba", kaj nas še čaka raje ne razmišljam.
Taščina sestrična je pa čisto mimo! Mislim....kaj takega....pa medicinsko osebje. verjetno je malce starejša?
Je pa tvoj vsaj zaropotal, mojega težko v kaj takega prepričam; reče samo, taki pač so naši.....

večkrat pač ponovi svoje, boš pa (tako kot jaz user posted image ) otročka pač lepo sprehajala po svežem zraku.....
mislim nate! Saj bo (nek moj prijatelj mi je rekel, da na "dolge proge bo to verjetno samo blaga bolečina....." upam, da ima prav.....da se bomo drug drugega navadili....iz njegovih ust-v taščina ušesa user posted image  )

Lep pozdrav iz MAribora!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2006 14:14:37   
Seven*
Anonimna. Ves kaj ti predlagam? Posci clanke na internetu in ji malo sprintaj literature.. Da se malo zamisli.. Potem jo pa nazeni perilo prat v lokalni potok.

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2006 14:15:13   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Potem jo pa nazeni perilo prat v lokalni potok.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2006 14:16:22   
Zahi
Mislim da današnje mamice preveč "serjejo" okoli prehrane otrok.. zato pa je tako kot je..

jaz sem jedel vse po vrsti.. ko sem bil star pol leta sem jedel pomaranče.. jabolka.. kar je zdej čisti absurd.. saj lahko otrok še umre user posted image user posted image user posted image

bolan nisem bil niti enkrat.. nisem na NIČ alergičen.. v življenju nisem bil pri zdravniku.. niti na bolniški..

jedel sem pa vso "svinjarijo" ki jo tako blazno skrivate pred otroci.. in ko tak otrok poje svojo prvo jagodo pri sedmih letih mu glava zateče na velikost zrele lubenice in ga dohtarji komaj rešijo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2006 14:21:21   
Anonimen
Zahi med jabolkom pri šestih mesecih in govejo župo pri dveh je pa mal razlike auser posted image

Pa me prou zanima če tud ti hodš peš al pa s kolesom v šiht( kar tvoji starši oz. stari starši večinoma so) al maš lepo ledr pa klimo v avtu?user posted image
Pa perete verjetn tud ne na roke a?
Pa elektriko mate tud v hiši?

Včasih so nas oz. so vas tko hranil zato k so jim mame in tete tako svetovale in niso vedle drugač. Zdej mamo knjige, internet.... in ne rabmo vse verjet kar slišmo auser posted image

Vsak se odloča tako kot sam misli da je prav!

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2006 14:27:46   
Zahi
hočem rečt, da ni nič narobe.. če otrok pač je hrano user posted image ne pa da je futran z raznimi preparati in BIO to.. BIO uno.. bla bla.. vse je v glavah.. zato je pa potem tak otrok pri višji starosti lahko zelo bolan.. ko pride v "real life" in ga vžrejo vse možne alergije..

naj je juho.. zastrupil se ne bo.. če mu pa ne bo všeč.. je pa to drugo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.10.2006 14:29:52   
Anonimen
Ja sej jst sm tud zato da je hrano!
Sam prve štir do šest mesecev je njegova hrana mleko. Mu zadostuje! Ne pa župa.

Še živali jedo najprej mleko a ne šele nato drugo hrano. Zato pa smo sesalci!!!

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
3.10.2006 14:31:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.10.2006 14:36:29   
Zahi
no.. samo da veš o čem govorim user posted image

res se mi zdi da se danes tookk pretirava okoli prehrane otrok.. naj otrok je tisto kar mu paše.. če ste npr. vegetarjanci.. upam, da ne odrekaš mesa otroku.. brez tega se ne bo razvil tako kot se pač mora..

oz. .. če mu meso paše.. da ga tudi je..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.10.2006 14:37:40   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ja sej jst sm tud zato da je hrano!
Sam prve štir do šest mesecev je njegova hrana mleko. Mu zadostuje! Ne pa župa.

Še živali jedo najprej mleko a ne šele nato drugo hrano. Zato pa smo sesalci!!!

točno tako.. naj je mleko dokler ga telo potrebuje.. ko pa potrebuje kos mastne krače z zjelhanim krompirjem, potem naj to telo tudi dobi user posted image otrok bo sam vedel..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.10.2006 14:41:28   
Angellina
user posted image

< Sporočilo je popravil Angellina -- 3.10.2006 14:44:00 >

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.10.2006 14:55:50   
srki
Pa saj niso resni, nouser posted image .

Jaz bi že davno tak ****is dobila, da mi ne bi nikoli več te juhe imenili.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.10.2006 15:01:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

jaz sem jedel vse po vrsti.. ko sem bil star pol leta sem jedel pomaranče.. jabolka.. kar je zdej čisti absurd.. saj lahko otrok še umre user posted image user posted image user posted image

bolan nisem bil niti enkrat.. nisem na NIČ alergičen.. v življenju nisem bil pri zdravniku.. niti na bolniški..

jedel sem pa vso "svinjarijo" ki jo tako blazno skrivate pred otroci.. in ko tak otrok poje svojo prvo jagodo pri sedmih letih mu glava zateče na velikost zrele lubenice in ga dohtarji komaj rešijo..

Emmm... ja Zahi saj zato pa imaš ušesa pri vrhu glave in če ne bi bil zelen, bi te lahko zamenjala za medveda! user posted image user posted image user posted image  Po mojem si preveč pomaranč pojedel, aaaa?

Anonimna1

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
3.10.2006 15:06:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2006 15:09:33   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Emmm... ja Zahi saj zato pa imaš ušesa pri vrhu glave in če ne bi bil zelen, bi te lahko zamenjala za medveda! user posted image user posted image user posted image  Po mojem si preveč pomaranč pojedel, aaaa?

amm.. ne štekam lih.. ampak OK user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.10.2006 15:35:06   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Anonimna. Ves kaj ti predlagam? Posci clanke na internetu in ji malo sprintaj literature.. Da se malo zamisli.. Potem jo pa nazeni perilo prat v lokalni potok.

Seven dej ti men kake linke da jst to mojmu sprintam, ker je glih tak, ravno včeraj ko sem koooončno mu dala rižolino za probat mi je rekel ko sem mešala adaptiran mlek: Ja kaj pa delaš?, Ja mlek ne. ,Zakaj pa to, dej mu unga kravjega? Pa rečem ne ker lahko dobi kako alergijo. IN moj preljubi: Ja vežde, pa zavije z očmi. user posted image

Pa mami mi nonstop pametuje da naj mu dam že zajest sej je že skoraj 5 mescev, star pa da naj pogledam sestrično (23 let, doma iz kmetije) da je tamal že pri 6 mescih VSEEEEE jedel.

Mah to pametovanje, tud jaz bom znorela ja, se kr bojim rečt da še dojim, ker potem je nonstop teženje z ene al druge strani, le tašča mi da miruser posted image . Ona pa je res zlata in se ne vmešava.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.10.2006 15:38:05   
Seven*
Puncica. Dobis zvecer. Trenutno ne utegnem. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.10.2006 15:38:16   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

včeraj ko sem koooončno mu dala rižolino za probat mi je rekel ko sem mešala adaptiran mlek: Ja kaj pa delaš?, Ja mlek ne. ,Zakaj pa to, dej mu unga kravjega? Pa rečem ne ker lahko dobi kako alergijo. IN moj preljubi: Ja vežde, pa zavije z očmi. user posted image

tudi jaz bi zavil z očmi.. pa mu dal pravo mleko.. ker ravno zato BO dobil alergijo.. ne spravljajte otrok v vakumske vrečke ljudje..

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.10.2006 15:42:18   
Seven*
Zahi, ne bodi burek in si preberi kaj. Ce bos po tem, ko bos prebral rekel da bos delal drugace, ti bom rekla: Ok, si se pac tako odlocil.

Lahko mi za zacetek poves, kaj je koristnega v goveji juhi? Sploh za taksno majhno bitjece. Vitamini? user posted image user posted image Oz. gremo v obratni smeri. Kaj ima goveja juha, kar materino mleko nima??

Gospa sem.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.10.2006 15:45:54   
Erdbeere
No tkole glede kravjega mleka, ravno zadnjič sva govorili s kolegico in pravi, da ena druga znanka tamalo hrani izključno s kravjim mlekom, ker svojega nima, adaptiranega ji pa ne da je pa doma sicer na kmetiji vendar ne bogu za hrbtom. Aja tamala je pa stara še ne 2 meseca. Pa tej kolegici skoraj nisem verjela nakar mi pa mami ravno tako pove, da pač ta punca svojo princesko s kravjim mlekom hrani user posted image Naš je pa drugače že zadnjič dobil eno zličko banane pa se je tko paču, da sva raj odnehala, sam ga je bilo pa zanimivo opazovati......govejo juhico pa dobi enkrat mal za probat v bližnji prihodnosti, čeprov glede na to da je samo dojen, mislim, da ne bom nič kaj preveč ga hitela hranit z drugo hrano, mal pa vseeno lahko sproba user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.10.2006 15:54:10   
viv_
Ma joj no, spet eno in isto... dva tabora... na eni strani zagovorniki dojenja do kadar gre in na drugi strani ostali.

Nobena skrajanost ni dobra! Definitivno!

Kar se tiče nasvetov tašč, mam, tet, kolegic... pa če te nervira gre pri enem ušesu noter in pri drugem ven. A ni škoda živcev za to? Pa kaj hudiča potem rinete na obisk k taščam če vas nervirajo? Naj desc pobere otroka pa se gre pofočkat - volk sit, koza cela. Tašča bo lahko u miru poklepetala s svojim sinkom brez prisotnosti snahe, videli bodo vnučka, ti si pa eno uro frej, pa greš s prijateljico na kofe... user posted image  ali pa samo ležiš doma.

Kar se tiče uvajanja hrane - doktrina na tem področju se je močno spremenila v zadnjih desetletjih. Mi smo pač generacija, ki je (po navodilu pediatrov in takratnih strokovnih člankov) pri treh tednih dobivala po žličkah sadni sok in tako dalje. In to je vsem tem tetam, mamam, taščam... ostalo v spominu. In pač še naprej to trosijo... Vsak je v svojem obdobju počel kar je mislil da je najbolje za otroka in kar je bilo takrat v splošni praksi. Danes je pač drugače in se propagira dojenje. Kjer pa tudi mislim, da je dobro postavit neko mero. Na eni točki je materino mleko zagotovo premalo! Saj, potem pa lahko samo dojimo, dokler gre, potem smo pa naprej na mlečnih formulah pa je... Ostalega ne rabimo, a kako? Kot sem že rekla, povsod je potrebna mera!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?