|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
21.5.2007 15:20:07   
melaverde
Ciao punce,

vidim da ste vse polno zasedene, ene z delom druge s težavami, najlepše se ima sigurno Kati ob crkljanju svoje Kaje. Po tvojih besedah, tvoj porod res ni bil hud..jaz si želim isto !! Najbolj me je strah da se ne bi odpirala ker sestra se pri obeh porodih ni, kljub vsem umetnim popadkom user posted image . Nehote vseeno pomislim da je kaj v genih...

Mi imamo za našega fanta že vse pripravljeno le parket čakamo in kavč. Sej vem da to ni nič esencialnega, lepo bi bilo če bi ga uspeli polakirat preden pridem domov.

No katera bo naslednja ??Joj, komaj čakam zjutraj da se pripopam na internet in vidim presenečenje...sicer pa imamo še čas, junija še ni ....

Kati, tvoja hčerkica je prekrasna!! Kako se kaj znajdeta doma? Mleko teče?? 

user posted image   

27.5. nikical, 22 let, 1user posted image ,  user posted image Niko ali  user posted image Nika, Ljubljana 
01. Andy29, 27 let, 1user posted image  
01. Jacqueline,
28 let, 1user posted image , Orleans, user posted image  Cal Juliena (rodila 25.04.07) 
01. Drnula,
29 let, 1user posted image , Postojna, user posted image
01. sreckanosecka, 27 let, 2 user posted image , user posted image Črt 27.09.2005, Ljubljana  
01. Luna  user posted image
02. nogica,
26 let, 1user posted image , Ljubljana  
03. kati81, 25 let, 1user posted image , Ljubljana , user posted image  Kaja Tana (rodila 17.05.07, 47 cm in 2720g )
04. nosečka, 26 let, 2user posted image   
05. dorina,
26 let, 1user posted image ,  user posted image   
05. Tina26, 28 let user posted image
06. palčica, 30 let 1 user posted image , Jesenice  
06. Valentina76, 2 user posted image , user posted image Jošt 20.02.2006, 
Maribor
07. MEGi20, 19 let, 1 user posted image , Novo Mesto, user posted image  Matija
07. ~NINA~, Ljubljana, 1. user posted imageuser posted image  Maks
08. ŠpelaP,
32 let, 2 user posted image , user posted image Tim 26.11.2003, Slovenj Gradec,  
08. zlataribica, 28 let, 1 user posted image , Kranj
09. N & B, 30 let, 2user posted image , user posted image  2003  
09. janapan, 28 let, 1 user posted image , Postojna  
10. itak, 28 let, 1user posted image , Ljubljana  
10. januska82, 24 let, 2user posted image , Ptuj  
11. Bibyka, 24 let, 1user posted image , Ljubljana,  user posted image Jan 
12. Jasy,
24 let user posted image
12. Melaverde, 26 let, 1 user posted image , Izola, user posted image Val

12. duhica, 26 let, user posted image , Maribor,  user posted image
13. daria78  user posted image
14. Pika79,
27 let, 1 user posted image , Ljubljana

14. zrak, 31 let, 1user posted image , Postojna   
15. babajči, 28 let, 1 user posted image

15. špela07, 1 user posted image , Celje   
15. Luckabucka, 3 user posted image , Maribor,  user posted image  Luka  
16. ANDREJA75,
3 user posted image , Ljubljana-CR, user posted image 1995, user posted image 1998, user posted image user posted image Maj in Gal (rodila 16.05.2007)
16. *Ana*,
23 let, 2user posted image ,  user posted image 03.11.2005
, Šempeteruser posted image
17. bombetka,
26 let  user posted image
17. KT, 35 let, 1 user posted image , Ljubljana,  user posted image  
17. Pinokio, 1user posted image , Kranj, user posted image PIA (rodila 04.03.2007)                                                               
18. Tracy, 26 let  user posted image
18. irenaL, 34 let user posted image

19. Gorazdova, 19 let, 1user posted image , user posted image
20. XSANDRA 1, 31 let, 3 user posted image , user posted image Grega 11.04.1995, user posted image Gašper 20.09.2000, Ljubljana user posted image
20. aktem, 35 let  user posted image
20. zabica26, 26. let, 1 user posted image , Kranj/Ljubljana/Postojna

21. Nina user posted image
22. Liona,
29 let, 2user posted image , Kranj , user posted image  SVIT (rojen 08.05.2007,2500g in 45 cm)
22. lunca2, 23 let, 1user posted image , Trbovlje, user posted image  Ažbe
25. NRMM, 29 let , 3 user posted image , user posted image Maruša 24.12.2005, Maribor,  user posted image  Maša
27. mentos, 1user posted image , Kranj
27. Lea77, 2user posted image

30. Ronja, 28 let, 1 user posted image , Ljubljana, user posted image  Ronja

Junijke mamice:  ( 2 user posted image : 4 user posted image )  vodijo user posted image  !!!

1.)  Pinokio  - user posted image Pia  04.03.2007 (PDP 17.6.), Kranj
2.)  Jacqueline - user posted image Cal Julien 25.04.2007 (PDP 1.6.), Orleans
3.)  Liona - user posted image  Svit 08.05.2007 (PDP 22.06.), Kranj
4.) Andreja75 - user posted image  Maj in user posted image  Gal 16.05.2007 (PDP 16.06.2007)
5.) Kati81 - user posted image  Kaja Tana 17.05.2007 ( PDP 03.06.2007), Ljubljana

p.s. Če katera opazi kako napako naj me prosim opomne !!

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
21.5.2007 15:20:18   
Jacqueline
Čestitke vsem novopečenim mamicam!!!

Kaja Tana je prava lepotička!!!

Naš Cal Julien pa tudi pridno raste in dela vragolije, ko je brez pleničke!!!

user posted image user posted image user posted image

Lp,
Jackie

The sweetest flowers in all the world - A baby's hands. ~Swinburne

(odgovor članu duhica)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
21.5.2007 15:45:09   
ronja
Mah, nimajo več najine barve, ne senčnika ne lupinice... NO, saj za lupinico ni tak problem, bo pač rdeča kot avto, saj v gl. bo not, ampak za senčnik bi bilo pa že nekak lepo, da paše k vozičkuuser posted image . Pa kaj, ko sem bila tako bolna, ko so še meli to, fantje pa veste, kaki so...

špela, to sem tudi jaz slišala, da otroci z domačimi živalmi nimajo alergij. Upam, da je tako!

kati,
bravo za lepo punčko!

a mogoče katera ve, na kateri strani so tisti seznami, kaj vse rabimo za dojenčka? vem, da ste enrkat popale sem gor, pa zdaj bom kmalu mela čas, da to nabavim...

aja, eni pravijo, da je fino lupinico prej sporbat, če otroku sede... Ampak to je malo nepraktično, lažje je jo met kar takoj, ko greš iz porodnišnice... Kaj ve mislite?

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
21.5.2007 21:03:38   
*ANA*
Lep večer vsem!

Da se ,al oglasim- sem s pregleda. CTG OK,le user posted image se mal manj premika, tako da sem morala delati počepe, pa še dirkat po stopnicah da se je prebudil, ampak na koncu OK  user posted image user posted image user posted image . Potem me  je pregledala in ugotovila, da je glavica že čist spodaj, da se je sploh ne da več premaknit ( zato me tako bolijo vse kosti in mišice spodejuser posted image ). Ampak bomo potrpel, ker izgleda da nismo več tako zeloo daleč user posted image user posted image user posted image .

Glede kg pa je rekla da je kar OK- če pač tako rada jemuser posted image user posted image user posted image .

No bodite v redu in se tipkamo. 

Lepo in mirno noč vsem

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
21.5.2007 21:40:48   
NRMM
Babajči user posted image user posted image ,da bo s tvojo pikico vse ok. Ne jemlji si toliko k srcu besed ginekologinje.Kaj pa če bi šla še po kakšno drugo mnenje,pa magari samoplačniško,da resnično veš na čem si?
Moji kolegici,ki je imela tudi visok pritisk v nosečnosti,so par dni pred porodom rekli,da je pupika ful mala glede na tedne,da ima želodček mali in,da ni nikjer ene ledvičke user posted image .Punca je bila vsa iz sebe,ja seveda,kdo ne bi bil. In potem je po dveh dneh,ko je dobila takšne informacije rodila zdravo punčko težko 3500g (izmerili so ji 2100g )s katero je bilo vse ok.

Lusa lepo,da si se oglasila user posted image .Držimo pesti,da se tudi vam kmalu nasmehne sreča user posted image .

N&B še v enem kosu?

Moja prva babika pa že spi en čas,no tudi jaz sem že en čas v postelji,zmazala eno veeeliko skodelico sladoleda,mala je po trebuhu po sladoleda ful kolcala,ampak zdej je očitno zaspala.Se morem sedaj naužit sladoleda,ker nikoli se ne ve,kako bo,ko se Maša rodi.

Uživajte preostanek večera

NOČKO

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
21.5.2007 21:41:27   
Anonimen
Čer
Jaz sem pa iz celodnevnega dela. Sem bila pa danes tako pridna, da se moram kar pohvalit. S tremi akvicami sem premagala utrujenost - nizek pritisk in pričela z delom. Spekla sem nekaj vrst piškotkov, pa ful rožic sva z mami posadile, pa vrt sva urejale, potem ko sem pa domov prišla sem pa še doma nekaj sadila, pa zalivala, skratka, res energije za dol past user posted image . So mi vsi rekli kje jemljem vso to energijo (o ko bi me vidli v petek, ko sem kar skup lezla user posted image ), da bom pa kar brez problema rodila, ker se toliko migam. Ko bi bilo vsaj vse to res. No danes mi je celo fotr (do sedaj še nikoli ni ) rekel, da bi mogla zdaj pa res počivat ko imam še toliko malo do roka.
no jutri imam spet plan pečt piškotke, pa spet bova urejale vrt z mami pa... Sem že danes vso robo pripravla, tako da jutri seveda takoj ob 6-ih zjutraj v akcijo user posted image .
Punce a ve še kaj user posted image ? Joj midva sva se kar ustavla - moj lubi se boji za user posted image , no jaz pa da bom prej mogla kam it user posted image , tako da bo vse počakalo za po porodu. Kaj čem.

Lepo in čimbolj prespano noč vam želim. Jutri pa se oglasim, ko pridem domov - najbrž enkrat proti večeru. Upam, pa da bom imela dovolj visok pristisk in da bom spet naredila toliko kot danes.user posted image

nočko

(odgovor članu *ANA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3031
21.5.2007 21:44:59   
Anonimen
Babajči držim pesti za vaju user posted image user posted image user posted image . Jaz bi ti dala malo mojega nizkega pristiska ti meni pa visokega pa bi blo glih prav user posted image . Če pa user posted image zaostaja pa mislim, da tudi ne bi smelo bit kaj narobe. Bo pa malo počakal in kasneje prišel na svet. no ne vem samo moje mnenje. Srečno

Lusa tebi pa čimveč sreče in čimveč user posted image . Pa da čimprej ugledaš user posted image user posted image . user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3032
21.5.2007 22:03:26   
Drnula
Babajči - tako pogosto sem že slišala zgodbe o zaostali rasti, pa še nikoli ni bilo res nič narobe. Mislim, da preveč zapaničarmo. Upam da je in bo vse ok.

Nogica- za to navado o peki jaz še nisem slišala. Še dobro da je pri nas ni. Tudi če bi bila.... Pri nas se ga mal napijejo.
user posted image nama še vedno ful paše. Potem priporočajo kakih šest tednov mir. Hmm ???

Sicer naša user posted image v trebuhu veselo pleše ča-ča-ča, sprememb ni, trebuh se niti spustil ni... Jutri imam pregled, ki bo verjetno pomenil kaki dve do tri ure čakanja ter hitro tehtanje, merjenje pritiska in preverjanje teže user posted image . Saj kaj drugega pa naj user posted image user posted image Čeprav me zanima kako zgleda kaj mv.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
22.5.2007 8:03:19   
Anonimen
Jutro

Kakšna težka noč. user posted image me je od polnoči naprej pa do jutra tako tiščal v mehur, da sem bila skoz na wc-ju. Sem že mislila, da bo treba kam it.  Skartka spet sem vsa neprespana in utrujena. Bo treba spet doze kavice, da se sestavim.

Drnula ja tudi pri nas user posted image zapijejo, ampak zraven je pa treba še malo sladarije kak narezek, no al pa tud ne. Eni ja eni ne. Jaz mojmu user posted image vedno kaj spečem tudi za rojstni dan, da nese v službo. Mi bodo pa ti piškotki prišli prav za v službo in za raznorazne obiske - je seveda domače veliko boljše user posted image .
No blagor vam ker še user posted image . Men se bo kar zrolalo, bo teba še nekaj tednov zdržat user posted image . No sva se zmenila, da bova vse nadoknadila user posted image .

Jaz sem pa kupila (no nisem je še dobila) košaro Navetto PP. Sicer ni ravno v barvi mojega vozička rdeče-siv, ampak je rdeče-bež. Je pa rabljena. Nove v teh dve barvah ne dobim več. Tako da Ronja sva na istem, bova imele pa malo pisano kombinacijo. Za košaro pa sva se odločala ful dolgo, pa mislim, da je to kar prava odločitev, ker bo user posted image noter res lahko udobno spal, drugače sem imela občutek, da se bo v GT3 kar izgubil.

No želim vam lep dan, jaz pa grem počasi pečt.

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 3034
22.5.2007 9:38:21   
Drnula
Oh - jaz bi pa kar spala in spala. Roke me ne mučijo toliko, da ne bi mogla, včasih se predramim in potem takoj zaspim. wc obiščem 1x na noč. Me je pa danes ponoči zbudila bolečina v spodaj trebuhu. Ni me prav dolgo držala in sem zaspala nazaj. Krč. Verjetno lažen popadek. Sem zadnjič brala in takoj pomislila ... aha boli samo v trebuhu, ob križu ne čutim bolečin, to verjetno ne bo to ...... user posted image Kakorkoli, zdaj sem ok in zdaj sem vstala, ker se moram odpraviti na pregled.
Ponoči pa jaz nikoli ne čutim user posted image . Enkrat, ko je tako vztrajno kolcala. Sicer se mi zdi, da se zbudi šele za mano. ?? morda pa samo tako trdno spim ??

Veselo peko nogica. Morda še jaz kako pecivo spečem danes. Ali pa skutine palačinke, ki jih nisem še nikoli in si jih že nekaj časa želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
22.5.2007 9:42:53   
zrak
Pozdravčke vsem user posted image
da se vam malo oglasim sicer boste mislile, da sem šla rodit....

Pri nas še nič ne kaže.. le nekaj lažnih popadkov čez dan.. ki  niso kot so bili otrdevanje trebuha, je prisotna rahla bolečina... in kakšen dan mi ful dol pritiska... Glede brcik..pa me še vedno tako močno sune pod rebra da je joooojjjj in hkrati pride neka izboklina v predelu popka.. le kaj dela user posted image  notri, ne vem.. pleše..

Sploh ne vem če imam vse ali ne,,, sem že čisto zmešana od teh nakupov... Zato bom videla vse pol.. osnovne stvari so in to je bistvo.. drugo pa še pride..

user posted image user posted image  vsem , ki ste že rodile.. Kati upam da bo tudi moja porodna zgodba tako hitra kot tvoja..

vsem še en lep pozdrav.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
22.5.2007 10:04:15   
FLASK_A
Lep sončkast dopoldan še od mene. Vidim, da ste kar vse zaposlene, še posebej Nogica, ki pridno pečeuser posted image . Pri nas je tudi tako, da kdo za kako tako veliko stvar kaj zrihta, ampak pečt pač ne gremuser posted image  Ko se bo najinemu user posted image  ljubilo it ven, bo pomoje že vse starouser posted image user posted image  Nič ne kaže, da bo kaj. Trebuh je visoko, srat itak hodim po 2x na dan že 2 tedna, lažni popadki so tut že več kot tri tedne vsak dan... Sploh nevem. To niso nobeni znaki. CTG je tut fouš, ker mi skos popadke riše- in evo me- še vedno tleuser posted image user posted image user posted image  Počas mam dovolj, hodim na sprehode, telovadbo, doma pucam, likam, danes bom kuhala (za zalogo v skrinjo) in ni še nič.
Me boste prehitele junijke, stoprocentuser posted image user posted image user posted image

Nič, grem. Pes mora ven (jst tutuser posted image user posted image ), pol pa kuhat! To bom nrdila zaloge, moj bo samo pogledal. Ja sej, kdo pa bo pol mel cajt kuhat- sam iz skrinje daš, pripraviš in na mizo- simpluser posted image user posted image

Vsem vam želim, da ste vredu, ne skrbite za vaše pikce- se majo ziher fajn in pridno rastejo! Komaj čakam kako novičko... Pozdravček vsem!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
22.5.2007 10:41:08   
ŠpelaP
Nikical - meni pa glede kuhe ni treba skrbeti. Moj tako rad kuha, da mu jaz z veseljem prepustim štedilnik.
Edina stvar, ki me pri njegovi kuhi moti, je da kolikor bolj rad kuha, toliko manj rad sčisti štedilnik. Tako, da so moja edina navodila možeku glede kuhe v času moje odsotnosti, da bo VEDNO za sabo sčistil štedilnik. Da ne bo treba meni prvo, ko bova z dojenčkom prišla iz porodnišnice, štedilnika čistit.

Punce, a je na vaših koncih tudi taka navada, da se porodnici, ko pride iz porodnišnice, kuha kaka posebna jed? Recimo pri nas bi naj bilauser posted image , da se porodnici od začetka kuha juha iz stare kure, kao za energijo.
Zame je mož po prvem porodu šel k svoji baki v Hrvaško Zagorje po eno mastnouser posted image staro kuro. Samo po njej nisem imela nič več energije kvečemu manj, saj sem od te kure dobila samo kurčuser posted image vnetje žolčnika in napade žolčnih kamnov in to komaj 10 dni po porodu.
Tako, da sem zdaj jasno in glasno zabičala, da naj gredo vsi daleč stran od mene s kako staro kuro. Mater jim...

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 22.5.2007 10:43:40 >

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
22.5.2007 12:30:48   
Palčica*
Ha ŠpelaP sem se nasmejala...Tole s kuro user posted image .
A veš,da sem jaz najprej mislila,da je to zafrkancija,pa očitno res je nekaj na tem. Skratka-na gorenjskem je enako-juha iz stare kure za novopečeno mamico.

Že od samega začetka mi en starejši gost v lokalu tuli,da "stara" kuro. Stvar iz tedna v teden postaja resnejša,saj mi na vsake toliko časa pošlje sms,če je že čas,da jo likvidira...V glavnem,mislim da juhica sigurno čaka tudi mene.

Nikical se skoz pomaknem na tvoj ticker in po malem odštevam s Tabo. Še 5 dni,a ne? No bomo videli,če Te bo res katera prehitela.Drugače pa ja-tud jest vsako jutro tko z veseljem prižgem računalnik in pričakujem naljepše novičke.
Na mojem koledarju jutri spet kaže en krajček,kaj pa veš-mogoče res katero preseneti.
Drugače pa-kaj je to prebavo in to da hodiš ful na blato? Kakšen znak spet za pričetek al kaj?
Ker če je,potem bi jaz morala definitivno rodit včeraj-če nisem bla 5 krat na wc-ju,potem nisem bla nikoli.

Sama sem danes nenormalno okorna. Spodaj me vse boli (zdi se mi kot da se res vse razteguje) in komaj hodim. Sej se mi je to že prej dogajalo sem ter tja in zato temu ne posvečam kakšne hude pozornosti,a vseeno sem zaradi tega danes bolj doma. Sprehodi bi mi bli skrajno neprijetni...

Toliko zaenkrat.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
22.5.2007 12:49:15   
ŠpelaP
Veš Palčica, saj juha je bila res dobra, samo posledice so bile pa boleče - najprej tako za kuro, potem pa še zame! user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
22.5.2007 13:10:23   
lunca2
Pozdravljena dekleta!

Tudi jaz čestitam vsem novopečenim mamicam.user posted image user posted image user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
22.5.2007 13:14:34   
FLASK_A
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Špela, ti si zakon! Kolk sem se jst nasmejalauser posted image user posted image user posted image  Ja hudo, upam, da mi ne bojo moji visel na vratih vsak dan s kako kurjo župo, ker bom čist popenila! Hehehe, kaj vse se privleče od naših starih staršev... Jaz previm tko: kar komu paše, to naj dobi. Če telesu paše neki, že ve, zakaj je to dobro. Upam, da me ne bo kdo s čim silil, ker tega pa res ne maram...

Palčica, ja g mi je rekla, da so to lahko znaki. Pa saj pravim, da je že skor 3 tedne ista zgodba, isto stanje, pa sem še vedno  2v1 user posted image user posted image  Ni kej, znak je samo: al ti odteče voda al pa dobiš močne popadke. Ni znanosti. Do takrat pa čakašuser posted image  Polna lunca bo pa 1.6. tko da- takrat se bo mogoče začel kej premikatuser posted image user posted image  Ti pa kar počivaj, saj danes je itak tko noro vroče, da bomo še zakuhale, če bomo preveč telovadile okroguser posted image

Pozdravček, punce!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
22.5.2007 13:24:33   
N _ B
Ojla punce.

Pokorno javljam, da sem še v enem kosu. user posted image

V petek sem bila ponovno na pregledu. Krvna slika je boljša , tako, da zaenkrat ni panike. Hb je zopet malo narasel, vendar to verjetno, ker sem morala prenehat s tbl. Bila sem na ctg-ju in je vse ok.
Vaginalno me ni pregledal, ker pravi, da če sem odprta sem, ne bi pa rad kaj sprožil, če ni potrebno. Ta pregled običajno dela (če je vse bp) teden pred PDP.
Naslednji pregled imam 01.06. in takrat verjetno pade odločitev kako in kaj, če seveda ne odjadram prej v porodnišnico.

Tole lepo vreme mi je sicer čisto všeč, samo kakšne 14 dni prekmalu. Vročina je sedajle zadnja stvar, ki mi paše. Včeraj sem bila popoldan s tamalo zunaj me je parkrat obšla slabost od tega težkega zraka. Dost jamranja, bomo že preživeli še te slabe tri tedne.

EA: zame ne pride v poštev oz. mi jo odsvetujejo, ker sem imela prvič CR in bi EA lahko prikrila eventuelne zaplete.

Kurja juha: tudi pri nas je stara mama vedno to govorila, vendar mi je bilo prvič hvala bogu to prihranjeno in me je čakala običajna goveja.

Zdaj grem pa jest. Se še javim.

Lep dan in naj vam bo čimmanj vroče.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
22.5.2007 13:28:55   
NRMM
ŠpelaP tole s staro kuro pa je tudi mene čakalo po prvem poroduuser posted image .Mi jo je ati skuhal,tako kot jo je mami po vsakem porodu user posted image .Sicer neke hude energije nisem čutila po tem, ampak pasala je pa vseeno. Verjetno me to tudi sedaj čaka,ko bo vse za mano in,ko pridem domov user posted image .
Če bo pa sedaj kaj več energije pa javim naknadno user posted image .

Se javim še kaj zvečer.moram po možeka v Mb.

l.p.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
22.5.2007 13:37:40   
Drnula
Sem s pregleda. user posted image jima še vedno okrog 3 kg ?? kot nazadnje??  G pravi, da so mere vedno bolj netočne in računati moramo najmanj na 10% +/-. Zame, ko nisem ravno velikanka prav bistveno več kot 3 kg ne bi priporočala. Se mi je zdelo, da me kar  mal zaskrbljeno gleda, spraševala me je kako težka in velika sva bila z user posted image ko sva se rodila in kako visok je on??? Hmm
Je iskala in iskala srčni utrip pa ga ni nikakor našla, pa ji rečem da mora bit nekje, ker se skoz muva. Pa je potem ugotovila, da še vedno nekam visoko nosim in je srček iskala najmanj 10 cm prenizko. Sicer pa da se lahko trebuh spusti tudi čisto v finišu, da pa je za prvorodke bolj značilno, da se že kak mesec pred porodom.
Skratka, pregleda nimam več pri g. Če na pdp v petek 1.6. ne bo nič se moram v ponedeljek 4.6. oglasit v porodnišnici, da me pregledajo in se odločijo ali je potrebno sprožit porod ali pa me pošljejo domov za nekaj dni. Sem se kar malo zdrznila, kot bi me zbudila iz spanca in rekla "hja punca, rodit bo treba. In to kmalu." user posted image user posted image No, recimo, da je 1.6. še polna luna, da se takrat res kaj zgodi.

Jaz bom tudi kaj skuhala danes. Za sprehod je trenutno ultra vroče in ne grem ven. Pozneje popoldan.

Glede kurje juhce drži širom po svetu. Baje je mastna in kalorična in da "moč" user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
22.5.2007 13:45:04   
Drnula
N & B- na predvanju je anastezist rekel, da EA za tiste s CR ne omejujejo nikoli in jo dajo vedno če porodnica to želi. Vendar s tem, da pustijo za eno boliečinsko stopnjo višje. Stvar je v tem, da glede na to, da je bil 1x CR, je na maternici ostala brazgotina in obstaja možnost, da se pri drugem porodu raztrga. Če bi to tega prihajalo mora porodnica to čutiti in povedati. Torej prav brez občutka ne sme biti. Pri EA v bolečinski lestvici 1-10 ponavadi pustijo bolečine nekje na 4 (povprečen porod ima 8), če je prej bil CR pa eno stopnjo višje.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
22.5.2007 14:12:48   
N _ B
Vem. O tem sem govorila z g. Ne vem sicer kaj me sedaj čaka, ker do petka je bila v igri sprožitev poroda, sedaj pa bomo čakali, ker so izvidi v mejah normale.
Pri meni je pa še stvar strjevanja krvi. Do prejšnjega tedna sem skoraj celo nosečnost jemala tbl za redčenje krvi in v moram po porodu dobiti injekcije proti strdkom.

A so na predavanju kaj omenili, kam se daje EA? Zadnjič sem nekaj ujela, da sedaj ne dajejo več le spinalno, ampak tudi normalno v žilo v roki, pa mi je bilo malo čudno.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
22.5.2007 14:31:56   
Drnula
N & B - EA je vedno vedno kateter v epiduralni del hrbta ob hrbtenjači. Nikoli ne sme iti v žilo, saj je poanta v tem, da v tem predelu začasno omrtvičijo živčno pot za prevajanjue bolečine. V kri ne sme. Tudi to je ena od prednosti, saj se ne prenese na otroka, omogoči pa stalen boljši pretok krvi do otroka in njegovo boljšo kondicijo ob porodu. Je pa res, da ti morajo pred posegom dati infuzijo, vsaj en liter, to pa dobiš v žilo.  Mogoče je katera zamešala ??

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
22.5.2007 16:52:04   
ronja
Ojla, punce, od drveče Ronje, heheuser posted image
Danes sem bila spet pridna, hehe, zjutraj ob 9h sem mela materinsko šolo, fizioterapijo, sem izvedela za vaje za globoke trebušne mišice in kaj delajo itd..., recimo, tega prej nisem vedela. Pa seveda mišice medeničnega dna, to že vse vemo, pa seveda me je fizioterapevtka malo najurila, česa vsega ne smem delatuser posted image . So smotani, rečejo, da lahko vse, razen, potem pa jih 10 min. ne ustaviš in na koncu ti ostane - NIČ! gRRRRRRR! no, v pon. mam g. in jo bom vprašala za plavanje, joge itak ne delam dosti, bom pa še malo bolj pazila kot doslej in delala tele trebušnjake malo manj gor...

No, potem sem mela še kompresijo in eno uro učenja previjanja in rokovanja z dojenčkom, so rabili ljudi, da lahko izvedejo vaje za bodoče babice, pa sem šla, da jim naredim uslugo:)

Potem sem letela z biciklom še v službo, sem pa tokrat malo bolj pazila na luknje, da nisem po njih vozila, heheuser posted image , da sem dobila papirje za CSD in greva jutri še to zrihtat.

Zdaj grem še zrisat do konca, potem mam zvečer plavanje, enkrat vmes naredim še za jest in to je to.

Piškoti bojo pri meni še malo počakali, saj kaki bi pa bili čez 1 mesec - jih ne bi bilo, hehe, če kaj poznam svojega lubijauser posted image . Tak da jih moram čim pozneje napečt:) No, sem pa včeraj spekla 2 sadni torti, je mela prijateljica RD (ena za njo, ena za naju z lubijem) in kakavove rezine, če to štejeuser posted image Ene torte torej ni več, pa pol pleha rezin je tudi že zginlo, ta drugo torto bova pa danes maznila do konca, hehe:)

KT, ja, se mi zdi, da sva res obe iz istega testa narejeniuser posted image Ma boljše tako kot da se samo okoli prekladaš in sam sebi smiliš, ne res?user posted image Se mi zdi, da tako zaposleni ljudje kot sva midve, nimajo časa met problemov in so posledično precej bolj srečni, heheuser posted image

tole za EA pa nisem vedela, se vidi, da še nisem bila na predavanju od anasteziologa - sicer je ne mislim met, an predavanje pa bom šla, saj še o drugih zadevah pove, pa tudi sicer sem firbec, hehe, pa bi vse rada vedla...

špela, sem se tudi jaz nasmejala ob tvoji kurji juhciuser posted image , no, moj ljubi fant ve, kaj si jaz mislim o juhah, sploh mesnih, tako da me sigurno ne bo čakala, pa vraže gor ali pa dol - do zdaj itak še nobena vraža ni držala - niti tiste o napovedih spola (vse so mi napovedovale fantka, pa je punčka), niti tiste, kaj je treba jest/pit, da ti ni slabo. Pri meni je pomagalo proti bruhanju samo to, da nimaš kaj bruhat, hehe, pa še to ne vedno...

N&B,no, saj iz tahudega si ven, če se zdaj rodi, ne bo več nedonošen/a.

nikica, res je, driska je sicer lahko znak bližajočega se poroda, pa izcedek (nezrelo mleko - kolostrum) iz prsi, pa lažni popadki, ampak jaz tega ne jemljem resno, ker imam vse to že vsaj 1 mesec, pa še ne mislim it rodit, ker bi iblo zdaj še čisto prezgodaj, hehe - nimam pa nič proti, če se malo prej primaje na svet, samo pretiravat pa ni treba... Tk da - ko bo, bo. Velja za obe, hehe, no, jaz te sigurno ne bom prehitela, če ti to kaj pomagauser posted image
Čeprav mi je fizioterapevtka rekla, da bi znala rodit malo prej, glede na moje aktivnosti... Ampak to je spet tako kot ostali znaki, po mojeuser posted image Samo da ne bo 10 dni zamujala, ap da bi jo morali bezat ven, tega si res ne želim...

bajčibajči, midve bi morali sestavit - pri meni so rekli obratno: da ma veliko glavico (normalno za te tedne oz. še celo kak dan je prehitevala), pa male nogice in trebušček... Tak da skup bi meli ravno prav. Ma, jaz se ne sekiram, naredit itak nimam kaj, pri g. mam verjetno zdaj zadnji ali pa predzadnji pregled, ker ona me še kar naroča na 5 tednov, čez 5 tednov mam pa jaz že PDP... Tako da... Ko bo, bo. Boš videla, da bosta najini user posted image super zdravi!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
22.5.2007 17:09:57   
ronja
Aja, jaz pa že vem, kaj me bo čakalo za jest, ko se vrnem iz porodnišnice! Moja najljubša jed - marelični cmoki! To si želim, mi pa ni bilo niti treba rečt, saj fant sam ve, da je to moja omiljena jed in je že rekel, da jo dobim, heheuser posted image user posted image

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?