|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
8.11.2006 9:18:21   
Xandra1
Žal mi je Ketrin!
Vse dobro ti želim v bodoče in ti zares iz vsega srca želim, da boš kmalu zopet ugledala user posted image user posted image , kasneje pa tudi pestvala in postala mamica!

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 476
8.11.2006 9:49:24   
Palčica*
Samo toliko,da Te ujamem mogoče še Ketrin- sem Ti poslala sporočilo na privat.
Srečke nosečke mi pa se beremo nekoliko kasneje. moram k zdravniku,da mi zaključi ali podaljša bolniško.

lp,

Palčica

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 477
8.11.2006 10:22:37   
ronja
JOJ, punce, ta slabost naj gre v pipino koleno! Danes sem spet doma ostala - pri tem, da še nikoli v življenju nisem vzela bolniške!!! Pa sem že bila kaj bolana prej, ampak tole je pa za znoret! No, tolaži me to, da je tako malo manjša možnost ss, pravijo.

Xandra, hvala za sočustvovanje in za zelo dobrodošlo info, da je lahko pri naslednjih nosečnostih drugače - ker odkrito povedano si ne predstavljam, da bi zdaj mela ene dva tri male pamže, ki bi ves čas nekaj hoteli od mene, meni bi bilo pa tako slabo kot mi je zdaj... Upam, da bo pri meni isto - vsekakor je boljše, da mi je slabo prvič in ne kasneje kot obratno... Sem ravno včeraj fantu rekla, kako bom jaz to folgala, ko jih bova imela več??? Ti pa veliko pij! Da ne boš dehidrirala od driske!

Liona, jaz sem včeraj jedla samo sadje (2 hruški, 1 jabolko, 1 mandarino in jabolčno čežano in ene pet suhih fig) in zvečer čokoladne bonbone (Ferrero Roche, 4 sem pojedla, potm sem morala pa nehat...).

Se sprašujem, ali je boljše, da jem samo sadje ali da jem sadje in čokolado? Nasveti prosim? Ker vse ostalo zbruham, ni da ne bi marala, jogurte sem vedno oboževala, ampak zdaj sem pa naredila en šluk in skoraj bruhala na mestu! Kaj predlagate? Nisem ne vem kako suha, mam 55 kg, ampak zadnje dni mi NIČ ne paše jest in kadar potem kaj pojem, probam čim več vase zbasat, ne vem, koliko časa to traja niti, kdaj je lahko to narobe za otroka...??? Katera ve?

Hehe, liona, prav imaš, seveda bo razbojniška hči, če bo punčkauser posted image !user posted image Ampak ne boš verjela, katero ime imava pa v najožjem izboru za fantkauser posted image ! Točno, Svit!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 478
8.11.2006 10:35:59   
ronja
Kati, jaz zdaj sploh ne morem kuhat! Pa tako rada kuham sicer! Ampak zdaj pa samo da v kuhno stopim, se mi že obrne, kaj šele, da odprem hladilnik! Da ne govorim o tem, kako različne poglede imava s fantom na vonj hrenovk kar na enkrat... Na srečo sem očitno imela neko intuicijo in sem prejšnji teden, predno mi je postalo negravžno in neznosno slabo, napekla in nakuhala precej zadev, tako da zdaj lubiju ni treba lih lakote trpet.
Očitno sem res mela neko slutnjo, saj sem mu pred tem kupila aparat za hot dog in napekla 3 kile štručk za hotdog, nakupla en kup hrenavk, klobasic, sira, skratka svašta, skuhala ajdove štruklje in jih dala zmrznit, pa omakco za špagete, pa še kaj... Hvala bogu zdaj za te zlate rezerve! Mi je blo tak hecno, ko je lubi včeraj reku, da ga tok razvajam, jaz pa sem ležala v postelji in razmišljala, a bi bruhala al ne bi... Ampak on je jedu to od prej in se mu je zdelo, da ga crkljam, heheuser posted image

DORI, držim pesti zate, ne se dat, čeprav je prav, da se pripraviš na vse. Glede na to, kaj si napisala, kako veliko je bitjece in si torej verjetno zanosila precej kasneje, se ti je mogoče zgodilo isto kot meni marca - ker sva s fantom takrat večino prejšnjega meseca še bila zaščitena, je do oploditve verjetno prišlo zelo pozno - jajčece je bilo še pripravljeno sprejet semenčece, medtem ko pa je bila maternica verjetno že čez tisto točko, ko se zarodek lahko ugnezdi not. Ker ko se enkrat začne ta proces luščenja, čeprav se še ne odlušči, takrat ne gre več nazaj. No, tako približno mi je razložila g. Ampak res, je če mu/ji rata, je pa najnaj pikica na svetu! Ne obupat, jaz sem živ dokaz, moja mami je imela še eno krvavitev vmes pri meni, pa mi nič ni, malo prezgodaj rojena, sicer pa ok.

Teika, krči naj bi bili normalni, dokler se ne stopnjujejo in dokler res konkretno ne bolijo. Jaz sem jih imela pri prejšnji user posted image , ki se je končala s ss, zdaj jih pa nimam, kar te verjetno ni potolažilo. Ampak imele so jih tudi druge, ki so donosile otročke. Če ne krvaviš, te bojo na urgenci verjetno poslali domov, pa tudi sicer mislim, da ni razloga za strah, dokler ne začneš krvavet. Sicer so si skoraj vsi g. enotni v tem, da ss ne moreš preprečit, niti s počitkom, niti z obiskom pri g. Vsega pač ne vejo in to je najboljše tako vzet, se ne sekirat, pa če bo, bo, če ne, bosta pa še enega načrtovano naredila. Saj to tudi ni tako slabo, da lahko rečeš frocu, da si vedu, kaj delašuser posted image
Ketrin, žal mi je! Mogoče se pa spet najdemo, ko bomo drugič nosečeuser posted image Stisni se k lubiju, to je edino, kar vem, da pomaga... Pa ne se dat! Narava je to reprodukcijo mal zakomplicirala, po moje zato, da se odkupimo za prvi del, ki je tako luštenuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 479
8.11.2006 11:04:22   
DORI
Sem govorila z G. po telefonu in mu povedala situacijo. Rekel je, da bova vseeno počakala do petka, ko naj bi prišla itak na pregled. Rekel je, da. če je to začetek splava, potem je boljše, da se samo sčisti, če ne, bo potem potrebna abrazija.
Bom pač morala počakat in potrpet do petka. Nekako sem se že sprijaznila z dejstvom, da ne bo nič, če ne, bom pač zelo, zelo presenečena in srečna.
Ne morem pozabit besede dr. Pušenjaka, ki pravi, da je pretirano zadrževanje ploda pri življenju do 22. tedna zelo slaba popotnica za življenje tega otroka.
Čuvajte se in  KETRIN, zelo mi je žal zate, da se je tako končalo.

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 480
8.11.2006 12:04:47   
Palčica*
Tako,danes še malo več časa za Vas,jutri bom spet mal delovna. Ja,zaključena bolniška.
Dori mal z zamudo sem prebrala kaj se Ti dogaja. Upam,res upam da se bo izteklo dobro.

Kot ti je že povedala Ronja pred mano Teika naj bi bili krči nekaj normalnega. Ronja ima sicer slabo izkušnjo z njimi,mogoče Te lahko pomirim z svojo. Kljub temu,da sem že tolikokrat poprej dobesedno upala da mi bo perilo zamujalo,da bi lahko naredila test,mi ko sem res zanosila na misel ni prišlo,da je to to. Imela sem namreč točno takšne krče kot pred menstruacijo in ti krči so se vlekli vsaj 1 mesec.Včasih me je tako zabolelo,da sem se res ustrašila. Res je tudi,da sem  v prvih tednih nosečnosti zagledala rjavkast izcedek in se šla pregledat na urgenco. tam mi je ginekolog razložil,da krči sami niso nevarni,dokler jih ne spremlja izcedek. Dobila sem tablete proti krčem in še tablete Dabroston in odšla domov. Izcedek je izginil v naslednjem dnevu,krče pa sem kot sem rekla imela še ves mesec. Sedaj so krči izginili in se ukvarjam s to pre***** slabostjo.
Ronja če Ti je tako hudo zaprosi za bolniško (tudi jaz sem jo vzela prvič v življenju),nima smisla da se matraš. Ne vem sicer kaj počneš,a če Te ob živce spravlja že okolje v katerem delaš (cigaretni dim,raznovrstne vonjave in podobno), potem je bolje da malo izprežeš. Verjemi...tudi doma ni enostavno biti sam s sabo.Kar se tiče stavri,ki pomagajo nisem več pametna-prvotno navdušenje nad ingverjevim in melisinim čajem je splahnelo takoj,ko sem ugotovila,da ne pomagata več.Zadnje čase ubogam nasvet ginekologinje in prvi obrok (kosmiče ali kaj lahkega) pojem leže. Koliko pomaga? Toliko,da utišam psiho.user posted image
Kar se kuhanja tiče Te razumem še bolj. Tudi sama imam s tem grozne težave. Žal mi je,da si nisem naredila zaloge,pravzares.
Ej,da ne pozabim...Ti pa moram povedat tole o hrani in otroku. Tudi mene je skrbelo kot noro,kakšno škodo delam otroku nehote,ker vse kar pojem zbruham,nazadnje pa jedla skoraj nisem,ker RES nisem mogla.
Na prvem pregledu sem to omenila ginekologinji in rekla mi je naj bom brez skrbi. Pokazala mi je plod na levi strani,na desni pa majhen mehurček. Razložila mi je,da je to njegova hrana v prvih tednih in da bo nekje v tretjem mesecu ta mehurček počil. Da je normalno,da nekatere ženske vse kar pojejo zbruhajo,da pa to še ne pomeni,da otroček hira. Razen seveda v primerih ki gredo res v skrajnost in je potrebna hospitalizacija.
Na koncu mi je rekla,da bova po vsej verjetnosti imeli težave z prekoračitvijo dovoljene teže kasneje in da naj se ne obremenjujem zaradi tega kar se dogaja sedaj.
Toliko,da Te ne bo skrbelo. Vse bova nadoknadili,boš videla.

Vsem,ki ste se potrudile in poslale naslove za koledarčke za izračun tednov in dni v nosečnosti hvala. Sem probala sama najprej,pa mi ni in ni šlo v glavo,sem pa pozabila vprašat Luso če se je mogoče zmotila pri izračunu.

ŽogiMarogi sporoči kakšen se Ti bo zdel dr.Pušenjak.Tudi zanj sem slišala veliko lepega.

Aha pa še to Vas moram vprašat. Vam kaj nagajajo hormoni?Mislim tko,če opazite kakšne nenavadne stvari na sebi?
Z mano se nekaj dogaja...Izpadajo mi namreč lasje.Pa ne tko,da ko se počešem s krtačo,da bi jih ostalo ful na krtači. Imam dolge lase in vem koliko približno je normalno. Gre za lase na čelu- izpadajo mu v obliki kroga ! Sedaj se že kar fajn vidi user posted image . Sem danes vprašala splošno zdravnico, pa je rekla da kaj takega v nosečnosti prvič vidi,da bi morala vprašat ginekologinjo.
Hmm. Pa da ne bom do konc meseca že brez las  user posted image . Sem nekje prebrala,da so zobje na udaru,verjetno pa sedaj moje telo doživlja tako revolucijo,da se tudi temu pojavu z lasmi ne smem čuditi.

V glavnem- tole je "na kratko" nekaj od mene !

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 481
8.11.2006 12:10:49   
DORI
PALČICA
Meni so vsakič, ko sem bila noseča, izpadali ful lasje in pravtako nad čelom, kot tebi. Tako, da imam zdaj tam dosti redkejše, kot drugje.Mislim, da ni to tako redek pojav pri nosečnicah.

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 482
8.11.2006 12:19:10   
Palčica*
Dori hvala,zdaj si me pa mal pomirila. Dokler je povezano z nosečnostjo je o.k. Da se le kaj drugega ne dogaja.
Hvala še enkrat.
Dobro opravi v petek! user posted image

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 483
8.11.2006 13:10:05   
melaverde
Dan!

DORI, držim pesti da bo v petek vse dobro! Drugače pa ne obupaj ampak misli le na pozitivno !!!

Ketrin, zelo mi je žal in držim pesti da bi tudi ti kmalu spet zagledala user posted image user posted image !!! Drži se...

Ronja, potrpi še malo...boš vidla da bo kmalu mimo. En dan se boš enostavno zbudila in bo konec vsega. jaz nisem niti opazila da mi ne dela več slabo, le mož si je oddahnil...sem manj sitna user posted image

Palčica, tudi jaz se bojim da bom postala plešasta...še najbolj zato ker mi pravijo kolegice da so ravno v nosečnosti dobile lepe, bujne in zdrave lase ?!

Punce, lepo se imejte...pa čim več lepega

Ciaoo

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 484
8.11.2006 13:35:17   
janapan
komaj čakam pregled v petek...drugače sem bp....no danes imam čuden občutek v želodcu...zanimivo, po mojem je samo psiha, ko sem bila v NY in nisem razmišljala o slabostih mi ni bilo prav nič slabo....po pregledu pa bom povedala tudi v službi...me je strah ; ))

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 485
8.11.2006 17:59:21   
ŠpelaP
Pozdrav!
Jaz se pa danes prvič v tej nosečnosti počutim totalno utrujena. Pa ne vem, a je vreme ali kaj je.
No, pa tudi hudo mi je bilo včeraj, vendar bolj v črevah kot v želodcu. Me ni sililo na bruhanje temveč na kakanje. Sem več kot pol ure sedela na Wc-ju. In to samo zaradi presnete prešane slanine, ki se mi je tako zaluštala. Danes pa še pomisliti ne smem nanjo.
Konec novembra bi morala iti s svojimi učenci v šolo v naravi za 5 dni. Pa se do danes nisem upala reči ravnateljici, da ne bi šla zaradi mojega stanja. No, pa sem se le upogumila, čeprav so mi sodelavke že skoz govorile, da naj gre kdo drug, in sem stopila do ravnateljice. Pa sploh ni komplicirala. Se mi zdi celo, da je že tako ona v tej smeri razmišljala in se je že pogovarjala s tisto, ki bo zdaj šla namesto mene. Ma, sem jaz trola, sem se tako dolgo žrla zaradi tega, namesto, da bi takoj stopila do šefice, čeprav vem, da je razumna ženska. Ene druge pa za vsako figo letajo k njej, jaz pa še takrat pomišljam, ko je kaj pomembnega.
Zdaj pa grem nekaj jest. Bom hladilnik odprla, in tisto hrano, ob kateri se mi bo najmanj obrnilo, bom potem jedla - morda. Nekam nimam apetita. Pe sreča, da imam zaloge kg še od prej. Sem že malo shujšala, čeprav do zdaj nisem bruhala, samo pretiranega apetita pa tudi nimam. Še za kuhati mi ni. Še sreča, da dragi ful rad kuha.

DORI, upam, da se bo izšlo, tako kot se mora - zate in za pikico.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 486
8.11.2006 19:30:12   
Anonimen
hvala za vaše odgovore in vzpodbudne besede. nažalost moram povedat, da že imam dans ves dan bolj rjavkast izcedek...in me je že res postalo strah, zato sem poklicala kar k drugi ginekologinji in prosila za čimprejšnji pregled...hvalabogu ima jutr zjutraj prost termin in bom lahko šla na pregled...upam, da bo vse vredu..

zdaj se bom pa raje kr preselila k julijkam 2007, vsem vam vse lepe želje in da se vam bo lepo izšlo...vam držim pesti in vas pridem še kaj obiskat

hvala vam

dijo

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 487
8.11.2006 22:31:21   
Jacqueline
user posted image   01. Andy29, 27 let, 1user posted image
user posted image   01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image
user posted image    01. Drnula, 29 let, 1user posted image , Postojna

user posted image    01. sreckanosecka, Ljubljana/Postojna, user posted image Črt 27.09.2005
user posted image   01. Luna
user posted image   02. ~Nina~
user posted image   02. nogica,
25 let, 1user posted image
user posted image   03. kati81, 25 let, 1user posted image , Postojna
user posted image    04. nosečka, 26 let, 2user posted image
user posted image   05. dorina, 26 let, 1user posted image  
user posted image   05. NR,
28 let , 3user posted image , user posted image  Mark ali  user posted image  Maša, Maribor, user posted image  Maruša 24.12.2005 
user posted image   05. Tina26, 28 let
user posted image   06. palčica, 30 let 1 user posted image

user posted image    06. Valentina76, 2user posted image , Maribor, user posted image  Jošt 20.02.2006
user posted image   08. ŠpelaP, 31 let, 2 user posted image , Slovenj Gradec, user posted image  Tim 26.11.2003
user posted image   09. N & B 
user posted image   10. janapan
user posted image   10. ŽogiMarogi,
29 let
user posted image   10. Lusa, 27 let, 3user posted image , Murska Sobota, user posted image  Luša 01.06.2003, user posted image  Ajša 29.07.2005 
user posted image   12. Jasy, 24 let 
user posted image   12. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna

user posted image  
12. Melaverde, 26 let
user posted image   13. daria78
user posted image   14. Pika79,
27 let
user posted image   16. babajči
user posted image   16. ANDREJA75,
3user posted image , Ljubljana-CR, user posted image  1995, user posted image  1998
user posted image   16. *Ana*, 23 let, 2user posted image

user posted image   17. bombetka,
26 let
user posted image   18. Tracy, 26 let
user posted image    18. aktem, 35 let
user posted image    18. irenaL, 34 let
user posted image   20. XSANDRA 1, 31 let, 3user posted image , Ljubljana, user posted image  Grega 11.04.1995, user posted image  Gašper 20.09.2000  
user posted image   21. Nina
user posted image   22. Liona,
29 let, 2user posted image , user posted image  Svit ali user posted image , Kranj 
user posted image    24. DORI, 42 let, 4user posted image , user posted image  Ana ali user posted image , Izola, user posted image  Sebastian 01.02.1986, user posted image  Monika 23.07.1991, user posted image  Luka 24.04.2004

user posted image   24. Ronja, 28 let, 1user posted image , user posted image  Ronja ali user posted image , Ljubljana 
user posted image    . Žabica26, 1user posted image    

Lusa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

DORI držim pesti!!! user posted image

Ketrin user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 488
8.11.2006 22:50:31   
Jacqueline
Danes sva se z user posted image  postavila po robu njegovi teti, ki meni da bi morala splaviti otroka.user posted image Trdi, da ne bova imela nobenega življenja ob bolnem otroku, da tvegava službo, ...

...groza...

Sem ji jasno povedala, da je to NAJIN otrok, ki ga imava rada in si ga srčno želiva in se bova BORILA do zadnjega zanj. Ljubezen do otroka je brezpogojna, če pa bo imel prirojeno srčno napako ga bova imela enako rada, mu omogočila najboljšo zdravniško oskrbo,... Kako ljudje ne razumejo tega!!!

Danes sva začela pisati tudi dnevnik za user posted image  !!! Nalepila sem najino slikico, slikico testa, ter user posted image  prvo UZ slikico!!! Vsak pa je opisal te prve tedne, ki so bili nabiti s čustvi!!!

Zdaj sem na trnih zaradi izvidov, če je tkivo, ki so ga odstranili rakasto ali ne!!! G je rekla, da močno dvomi v to, ampak ne hvali dneva pred nočjo!!!

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 489
9.11.2006 8:56:01   
Kati81
Dobro jutro punce.

Jacquelin držim pesti da bo vse ok z izvidi. Jaz mislim, da bo.

Nič se preveč ne sekiraj zaradi srčka, saj nekatere srčne napake že takoj po rojstvu lahko zelo uspešno odpravijo in sploh ni nobenih posledic. Sicer pa še vedno mislim, da bo s  tvojimuser posted image  vse ok.

Pa lep dan

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 490
9.11.2006 9:05:01   
zrak
Jacqelin upam da bo s tvojim sončkom vse vredu... in sem zelo vesela zate da si tako pozitivna osebnost in da se ne pustiš..

Naj omenim včeraj sem imela pregled in konćno ugledala mojega sončka...neverjeten občutek.. vse je vredu, dobila sem slikico.. sem pa nekje v 8 - 9 tednu, ni mi povedal točno, rekel je ob NS. Tako, da tudi roka nimam še postavljenega.

12.12. imam ponoven preged in NS.

Zdaj pa pomembno vprašanje. Katera od vas jemlje prometirum? rabim pomoč. Jemljem prometrim in sicer vaginalno, bi morala zjutraj in zvečer. Vendar mi je naredilo čudno reakcijo srbečica in peklo me je.. zato sem kar zmanjašla na samo zjutraj. To sem včeraj mojemu ginek. povedala, pa je reku naj kar spijem (ker tablete so vaginalne in oralne) toda v navodilih piše: MED NOSEČNOSTJO ABOSLUTNO JEMATI SAMO VAGINALNO IN NE ORALNO, KER.....
zdaj pa sem v dvomih kaj naj naredim... jaz ga bom kar ponovno poklicala in mu povedala kaj sem prebrala.. Prosim pomagajte mi.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 491
9.11.2006 9:10:33   
zrak
Aja sem pozabila povedati, da naš sonček je velik 2,49 cm od temena glave pa do trtice user posted image user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 492
9.11.2006 9:11:04   
ŽogiMarogi
Dobro zaspano jutro!

Tako sem zapana, saj ta teden tko slabo spim, celo noč sanjarim nič kaj lepe stvari, da pol ne morem zapati, če pa že, spet sanjam, zjutraj pa sem ko cunja. Zvečer me glava boli, oči pečejo, da komaj gledam, na srečo nimam slabosti, saj non stop jem. Oči si spiram kar s kamilico, čeprav mi je okolist rekel da ni dobro, meni  pa samo to pomaga.  

Jacqualine ko sem prebrala glede tvoje tete, me je kar malo šok, da ti tako pove. Bi razumela, če bi ti starša svetovala....No v glavnem, zlo si pogumna da si se tako odločila in držim pesti, da bodo izvidi in s tvojo pikico vse vredu. Poznam pa tudi eno punco, ki je rodila tudi hčerkico z srčno napako, pa so jo takoj po rojstvu z operacijo odpravili. Zdaj pa pridno leta naokoli. Tako da drži se!! user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 493
9.11.2006 9:31:25   
ronja
Dori, čez manj ko 24 ur, boš že vedela! Ne sekiraj se, če je to tvoj 4., potem boš do njega sigurno prišla, če ne zdajle, pa čez mesec ali dva! Bolj je problem pri tistih, ki ne morejo in ne morejo zanosit... Sem videla par takih punc na UZ pregledu v kliničnem, kamor me je poslala g. po ss. Mislim, te punce so pa res boge! Sem se počutila kot največja srečnica!

Teika, palčica ima prav, ne sekiraj se preveč, če je izcedek, pejdi h ginekologu, oz. verjetno si že tam, pa ti želim vse najnaj! Jaz sem tudi preživela eno mamino krvavitev:) Glede krčev je po moje zelo subjektivno, ker eni se nekaj zdi zelo boleče, drugi pa se to zdi še ok... Mogoče je fora v tem. So pa normalni. Mislim, da jih jaz zdaj zato ne opazim toliko, ker mi je non stop slabo in mam krče malo više...user posted image
Palčica, ja sem kar doma ostala. Grem danes k zdravnici (splošni), da mi da bolniško za te tri dni, ko sem bila doma. Ker tole res ni za nikamor, v tor. sem šla v službo, da probam, če lahko, najprej sem lahko samo nepremično sedela, potem sem čisto lepo delala, na koncu pa spet nisem mogla čisto nič, ker sem bala, da bom vse aparature pobruhala... Sicer mam svoje delo rada, vonji so sicer prisotni, niso pa strupeni, tako da pikecu/pikici ne bo nič hudega od tega, pa tudi mi ni treba teda delat vsak dan, ampak kadar pa, takrat je pa veselje na wcju...

Hehe, ja, sem prebrala o krekerjih - sem si mislila, dajmo probat, je šel fant celo samo zato v trgovino. Sem jih zmazala, ker sem bila kar lačna, saj jem zelo zelo malo, ker mi večni časa NIČ ne paše in se mi samo obrača. Rezultat? Na wcju - oz. bolje v njem...

Joj, saj res, hvala palčica, saj smo se učili na faksu, zdaj sem pa čisto pozabla! Itak da ma otroček svojo hrano! No, potem pa grem veselo bruhat dalje, heheuser posted image Sem se malo bala, ker sem brala, da če so mamice podhranjene v prvem trimesečju, se otročku ne razvije center za ustavljanje apetita in majo potem velike probleme kasneje s prekomerno težo... Ampak to verjetno res velja za tiste od 45 kil navzdol... Do tja mam pa še dovolj fore:) Vseeno ne bi rada šla pod 52,8 kg, ker je to ravno ITM 18,5 (sem si vse pridno zračunala, a ne?;) pri mojih 168 cm... Kar je meja za podhranjenost, kao... Sicer sem včasih bila težka tudi tok, pa sem bila čisto ok, ampak vseeno, nisem bila noseča...

palčica in ostale, ali imaš, če ti je na začetku bolj slabo, potem večje probleme s tem, da se ne zrediš preveč??? Meni je včeraj ena rekla, da se je zato zredila manj oz. samo 6 kg, ker ji je bilo na zač. slabo... Sem nekak računala na to možnost... Ne bi se rada preveč zredila (računam nekje 6-8 kg, vsekakor ne bi rada šla čez 10 kg, razen če bi bila dvojčka:)) Koliko imate vi namene? meni je mami rekla, naj ne grem čez 10 kg - sicer še ne ve, da sem noseča, ampak to mi govori že odkar sem bila mala. Pri meni se je zredila 6, pri bratu 8 pri sestri pa 10 ali celo 12 kg (sestra je bila prva, jaz sem v sredi). Pa pravi, da je 10 več kot dovolj oz. preveč:)

Hormoni  mi nagajajo, seveda, silijo me bruhat! Sicer sem pa baje ok, nihče, ki mu nisem povedala, ne opaža nobenih sprememb, tudi dragi pravi, da super prenašam in torej očitno nisem sitnauser posted image - sicer je res, da navadno nisem, kadar sem bolana. Sem si to razdelala v glavi, ko sem bila mala in ves čas bolana - da fizično počutje ne pomeni, da moraš bit pa še tečen iz zoprn:) Mi zdaj prav pride:) S humorjem je vse lažje...user posted image
Sicer pa fant ves čas hvali mojo kožo zadnje čase. Sicer že prej nisem imela nobenih mozoljev, mogoče kakega malega pred začetkom user posted image , sicer pa ne, mam precej močen hormonski ciklus, ki je zelo lepo uravnotežen - BIL, zdaj ga je tole čisto sesulo... Ampak kožo imam pa baje super gladko - no, vsaj nekaj... Čeprav ne vem, če ne bi zamenjala mozoljev za tole bruhanje... Lasje so zaenkrat ok, vedno sem imela goste in zaenkrat se nič ne spreminja (trkam na les).

Špela, 
nisi edina, meni so včeraj zadišali špageti, ki jih je skuhal moj lubi - takoj potem, ko sem zbruhala krekerje. Sem jih pojedla zanalašč bolj malo, da ne bo takoj romalo ven, pa še eno sadno solato zraven, pa mislim, da kaj dosti ni ostalo not...Zdaj se mi kot vse dopoldneve vse obrača ob misli, da bi kaj pojedla... NO, saj če mi ni treba zaradi male/ga, se ne bom silila. Jaz si dop. niti v kuhinjo ne upam it, ker se voha hrano... Moj lubi je sicer navajen, da jaz kuham, on mi pa včasih pomaga, ampak je zelo uvideven, je, kar je, včeraj je pa celo sam skuhal...

Jacquelin, javi, ko dobiš izvide, saj si še mlada, sigurno ni rakasto!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 494
9.11.2006 10:31:49   
Valentina76
Ronja!

Prosim preberi si zadevo na tem linku:

http://www.ringaraja.net/ClanekPodrobno.asp?p_id=2&id=61&kat=9&podkat=

Nič hudega ne mislim ampak mame pa le ne poslušaj preveč. Mam feeling da se ti življenje kar krepko okrog kilogramov vrti a življenje niso le kg. Sama k sreči nimam težav s kg. Sem se pa v prvi nosečnosti zredila za 20!!!!!! kg. Ne boš verjela  ampak sedaj 8 mesecev po porodu mi v drugi materinski piše 2 kg manj začetne teže kot v prvi nosečnosti. Po porodu so mi kg ka puhteli.

Lepo nosečnost in čim manj obiskov na WC-ju!

LP

V

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 495
9.11.2006 11:05:27   
Lusa
Punce kg so pa res najmanj .Da bi se zaradi njih obremenjevala?Ni šans ,so druge stvari v življenju ,ki so 100x hujše.Se poplnoma strinjam z Valentino.Tudi jaz sem se pri prvi zredila 18kg ,ko je bila punčka stara 1leto ni bilo več duha in sluha  o povečani teži,pri drugi sem se pa zredila 14kg in moram priznat ,sem jih pred to tretjo nosečnost še vedno imela 4kg preveč.Pri prvi sem imela ogrooooomno vode ,pri drugi pa skoraj nič in mi je grozno "špeha" udarilouser posted image in ker je bila Ajša tako bolana in jaz tako izčrpana ,se žal nisem imela časa ukvarjat s kakšnim športom ,čeprav sem bila pred Ajšo kar športen tip.Zdaj tretjič se pa tudi ne sekiram koliko se bom zredila.Kajti komaj čakam ,da rodim ZDRAVEGAAA otroka in ,da si spet lahko samo zame vzamem čas ,da grem na aerobiko ,rolanje,smučanje,plavanje.Pogrešam to.

Pa res se ne obremenjevat!

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 496
9.11.2006 11:41:27   
Xandra1
Jaz sem se pri prvi nosečnosti zredila 12 kg (iz 48kg na 60kg), pri drugem pa 20 kg (iz 50kg na 70 kg) user posted image user posted image še ne leto in pol po drugem porodu so mi vsi rekli, da imam postavo najstnice in ni ne duha ne sluha o tem, da bi 2x rodila. Zdaj pa sem imela ob zanositvi 57 kg in me baš boli briga, če jih bom imela 80kg, ko bom šla rodit. user posted image user posted image Najprej zdravje in potem vse ostalo - če mi bo tretjem kaj ostalo kg, bom pravzaprav ponosna na to, saj sem prepričana, da je že čas za mojo elegantno izpopolnjeno postavo (kot pravi moj ženskam, ki niso koščene) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 497
9.11.2006 11:52:46   
ronja
Valentina, do zdaj nisem mela še nikoli problemov s kilogrami, ne v eno, ne v drugo smer, sem mela srečo, že od srednje šole dalje imam enako kil, ne da bi gledala na hrano ali karkoli; pozimi več, poleti manj, ker lahko več plavam in ne rabim izolacije. Rada športam, ampak ne zaradi kil, ampak ker mi je šport všeč... Nikoli še nisem (namensko) hujšala niti se nisem še nikoli (namensko) redila. To je bil normalen ciklus vsako leto, razlika pa ni bila velika (1-2kg), tako da po moje to ne bi smel bit problem.
Edina dieta, ki sem jo kdajkoli delala, je bila za izboljševanje krvi (za železo) in mi jo je predpisala zdravnica. Moram priznat, da si ne predstavljam, da bi prostovoljno delala dieto zaradi kil - meni se je že tista vlekla v nedogled - je pa pomagala, to pa priznamuser posted image

Zdaj se pa samo bojim preveč shujšat, ker sem pač prebrala, da to lahko ni ok za tamalega, pa saj to je logično, a ne? Saj pravim, da po moje še nisem na meji, se pa vseeno bojim it pod 53 kg, ker se mi zdi, da to pa ne bi bilo ok... Bojim se pa zato, ker vse, kar pojem, zbruham, pa že tako mi nič ne paše... In gre vse skup kar hitro dol... Saj vem, da sploh še nisem na čemerkoli kritičnem, pa tudi palčica me je potolažila, da frocek ma itak hrane dosti, ampak če bi preveč shujšala od teh slabosti, bi se pa vseeno bala... Ne vem, če se misli to nadaljevat do 15 tedna in bom shujšala pod 53, me bo strah! Ti ne misliš tako oz. tebe ne bi bilo???

Mami je imela slabe izkušnje pri prvem porodu, ko se je več zredila in verjetno zato pravi, da to ni ok - ne pa zato, ker bi težko shujšala nazaj, shujšala je takoj brez problemov, brez diet ali kakršnegakoli matranja, saj itak dojiš in gre hitro, sploh se ni šlo zato, verjetno smo se narobe razumele... mislim pa, da je imela pred drugima dvema porodoma malo več kil že na začetku, čeprav neke velike razlike tudi ni bilo, po slikah sodeč... Pravi, da takrat zaradi kil ni bila toliko v formi in da to ni v redu.

Da ne bi mogla prit na zdajšnje stanje, me sploh ne skrbi, ker itak mislim dojit in ker imam rada šport. Tudi se ne mislim it kakršnihkoli diet, ker itak nimam ne živcev ne motivacije zato, razen seveda če bi mi jih predpisali zaradi tamale/ga - če bi recimo dobil kakšne alergije.
Ne bi pa rada s čimerkoli ogrožala svojega pikeca/pikice. Niti s premalo niti s preveč teže (včeraj mi je recimo ravno ena znanka razlagala o tem, kako je dobila nosečniški diabetes zaradi prevelike teže...), pa bi se temu pač rada izognila - po moje je to dokaj normalno... Sicer mi bo pa verjetno g. sproti govorila, če bom šla na katerikoli strani čez mejo:) Samo rajši bi že preventivno bila znotraj zdravih okvirov, pa če je to 10 kil, 10, če je pa 14, pa 14user posted image Kaj ti ne misliš tako?

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 498
9.11.2006 12:18:52   
zrak
Ronja, jaz te popolnoma razumem.. jaz se nočem preveč zredit, pa ne zaradi odvečnih kilogramov , ampak zaradi zdarvja... brala sem, da je normalno se zrediti od 8-12 kg. (en več ena manj), kadar pa slišim 20 k, 25 kg, ali celo 30, se mi pa zdi pretirano.. V tem pirmeru bi namesto po kruhu posegla po korenju ali solati, ali sadju.. Ampak to zaradi mojega zdravja, pa mislim da tudi zdravja otroka.. Bistvo je da otrok pridobi vse možne vitamine in vse kar spada zraven.. to pa se ne oceni s kg..

a se katera od vas že maše s kremo? S katero pa?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 499
9.11.2006 12:22:58   
Xandra1
kot sem napisala že o svojih kg ... ko sem rodila drugega sina, pri katerem sem se zredila 20 kg - sem porodnišnico zapustila po treh dneh z 14 kg manj - otrok je bil težek 3970g, če temu prištejem še posteljico in vse tiste litre odtečene vode user posted image user posted image user posted image kg pri nosečnosti so zares relativni in G pravijo, da je vse odvisno od ženske, njene zgradbe in genov obeh staršev - torej tudi 18 kg za nekatere ni nič!

Prisluhnite telesu in pot bo prava! user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?