Klarita -> RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini poroda (3.1.2008 12:44:59)
|
Saraya, NS je nuhalna svetlina, ki jo boš imela nekje okoli 12-13 tedna nosečnosti. Če si preko 30 let, ti bo G. verjetno kar napotnico dala, če pa si še mlajša pa boš verjetno mogla sama plačat. Saline, vem vsepovsod pride do komplikacij, ampak važno je, da greš tja kjer se vredu počutiš in jaz sem se tam počutila res prijetno in varno. V MB sem na CTG-je na koncu hodila z odporom. Vsaka se pač naj sama odloči, ampak jaz če bi še enkrat rodila, bi šla brez dvomov in premislekov tja. Martinčka, ko sem šla na pregled v Feldbach (mesec dni pred rokom) sem se pogovarjala o vseh možnostih in sem vprašala anestezistko tudi za ultivo. Malo me je postrani pogledala in vprašala, če to res delajo pri nas, ker ni mogla verjet. Oni dajo ultivo samo pri operacijah, ampak pri CR ali pri porodu jih pa ne smejo, oz. sploh niso vedeli, da naši to uporabljo. Razlagala mi je tudi točno zakaj ne in kaj to pomeni pa si nisem točno zapomnila, samo to vem, da gre preveč v otroka in mamo in so neke posledice. Če boš šla gor, vprašaj še enkrat, ampak oni ultive ne dajo pri porodu. Sicer pa imajo toliko drugih možnosti, da je res ne rabijo.
|
|
|
|