|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
23.5.2007 8:56:13   
FLASK_A
Ja kje pa ste vseuser posted image  Jaz imam danes zadnji pregled pri g (upam... čist možno je, da me naroči še kar naslednji teden). Poročam (če bo kaj poročat sploh) ko pridem domov!

Pozdravček in upam, da ste vse vredu!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
23.5.2007 9:18:36   
Anonimen
Jutro

No vidim da je blo včeraj debata o kurji juhci. Jaz upam, da bom sploh kaj dobila ko pridem domov, bo pa tašča spet našla kakšno glupo jed, ki jo mora kao porodnica pojest ko pride domov user posted image .
No jaz bi se šla za kak teden kar k mami crkljat, ampak potem bi bil pa hudič in tako bom najbrž kar sama skrbela zase - no se bom pustila presenetit.

Ronja ti si pa itak zmeraj pridna s peko tort user posted image . Meni torte ne ležijo, bom pa v nedeljo za najino obletnico naredila kar ene rezine namesto torte.

Nikica glih zdej maš rok user posted image , a se še nič ne dogaja? Pri meni je trebuh ful gor in če drži, da greš šele, ko maš trebuh bolj dol, potem ne bom šla še en mesec.

Jutri dobim Navetto, komaj čakam user posted image user posted image user posted image .

No zdaj pa spet grem.

Lep dan

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 3052
23.5.2007 9:27:01   
Anonimen
Pozdravljene junijke,

najprej cestitike vsem mamicam in njihovim user posted image  user posted image user posted image user posted image

vas ze kej adrenalincek daje hehe
evo, jaz imam le se 9 dni do PDP-ja...mamamija user posted image

a ste slucajno kaj razmisljale, da bi shranile maticne oz. izvorne celice vasih otrockov? midva sva se in imam pribor za odvzem ze doma, ce me slucajno kaj prej stisne :)

lepo se imejte in uzivajte se v zadnjih trenutkih nosecnosti

papa,

jana

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3053
23.5.2007 9:49:18   
Drnula
sreckanosecka - kje pa si kupila pribor in koliko stane stvar v celoti? Ni slaba ideja, na RR sploh ni bilo govora o njej - ali pa vsaj jaz nisem ujela . Zdaj jih shranjujejo tudi v Slo, a ne? Kje pa? Na koliko let shranjevanja se plačuje?

nikica - se mi zdi, da stalno hodiš na preglede. Jaz ga sploh nimam več pri G, samo še v porodnišnici če na pdp ne rodim.

ronja - se skoz malo čudim kakšno službo neki imaš. Zgleda da vsake toliko skočiš mal tja in še to takrat ko imaš ti čas. Zraven počneš pa še tisoč drugih stvari. Sliši se enkratno.

nogica - ti si pravi pek. Jaz sem včeraj naredila skutine palačinke in imam dovolj peke za nekaj časa user posted image user posted image Da bo mene kaj čakalo doma za jest tud dvomim. Lubi v napej ne bo kuhal, bo pa verjetno kaj naredil potem, ko bomo doma.
Mene je mama ful vabila, da bi bila doma kaka dva tedna po porodu, pa si tega res ne želim. Je bila kar malo užaljena. Ampak saj mora razumeti. Rada bi bila skupaj samo z user posted image in user posted image , ki ima itak očetovski dopust. Če bo res kaka kriza, kot mi jo skoz napovedujej user posted image , lahko pa priskoči malo k nama in kaj pomaga. Na obisku je vedno dobrodošla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
23.5.2007 9:53:51   
melaverde
Ciao punce,

tudi mela se pridružuje tistim ki otroček malo zaostaja.
Včeraj sem bila na svojem prvem CTG-ju in kljub enournim poskusom (hoja, počepi, en bok pa drugi bok, zbujanje sestre) mojega fanta niso uspeli zbuditi. Pol sem šla k svojemu ginekologu in je rekel da naredimo še en UZ ker je otrok zadnja dva tedna fulll miren.
Katastrofa!!

Zadnji UZ sem imela v 31. tednu in je bil velik za 32/33 tednov, 2000 g.
Včeraj pa, sem bila v 37.tednu, otrok pa je velik za 34 teden in ima samo 2400g ?! Sama velikost me ne straši ampak kako mi lahko na enem pregledu govori, da bo otrok velik in sedaj slabo napreduje in bo pač manjše konstitucije ????? Ful me jezi, da mi enkrat govorijo eno in drugič popolnoma drugo....
danes moram doma ležat in jutri imam spet kontrolo, v upanju da otroka zbudijo...sploh ne vem kaj naj si mislim....

Sej ne bi rada delala panike, ampak me full skrbi zakaj se komaj še obrne, brcik pa že dvatedna ni ??? mogoče mu ni ugodno ?!

Ronja, jaz ti svetujem da pokličeš v razne Baby Centrove trgovine in ti magari zrihtajo iz kake druge poslovalnice. če ne pa v Italiji sigurno dobiš...res je lepo da so vsaj dežniček in torba enake barve ....
Ti kar peci- prav gušte mi delaš, jaz sem svoje aktivnosti zaenkrat opustila...še dobro da sem v soboto in nedeljo naredila generalko prav do šip.

Jacqueline, Kati, Liona, Andreja, Pinokio - kako so kaj vaši sončki???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
23.5.2007 10:03:48   
ŠpelaP
Drnula - saj se je na RR že tudi govorilo o shranjevanju izvornih celic. Drugače pa je tu link podjetja, ki se s tem ukvarja v SLO:
http://www.neocelica.si/

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
23.5.2007 10:12:42   
Drnula
Hvala Špela, pred porodniško sem bila bolj švoh prisotna na rr in nisem zasledila. Posebej tudi nisem iskala. Si bom ogledala, hvala.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
23.5.2007 11:47:02   
Anonimen
hoj Drnula, vidim, da si ze dobila link...drugace pa, ce se katera se odloci za tole...je potrebno kar hitro poklicat...jaz sem ze naslednji dan dobila pribor na dom...

odvzem in shranjevanje za obdobje 20-ih let stane 1.800 eur...ce preracunas sploh ni veliko

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3058
23.5.2007 12:10:58   
FLASK_A
Nogica, nič se ne dogaja, ne... In še vedno nosim visoko, tako da pomoje še lep čas ne bo ničuser posted image user posted image

Srečka, tebe pa kar dolgo ni bilo tukaj pri nas na čveku... Kako se kaj počutiš?? Upam, da lepo preživljaš tele dneve... in odštevanjeuser posted image

Drnula, pregledov kot da ne bi bilo, saj pravim. Brezveze je hodit tja čakat tri ure, da ti potem reče: kontrola čez 1 tedenuser posted image  Čisto nič ne izvem, nič me ne pregleda, samo CTGje imam (btw- vedno zazna popadkeuser posted image ) Danes sploh do zdravnice nisem prišla, mi je kar vpisala počutje bp, kontrola čez 1 teden... Mislim...

Mela, ne sekiraj se. Te naprave pokažejo ful različno. Sem sigurna, da je z vama vse ok. Veliko je bilo govora o tem, kako so kateri veliko ali pa malo namerili, otroček je bil pa potem čisto normalnih mer in vse je bilo kul. Spremljaj pa gibe, upam, da bo kmalu bolj živahen!

Pozdravček! Mi je tko vroče, moram pod tuš nujno!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
23.5.2007 12:26:58   
N _ B
Pozdrav.

A je še katera tako lena kot jaz? Popolnoma nič se mi ne da. Tamle me čaka likalnik in kup perila, ampak.... pa še vroče je za znoret. Zvečer pa tudi nimam energije za likat.

Zadnje dni me muči nespečnost. Poleg tega, da na wc-ju dežuram na cca 2 uri, potem še zaspat ne morem nazaj. Sicer, če se prav spomnim, je bilo že v 1. user posted image  tako. Očitno se organizem počasi navaja na nočno vstajanje. Kaj hočemo, dan D se nam bliža. Nika je že čisto neučakana, kdaj bo. Zdaj je dojela, da gre zares. Vse je več ali manj pripravljeno in pri pripravah sva jo z možijem vključila. Med drugim sva ji razložila, da mamice takrat nekaj dni ne bo domov. Najprej je bila malo prestrašena, ampak je dojela....toliko, da me sedaj popoldan ne spusti niti minute izpred oči. Se boji, da ji ne bi povedala, da sem šla po dojenčka user posted image .

Jaz imam naslednji pregled 01.06. oz. prej, če se začne kaj dogajati. G mi je naročil, naj bom pozorna na premike otroka in naj si jih zapisujem. V primeru, da opazim, da se umiri, moram na ctg. V 12-ih urah naj bi bilo cca 10 premikov. Potem mi bo verjetno dal datum za nov pregled. Jaz imam g v porodnišnici in ima navado, da te par dni pred PDP-jem naroči na še en pregled in amnioskopijo (kontrola plodovnice) in ravno amnioskopijo ponavadi sproži porod user posted image user posted image user posted image . Prijateljica je imela včeraj pregled (PDP 26.05) in danes ob 09.05 je pestovala hčerkico Saro. Če bo tako, je moj datum 05.06. - hudiča, to je manj kot 14 dni.

Grem kakšno coto speglat. Ko mi bo vroče, se pridem pohladit user posted image  (za računalnik).

Pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
23.5.2007 12:55:41   
FLASK_A
Eno vprašanje za vas- ko že g ne morem nič vprašatuser posted image

Včeraj sva z mojimuser posted image . Mal me je bolelo. Potem sem se obrisala v belo brisačko, danes pa sem opazila, da je na njej ostala bleda rdečerjava barva. Danes (ko je steklo ven še tisto, kar pač še niuser posted image ), ni bilo nobene sledi o krvi ali rjavi barviuser posted image  Kaj bi to lahko bilo? A je možno, da se mi je odluščil čep pa se na brisači pozna to? Mogoče sem res malo krvavela? Samo- kri ne bi bila pomoje tako zelo razredčena...
Samo upam lahko , da je z mojim user posted image  vse ok... user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
23.5.2007 13:06:51   
N _ B
nikical: Lahko je le kakšna kapilara v nožnici malo počila. Žile nosečnice so nabite s krvjo in to ni nič takšnega. Kako izgleda, ko se odlušči čep, ti težko rečem, ampak kolikor sem zasledila, gre za sluz, v kateri je nekaj krvi (svetlo roza barve).
Lahko sta pa res kaj sprožila z user posted image . Menda naj bi sperma mehčala maternični vrat in user posted image  pred PDP-jem lahko sprožijo porod. Prijateljica je šla trikrat rodit naslednji dan po user posted image . user posted image user posted image user posted image  (se ne hecam, je čista resnica).

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
23.5.2007 13:42:59   
ronja
nogica, hehe, tebe bi mami 14 dni razvajala, moje zdaj 1 mesec ne bouser posted image , gre na morje, pravi, da naj ji SMS napišem, ko bo kaj, da se vrne šele 25., ko bo pa Ronja baje že zuni (ne vem, sicer kje je to dobila, pdp mam 30. ampak ajde... hehe, no, to je moja mamiuser posted image , češ menjat?user posted image Sam tašče pa ne zamenjam, ta bo ziher naslednji dan v porodnišnici vsa blaženauser posted image , jaz pa vsa ponosna, vsak ma kje srečouser posted image ) Pa bodi vsaj malo vesela, da ti vsaj kdaj skuha, no...

srečkanosečka, sem malo razmišljala, sem sicer šele včeraj videla, samo ne vem, koliko ima to smisla, ker ne vem, koliko bo medicina napredovala v teh 40 letih, ko bo Ronja eventuelno to rabila... pa kakih hudih bolezni tudi nimamo v družini, vsaj v ožji ne... Daj malo napiši o tem, zakaj bi se za to odločila?

drnula, takole jaz hodim v službo, ko sem na bolniški in na dopustuuser posted image , tako da bi rekla, da je to nekak moja dobra volja, treba mi ne bi bilo it... Ko sem normalno v službi, pa se štemplamo, imam pa vedno vsaj 50 ur preveč, delam vsaj po 10 ur na dan in potem se ti vsak mesec te nadure zbrišejo, niti jih ne moreš prenest v naslednji mesec, niti ti jih ne plačajo, češ menjat? Zdaj, ko bo mala, verjetno ne bom več mogla toliko delat... No, bomo videli...
Glede mami sem že povedala, da moje niti tu ne bo, gre na morje...

melaverde, jaz ti svetujem, da posnemaš mojo metodo - se ne sekiraš, dokler dete miga, jih vse skup pošlješ nekam v mislih in čakaš na dan D! itak ne moreš kaj dosti naredit in če bo vse ok, itak super, če ne bo, pa tudi nimamo kaj naredit... Če pa ne miga več, pa le pojdi na pregled v porodnišnico, da ti naredijo CTG, da te pomirijo, zakaj bi se sekirala?
Hvala za nasvet za Babycentre, bom res malo poklicala okoli, vsaj senčniček bi res rada svetlo moder, še ful mi je všeč barva... Lupinica je lahko tudi rdeča, kot avto, hehe, saj bo itak večinoma not...user posted image kje v it. pa bi se to dalo dobit, kje v trstu mogoče? Potem bi še šla pogledat, oče zelo blizu meje stanuje...

Jaz mam v petek izpit za plavanje dojenčkov, v soboto pa še za čolne in jadrnice (ne, nimava ne čolna ne jadrnice, to sva šla delat za gušt, potem ne bova mela časa...) Držite pesti!

nikica, to je verjetno res samo kapilarica, ta čep je malo bolj trdovraten, bi morala videt več sluzi in več krvi, se ne ustavi kar takoj... Tako da po moje sta bila samo malo preveč strastna... Saj popadke boš ziher čutila, brez skrbi...

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
23.5.2007 13:51:49   
ronja
Aja, sem vam pa pozabila povedat, da sem mela včeraj ponoči nekake popadke, prav po šolsko, na 5 min., se je lubi spravu štopatuser posted image ! Je mislu, da je kar to to, smejalo se mu je na vsa usta heheuser posted image , meni pa se je zdelo, da je vse skup prešvoh, poleg tega še nimam časa rodit in je še prezgodaj, tako da sem se kar odločla, da še ne bom šla rodit - in je ratalo, hvalabogu!

Ko sem prišla iz plavanja, že ko sem hodla domov, se je začelo, potem pa kar skoz, prav lepo, točno na 5 min... Samo niso bili močni in so se na koncu začeli umirajat, po kakih 2 urah in pol. Medtem mi je celo ratalo zrisat do konca - prav med popadkom ne, ker te stisne in rukne, ampak vmes... No, ko sem končala, so bili tudi ti že čisto šibki in zelo na redko in sem šla spat ob 2:30. Ob 4:30 sem se pa spet zbudila, pa jovo na novo... Pa se nisem dala, sem rekla, da je še prekmalu in pika.  mal sem se premetavala po postelji, potem sem si šla pa kar noge pobrit, hehe, si jih 2x na leto, pa lih nisem mela kaj drugega počet, da ne bi lubija zbudila, pa še med temi popadki niti ne moreš ne vem kaj delat...
Hehe, no, samo da se je umirilo... Nimava še nič pripravljeno, jaz mam še 3 izpite in do 15. junija nima kaj ven hodit! Naj se lepo razvije, bitjece moje ljubo! Saj vem, da bo na koncu pa še zamujala!

Danes sem bila tako sicer povožena, ampak sem se sestavila, sem že oddala zrisano zadevo, zdaj greva uredit še papirje in očetovstvo na CSD, popldne sva mislila it v Tosamo, zdaj pa se je celo mami neki javila, da bi ona kaj od tam kupila, ker gre v soboto itak tam mimo do svojega fotra. Samo ne vem, če mi bo ona prinesla dovolj... kaj predlagate?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
23.5.2007 15:36:32   
Drnula
ronja - ne bi kaj prida pridobila če bi menjali. Delovni tempo je pri nas tudi tak, 8 urni delovnik = samo še mituser posted image S tem, da lahko vsaj 16 ur prenašam in koristim ter da marsikaj naredim zvečer ali čez vikend še doma, kar se nikamor ne šteje.  Večino nadru gre pa-pa, ostale pa težko korisiš v naslednjem mesecu. Se pa vseeno da s šefico zmenit kaj glede nadur.  Če si delaven in imaš rezultate se ti tudi na plači kaj pozna in tudi ure se da vsaj malo pokoristit takrat ko ni take gužve. In kar je zelo pomembno, smo dober tim, ki se fajn ujame in rad dela skupaj pa tudi delo je zelo raznoliko in zanimivo. No bomo videli kako bo, ko se vrnem. Namesto 5 uposlenih nas bo takrat 8 in tudi mene čaka precej dručano delo ..? bomo videli. Po eni strani se teh novosti veselim. Zgleda kot nek nov začetek.
Ja - potem ko bo tu user posted image se bodo morale stvari spremeniti. Ne bom mogla kar v nedogled delat. Bo treba še kaj drugega naredit doma, mal na user posted image   gledat, jo npr, dvignit v vrtcu, s tem da sem skoraj 1 uro iz LJ kjer delam user posted image , starši pa iz drugega odročnega kraja. Se bomo že zorganizirali.

aja - glede izvornih celic kar nekaj piše na linku, ki ga je dala ŠpelaP. Je bil pa tudi včeraj članek v prilogi Dela - v Oni. Sem ravno prej videla.

nikica - ne sekiraj se, z user posted image ne verjamem da bi kaj bilo. Čep tudi verjetno ni, ker bi moralo biti več sluzi. Ali pač -  kak začetek morda, saj nekatere pravijo da se jim lušči kar po tri dni ??? Kakorkoli, za v porodnišnico nisi. Verjetno sta bila bolj vroča in si malce poškodovana.

mela - kot sem pravila že zadnjič. Glede velikosti ga tolikokrat userjejo !!! Tudi G mi je rekla, da znajo biti izmere vprašljive, in sicer bolj ko greš proti koncu manj natančne so. Kot pravi ronja, narediti nimaš kaj in verjetno bo vse čist v redu. Moja user posted image ni na teži pridobila nič v zadnjih dveh tednih.. oz. še večjem obdobju. Vem da te skrbi kar je popolnoma normalno, vendar ne sekiraj se preveč.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
23.5.2007 17:51:31   
zrak
pozdravček še z moje strani... Ne boste verjele, ampak na obali imamo tak naliv, kot že dolgo ne..

Rada bi odprla eno temo in sicer obisk v porodnišnici.. A se strnijate, da ko rodite vas hodijo gledat vsi po vrsti ali bi ve to omejile..
Jaz bi omejila na fanta ali moža in seveda nonote... drugo pa naj vse počaka ko pridem domov... Saj niti ne vem v kakšnem stanju bom in da pomislim, da bi me hodile gledat sodelavke, prijateljice in znanke.. se mi ne zdi ravno najbolje.. 4 dni pa se le lahko počaka... Pa verjetno tudi drugim porodnicam v sobi ne paše imeti celo gužvo. to je moje mnenje..

Ve boste obvestile ali vas lahko ali ne pridejo obiskati.?

Mela  javi se kaj..

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
23.5.2007 18:12:23   
ronja
Jaz bi mela obiske cel dan, če bi bilo po moje, vem pa, da vačini ni do tega in sprejmem.
Ne bi omejevala, čeprav mislim, da v lj. porodnišnici je omejeno. Meni se zdi lepo, če te pridejo pogledat, da jim ni vseeno zate, da veš, da lahko na veliko ljudi računaš... Tudi, ko sem bila polomljena, mi je bilo všeč met skoz obiske, je dan hitreje minil... Ker  jaz vedno komaj čakam, da grem domov, ni mi najbolj všeč bit v bolnici in m ije všeč, če pride zunanje življenje vanjo:)
Obveščala ne bom nikogar - kdor želi, lahko pride, vendar pri nas v službi ni navada, da bi hodili v porodnišnico. Domov pa bojo verjetno sodelavke prišle pogledat, no, bomo videli, odvisno tudi od zaposlenosti in dopustov, bom ravno v takem času rodila, verjetno...

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
23.5.2007 19:04:14   
ŠpelaP
Zrak - a veš, da sem jaz hotela ravno to temo že ekstra odpreti. Ker me tudi zanimajo vaša mnenja glede obiskov v porodnišnici.

No in kakšno je moje mišljenje glede obiskov.
Jaz sem za to, da se obiske omeji  na bližnje sorodnike (starši, sestre, otroci...) in kako res bližnjo prijateljico.
Porodnica je po porodu utrujena in potrebuje čas za počitek, saj po porodu ni več sama in nima vsega časa le zase. Ob njej je skoz bitjece, ki jo vsak trenutek potrebuje. In če oz. ko pride do tistih zlatih trenutkov miru, je fajn, da se lahko malo odpočije in zatisne oči. Dojenčki so zdaj skozi ob porodnicah in je kar naporno. Potem bi pa še obiski bili non stop,  pa lahko porodnica že v porodnišnici pregori.

Pri Timu so me obiskovali moji starši, sestra, nečakinja in babica. Na obisk je prišla tudi ena sorodnica, ki me je prej vprašala, če lahko pride. Prišla pa sta tudi ena moja dobra prijateljica in njen parter, za katera sem si želela, da prideta in sem ju tudi čisto osebno povabila. In tudi zdaj v drugo sem izrecno povabila le njiju. No, moji domači bodo tako prišli.
Za ostale pa imava z možem tudi dogovorjeno, da sva jim v prvo in tudi zdaj jim bova rekla, da so dobrodošli potem pri nas doma, ko se bomo utirili v nov ritem. Pri Timu še moževi starši in sestra niso prišli prej, kot pa, ko smo bili že 14 dni doma, ker pač nimajo avta in je moral mož ponje v MB.

Je pa takrat, ko sva bila s Timom v porodnišnici,  tista punca, s katero sva bili skupaj v sobi, imela kar precej obiskov. In od vseh so me najbolj motile ene tri njene kolegice ali sodelavke, ki so prišle in čvekale in pametovale ter sploh niso imele takta, da bi že enkrat odšle. Ne vem, če niso bile ene 2 uri pri njej. Za ****! Takrat sem pa res mislila, da mi bo pokrov dol vrglo. Se je videlo, da so že njej tudi začele počasi iti na živce.

Pa veste, kaj še mene tudi moti,  pri teh obiskih.  Ko pridejo, recimo na obisk k sosednji porodnici (pa ne npr. starši ali mož, amapak čisto x folk), potem pa kar po sobi hodijo, pa celo do tvojega dojenčka pridejo in si ga tako ocenjujoče ogledujejo... Potem pa še komentirajo (seveda tako, da lahko slišiš), aha ta je pa čisto brez las, ali pa njen je pa bolj okrogel... Si potem tuje dojenčke ogledujejo kot razstavna teleta in zraven komentirajo. Včasih, ko so pa še bile kartoteke v sobah, so si pa še kar tiste ogledovali (hvala bogu, da zdaj tega ni več).
Res se mi zdi, da so kaki obiski resnično brez manir in predrzni, glasni, neuvidevni do porodnic ali tudi nasplošno do bolnikov.

Sicer so pa pri Timu bolj ali manj vsi, ki so pozneje prišli domov na obisk, že kar sami od sebe rekli, da bodo prišli, ko se bomo mi navadili in dobili nek ritem

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
23.5.2007 19:04:43   
Anonimen
ronja ja menjam svojo taščo za mojo -TAKOJ, mami ti pa ne dam user posted image user posted image user posted image . Kuha pa mi tašča ne, le redko redko kdaj, če me res ni ali je kaj narobe v moji kuhinji (npr zmanjka plina, ...)user posted image , ta teden skrbi za mojga moža - seveda njen sinek. zame pa jo prav briga ali jem ali ne - res.
Ronja daj mi malo razloži kako zgledajo tile tvoji popadki, ker jaz res ne vem kako naj bi to zgledalo.

Grem še malo ven, potem pa se še kaj javim.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3069
23.5.2007 19:14:28   
N _ B
Obiski v porodnišnici: meni prvič, ko sem rodila niso pasali obiski. Prve 4 dni sem bila tako in tako na intenzivni, kjer so obiski omejeni. Mož je lahko prišel k meni kadarkoli in za neomejen čas, medtem, ko je bilo za druge omejeno na 15 minut in od drugih razen tašče in moje mami tudi drugih ni bilo. Ko sem prišla na oddelek, kjer sva bili v sobi dve, sem imela obisk njegovih in mojih staršev in brata, dveh prijateljev in moževe sestrične. Vsi so se najavili in vprašali, če lahko pridejo. Cimra, ki je bila takrat z menoj je bila kar se tega tiče na podobnem kot jaz, le z eno razliko. Mami in tašča sta jo spravljali ob živce. Mala je imela močan sesalni refleks in je zahtevala dojko non stop. Ona je bila obremenjena s tem, da nima mleka itd itd, oni dve sta ji pa modrovali, dokler ni slišala ena od sester in ju je postavila na realna tla. Mlada mamica ji je bila takrat neskončnoooo hvaležna. Potem se je cimra zamenjala. Dobila sem mlajšo mamico, ki pa je imela non stop obiske in to ne po dva ali tri naenkrat, ampak celo sorodstvo s po tremi, štirimi otroki naenkrat. Bili so precej glasni, kar me je motilo, tako, da sem šla takrat navadno z malčico kar na hodnik. Poleg tega je bilo pa tisto poletje (julij 2003) noro vroče. Potem si predstavljajte, kakšen je bil zrak v sobi po tolikih obiskih. user posted image  Osmi dan, ko me je prišel mož iskat, sva pa spokala po hitrem postopku. Pred porodnišnico so se namreč zbrale njene sošolke, ki so prišle na obisk. Norooo. Sedaj so menda to nekaj omejili, kar mislim, da je čisto prav. Oče otroka lahko pride kadarkoli in ne komplicirajo, obiske ostalih so omejili na mislim da 3 ure v popoldanskem času.

Obiski doma: to koordinacijo je imel mož. Njega so klicali in jih je razporejal. Nisem jih imela pa pretirano. Mislim, da so prvi prišli kakšnih 10 dni po prihodu domov (user posted image  je bila stara že slabe 3 tedne).

Sem mnenja, da tako otrok kot mamica rabita svoj čas, da se prilagodita in navadita drug na drugega in da družinica potrebuje malo miru in zasebnosti. Ker, če porod poteka bp, gresta domov 3 dan po porodu in še posebej mamica rabi čas za okrevanje.
Jaz osebno imam navado, da novopečenima staršema čestitam in jima rečem, da bomo prišli na obisk, ko jih bodo oni pripravljeni sprejeti in naj pokličejo.

Takšno je moje mnenje. Smo pa ljudje različni.

< Sporočilo je popravil N & B -- 23.5.2007 19:17:44 >

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
23.5.2007 19:21:15   
N _ B
ŠpelaP: vidim, da imava podobno mnenje in podobno izkušnjo z obiski. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
23.5.2007 19:30:46   
Drnula
Obiski: prvi dan nočem obiskov in bom to dala vsem vedeti. Prvi dan želim da sva z user posted image sama z najino user posted image . Potem lahko pridejo najine družine in tudi kaka kolegica.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
23.5.2007 20:09:03   
ŠpelaP
N&B - ja zgleda res!user posted image user posted image

Glede obveščanja po porodu - z možem sva nekaj kolegom in kolegicam poslala sms ali poklicala. K meni in k možu domov ter mojo prijateljico, ki je pozneje prišla že v bolnico na obisk, pa sva tako poklicala že kar takoj, ko sva bila še v porodni sobi.
Potem se pa taka novica - novica o novem družinskem članu tako širi od ust do ust.

Pri nas se je morda ta novica širila še hitreje, saj so se po moji strani (po moji mami) praktično 100 let nazaj rojevale same ženske. Moja prababica je imela samo mojo babico. Moja babica je imela mojo mami (sicer je rodila tudi fantka, ki pa je, žal, user posted image dva dni po rojstvu umrl -  smrt dojenčkov prva leta po vojni je bila kar pogosta). Moja mami je rodila sestro in mene. Sestra je zopet rodila deklico. No, in potem pridem jaz in zmešam štrene naši rodbini samosvojih, samostojnih Korošic in rodim dojenčka z lulekom. 
Pa saj pravzaprav resnično ni bilo pomembno ali bi imel dojenček luleka ali luliko. Hec je bil v bistvu v tem, da nobena od nas žensk ni bila navajena, kako umivati fantka, če smo pa vedno bile navajene na lulo.user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 23.5.2007 20:10:33 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
23.5.2007 20:23:26   
Anonimen
Evo me nazaj. Sem danes spet zelo leteča. Zjutraj sem imela spet tako nizek pritisk, da mi je blo slabo za znoret pa kar skupaj sem lezla. No po kavici sem se sestavila in spet pridno pekla. Bom samo jutri še ene, pa v petek ene  v soboto pa potičke in rezine.

Zdaj pa sem bla še zunaj in sem mogla lezt na češnjo user posted image . Sem dragega komaj prepričala, da mi je postavil lestev. No saj potem je šel on na vrh, jaz sem lahko pa samo spodaj zobala. Ma sem se tako napokala češenj, da upam, d ane bo kaj narobe user posted image . Pri tem res nimam nobene mere. Joj da me vidte kako sem umazana user posted image , kot pujsek user posted image . Je padal dež in je vse umazano, sploh pa veje. Zdaj grem pod tuš.

No kar se pa tiče obiskov se pa tudi jaz strinjam da bi bilo oemejeno samo za ožje sorodstvo.
N&B verjamem da ti je šlo na živce množično obiskovanje cimre, tudi meni bi šlo. Men je pa še to groza, ker tako zelo zelo sovražim bolnice in tisti zrak tam. Že to mi bo muka, da bom mogla bit (seveda če bo vse ok) tam 3 dni. No upam, da dobim vsaj kako pametno cimro, da bom lahko čvekala, ker drugač se mi bo res zrolalo.

Kako pa je z obiski moža? A lahko pride samo popoldne od 15-18 ali lahko tudi prej pa dlje ostane? To me zanima za Lj. porodnišnico. Želim si samo njega in to da ostane malo dlej kot tiste 3 ure.

Kar pa se tiče obiskov doma pa upam, da naju pustijo pri miru vsaj 14 dni. Sama se moram navadit na nov ritem, user posted image pa najbrž tudi ne bo pasalo dretje drugih ljudi. Vem pa da bodo spet problemi tu user posted image . No vsaj tistih prvih 14 dni bo user posted image z nama in upam, da bo on razporejal obiske, oziroma bom kar nejmu povedala če mi ne bo pasalo, pa naj urgira.

Lepo in mirno noč vam želim. Pa čimbolj prespano.

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3074
23.5.2007 20:27:14   
Anonimen
O Špela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ja si jim pa res zagodla user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?