|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
20.5.2007 21:07:50   
ronja
Špela, kateri sterilizator si ti kupila? Čigav, a so kake razlike? jaz bi tega za v mikrovalovko, ker so malo manjši kot tisti samostoječi. Se mi zdi, da si ti tuid takega kupila... POvej malo, če si kaj preštudirala, prosiiiim...

Zanima me še za grelec hrane oz. stekleničk - če bi kdaj kam šla in si spumpala mleko, pa bi ga fant pogrel in dal tamali - so kake razlike med njimi, ali plačaš samo firmo?user posted image

Midva sva včeraj šla gledat posteljice, verjetno bova vzela kar eno zelo navadno in poceni v Pikapolonici, sicer se stranic ne da spuščat, ampak se pa da dvignit dno, kaj mislite, da je potem pomembno tudi to, da se da spuščat stranice?user posted image

Sicer pa me že kar malo stiska, ker nimava še nič zrihtano, zgodi se pa lahko že čez 14 dni... Tako sem danes v BTCju kupila hladilno mazilo za ritko in kengurujčka, takega, ki ga lahko nosiš spredaj in zadaj, pa tri vrste blaga za 3 različne posteljninice, ki jih bom sešila, pa še en kup blaga za igračke (umetno krzno) in par potiskanih flisov za dekice ipd. pa še dve blagi za dve spalni vreči, bom anredila kar dve, da bova eno mela kar dol pri očetu ali pa na morju, da ne bo treba non stop sabo tovorit.

Zadnjič pa sva nabavila še palčka zavijalčka (koš za plenice in par kaset zanj) in pa prenosno posteljico, tako da imava nekaj za vsak slučaj, če bi naju kaj presenetilouser posted image . Pa itak jo bova rabila za k očetu, za na morje... pa še par neumnosti: gobico/spužvico za umivat, pa tri igračke za v vodo:) Ja, saj vem, da sem nora na to vodo, ma bi rada, da jo ima tudi mala Ronja rada...

Jutri greva vprašat še za lupinico PP SIP, če jo sploh imajo v najini stari barvi (sv. modri) kar v PP na Celovško, v Baby centru niso imeli take. Držite pesti!

Potem nabaviva še posteljico in jogi in ko vse sestaviva in postaviva, potem počasi tamala lahko pride, heheuser posted image No, jaz mam še par stvari prej za naredit, ampak ajde, bomo že, saj mam še čas - za razliko od vas, heheuser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
20.5.2007 21:30:51   
Anonimen
Ronja če jutri ne dobiš te barve povprašaj še po mailu na spletni strani mami.si. Tam včasih lahko dobiš kaj kjer drugje nimajo.

Kati tudi jaz ne morem gledat slik - nimam gesla.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3002
21.5.2007 6:32:16   
Kati81
geslo je katarina, se opravičujem sem full hitro delala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
21.5.2007 6:40:34   
ronja
drnula, blagor ti, da nisi neučakana! Jaz mam že poln kufer te kisline, tega, da ne morem normalno športat, čeprav še vedno plavam hitreje kot ostali na plavanju, heheuser posted image , ampak vseeno, trebuh moti, sploh pri delfinčku... Tak da jaz sem mali Ronji rekla, da ji dam še 3-4 tedne, (max 5 do roka,) potem pa ma, da se spoka ven, heheuser posted image , da mi ne bi slučajno zaostajala! 

Spim danes spet ne, pa bi rada, seveda, samo se je spet par stvari nagrmadilo... Jah, kaj čmo, je treba končat predno pride user posted image , potem pravijo,d a nič ne moreš nekaj časa...

Neca in Neža - kaj pa vem, če vam je všeč, niti nima veze, saj ne bosta skoz skup. Za sestri lih ne bi bilo, za sestrični pa še gre:)

palčica, Aljaž je pa ja tako lepo ime! meni je najlepšeuser posted image , ne bi pa nikoli dala sinu tako ime (ugani zakaj, heheuser posted image ) če ti kaj pomaga, jaz poznam same super Aljaže!

a tisto srečanje ste potem imele?

EA  še vedno NE  mislim vzet, bom pa šla na predavanje, ker me zanima, kaj pravijo in kako to sploh gre. Čisto iz firbca.

nikica, če nisi ziher, lahko oblečeš bele bombažne spodnje hlačke ali pa daš bombažen vložek v hlačke in neseš to testirat v porodnišnico - če bi imela stalno mokre hlačke. Sicer meni dostikrat zdaj kar teče vse skup, samo vem, da to ni to, ne vem, kako naj ti razložim, zakaj vem, enostavno vem... kot pravi moja g. smo user posted image bolj sočne... Mislim, da če bi se ti res predrl mehur, potem bi imela stalno mokre hlačke, ne samo sem pa tja malo. Tako da brez skrbi po moje...

kati, čestitke user posted image , daj odkleni svoj album, da se nagledamo male junijke!

nogica, hvala za nasvet, saj tja sem mislila poklicat. No, če ne bojo vedeli po tel., bom pa še mail napisala, upam, da se jo bo dalo vsaj naročit, ker bi bilo lepo, da je iste barve ko voziček...

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
21.5.2007 6:48:00   
Kati81
Ronja poskusi če sedaj dela.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
21.5.2007 7:08:57   
Drnula
Nikical - plodovnica odteka lahko tudi na tak način. Baje je najbolj pogosto čutiti podobno kot pri izcejanju menstruacije. Mora biti  brez barve tudi ko se posuši in brez vonja. Najbolje je ujeti na temno (črno) tkanino kapljivo in počakati da se posuši.

Jaz pa ponovno letim na parcelo, zmenit se kje bo vodomerni jašek in če rabim soglasje občine in/ali cestnega podjetja če je vodovod pod cesto. Potem pa še k notarju, da pooblastim user posted image za podpis pogodbe. Podpisujemo 30.5., ko bo neka odločba pravnomočna in ker se nama res mudi, ne bi rada da to stvar kaj zadrži user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
21.5.2007 7:25:34   
KT
Kati81 kakšen angelček user posted image  ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image

Moj prvi dan uradne porodniške user posted image user posted image user posted image user posted image  - zdej pa malo izprežem tole delo - no, res sem cel konec tedna poslušala: "Ti ja,... ta prava,... nikoli, ... ti boš še na poti na Šlajmerjevo neki delala" - pa sem hitro najdla odgovor - "Ja, dihala" user posted image
Res moram še nekaj stvari podelati - uf, sem slišat kot Ronja user posted image  - če pa kar ni konca, ane Ronja (se mi zdi kot, da sva midve dve pravi workoholičarki). Če že sama podelam vse svoje delo, pa se kaj kmalu najde še kdo, ki zelo prefinjeno pride z novo prošnjo in s tem tudi nalogo user posted image  - res je pa tudi, da imam govorno napako - pač, ne znam reči NE user posted image . Mi je pa še mami zadnjič litanije pela, kot češ zdej se boš pa mogla naučit reči NE - ta prava mi govori - od koga pa sem dobila to "bolezen" user posted image .

Uživajte user posted image !

< Sporočilo je popravil KT -- 21.5.2007 7:27:29 >

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
21.5.2007 8:43:35   
zabica26
Pa se še jaz malo javim. Končno sem uspela pobegniti iz službe, čez 2 dni pa uradno začnem porodniško.user posted image user posted image user posted image Tako sem vesela, čeprav me je že zjutraj zbudil službeni klic. Grrrrrrrr…user posted image
Vem, da moram še nekaj stvari urediti do konca, pa da grem jutri še za nekaj ur v službo, ker nisem uspela pospraviti pisarne. Ampak, ok…tiste dve urici bom že preživela.

Drugače se pa zdaj želim umiriti, si par stvari prebrati, oprati oblekice, počistiti sobico, vse polikati in urediti dom za prihod novega člana/članice. Tako se že veselim, še posebej zdaj, ko sem se začela zavedati, da se lahko zgodi zares hitro!!!user posted image

Stvari imava pripravljene. Čaka me še obisk lekarne, drugače pa mislim, da imava vse. No, to bova tako ali tako vidla šele potem.

Kati81, iskrene čestitke!user posted image Maš kakšen nasvet za nas, ki še čakamo, kaj naj vzamemo s seboj v porodnišnico?

Drugače pa…sem se odločila, da zdaj se pa umirim, ker je res čisto drugačno počutje. Nobenih krčev, otroka čutiš več in na drugačen način…tisti tempo, ki sem ga imela v službi, ni koristil nobenemu. Mene pa je utrudil do maksimuma. Da ne govorim, kako grozno so mi zatekali gležnji…

Naslednji teden grem prvič na CTG. Kar komaj čakam, da vidim, kako napredujeva.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
21.5.2007 9:17:49   
*ANA*
Jutro vsem tudi z moje strani.

KATI iskrene čestitke še enkrat, prekrasen user posted image tvoja Kaja.

No, mi smo imeli malo bolj klavern vikend- nedeljo. Ko smo se končno odločili, da bomo očistili avto se nam je pa zgodila nezgodica.
Jaz in Pia v avtu "čistiva", pa pride nečakinja, jaz Pio zaprem v avto, ona tolče po vratih da bi sestrično jezila, nakar tamala od sestre odpre vrata in Pia pade ven direkt na beton- mislim katastrofa,Si morate mislit, kako sem  se ustrašla?
Sem jo sam pobrala pa gas pod vodo- izkazalo se je, da je le po celem ličku in proti očku pogrsana in podpluta- po slikanju in pregledu kirurga.
Tako da sem si potem šele oddahnila.
Moj trebušček pa trd ko kamen cel popoldan, user posted image se je le parkrat premaknil, tako da potem pa druge skrbi. Zvečer pa , ko sva z mojim user posted image odpravila ta malo spat sem se umirila in tudi user posted image se je začel lepo premikati in potem celo noč žurka user posted image user posted image .

Komaj čakam popoldan pregled, da vidim, kako je user posted image , pa CTG.

Se tipkamo pozneje.

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
21.5.2007 9:34:52   
MEGi20
hej naj se še jaz malce javim....user posted image bila sem od 08.05. v bolnišnici zaradi zelo slabih izvidov in nekega vnetja, ki bi lahko škodil mojemu user posted image
Po dovgem ležanju v bolnici so se stvari uredile, da bom lahko varno donosila do konca.
Jaz sem se odločila roditi z EA, ker je kolegica tudi in mi je priporočila...

Se še javim .... lep dan vsemuser posted image

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
21.5.2007 9:40:56   
Anonimen
Ojla

Kati čudovita je tvoja Kaja Tana. user posted image user posted image user posted image Midva že komaj čakava na najinega razgrajača - razgrajašico. Tako se kobaca po trebuhu, najbrž bi res že rad šel ven user posted image .

No jaz grem pa danes pečt pecivo - razne piškotke - za prihod user posted image . Bova ful rabila, za v službo pa za kolege, obiske. Kaj boste pa ve kaj pripravile - če boste. Midva morava ful pijačo raznosit (no možek, ne jaz), pa pecivo. A je tudi pri vas ta navada.

No počasi grem.

Lep pozdravček

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3011
21.5.2007 9:48:59   
FLASK_A
Jutro!user posted image  Sem pozna spet z vstajanjem... Eh, sej bom pol bolj neprespanauser posted image

KATI, res imata lepega sončka! Veliko veliko lepih družinskih trenutkov vam želim!
                              user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala vsem za odgovore o izcedku! Res je hecno, takole brez barve.. Bom pozorneje spremljala, pa bomo vidli.

Ronja, srečanja potem nismo imele. Kolikor se spomnim, je Kati urejala seznamček, pa jo je njen lepi mali sonček prehitel. Saj itak nimamo časa na pretek ane... Je potrebno še velik zrihtat. No, meni ne več, ker imam samo še 6 dni do PDP in je že skrajni čas, da mam vse pošlihtano kot je treba.
Hm, jaz pa vseh teh potrebščin sploh nisem kupovalauser posted image  Sterilizatorja, grelca, palčka zavijalčka, še dude nimam... No, bomo že- po potrebi ane. Saj lahko to potem moj zrihta, če bo nuja (dudko ipd) Spužva za umivanje je pa fajn po moje, ni nobena neumnost- ti si kar privošči- in ronjici tudi hehehe, da bosta fino čofotale v banjiciuser posted image

Punce, jaz sem že čist outuser posted image user posted image  Pišuka, kdaj bom že šlauser posted image  user posted image user posted image  Zdej je res že odštevanje, ampak pomoje bomo šli kar lepo čez rok, ker si tko želim že imeti malega/ malčico ob sebiuser posted image ... Je pa ful čudno tole obdobje drugač. Po eni strani je fino bit s partnerjem, ko si še tkole sam, pa romantični večerni sprehodi, pa pogovarjanje, pa skupni zajtrki, večerjice... Po drugi strani pa res komaj čakam, da objamem najino malo žabico. Upam, da bova potem še vedno lahko ohranjala to, kar imava, čeprav bo več dela in bova bolj zaposlena. 

Nič, grem mal na luft. Zunaj je tko zelo lepo, da je kaj.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
21.5.2007 9:54:54   
Kati81
Evo moje izkušnje glede poroda.
Od ponedeljka sem bila hospitirana in v četrtek so se zaradi visokega pritiska odločili da mi porod sprožijo, ker pritisk ni in ni hotel pasti, tako da sem odšla v porodni blok, najprej me je kar mal šokiralo ko ti rečejo no zdaj pa greste. Po prihodu sem najprej imela klistir in da vam povem da to sploh ni nič hudega. Potem par minut čez 13 sem odšla z možem v porodno sobo št. 4 , kjer so mi namestili ctg in sem nekaj minut čakala da je prišla zdravnica, ta mi je 13.30 predrla plodove ovoje tko da mi je odtekla voda (je full topla, tak čuden občutek) in nato sem dobila svoje popadke, ki pa niso bili ne vem kaj tko da se nisem kaj dosti odpirala (aja pred prihodom v porodno sem bila odprta 3cm), ob 15.20 mi je babica rekla da tako ne bomo daleč prišli in da mi bo dala umetne popadke in svečko za odpiranje vratu maternice, ter rekla da če bo porod trajal 12 ur bo to nekaj čisto normalnega v moji situaciji.
Nato je odšla iz sobe in ko je prišla čez nekaj časa nazaj sem imela že kar močne popadke in tam med minuto in dvema minutama, zato mi je dala nekaj proti bolečinam in masko s plinom. Ob 17.15 sem imela občutek da čutim malčičino glavico že nekje v nožnici zato me je babica pogledala in rekla rodilli bomo in res v nekaj popadkih je ob 17.42 na svet pogledala naša Kaja. Vam povem, da sploh ni bilo nič hudo samo tisti trije popadkina koncu ko se porodi glavica in telo to je pa vse. Občutek ko pa primeš v naročje svojega otroka še neočiščenega in s popkovino pa je fantastičen. To je glede poroda.

Jaz pa sem imela potem po treh urah še neke težave z eno žilo v nožnici tko da so me morali še uspavat in operirat, to je pa bolelo, ampak tudi to je že pozabljeno. Je pa zato lahko bil mož več časa z nama.

Aja pomoč moža oziroma partnerja je pa super, pride zelo zelo prav. Že samo če te drži za roko, sploh pa če še malo masira.

PS: Za pomoč pri porodu, ko si priklopljen na ctg slišiš utrip otroka in ko prihaja popadek se utrip povečuje tko da se lahko že v naprej pripraviš na popadek, meni je full pomagalo.

Če pa še katero kaj zanima naj pa vpraša, aja imela sem pa super babici Vilmo in Lilijano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
21.5.2007 10:00:03   
NRMM
Daaaaaaan!

KATI prelepa je ta tvoja Kaja user posted image user posted image user posted image ,veliko cartanja vam želim.

NIKICA če te muči ta izcedek,pojdi v lekarno in si nabavi vložke za odtekanje plodovnice,da se prepričaš.Sicer so ti trije vložki kar dragi, ampak vedela boš na čem si.Jaz sem si jih v prvi nosečnosti,ker sem tudi mislila,da mi odteka,ampak ko mi je res začela odtekat sem takoj vedela,da je to to,pa čeprav sem spala kot top sredi noči.

ANA user posted image  za Pio,da je le vse ok.

Pri nas je vse v najlepšem redu,trebuh otrdeva minimalno,mala razgraja po njem neverjetno,tako da je to ena spodbuda več,da je vse okuser posted image .

Jutri imam zopet ctg,v petek pregled potem pa če bo vse ok,bo naslednji ctg šele čez 14 dni.

Uživajte prelep današnji vroč dan!

l.p.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
21.5.2007 10:09:02   
Palčica*
Ojla punce,

Nikical kaaaaaj??? Še 6 dni? Noro,kako tale čas leti.Ti pa verjemam,da nervoza dela,tudi sama bom verejtno ista,ma kaj bom-sem že,pa imam še res dobrih 14 dni do roka.
Ronja kaj je s temi Aljaži? Ne razumem?Kakorkoli,očitno bo res Aljaž,če bo fant. mojega ne premaknem. In spet za info-danes ob pol 4 zjutraj je kolega postal očka malemu Jaki,tko da...

Drugače pa tudi jaz nisem kupovala ne palčka zavijalčka,ne sterilizatorja,imam pa grelec za stekleničke-pa še to mi je kupila mami,baje ker je bilo res "ugodno". Če vpraša mene popolnoma nepotrebna stvar,ker je na elektriko,kam naj ga torej vtaknem,če sem z otrokom na sprehodu user posted image . Razmišljala sem sicer o napravici za iztiskanje mleka saj se mi zdi praktična sploh če pomislim na čas,ko bom na faksu,a konec koncev to so vse stvari,ki jih potrebuješ (če jih) kasneje,lahko se celo zgodi da ne bom imela mleka,ali kaj veš...
Skratka počasi...

Kati princeska je čudovita. Koliko las-to te je morala dajati kislina,a?Dej ko bo čas se mal razpiši kako je potekal,veš da bi vse rade prebrale kako nenaporen je porod.
Drugače pa še enkrat-Kaja je čudovita. Pa še najlepše ime si izbrala user posted image .

Tko...jest grem tud mal na teren. Se beremo kasneje.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
21.5.2007 10:14:58   
Lusa
Vsem mamicam čestitke user posted image user posted image user posted image še od mene.

Kati-Kako ljubka punčka.Bi jo najraje k sebi stisnila.Lepo se imejta.

Kako lepo vas je brat.Priznam ,da velikokrat pomislim na mojega pikeca ,ki bi se moral rodit 11.6 ,vendar upam ,da bosta moja dva angelčka poskrbela za enga zdravga dojenčka.

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
21.5.2007 10:18:02   
Anonimen
kati ful lepo napisano. user posted image So mi kar solzice prišle v oči. Me je zdaj kar malo manj strah. Sem pa zelo občutljiva na bolečine, zato upam, da jih bo čimmanj.

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3017
21.5.2007 10:35:04   
FLASK_A
Lusa!! Pozdravljena spet pri nasuser posted image  Lepo, da se še oglasiš... Seveda ti tudi me želimo, da kmalu dobite zdravega dojenčka! Kako pa ste kaj drugače, malo povej.

Kati, lepa zgodba... Zdej bi šla pa še prej rodituser posted image user posted image user posted image  Lepo se crkljajte!

Ana, samo, da je vse vredu! Naj se še te ranice kmalu pocelijo.

Punce vam moram povedat- res hecna stvar. Zdele sm iskala psa ko nora po stanovanju, se mi sploh ni javiluser posted image  Ponavadi takoj pride, ker mu navadno tkole odprem balkon in se gre on sončituser posted image . Sem pa odprla oba balkona, psa pa nikjer... Pa sem pogledala pod otroško posteljico- in on je tm lepo počival (pod mestom, kjer bo user posted image  imel glavico) in me sam gledal, češ kam pa morm it ko je pa tle tko finouser posted image user posted image user posted image  Psi so res hecni. Si je pa tm očitno izbral svoje mesto- kadar grmi, predno gre spat, ko se z njim noben ne ukvarja, on gre tja pod posteljico. Neverjetno, sploh nevem, kaj naj si mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
21.5.2007 11:15:25   
ŠpelaP
Kati - ful ljubka je tvoja Kaja Tana!

Nikical in ostale - test za ugotavljanje odtekanja plodovnice se imenuje  AL-SENSE test. Dobiti se da v lekarnah, verjetno tudi v Sanolaborju.

Ronja - jaz imam sterilizator od Aventa - tistega nizkega za mikrovalovno.
Grelca za flaško pa (še) nismo kupili. Pri Timu ga nismo potrebovali, zdaj bomo pa še videli. Ga bomo kupili po potrebi.

EA - jaz ostajam pri odločitvi, da imam tudi to pot namen roditi brez nje. Sem malo mazohista.
Je pa res, da že komaj čakam na porod, med drugim tudi zaradi tega, da bodo bolečine in popadki čimprej za mano!

Nikical - če si je vaš kuža tam izboril mesto, ga ne odganjat. On čuti, da se nakaj dogaja in verjetno že pazi na mesto.
Tudi naša psička si je že izborila mesto točno med Timovo in dojenčkovo posteljico. In če se slučajno kdaj tam prešverca čez noč, tako dolgo zjutraj ne vstane, dokler ne vstane Tim. Potem gresta pa skupaj iz spalnice.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 21.5.2007 11:20:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
21.5.2007 11:27:33   
Lusa
Nikica-pri nasuser posted image Je kar pestro : zunaj opravila ,ponoči opravilauser posted image ,tako ,da ja upam ,da bom kmalu srečka nosečkauser posted image .In da bo tokrat šlo vse po maslu.

Vsem nosečkam želim ,da bi vam porod čimprej minil in da stisnete to najllepše bitje čimprej k sebi-pa na možeke ne pozabite.Oni so razlog ,da boste objele user posted image .

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
21.5.2007 11:32:01   
ŠpelaP
Za tiste, ki imate doma kakega hišnega ljubljenčka.
Pravijio, da so otroci, ki so že od začetka navajeni, da živijo v neposredni bližini hišnih živali, manj nagnjeni k alergijam.
Mi smo vedno imeli polno hišo malih živali. Pri vsem smo bili pozorni le pri mačku, da ni šel ležati v Timovo posteljico. Ker maček voha mleko in toploto in gre zelo rad ležati v otroško posteljico - ponavadi pri vzglavju. In je treba paziti, da se ne bi slučajno vlegel na dojenčka. Je pa naš maček oboževal Timov voziček. Če ga nikjer nismo našli, je bil sigurno v Timovem vozičku.
Boste pa videle tudi to, da so psi dosti bolj potrpežljivi do domačih otrok kot do tujih. Je pa res, da kljub temu ni potrebe po preizkušanju njegove potrpežljivosti (beri, da bi otroku pustili, da psa vlačijo za dlako, rep... ali z njim počnejo razne vragolije).

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
21.5.2007 11:49:29   
FLASK_A
Špela, odganjat ga ne mislim od tamuser posted image  Kar naj čuva, če mu je všeč heheheuser posted image  Na posteljo pa nikoli ne gre, sva ga že kot mladiča naučila. Umazanih tac res nisem mislila gledat na mojem pouštruuser posted image user posted image user posted image  Tako da s tem ne bo panike. Voziček pa tut že pozna in ne laja nanjuser posted image user posted image  tako da- sedaj vsi skupaj (očitno z Arijem vred) veselo pričakujemouser posted image user posted image  

Lusa, držimo pesti, da boš kmalu srečka user posted image  z zdravim user posted image   user posted image user posted image user posted image !!! Ja, možeke bo res treba mal razvajati, da se ne bodo počutili zapostavljene...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
21.5.2007 11:53:37   
babajči
Hej punce...
Vsa obupana s pregleda... Pritisk 146/105. Merila mi ga je po CTG-ju, se pravi sem nekaj časa ležala in mirovala. Na UZ je ugotovila, da je glavica majhna. Za okoli 2 tedna manjša v primerjavi z obsegom trebuščka in dolžino nogice. Skratka amenoreja je 36t3d. Itak vemo, da sem 1 teden zadaj zaradi mojega ciklusa, se pravi bi moral plod biti velik za 35t3d približno. Tudi vemo, da je manjša. Tako, da so rekli, da naj bi bila velika za 34t in nekaj dni. Tem tednom ustrezata velikost trebuščka in nogice. Glede na te meritve, naj bi bila dojenčica težka 2200g. Vendar pa je glavica velika komaj za 32t in nekaj dni... Ginekologinja mi je svetovala pregled čez 14 dni (UZ). Če se ne bo kaj drastično povečalo, bi mi naj sprožili porod, še prej pa napotili na pregled in "prevzem pacienta" v LJ ali Mb (kar mi je ljubše baje). Svetovala mi je, naj rodim v MB ali v LJ, ker v NM nimajo primerne opreme za nego dojenčka, če bi šlo kaj narobe in bi otročka odpeljali v LJ, jaz bi pa ostala v NM. Poleg tega si moram kontrolirat pritisk. Če bi slučajno naraščal, moram takoj v porodnišnico. V vsakem primeru pa imam kontrolo pri njej v sredo. Nikoli v življenju nisem imela visokega pritiska...v bistvu sem imela nizkega, celo parkrat padla v nezavest zaradi tega. Je pa ful živahna, nonstop je migala in brcala. Tudi ginekologinja je dala to pripombo...

Kaj bi si ve mislile? Jaz sem že čisto obupana... V bistvu vse skupaj traja že 5 tednov, vendar me je vmes en doktor v NM porodnišnici po pregledu pomiril. Ampak vsakič, ko pridem od moje ginekologinje sem obupana...in res ne vem več, kaj naj si mislim...

Upam, da nisem preveč zatežila...

Pa-pa

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
21.5.2007 12:13:27   
ŠpelaP
Nikical - saj si tako mislim, da vidva z možem ne bi odganjala psa. Samo včasih se pa najde kaka PAMETNA in SITNA mama, teta, stara mama ali tašča. Saj veš, velikokatera od teh še "živi" v času, ko so dojenčke povijali v štruco (ko so jim še roke k telesu povili) So še taki primerki, ko bi dojenčku še v največji vročini pleteno kapco iz angora volne gor nateple, ker dojenčka pa ja vendar zebe. Potem pa sprašujejo mamico, zakaj se otrok joka. Potem so pa pametne in še rečejo, je pa že lačen. Otrok je pa v resnici v "savni".

Babajči - upam, da se vse porihta, kot je treba! Sporoči, kako bo šlo v bodoče! Če ne boš prišla do rač., pa mi na gsm piši ali pa me pokliči! DRŽIM PESTI zate in za pikico!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 21.5.2007 12:18:38 >

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
21.5.2007 14:59:48   
duhica
Babajči - upam, da boš čim manj stresno preživela do konca nosečnosti. G so se že valikokrat zmotili in torej ta možnost še vedno obstaja. Kaj če bi šla na pregled še kam drugam? Eno mojo kolegico so tudi tako prestrašli, pa je bilo potem vse prav.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?