ronja
|
Dori, čez manj ko 24 ur, boš že vedela! Ne sekiraj se, če je to tvoj 4., potem boš do njega sigurno prišla, če ne zdajle, pa čez mesec ali dva! Bolj je problem pri tistih, ki ne morejo in ne morejo zanosit... Sem videla par takih punc na UZ pregledu v kliničnem, kamor me je poslala g. po ss. Mislim, te punce so pa res boge! Sem se počutila kot največja srečnica! Teika, palčica ima prav, ne sekiraj se preveč, če je izcedek, pejdi h ginekologu, oz. verjetno si že tam, pa ti želim vse najnaj! Jaz sem tudi preživela eno mamino krvavitev:) Glede krčev je po moje zelo subjektivno, ker eni se nekaj zdi zelo boleče, drugi pa se to zdi še ok... Mogoče je fora v tem. So pa normalni. Mislim, da jih jaz zdaj zato ne opazim toliko, ker mi je non stop slabo in mam krče malo više... Palčica, ja sem kar doma ostala. Grem danes k zdravnici (splošni), da mi da bolniško za te tri dni, ko sem bila doma. Ker tole res ni za nikamor, v tor. sem šla v službo, da probam, če lahko, najprej sem lahko samo nepremično sedela, potem sem čisto lepo delala, na koncu pa spet nisem mogla čisto nič, ker sem bala, da bom vse aparature pobruhala... Sicer mam svoje delo rada, vonji so sicer prisotni, niso pa strupeni, tako da pikecu/pikici ne bo nič hudega od tega, pa tudi mi ni treba teda delat vsak dan, ampak kadar pa, takrat je pa veselje na wcju... Hehe, ja, sem prebrala o krekerjih - sem si mislila, dajmo probat, je šel fant celo samo zato v trgovino. Sem jih zmazala, ker sem bila kar lačna, saj jem zelo zelo malo, ker mi večni časa NIČ ne paše in se mi samo obrača. Rezultat? Na wcju - oz. bolje v njem... Joj, saj res, hvala palčica, saj smo se učili na faksu, zdaj sem pa čisto pozabla! Itak da ma otroček svojo hrano! No, potem pa grem veselo bruhat dalje, hehe Sem se malo bala, ker sem brala, da če so mamice podhranjene v prvem trimesečju, se otročku ne razvije center za ustavljanje apetita in majo potem velike probleme kasneje s prekomerno težo... Ampak to verjetno res velja za tiste od 45 kil navzdol... Do tja mam pa še dovolj fore:) Vseeno ne bi rada šla pod 52,8 kg, ker je to ravno ITM 18,5 (sem si vse pridno zračunala, a ne?;) pri mojih 168 cm... Kar je meja za podhranjenost, kao... Sicer sem včasih bila težka tudi tok, pa sem bila čisto ok, ampak vseeno, nisem bila noseča... palčica in ostale, ali imaš, če ti je na začetku bolj slabo, potem večje probleme s tem, da se ne zrediš preveč??? Meni je včeraj ena rekla, da se je zato zredila manj oz. samo 6 kg, ker ji je bilo na zač. slabo... Sem nekak računala na to možnost... Ne bi se rada preveč zredila (računam nekje 6-8 kg, vsekakor ne bi rada šla čez 10 kg, razen če bi bila dvojčka:)) Koliko imate vi namene? meni je mami rekla, naj ne grem čez 10 kg - sicer še ne ve, da sem noseča, ampak to mi govori že odkar sem bila mala. Pri meni se je zredila 6, pri bratu 8 pri sestri pa 10 ali celo 12 kg (sestra je bila prva, jaz sem v sredi). Pa pravi, da je 10 več kot dovolj oz. preveč:) Hormoni mi nagajajo, seveda, silijo me bruhat! Sicer sem pa baje ok, nihče, ki mu nisem povedala, ne opaža nobenih sprememb, tudi dragi pravi, da super prenašam in torej očitno nisem sitna - sicer je res, da navadno nisem, kadar sem bolana. Sem si to razdelala v glavi, ko sem bila mala in ves čas bolana - da fizično počutje ne pomeni, da moraš bit pa še tečen iz zoprn:) Mi zdaj prav pride:) S humorjem je vse lažje... Sicer pa fant ves čas hvali mojo kožo zadnje čase. Sicer že prej nisem imela nobenih mozoljev, mogoče kakega malega pred začetkom , sicer pa ne, mam precej močen hormonski ciklus, ki je zelo lepo uravnotežen - BIL, zdaj ga je tole čisto sesulo... Ampak kožo imam pa baje super gladko - no, vsaj nekaj... Čeprav ne vem, če ne bi zamenjala mozoljev za tole bruhanje... Lasje so zaenkrat ok, vedno sem imela goste in zaenkrat se nič ne spreminja (trkam na les). Špela, nisi edina, meni so včeraj zadišali špageti, ki jih je skuhal moj lubi - takoj potem, ko sem zbruhala krekerje. Sem jih pojedla zanalašč bolj malo, da ne bo takoj romalo ven, pa še eno sadno solato zraven, pa mislim, da kaj dosti ni ostalo not...Zdaj se mi kot vse dopoldneve vse obrača ob misli, da bi kaj pojedla... NO, saj če mi ni treba zaradi male/ga, se ne bom silila. Jaz si dop. niti v kuhinjo ne upam it, ker se voha hrano... Moj lubi je sicer navajen, da jaz kuham, on mi pa včasih pomaga, ampak je zelo uvideven, je, kar je, včeraj je pa celo sam skuhal... Jacquelin, javi, ko dobiš izvide, saj si še mlada, sigurno ni rakasto!
|