|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: rojstni dan samo biološkega očeta - dilema
22.9.2006 15:05:25   
nataša k
Jaz pa mislim, da si ti tista, ki pozna odgovor na svoje vprašanje. Ti veš, kakšen je bil prej do tebe, pa kako je reagiral na nosečnost, pa zakaj in kako sta šla narazen. Če si 100%, da z otrokom ne želi stikov, potem ne pošiljaj ničesar. Če pa nisi tako prepričana, potem pa le.
Jaz svoje osebne izkušnje sicer nimam, ima pa jo moj partner. Pri njem je sicer tako, da sta šla narazen, ko je bil otrok še majhen. Skregala sta se FULL, tudi preživnino sta morala urejat na sodišču. Ampak kljub vsemu je vedno dobil čestitko (roj, d., božič,...). Jaz za svojega garantiram, da je bil, oziroma je vedno vesel, ko vidi voščilnico. Logo pa je, da jo kupuje njegova bivša, ker fant še pač nima svojega denarja. In garantiam, da mu ne pošilja čestitk zato, ker bi ga ona hotela nazaj, ampak ker ima oče pač tudi pravico do svojega otroka in obratno. To lahko garantiram zato, ker imam z njo jaz boljše odnose, kot pa moj user posted image . Pač, tako je pri nas.
Ti pa se le sama odloči, koliko ga želiš oziroma ga boš vsaj poskušala vključiti v otrokovo življenje.

Ko pa bo sonček že malo večji, se bo pa tako ali tako sam opredelil za ali proti očetu.

< Sporočilo je popravil nataša k -- 22.9.2006 15:07:37 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
22.9.2006 15:12:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
22.9.2006 15:13:57   
dory
Cak ce si ze v naslovu napisala,da gre za bioloskega oceta zakaj se pol sploh se kej gres...napises se,da se oce ne zanima za otroka..??? halo??

Jst besede bioloski oce sploh ne uporabljam....zame je to le darovalec sperme in nic druzga...oce pa je cist nekaj druzga...kaj pa je otroka narest?

Tko,da ne vem zakaj bi lezla nekam,ce vidis,da vaju daje na ignore? Zivi svoje zivljenje, zase in svojega soncka....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
22.9.2006 15:37:32   
mika
Moja bivša tašča nikoli ne vpraša za mojega sineka, se pravi svojega vnuka, pa ji vseeno pošljeva čestitko za njen rojstni dan. Zakaj? Ne vem. Samo občutek mi pravi, da je tako prav.

Jaz sem naredila enako, ampak pri nas je 'obrodilio sadove'.S taščo nismo imeli stikov 2 leti, user posted image je videla prvič pri 11mes. ko je imela rojstni dan, sem ji v hčerinem imenu poslala čestitko in potem smo počasi  začeli navezovati stike. Očitno ji je naredilo 'klik' v glavi in je nehala s svojimi neumnostmi. vidimo se enkrat na mesec, kar je čisto dovoljuser posted image .

anonimna, jaz bi mu poslala čestitko, pa sploh ni pomembno če ne bo odreagiral, ali pa bo nesramno odreagiral. Pomembno je, da mogoče lahko tudi njemu v glavi naredi 'klik' in se bo začel vesti kot oče. Če ne boš poslala, pa tega ne boš nikoli vedela. Mogoče res potrebuje majčkeno vzpodbudo in bosta tudi težave na sodišču lažje rešila, slabše sigurno ne bo. s tem, lahko narediš samo dobro stvar svojemuuser posted image  in mu daš priložnost, da spozna očeta. Če pa bo začel čivkati neumnosti, jih bo samo v svoje slabo

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
22.9.2006 15:47:13   
mika
sem pozabila napisat, da sta tast in tašča(  ločena) tudi glede premoženja na sodišču uredila vse sporazumno, ko je ona spoznalauser posted image  , pred tem pa sta se tožila.  hočem ti povedat samo, da ena malenkost lahko veliko spremeni.

< Sporočilo je popravil mika -- 22.9.2006 15:49:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.9.2006 17:54:35   
Lana25
IZVIRNO SPOROČILO: nataša k

Ti pa se le sama odloči, koliko ga želiš oziroma ga boš vsaj poskušala vključiti v otrokovo življenje.

Ne odobravam vedenja žensk, ki iz jeze na bivšega partnerja preprečujejo in otežujejo stike med očetom in otrokom, samo tega, da bi se pa ženska trudila vključiti otroka v življenje moškega pa tudi ne štekam. Mar ni moški sam dolžan se vključevati v otrokovo življenje, če ga naredi? Ali kako je to mišljeno? Zdaj, če gresta dva narazen in otrok ostane pri materi, se le ta mora truditi, da bo kljub vsemu oče v življenju otroka čim več prisoten, mar se nebi moral za to prav zaprav brigati in truditi oče?

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu nataša k)
Neposredna povezava do sporočila: 31
22.9.2006 17:56:58   
Lana25
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Konec koncev je le otrokov oče, Da ne bo kdaj rekel svojemu otroku (kasneje) da se njegova mama ni potrudila, da bi ju zbližala in podobno. Mogoče bi ga pa ta lepa gesta vzpodbudila do stikov?

No to je to kar ne razumem najbolj, zakaj je mama tista, ki se mora truditi za stike otroka z očetom, pa da bi ju zbližala? A ni to dolžnost očeta?

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.9.2006 18:37:17   
Anonimen
Iz prve roke - DA, POŠLJI MU!

Starša mojega moža nista nikoli živela skupaj. Lahko bi reklo, da je bil "one night stand". Reakcija očeta: otroka najprej sploh ni hotel priznati, kregi glede preživnine in tako naprej. Mama je vseeno vztrajala pri tem, da vesta eden za drugega.

Odnos se je ščasoma izboljšal. Začel se je zanimati za sina. Omogočal mu je stvari, ki jih mama ni mogla - tečaji v tujini, počitnice, tehnika...

Danes lahko rečem, da gre za enega bolj ponosnih očetov v Sloveniji, da ne govorim, kako ponosen je kot dedek!

(odgovor članu Lana25)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
22.9.2006 19:38:58   
nataša k
Očitno si me narobe razumela. Jaz ne pravim, da bi se morala trudit za karkoli. Rekla sem edino, da naj naredi, kar pač misli, da je prav. Mislim pa, da je pošiljanje čestitk za praznike pač nek poskus vključevanja očeta v otrokovo življenje, kar se meni osebno zdi OK. Pa brez zamere.

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.9.2006 21:57:46   
sanasan
jaz bi mu poslala, izgubiti nimaš kaj, morda pa lahko vajin otrok kaj 'pridobi' - očeta namreč... mogoče ena čestitka ne bo dovolj, ampak poskusiti ni greh...ne vem, kaj se je zgodilo med vama, ampak mogoče rabi 'vzpodbudo'... in nikoli ni prepozno...jaz bi celo poslala tudi ob drugih praznikih še s kako fotko, pa tudi njegovim (babica, dedek)...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?