ronja
|
Ojla, punce! Verjetno me boste kregale, da se nisva bolj pripravila, ampak midva sva včeraj zelo na hitro kar kupila voziček PP Pramette, svetlo modri, ki je bil na akciji, hehe. Bilo je zelo spontano, tako zelo spontano, da ga je fant vlekel do svojih staršev na biciklu, kateremu se je kilometer prej strgala ketna Na srečo živita blizu, hehe. Je še katera takole peljala voziček, hehe? Sva bila pa pridna in počakala na zeleno na semaforju Torej, kako je bilo: fant je mel par opravkov in sva se zmenila, da se kar v mestu dobiva po službi in greva skup pogledat mal kake vozičke v Namo (haha, naivka Ronja je mislila, da jih bo tam dobila... no, jih nimajo, da ne bo še katera iskala;), sva pa videla en kup igračk in kar precej cotk, samo skoraj nič za novorojenčke). Potem pa sva šla v Šiško na Celovško pogledat ta PP pramette, ki je meni že od nekdaj (beri od kar vem za kak voziček, to je kake 14 dni, hehe) simpatičen... Ker je bilo ravno na poti do njegovih staršev, s katerimi smo šli na večerjo k moji mami. No, skratka, prideva v trgovino, gospa nama razloži zadeve, naju je seveda očaral tisti "marela sistem" zlaganja, ker nimava ravno velikega avta in ker tudi sicer nimava ravno veliko prostora - kjerkoli, hehe Bil je zadnji kos in nama je bil všeč in sva ga zelo impulzivno kar vzela... Mi ni žal, ker do zdaj mi še za nobeno stvar, ki sem jo tako kupila, ni bilo. Torej, zakaj sva se odločila zanj: + ker se na malo zloži + ker nima košare, ki je res nimava kam dat v stanovanju... Posteljo bo itak prej ali slej rabila, tako da tu nimam kaj, torej najboljše, da jo ma že od začetka, še košare pa res potem ne bi mela kam postavit... Da ne govorim, da so stopnice v našem bloku ozke in strme, košara pa težka in štorasta. Sem se odločila, da Ronja ne bo komplicirala glede tega, če jo bom vsakič zbudila, ker jo bom pač vzela iz vozička in nesla gor, hehe + ker se da polešt v vodoraven položaj in ga imaš lahko od začetka do konca + ker je štirikolesnik, ki so mi bolj simpatični, toliko fizike še vem, da karkoli mi kdo reče, so 4 kolesa bolj stabilna kot 3 - in vem, da bom to rabila... Nisem ravno "počasen previden in nevihrav" človek, ampak se mi vedno mudi, kot ste verjetno že opazile + ker se sprednji koleščki obračajo in lepo sedi na ovinku - pomembno za rolerje, hehe + roči se dajo podaljšat, kar je fajn za mojega velikega očka, hehe Ma seveda tudi par lastnosti, ampak niso prevladale: - sicer nima velikih gum za napumpat, ki so fajn za po kockah, kjer jo bom dosti vozila, ker pač živiva na srečo blizu centra, ampak kot sem rekla, sem se odločila, da najin otrok ne bo kompliciral glede tega in ji bo tresenje všeč, hehe - ročaj se ne da obračat, tako da je ne moreš vozit v obe smeri, če piha, ampak tistim, ki se obrača, se pa ne zložijo na malo - spodnja mreža baje prenese samo 2,5 kg, kar je seveda premalo zame, hehe, ki vedno tovoriva svašta iz tržnice, da o knjigarnah ne govorim... Ampak se da vrečke komot obesit na roče, tak da ni nek problem... NO, zdaj je na vrsti naslednji projekt: lupinica oz. avtosedež za novorojenčka, potem pa vse ostalo (cote, stekleničke, igračke ipd...) Evo, danes sva si torej vzela čas in šla lepo počasi čez Baby center, sva bila oba prvič tam in sva samo zijala, hehe. Za pol stvari sva morala gledat, zakaj se jih uporablja NO, in seveda imam eno vprašanje: zakaj se večina otroških oblačilc (pajackov, ipd) zapenja NA HRBTU??? Da si jih malček ne more odpet sam ali da ga ne moti - ampak saj tam ga kvečjemu bolj žuli, če leži na hrbtu,... Sem že tam vprašala eno prodajalko, pa ni vedela, ker je bila na oddelku za (sem si končno kupila nosečniške hlače, glede na to, da bom jutri že v 6. mesecu, je skrajni čas, hehe, ker predvidevam, da še kake 14 dni max. se bom lahko švercala v svojih starih kavbojkah, potem pa res ne več...) Ok, torej šla sva tudi pogledat tele lupinice in v bistvu so 3 na izbiro, za naju prideta v poštev dve - ena je baje bolj varna od Maxi Cosija, druga pa je PP in paše na voziček. Zdaj mi pa povejte, kaj to pomeni, da je bolj varna, ker prodajalka ni znala ravno najbolj razložit in koliko ti to res pomaga, da jo daš na voziček (avta sicer zdaj ne uporabljava veliko), ampak prodajalka je rekla,d a to kar uporabljajo. Predvsem pa me zanima: ali se katera od teh dveh lupinic (MaxiCosi ali PP) da zataknit na nakupovalni voziček? Ker to se mi pa zdi fajn, da če ti mulo v avtu zaspi, da ga ne budiš, ko greš v šoping... Sicer če bo po starših, bo Ronja itak bolj malo spala, ko pa bo, ji bo vseeno, kaj z njo počneš... (Recimo jaz sem fantu sešila celo bundo medtem, ko je on spal dobre pol metra od mene - trajalo je pa kar kakih 14 dni, da sem jo končala in vsako noč rezala in šivala s strojem čisto zraven njega, pa še vedel ni, da me ni več v postelji ) Midva zaspiva kjerkoli in kakorkoli in kadarkoli, ker sva itak kronično neprespana, hehe No, vam dam mir, ma v tem postu je vsaj nekaj info, morate priznat!
|