|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
7.11.2006 8:21:28   
janapan
Joj zdej bom pa pametna....Lusa ti si napisala da si imela prvi dan zm 3.9 in si noseča 10 tednov in 3 dni Jaz sem imela 1 dan zm 2.9. in sem noseča 9 t in tri dni ;)) sem pa v desetem tednu a ni to tko ?? 0 0-7 =1 teden, 1 0-7 = 2 teden teden in tako naprej
Pa dobrodošla emd nami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 451
7.11.2006 9:20:13   
zrak
 jana si že nazaj iz NY.. kako je bil let. vredu?
lepo da se počutiš vredu,, saj mislim da nas je kar 3/4 , ki se počutimo super in skoraj nenoseče...

dobrodošla ponovno

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 452
7.11.2006 9:29:54   
Jasy
Pozdravljene drage junijke

no jaz pa nisem med tistimi, ki se ne bi počutilla čisto nič nosečo, slabost me daje tako hudo, da niti pri računalniku ne moram sedet, da bi vam kaj napisala. Sem čisto brez energije in skoraj nič ne moram jest, razem kake župce pa kako sadje mi paše in to je vse.user posted image user posted image user posted image  Si predstavljate kaka muka mi zjutraj v službo it user posted image
Vidim, da sem res skoraj edina, ki ji je tako slabo.....no upam da bo kmalu mimo, saj pravijo da te slabost drži do 15. tedna, bomo že nekako zdržali. Še pet tednov user posted image user posted image user posted image .

lp
jasy

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 453
7.11.2006 9:43:24   
Lusa
Ja janapan mislim da imaš prav.Jaz gledam po koledarčku in na njem piše 10teden ,je pa v resnici tako ,da sem v 10tednu(9t4d).Še ima kdo od vas doma kakšen nosečniški koledarček?Me prav zanima kako ve gledate koledarček?Zdaj bi pa že morala prit na čisto s temi datumi ,ko pa sem že tretjič user posted image .

(odgovor članu Jasy)
Neposredna povezava do sporočila: 454
7.11.2006 9:58:35   
Jasy
Na strani
http://www.mama.si/?menu=A100
imaš en fajni kolendarček in si lahko pogledaš kolko si noseča, takega imao tudi ginekologi.

lp

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 455
7.11.2006 10:49:52   
Kati81
http://pregnancy.about.com/cs/pregnancycalendar/l/blpregcalc.htm
Lusa tlele sem ti tračunala da si noseča točno 9,4t lohk si pa še sama zračunaš, na tej internetni strani.

Pri nas nič novega, slabosti so se malo umirile, le proti večeru me še malo daje, sedaj popoldan spim že po dve uri, ampak sem zvečer čist preč, se kar kmalu odpravim v posteljo.

Prejle sem se pa spravla še mal likat, pa mal moram tudi počivat vmes.

Janapan dobrodošla spet nazaj.

Zrak kako je bilo na pregledu?

No zdej grem pa še malo likat, da bo moj ljubi imel kaj za oblečt, saj je dan stal pred omaro in sam gledal, pol je pa vseeeno nekaj našel tko da je šlo.

Lep dan

(odgovor članu Jasy)
Neposredna povezava do sporočila: 456
7.11.2006 10:53:34   
ronja
Jasy, nisi edina! MENI JE SLABO ZA ZNORET!!! Včeraj sem celo doma ostala, nisem mogla nič, razen bruhat! Danes sem šla v službo in že ves čas razmišljam, da je bila to napaka... Včeraj sem torej ponovno otvorila sezono bruhanjauser posted image , glede na vsebino forumov, bi nam lahko dali tako ikonico, ki bruhauser posted image

Jacquelin, vidiš, da se je vse zrihtalo! No, še za statistiko: to bo moj prvi otroček, rodila bom najverjetneje kar v Lj., ker sem od tu doma, v poštev bi prišla še Postojna, če bi me kdo prepričal, da je porod v vodi res boljši za malega in zame. Epiduralne si ne želim, rada bi rodila naravno, bolečine me ni strah. Če preživim vse tele slabosti, bom pa še tisti dan, prav dosti dlje tudi ne more trajat... Lj. se mi zdi fajn zato, ker bi me lubi lahko prišel prej obiskat kot če bi se eno uro v POstojno vozu vsak dan...

PDP imam jaz po ZM 24.6. oz po ringaraji 25.6. (zm sem imela 18.9.), ampak ker sem daleč od device Marije sklepam, da ni spontano spočet, torej je imel možnost nastat enkrat od 1.10. dalje (prej lubija par dni ni blo, zato sem si tak zapomnila tele datume). Pregled mam šele drug teden in takrat več povem, ok?

Kar se tiče ovulacije, zase vem, da je nikoli nimam 1 teden po m., ker jo navadno čutim. Sicer nisva namensko spala skup, ampak zato, ker je pač takrat prišu, hehe:) Tako da punce, nič sekiranja, nimamo vse teh stvari čisto po reglcih:)

palčica Ronja je cel vikend pridno delala, kar se ji je potem poznalo in je cel ponedeljek bruhala... Sem enkrat doma prižgala računalo, da bi vam kaj napisala, pa še prebrat nisem utegnila do konca... Jah, jaz se ne počutim nič noseče, bolj zastrupljeno...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 457
7.11.2006 10:53:38   
zrak
kdaj se dela NS  , od katerega do katerega tedna?user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 458
7.11.2006 11:13:55   
Lusa
Kati in Jasy hvala.

Zrak NS se dela kolkor jaz vem od 11-14tedna.Včasih jo delajo 2x ,če se prvikrat ne vidi.Če sem se zmotila v tednih me naj kdo popravi.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 459
7.11.2006 11:17:28   
ronja
Dori, saj bo vse ok, baje se to včasih zgodi, ne sekiraj se preveč. Meni je tudi moja g. rekla, da fizična aktivnost ne sproži splava (če ne tečeš lih maratona, za tega je pa znano, da preprečuje zanositev in donositev, celo tekačice priznavajo - ampak ne tega jemat kot 100% kontracepcijo:) Ti bi torej lahko nosila dvojčke??? Čestitam!Pušenjak pravi, da če je plod tako zgodaj manjši, pomeni, da je mlajši in pika. Tako da brez skrbi!

Midva nameravava povedat še njegovim stršem verjetno že ta vikend, če prideta na obisk, to je sicer še pred pregledom, pa ajde, zdaj mi je že tak slabo, da se potem njegova mami sekira, ko me vidi... Tak da vejo: oče, brat in najboljši prijatu. Če mi bo pa še naprej tako slabo, bom morala pa verjetno še v službi povedat, ker delam z enimi smrdljivimi živalcami in vsakič skoraj bruham, ko jih rihtam... Sicer sem nameravala povedat šele po NS, ta pa bo šele konec dec. verjetno, če sem zdaj 6 teden...

Aja, [sm=love.gif" height="15" width="15">je pa pavi user posted image , mal mu je hudo me gledat, kako mi je non stop slabo... Sem mu napisala, če naj mu napišem, da sem ok al po pravici:)
Od hrane mi ne paše nič, včasih se mal posilim, ker je včasih potem boljše... Ampak zadnje čase probavam svašta, ingverjev čaj po nasvetu Palčice, melisin, krekerji,... Pa bi še kar bruhala, če bi imela kaj... no, na srečo nisem tako suha (56 kg), da bi se bilo kaj bat za malega, tudi če bo to nekaj časa trajalo...Ampak  jasi, do 15 tedna?????? Ne me hecat!!! Jaz sem po svojem mnenju komaj prišla v 6. teden!!! To bo še zabavno...

jana, dobrodošla nazaj! Lusa, čestitam! NS se dela enkrat med 12 in 14. tednom, navadno. včasih probajo šže 11 teden, samo je navadno še prezgodaj. 14 teden je riskanten, da ni prepozno, rajši pejdi prej.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 460
7.11.2006 12:35:02   
DORI
Pozdravljene,
pravkar prihajam od Guser posted image
Za zdaj je vse vredu, čeprav še krvavim. Včeraj zvečer sem še bolj kot dan prej, ampak G pravi, da bi se moralo to umirit, ali pa bo šlo po slabem. Na njegovem UZ aparatu sem noseča še manj-tam kaže 4T in 5D.
Sem pa videla v GV tudi pikico-najinega sončka. Mislim, da sem v tistem trenutku res imela usta do ušes.user posted image
No, naročil me je spet v petek, Dabroston pa je rekel, da lahko uzamem tudi 3, dokler se krvavitev ne začne umirjat.
Upamo, da bo.user posted image
Lepo se imejte.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 461
7.11.2006 12:46:26   
dorina
Za statistiko:
Dorina, 26 let, 1.user posted image , za kraj še ne vem;

Janapan, lepo, da si uživala na potovanju. Jaz grem na eno krajšo pot 12. decembra (v Pariz) za en teden. Bom pa takrat v 16. tednu, tako da upam da ne bo posebnih težav.
Nuhalno imam v začetku 13. tedna (12t1d), čez 14 dni. Komaj čakam, hkrati pa me je tudi strah, da ne bo kaj narobe.
Lepo se imejte, Junijke!

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 462
7.11.2006 12:47:54   
dorina
Dori, držim pesti zate in verjamem, da se bo vse dobro izteklo!

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 463
7.11.2006 15:02:58   
ronja
Dori, čestitam, da je vse ok!
no, jaz tam nič ne krvavim, samo iz nosauser posted image . Pa seveda mi je slabo, vmes, ko mi je malo manj slabo, probam čim več požret in zgledam prav hecno, po moje...

Aja, pa to ne vem, če sem vam že povedala, da bo baje fantekuser posted image user posted image , tako pravi moj oče, je par dni zatem, ko sem mu povedala, sanjal, da je dečko - no, pri nas treh je zadel (dve punci, en fant)...user posted image Vnukov pa še nima, tako da upam, da ni preveč iz prakse... Sicer je meni bolj ali manj vseeno, vse ima + in -. Pravijo, da je fino, da je prvi fant, ker je to bolj naravno, da je zaščitniški do sestrice kot obratnouser posted image . Po drugi strani pa imava za punčko že ime - 3x ugibajte, kakouser posted image user posted image

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 464
7.11.2006 15:09:15   
Xandra1
Boga boga Ronja in vse ostale, ki vam je slabo... to sem sama dala skozi pri prvem sinu in vem ... katastrofa. Nisem si upala nikamor od doma, ker sem se bala, da mi bodo kar noge odpovedale od slabosti - bruhala, oblivalo me je od hudega, noge telečje, brez energije ... user posted image Res se mi smilite!
Pri drugem sinu lahko slabosti preštejem na prste ene roke - sedaj pa nobene slabosti, zato pa non stop driskam user posted image izgubila sem v enem tednu skoraj že 1,5 kg user posted image tudi spim ponoči zelo slabo, ker me tako vse tišči po trebuhu in imam občutek, da bom morala vsak moment stečt na wc in tam obsedet. user posted image user posted image user posted image

Bolečine v prsih počasi pojenjajo in si jih počasi neham držat, kadar grem po stopnicah user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče likanja, me je kar sram priznati ... ta vikend mi je likala srajce moja noseča svakinja, ki je v 4 mesecu nosečnosti. Ona se počuti naravnost fantastično, kar žari ... in ne ve še, da sem tudi jaz user posted image zato mi je bilo njeno dejanje full lepo!

Drage moje sotrpinke user posted image user posted image user posted image pobožajmo se po trebuščkih in pomislimo na user posted image , ki jih bomo junija že cartale user posted image user posted image user posted image

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 465
7.11.2006 15:35:03   
Liona
Ojla moje drage junijke,

no tudi jaz sem med tistimi, ki jih doleteva slabost. danes jem samo pomaranče in banane. Vse ostalo mi smrdi in mi kar dviguje... Bruhala sem v vsem času ene trikrat. Najhuje pa včeraj zvečer. Kar pred računalnikom. Moj je skuhal večerjo. Full mi je pasala, pojedla sem veliko makaronov. Potem sem šla pa za računalnik in me je čisto presenetilo. Kot strela z jasnega. Samo roke sem nastavila, da nisem po tipkovnici spustila... user posted image  Drugače pa sem malo prehlajena. In ker kašljam se mi je velikokrat že zgodilo, da sem skoraj bruhnila zraven... Vse bomo preživeli.

Ronja, mislim, da imena za tvojo punčko res ni težko ugotovituser posted image . Razbojniška hči, mogoče?

Še moja statistika. Liona, 29 let, 2user posted image  (1 ss maja letos v 9t, ni bilo utripov). Rodila bom v Kranjski porodnišnici. Za fantka že imamo ime in sicer Svit, za punčko pa se bomo še malo pogajali...

Včeraj sem bila ponovno pri svojem g. Izcedek še ni povsem izginil in moram še en mesec počivat, pikica pa je zrastla in srček user posted image  lepo bije. V štirih dneh je zrastla za 3 mm in je bila včeraj velika že 1 cm. user posted image  Jaz sem si sicer izračunala, da sem noseča 7t3d po zadnji user posted image , po UZ pa sem noseča 7t. Torej sem tri dni kasneje zanosila.... Ali kako ?

Lepo se imejte in čuvajte svoje sončke user posted image

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 466
7.11.2006 18:15:50   
Kati81
Sem vesela, da je z vsemi še kar ok, danes sem bila tko polna energije, čeprav sem popoldan zaspala za dve uri, sem vse zlikala pa še zimsko garderobo sem dala ven in kar je bilo še poletne sem pa pospravla.
Sem kar presenečena nad sabo. Tudi slabo mi ni več tko zelo. Moram prav trikrat potrkat. Razen ko se kuha kakšno meso mi dviguje tko da se tega izogibam, pa ko stavim kaj v smeti kar mižim, drugače pa je ok.

Lep večer.

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 467
7.11.2006 21:33:04   
DORI
Liona:
meni tudi ni nič jasno s to zanositvijo. Jaz imam ogromno razliko: glede na ZM:7T2D, glede na današnji UZ pregled pa 4T5D. Ni mi res jasno kdaj sem potem zanosila.user posted image
Pa saj ni važno, važno je, da sem sedaj srečka user posted image .
Čuvajte se.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čas ne čaka nikogar.
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 468
7.11.2006 22:33:40   
Anonimen
pozdravljeni!
že nekaj časa prebiram vaš forum, in sem se končno opogumila vam kaj napisat.  to je moja prva nosečnost, po svojih izdračunih imam PDP 16.6., pri ginek. pa sem naročena komaj 20.nov, saj je trenutno na dopustu. moram rečt, da je bila nosečnost nenačrtovana, vendar naju je z mojim dragim prijetno presenetila. nažalost pa so me sedaj začeli spremljati slabi občutki...namreč v sp. delu trebuha imam močne krče, kar pa me zelo skrbi, saj ne vem če je to normalno. temu se priključujejo tudi bolečine v ledvicah, ter nespečnost, saj že 3 dni ponoči sploh ne morem zatisniti očesa. prosim vas za kak nasvet...hvala za pomoč...čao

(odgovor članu DORI )
  Neposredna povezava do sporočila: 469
7.11.2006 22:43:29   
Anonimen
se opravičujem , napačno sem napisala PDP, namreč ta je 16.7, se vidi da sem čist zmedena in utrujenauser posted image ...morem pa še dodat to da sem se prvič raje obrnila na vas junijke, saj imate mogoče kakšen mesec več izkušenj, kasneje pa se bom preselila k julijkam, vas pa še prišla kaj obiskat...hvala vam še enkrat za pomoč

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 470
8.11.2006 8:02:37   
Kati81
Teika, ne vem kaj naj ti rečem glede krčev, saj če te mal špika je kar v redu, sam če je pa to preveč, je pa bolje da se greš pokazat h G. Saj če je on na dopusti mora imet nadomeščanje. Al pa kar na urgenco.
Upam, da bo vse ok pa lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 471
8.11.2006 8:52:56   
DORI
Dobro jutro,
Danes ponoči, ok. 2-eh, ko sem šla na WC, sem krvavela skoraj, kot, da bi imela user posted image . In kri je bila sveža, rdeča.Se bojim, da v petek, ko bom šla k G., ne bo nič več videt.user posted image  Boljše, da se sprijaznim z najslabšim. Še vedno krvavim, ampak bom počakala do petka. Če je pač narava hotela naredit svoje, je boljše, da je tako.user posted image user posted image .
Če pa bo v petek moja pikica še vedno tam, potem je pa res prava borka.

Čas ne čaka nikogar.
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 472
8.11.2006 9:00:23   
Xandra1
Joj Dori user posted image žal mi je, da se ti to dogaja.
Držala bom pesti in molila, da se ti bo vse dobro izteklo v petek!
Zakaj pa že danes ne greš spet nazaj k zdravniku?

Ljubezen so zlate stopnice po katerih se srce vzpenja v nebo!

(odgovor članu DORI )
Neposredna povezava do sporočila: 473
8.11.2006 9:03:46   
Kati81
Dori pojdi k G, da bo povedal kaj je, lahko ti pa še kako pomaga. Nebi bila prva. Moja kolegica je močno krvavela po tretjem mesecu in je sedaj tik pred porodom. Sam hitro pojdi. LP K

(odgovor članu Xandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 474
8.11.2006 9:13:49   
Ketrin
Drage moje Junijke!

Dolgo se že nisem javila, pa tudi v bodoče se ne bom več. V soboto 27.10. sem imela SS! Bilo mi je hudo, sem pa bila prejšnji teden v Beogradu na eni turjeni in moram priznati, da mi je zelo pomagalo....

Na čiščenje mi ni potrebno, se je samo vse sčistilo.... Zdaj nisem več user posted image , saj imam hormona samo 6,2 (včerajšnji rezultati).

Pobožajte trebuščke in bodite srečne..... Pa se pišemo ob kaki drugi priliki.

Hvala pa vsem za krajšanje delovnih dni in delitev lepih misli in spodbud.

Papa, Ketrin

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?