dalin
|
Čer Še jaz malo..... Najprej RD:kako bomo vse skupaj zorganizirali,nimam pojma .Najraje bi v dveh delih,sam je pol tolk več dela in priprav,če pa v enem kosu naredimo,mi pa ne paše glih najbolj.Namreč moja mami je ločena(že 17 let) in je poročena z enim tipom,ki ga nobeden ne prebavlaj.Ima neke svoje fore zaradi katerih misli,da je zanimiv,pa sploh n itako.Marsikdo vzame kakšno njegovo besedo,kot žalitev,kar,roko na srce,je ali ni,pa vseeno.Vedno kadar kaj večjega doma pripravljamo,se pojavi vprašanje:Kaj pa on?Se bo obnašal kot treba ali bo nekaj v tri krasne bluzil .Tako,da zaenkrat nimamo še nič dorečenega,kar se RD tiče . Danes sem bila doma(beri:kjer sem živela v mladosti),pa sem se kmalu po tretji spokala domov,ko je moj "očim" prišel iz službe.Ma,kdo te bo pa poslušal! Smo šli tudi našo dojenčico pogledat,pa sem se tudi kmalu užaljeno spokala in šla domov.Bom še vam malo potožila :ta otroček je sestrina druga hčerka.Že pri taprvi sem dobila občutek,da moja sestra nima tistega tapravega materinskega nagona,občutka.Danes,ko sem bila tam,je tamala začela jokat in je ni šla dvignit,ker je ne misli razvajati (sem jo šla laz iskat),ona je pa hladno sedela in reklame prebirala .Sem jo uspavala,a kaj ko je bila čez 15 min že budna.In sem rekla sestri da naj ji da jest,ker je očitno otrok lačen.Pa mi je zabrusila,da je pred eno uro pojedla 20 ml (mimogrede:ne doji,čeprav v porodnišnici je,ko je pa domov prišla z njo,je rekla da tamala noče zagrabiti bradavice ,pa še patronažna ji je danes,namesto da bi ji pomagala pristaviti,rekla,da naj ji pa flašo da).Pol pa jaz,namesto da bi bila tiho,sem rekla da zakaj ji daje po 20ml za pit,da naj naredi 1-2 dl mleka in naj ji ga da.Kolikor bo pač spila.In potem je začela vpiti nad mano,da zakaj sem kar nekaj pametna,da jo živčno delam,mi spulila otroka iz rok in me nagnala iz sobe ven.Sem kar obstala.Sem šla v dnevno,rekla tavečjim trem,da gremo,vzela Žana,rekla adijo svaku,se obrnila in šla.Je ne mislim več ne klicat,ne "pametna" biti,....Naj dela kar hoče.Mislim pa da tudi otrok čuti,da ni glih najbolj zaželen z materine strani,saj je moja sestra mislila,da bo sin.In namesto da bi jo ljubkovala in stiskala k sebi,jo samo hladno drži v naročju in to je vse.Ah,.......sem se morala malo potožiti,mi je še zdaj hudo,ubogi otrok Yennika,zate upam da si se pozdravila in da si že v pripravah na rojstnodnevno fešto. Princes,Žan spi čez dan cca.2-3 ure.Danes ni imel glih svojega ritma,saj je zaspal že v avtu,ko smo šli na obisk in je bil takrat,ko bi mogel spati buden.Sicer ga tudi kasneje nisem mogla uspavati,ker je navajen sam zaspati,pri nas doma pa nimamo več posteljice,na taveliki postelji ga pa ne morem kar pustiti,saj lahko pade.Imamo zadnje čase kar neki ritem(trkam).Zbudi se okoli 7 zjutraj,spat gre od 11-11.30,spi 2-3 ure,zvečer pa od 19.30-20.00 nekje že spimo.In ostali trije tudi. Dajana,jaz bk,nimam pojma o kakšnih programih si razlagala,me pa zanima.Sicer pa,moja mula,sploh noče zalaufat,enostavno ne gre,tako da tam sploh nič ne prčkam.En mi pa že mesece obljublja da bo prišel pogledat,pa nič .Bi mi fajn prišla,za otroke,bi kaj dol potegnila. Toliko..... Čao