ronja
|
Aja, sem dolžna še pojasnilo, kako sem sploh prišla tja, ne? No, z biciklom . Ne, resno: (no, saj sem res šla z biciklom, ampak to verjetno ni tak važno) Namreč, ko je zdravnica dobila izvide, ki so bili spet slabši, me je poslala na ambulanto za patološko nosečnost (madona se to grdo sliši), da naj grem takoj in se nič ne naročam, me morajo vzet isti dan... Sem poklicala , da mi je pripeljal kolo in vzel (sem misilila, da bom šla samo na pregled pa domu, sem jo vzela sabo, da gre na sprehod, pa da ni sama doma), pol jo je mel pa on kar v službi sabo, hehe Ne mi pridigat zarad kolesa, tako je blo 100x hitreje pa na bus res ne bi šla po tistem, ko sem zadnjič eno naparfumano gospo skor pobruhala... NO, pridem tja, mi rečejo, da jaz sploh še ne spadam tja, ker sem tako malo noseča, pa da bi morala na urgenco itd... Že vidim, kaj bi mi na urgenci rekli - kaj delate tle po 1 mesecu pa pol... No, potem so me šibali iz ene sprejemne v drugo, na koncu so me vzeli in ko me je zdravnica pogledala, samo pogledala tko v obraz, ne pregled, je rekla, da bi me vzeli tut če ne bi mela napotnice, ker sem ornk bolana... In da kak jaz vem, če to ni v zvezi z , da je lahko kaj narobe in da tut če ni, da otrok ne more bit zdrav, če jaz nisem zdrava! Da moram bit v bolj panična in ne smem met visoke vročine itd... Skratka, mal me je prestrašla... Potem so mi naredili g. pregled, vzeli bris, nakar mi ona reče, da bom ostala pri njih - sem mislila, da to pomeni, da me bojo oni vodili od tu dalje, dokler se ne pozdravim - pa je mislila - pri njih, na oddelku... Še vedno nisem čist mogla verjet, sem mislila, da se zezajo, dokler mi niso dali v roke copat... Grem gor, na oddelek E za , tam so ble vse zdrave, čakale na porod. Sobe krasne, velike, samo 3 not, sestre ful prijazne! Mi vzamejo še kri in urin, naredijo, kar majo za naredit, potem je vizita nobenemu ni blo všeč, kar je blo pri meni napisano, sam takrat se itak noben veliko ne ukvarja s tem... Potem pa pozabijo na moj obljubljeni UZ! Grrrrr! Obljubljeno naslednji dan. Naslednji dan mi Pušenjak reče, da ne ve, če bo mel čas, mene je že čist zvijalo, ker so mi v glavi odmevale une besede, "če ti nisi zdrava, tut ne bo..." Preverit pa nisem mogla in sem lahko sam nebogljeno ležala tam... Me je zvilo in sem se očetu kar po tel... Sem zbrala lih najbolj neprimerno osebo, ker vem, da se bo on zato najbolj sekiral, ampak jebi ga, če pa navadno takim lih najbolj zaupaš... POtem mi je šel iskat izvide k moji g., ker nobenega niti ni zanimalo, če sem mogoče RH- (glede na to da je fant RH+, jaz pa bi lahko bila karkoli, ker sta mami+, oče -, bi lahko bilo sranje) No, sem RH+, tako da to ni razlog. Za toxo sem si rekla, da itak ni to to, če sem čist švoh, ker tokse sploh ne porajta, jaz pa tole zelo čutim, da neki ni prav... No izvid od toxe je en poz., en neg. Potem pa je sledilo vse, kar že veste, končno si je g. vzel čas še za moj UZ in potem sem lahko šla domov - in zdaj sem tu - in se mi zdi, da na popolnoma isti točki kot pred 1 mesecem, samo da zdaj vem, da ne bo v par dnevih fertig, ampak da se lahko vleče, lih kolikor časa se če... Zdaj sem namreč tako švoh, da čutim, da tudi če bi šlo takoj samo še na boljše, bi rabila vsaj še 1 teden, da se sestavim v normalno stanje... moje zaloge se namreč hitro krčijo - vse - mišične, maščobne, vitaminske... Vsaj počutim se tako (pa tehtnica tudi tako kaže in pepelnato bela barva daje nekaj takega slutit...) Pogrešam službo, pogrešam sodelavce, pogrešam svoje žužke, pogrešam življenje izven teh trapastih sobic! Sorry za ta izpad, ampak res mam poln kufer tega, da se mi dogaja samo bruhanje in bolezen... Ma katera kako idejo, kaj naj zdaj naredim? V načtru imam: - ko mi pošljejo izvide, grem do spl. zdr., da ji povem, mogoče me bo dala spet na urin, pa mogoče bo boljše - v tor. mam NS in bom Strahovo vse povprašala, kako lahko kaj vpliva, pa če lahko KARKOLI naredim, da bi bilo z vse ok... - klicala bom g. in sestro vprašala, če naj pridem kaj prej ali velja datum 21.12., ne glede na tele težave... Kaj mislite ve? Aja, ker toliko časa jemljem antibiotike, so mi dali kremo Canesten, niso mi pa povedali, koliko časa jo še moram mazat, tudi za antibiotike mi niso natančno povedali, koliko dni še... Zdaj vse vem . Upam, da bo spl. vedela...
|